Hoe u de perfecte video met klanttestimonials maakt

7 min


108

Een groot deel van het succes van e-commerce is afhankelijk van vertrouwen. Mensen kopen iets dat ze nog nooit hebben gezien of aangeraakt, dus u moet ze zoveel informatie geven als nodig is om ze gerust te stellen en op die aankoopknop te klikken.

Er zijn verschillende aspecten waarmee u rekening moet houden om het aantal conversies te maximaliseren , maar een zeer fundamentele is om vertrouwen in uw merk op te bouwen. Een effectief hulpmiddel om dit te doen, is door een testimonialvideo te maken waarin uw klanten uw merk voor de camera onderschrijven.

Ik weet wat je denkt: je hebt al een aantal getuigenissen in tekst op je site. Maar video is veel krachtiger dan grote stukken tekst. In feite is 59% van de senior executives het erover eens dat als zowel tekst als video over hetzelfde onderwerp op dezelfde pagina beschikbaar zijn, ze de video liever bekijken.

Waarom getuigenisvideo’s?

Er zijn veel soorten marketingvideo’s: educatieve video’s, uitlegvideo’s, productvideo’s enzovoort. Getuigenissen van klanten zijn echter een van de meest effectieve soorten video’s als het gaat om het verhogen van het aantal conversies in de beslissingsfase van de reis van de koper. Onthoud dat uw potentiële klanten zich op dit moment bewust zijn van een bepaald probleem dat ze ondervinden, en dat ze u een van de meest interessante alternatieven op de markt hebben gevonden, maar dat ze hun opties aan het beoordelen zijn. Testimonial-video’s zijn het laatste zetje dat ze nodig hebben om de volgende stap te zetten. Bekijk hoe een boeiende video met getuigenissen van klanten dat voor u kan doen:

Dat gezegd hebbende, het maken van een echt effectieve en kwalitatieve getuigenisvideo zoals deze is een lastig proces en als je dit niet doet, kan dit een negatieve invloed hebben op je merk. Daarom geeft deze complete gids voor het maken van een eersteklas testimonialvideo je op zijn minst de essentie die je niet kunt negeren.

Laten we aan deze reis beginnen!

Pre-productie

De anatomie van een perfecte getuigenissenvragenlijst

Als het gaat om het maken van dit soort video’s, is de ergste zonde het script voor je interviews. Je wilt niet dat een stijve cliënt probeert te onthouden wat je hem / haar hebt verteld. Je video zal een oprechte en oprechte getuigenis geven als je een openhartig gesprek hebt met je cliënt.

Op de opnamedag moet je weten wat je zoekt, zodat je de draad van het gesprek niet verliest.

Op de opnamedag moet u echter weten waarnaar u op zoek bent, zodat u de draad van het gesprek niet verliest. Als je van tevoren wat vragen schrijft, voel je je zelfverzekerder en minder angstig en zal je geïnterviewde het ook waarderen. Hier zijn enkele ideeën:

 • Wat was het probleem dat u wilde oplossen?
 • Wat heeft u ertoe aangezet om dit product te overwegen?
 • Was er een obstakel waardoor u dit product mogelijk niet kon kopen? (Deze vraag kan u helpen een probleem te ontdekken dat u misschien niet hebt overwogen.)
 • Hoe heeft het product uw bedrijf verbeterd?
 • Wat vind je er het leukst aan?
 • Zou je het product aanbevelen? Zo ja, waarom?
 • Is er nog iets dat u wilt toevoegen?
 • Stuur uw vragenlijst van tevoren naar uw klant, zodat iedereen weet wat * hij kan verwachten op de dag van de opname.

Wat moet je van je klanten vragen voordat je gaat filmen?

Doe allereerst je best om ze zich op hun gemak te laten voelen. Het succes van je video hangt daarvan af.

Herinner ze eraan om niet naar de camera te kijken, het ziet er meestal raar uit, tenzij je een professionele gastheer bent.

Een andere tip die u in de bewerkingsfase zal helpen, is om volledige antwoorden op te nemen.

Een andere tip die u in de bewerkingsfase zal helpen, is om volledige antwoorden op te nemen. Als u bijvoorbeeld vraagt: “Wat vindt u het leukst aan (naam van het product of de service)?” je klant zou moeten antwoorden “Wat ik het leukst vind aan … is …” In de postproductiefase wis je je vragen, dus vraag je klant om te antwoorden met een volledige zin die je kijkers helpt de context te begrijpen.

### Scouting: waar je naar moet zoeken op je ideale locatie

Bij het zoeken naar het perfecte scenario is uw belangrijkste doel om context te geven aan de getuigenissen van uw klant.

U kunt dit bereiken door binnen of buiten te fotograferen.

Als u een beperkt budget heeft, is de tweede optie wellicht beter vanwege de lagere kosten. Aan de andere kant heb je geen controle over de omgeving, en privacy en beveiliging – denk bijvoorbeeld aan opslag van apparatuur – kunnen problemen worden tijdens het fotograferen. 
Voorbeelden van buitenlocaties zijn de voorkant van een kantoorgebouw, een trottoir of een speciale locatie die verband houdt met het onderwerp van de video.

Door binnenshuis te fotograferen, heb je meer controle over de omgeving (licht, verkeer, geluid, etc.). Bovendien zal de setting veiliger en meer privé zijn. Speciale effecten maken en buitengewone scenario’s maken is ook eenvoudiger. 
De kosten lopen echter meestal hoger op en binnenshuis fotograferen is niet de beste optie als je een realistische set nodig hebt. Binnenlocaties kunnen een studio, lobby, conferentieruimte of bar / café zijn. Het kantoor van uw klant is ook een uitstekende keuze om ze meer ontspannen te laten voelen. Bekijk dit voorbeeld eens:

Filmen

Camera-instellingen

Als je maar één camera hebt, gebruik dan de traditionele mediumshot voor je interview. Vervolgens moet u het interview opnieuw doen van dichtbij (bijvoorbeeld de eerste opname) om emotionele momenten of belangrijke citaten vast te leggen. In de bewerkingsfase kies je de juiste opname voor elk deel van het interview. 
Zorg ervoor dat u de camera op dezelfde hoogte plaatst als de interviewer en de persoon, zodat ze niet naar de andere persoon lijken te kijken. 
Als je meerdere camera’s gebruikt, kun je gemakkelijk verschillende hoeken in je video laten zien. Zorg ervoor dat alle camera’s dezelfde framegrootte, framesnelheid, diafragma, ISO en witbalans gebruiken.

Plaats beide camera’s op dezelfde hoogte. U kunt camera A in de buurt van de interviewer plaatsen (eerste opname), zodat de ooglijn van het onderwerp links of rechts van de camera valt. Plaats camera B aan dezelfde kant om een ​​gemiddelde opname te maken. Bekijk deze twee opnames van de eerste video als voorbeeld hiervan:

Camera A

Screen-Shot-2018-09-11-om-16:06 uur - 2-

Camera B

Screen-Shot-2018-09-11-om-1.07.28-uur - 2-

Positionering van geïnterviewde en interviewer

Laat de interviewer rechts of links van de camera staan ​​of zitten, zodat het onderwerp net buiten de camera kijkt.

Om het onderwerp te positioneren, stelt u zich voor dat uw camerabeeld in drieën is verdeeld en plaatst u het onderwerp vervolgens in het tegenovergestelde derde van de richting waarin ze kijken.

Om het onderwerp te positioneren, stelt u zich voor dat uw camerabeeld in drieën is verdeeld en plaatst u het onderwerp vervolgens in het tegenovergestelde derde van de richting waarin het kijkt. Dat wil zeggen: als het onderwerp naar rechts van de camera kijkt, plaatst u het in de linker derde deel van het frame, zodat de kijker een deel van het gebied waar ze naar kijken kan zien. Bekijk de vorige opnames nogmaals om te zien hoe dit eruitziet.

Het interview leiden

Geef je geïnterviewde wat tijd om de antwoorden uit te werken.

Onderbreek ze niet, anders overlapt je stem met die van hen. Probeer ze vrijuit te laten praten, het is altijd beter om meer materiaal te hebben dan minder.

Als u actief luistert en aandacht schenkt aan de pauzes en toon van uw cliënt, weet u wanneer u vragen moet blijven stellen. Wees niet bang om dieper in te gaan op uw vragen als u denkt dat er meer informatie te ontdekken valt.

Het belang van inserts en hoe ze te filmen

Invoegingen maken deel uit van een scène die is gefilmd vanuit een andere hoek en / of brandpuntsafstand dan de hoofdopname. Met verschillende framing kunt u specifieke aspecten van het interview benadrukken. Een close-up is de beste manier om dit te bereiken, maar u kunt dit ook doen door inserts vast te leggen van bewegende handen van uw onderwerpen of interessante delen van hun kleding.

Waarom heb je dit nodig? Welnu, in de bewerkingsfase heb je inserts nodig om vloeiende overgangen tussen verschillende shots te krijgen.

Technische overwegingen

Welk type microfoon moet je gebruiken?

Houd er rekening mee dat de omgeving waarin u fotografeert, invloed heeft op het geluid. 
Als je binnenshuis fotografeert, zijn shotgun, bidirectioneel (als je de stemmen van zowel de geïnterviewde als de interviewer moet opnemen) en lavalier-microfoons beter omdat ze meer directioneel zijn. Omdat ze geluiden uit de omgeving opnemen, zijn omnidirectionele, cardioïde en hypercardioïde microfoons in dit geval niet geschikt. 
Houd er rekening mee dat alle microfoons gevoelig zijn voor wind. Als je buiten fotografeert, heb je een windscherm van akoestisch schuimrubber over de microfoon nodig om wind- en andere geluiden te verminderen. Vanwege zijn vorm staat hij bekend als een “zeppelin”.

Verlichting setup

Als u binnenshuis fotografeert, overweeg dan een driepuntsverlichtingsopstelling:

 • Het belangrijkste licht, het belangrijkste, is het helderste licht en het belangrijkste. Het wordt meestal opzij en hoog geplaatst.
 • Het invullicht ondersteunt het eerste licht dat de delen van het frame verlicht die in de schaduw zouden zijn als u slechts één toetslicht zou gebruiken.
 • Het haar of tegenlicht helpt onderwerpen van de achtergrond te scheiden door hun rug te verlichten.

Er zijn veel meer soorten lichten, maar met de hierboven genoemde, zul je niet falen met deze basisinstallatie.

Door een wit springbord te gebruiken, kunt u dimensies aan het gezicht van het onderwerp toevoegen.

Buiten fotograferen kan leiden tot harde, heldere en donkere zones in het gezicht van uw onderwerp. Met een “scrim” kunt u dit effect minimaliseren. Om het zonlicht te verzachten, kunt u een diffuser gebruiken die aan een lampstatief is bevestigd. Door een wit springbord te gebruiken, kunt u dimensies aan het gezicht van het onderwerp toevoegen.

Bewerken en postproductie

Geweldige bewerking is een fijne kunst die je niet gemakkelijk onder de knie zult krijgen. Hier heb je echter enkele basistips:

 • Kies de beste camerahoeken op basis van wat uw onderwerp zegt. Onthoud dat close-ups een geweldige manier zijn om een ​​emotionele boodschap te benadrukken, zoals: “We zijn erg blij met de resultaten.”
 • Maak gebruik van uw inserts als u geen interessante inhoud van het onderwerp heeft. Je kunt ook een punt versterken of gewoon wat spanning toevoegen.
 • Zelfs als u voorzichtig bent met uw verlichtingsinstellingen, moet u waarschijnlijk aanpassingen maken en bewolkte, lichte of donkere opnamen corrigeren. Pas speciale filters toe om een ​​specifieke esthetiek te creëren.
 • Voeg een derde derde toe als tekst over de video om de spreker te identificeren (naam en titel). U kunt andere grafische elementen toevoegen, zoals kaders, afbeeldingen of arcering, maar overdrijf het niet.
 • Vergeet niet uw merkkleuren te gebruiken voor de voettekst, het onderste derde deel en de kaarten, evenals aan het begin en het einde van de video (in deze twee gevallen uw logo opnemen).

Laatste woorden

Uw e-commerce zal zeker profiteren van testimonial-video’s. Probeer er altijd meer dan één te doen om uw merkreputatie te versterken.

Kies een aantal van uw tevreden klanten en stuur ze een aantal vragen om de weg voor te bereiden op uw interview. Zoek een locatie uit die context biedt aan de boodschap van uw merk. Zorg voor alle technische aspecten en je zult je eerste video vastleggen. Wees klaar om te zien hoe uw verkopen omhoogschieten!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format