Hoe u e-commerce-inkomsten kunt verhogen tijdens een trage verkoopmaand - DeLaatbusiness

Hoe u e-commerce-inkomsten kunt verhogen tijdens een trage verkoopmaand

6 min


128

Geen twijfel mogelijk – januari is ronduit deprimerend. Met gelukkige vakantieherinneringen in het achteraanzicht en doorzochte bankrekeningen op de voorgrond, is de strijd reëler dan ooit. Bovendien ‘vieren’ we vandaag Blue Monday – oftewel de meest deprimerende dag van het jaar . Het is begrijpelijk dat deze uitgeputte, melancholische denkwijze velen van ons in de overlevingsmodus brengt.

Wat de e-commerce betreft, kunnen de emotionele inzinkingen van de klant zich snel vertalen in een teruglopende verkoop, waardoor winkeleigenaren in tragere maanden moeten worstelen om inkomsten te genereren. Koppel dit aan een instroom in vakantiewinst die het rendement erodeert, en het kan voelen alsof je meer werkt voor minder geld.

Maar wanhoop nog niet. We zijn hier niet alleen om u te helpen bij het beheren van uw retouren , we willen u er ook aan herinneren dat er tal van potentiële kopers zijn die op zoek zijn naar winkeltherapie en accessoires om hun nieuwe waren te begeleiden.

Dus in plaats van halsoverkop in een volledige pauze te vallen, waarom zou u niet naar januari kijken als de reset die uw bedrijf nodig heeft om van het komende jaar uw meest winstgevende tot nu toe te maken. Denk aan de volgende praktijken als een Whole30 voor uw online winkel: een gezonde manier om weer op het goede spoor te komen en de verkoop te verhogen tijdens onvermijdelijke neergang.

1. Start een loyaliteitsprogramma.

Het vertrouwen van een klant winnen is moeilijk, maar belonen is eenvoudig. Hoewel elk specifiek systeem een ​​beetje anders is, is de strategie uiteindelijk hetzelfde. Elke keer dat een klant uw online winkel winkelt, houdt u zijn aankopen bij en biedt u hem iets terug naarmate ze zich opstapelen. Of ze nu winkelen op weg naar kortingen, gratis producten of exclusieve aanbiedingen, een loyaliteitsprogramma houdt uw klanten in de ban en geeft u een concurrentievoordeel.

U kunt deze herhalingsverkopen ook omzetten in een gemakkelijke doorverwijzingskans. Om te beginnen geldt: hoe genereuzer de beloningen, hoe groter de kans dat klanten hun ervaringen delen met dierbaren en volgers van sociale media.

Maar je hoeft het niet aan het toeval over te laten. Stimuleer merkambassadeurschap met een belonings-voor-verwijzingen-onderdeel van uw loyaliteitsprogramma. Het is gratis marketing voor u en een gemakkelijke verkoop aan uw reeds loyale klanten. De truc is om je aanbiedingen te targeten op basis van de geschiedenis en het koopgedrag van een shopper, zodat ze terug blijven komen voor meer.

2. Promoot pop-upverkopen.

Er is een reden waarom Beyonce graag albums en video’s onaangekondigd laat vallen – het veroorzaakt een element van intriges en spontaniteit dat moeilijk te weerstaan ​​is. Pop-upverkopen hebben een soortgelijk effect op shoppers. Als u niet zeker weet of uw uitverkoop de aantrekkingskracht van een internationale tijdgeest heeft, raden we u aan deze ten minste 48 uur voorafgaand aan de uitverkoop stilletjes aan uw volgers op sociale media, favoriete kopers (zie hierboven) of een gesegmenteerd deel van uw e-maillijst aan te kondigen. .

Het idee is om uw klanten de gewoonte te geven om hun inbox en feeds te controleren op nieuws over een moordende, geïmproviseerde verkoop. Het beste gedeelte? Elk moment is een goed moment voor een pop-upverkoop. Raak ze wanneer ze dat het minst verwachten voor een extra element van impulsiviteit – uitverkoop van winterbadpakken, wie dan ook? – of kies een minder bekende feestdag of jubileum die representatief is voor uw merk.

Zelfs in een maand waarin het geld krap is, zijn pop-upverkopen verplicht en kunnen ze de perfecte oppepper zijn voor iemand die in het slop zit.

3. Maak aangepaste stukken en limited editions.

Niemand vindt het leuk om iets te missen – alleen de angst ervoor heeft zelfs de term FOMO in het Oxford-woordenboek beland. Verkopers kunnen dit in hun voordeel gebruiken tijdens trage verkoopmaanden.

Het is waar dat de invalshoek “zolang de voorraad strekt” niet nieuw is, maar wel effectief. Het gevoel van schaarste trekt klanten aan, terwijl de urgentie en exclusiviteit de verkoop bezegelen. We hebben het keer op keer gezien: unieke, unieke merchandise is goed voor de opscheppen van klanten en voor winkelverkopen. Of je nu een wedstrijd organiseert waarbij shoppers een op maat gemaakt stuk kunnen winnen of een beperkte oplage van je populairste product kunnen aanbieden, de nieuwigheid is een geweldige manier om een buzz te genereren tijdens een weigering .

4. Versterk de goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Januari staat helemaal in het teken van nieuwjaar en nieuwe jij. Laat zien dat u een ondersteunend merk bent dat er is om u te helpen. Dit kan betekenen dat u bepaalde seizoensartikelen afgeeft of uw marketinglens laat schijnen op trendy producten die helpen bij het bereiken van belangrijke doelen.

U kunt deze tijd ook nemen om een ​​aantal goede voornemens voor uw bedrijf te bedenken . Of je die SEO-opfrissing nu hebt uitgesteld omdat het te intimiderend was tijdens de vakantiedruk of je bent te laat voor het stellen van goede ouderwetse doelen, er is geen betere tijd dan het heden.

5. Vul eerdere aankopen aan.

Als een klant het in zijn hoofd heeft dat hij iets moet retourneren, is er waarschijnlijk heel weinig dat u kunt doen om ze te stoppen. Het is beter om uw aandacht te richten op de overgrote meerderheid van de shoppers die niet alleen tevreden zijn met uw product, maar ook al klaar zijn om extra aankopen te doen.

Het is extra aantrekkelijk om betaalbare accessoires aan te bieden om een ​​eerdere aankoop te verbeteren. Begin met het bijwerken van al uw productpagina’s met een samengestelde lijst met add-ons. Op deze manier krijgen ze de volgende keer dat ze uw site bezoeken om een ​​recensie in te dienen of aanvullende informatie over hun nieuwe aankoop te krijgen, een lijst met aanvullende accessoires te zien om hun aankoop te voltooien en te upgraden.

U kunt ook wat tijd besteden aan het perfectioneren van uw conversie genererende retargetingstrategie . Met meer geavanceerde advertenties kunt u nu prijzen en perfecte combinaties laten zien aan mogelijk geïnteresseerde kopers die uw winkel hebben bezocht en verlaten zonder een aankoop te doen.

Als u tot slot selecteert welke items u wilt opnemen in uw pop-upuitverkoop of seizoensuitverkoop, moet u strategisch zijn over de extra’s die het beste passen bij uw grootste verkopers. Als u bijvoorbeeld een schoonheidsmasker op basis van houtskool draagt, promoot dan een vochtinbrengende toner of nachtcrème die de huidverbeterende eigenschappen verbetert.

6. Zet teasers uit voor een nieuw product.

Soms kan de grote onthulling ook een grote spoel zijn die uw klanten wenkt terug te komen en u een bezoek te brengen nadat de vakantiedruk is verdwenen. We raden je aan om je feeds op sociale media te laden met teaservideo’s en foto’s van op handen zijnde diefstal en geheel nieuwe productlijnen. Geef ze een voorproefje van alles wat je hebt voorbereid voor het nieuwe jaar en laat de likes binnenkomen. Zorg ervoor dat het personeel op de hoogte is van details, zoals exacte releasedatums, prijspunten en meer, zodat ze eventuele vragen van klanten kunnen beantwoorden.

Maak campagnes die kopersopbouw genereren door middel van foto’s met een hoge resolutie, video-sizzlers en slimme teksten. Als je het goed doet, kun je zelfs van tevoren een aantal nieuwe volgers krijgen en je product in evenwicht brengen voor ongekende verkopen. Wil je nieuwe producten op de markt brengen, maar weet je niet zeker wat je wilt verkopen of hoe je zo’n cruciale beslissing moet nemen? Deze uitgebreide gids voor het vinden van e-commerceproducten om online te verkopen bevat alles wat u nodig hebt om aan de slag te gaan … en nog wat.

7. Perfectioneer uw productpagina’s.

Ongeacht de kwaliteit van uw koopwaar, als de productafbeeldingen en beschrijvingen dit niet weerspiegelen, bent u tot zinken gebracht. Wie weet is januari misschien wel de enige downtime die u krijgt om essentiële updates op uw productpagina’s aan te brengen . Het is een beetje werk vooraf dat op de lange termijn positieve gevolgen kan hebben voor uw merk. Hoe verser en geoptimaliseerd uw productpagina’s zijn, des te visueel aantrekkelijker, gemakkelijker te navigeren en hoger op de ranglijst. Dit voedt uw online winkel met een serieuze verkoopkracht.

We willen u er ook aan herinneren dat u de delen die u niet kunt zien niet mag verwaarlozen. “Onzichtbare inhoud” in de metadata van de titel, URL en metabeschrijving van uw productpagina’s betekenen alles voor de zoekmachines. Voor meer geheimen van productpagina’s, mag u dit bericht niet missen over hoe Microcopy het aantal conversies kan verhogen met transactionele inhoud op de meest bedrijfskritische knoppen van uw site.

8. Verlaten wagen van gordijnwagens.

Kunt u zich voorstellen dat uw omzet met 70 procent zou toenemen? Volgens sommige schattingen is dat het gemiddelde aantal verlaten winkelwagentjes op e-commercesites. Als je één verkoop zou hebben gedaan voor elk van die voorheen schipbreukelingen, zou je in goede conditie zijn, ongeacht de malaise. Daarom is het verminderen van het verlaten van de winkelwagen een groenblijvende strategie die gegarandeerd uw omzet verhoogt. We laten het aan jou over om de implementatie te doen, maar we raden aan om door enkele van de site-elementen in het bovenstaande bericht te bladeren om die verkopen te redden.

Uiteindelijk kunt u een vertraging van de verkoop niet altijd volledig voorkomen. Januari is over het algemeen een maand waarin iedereen – vooral eigenaren van e-commerce winkels – de angel voelt. Maar het hoeft ook geen neerwaartse spiraal te zijn. Het genereren van inkomsten kan net zo eenvoudig zijn als effectief gebruik maken van de vertragingen, gefocust zijn en een paar verkoopbesparende strategieën implementeren om u door de crisis heen te helpen en weer op en neer te gaan.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format