Hoe u e-commerce omzet kunt maximaliseren met behulp van e-mailmarketing - DeLaatbusiness

Hoe u e-commerce omzet kunt maximaliseren met behulp van e-mailmarketing

6 min


129

Eigenaren van e-commerce winkels hebben al verschillende uitdagingen te overwinnen , en vaker komt het neer op verkopen. Een punt van wrijving voor bedrijfseigenaren betreft meestal e-mailmarketing, zoals het vastleggen van de juiste leads of het niet verkrijgen van voldoende klantgegevens .

Zoals met alle uitdagingen, zijn er manieren om ze te overwinnen, vooral als u weet wat u moet doen. In dit bericht zullen we u door 11 essentiële tips leiden om het meeste uit uw e-commerceverkoop te halen met behulp van e-mailmarketing.

Tips om e-commerceverkoop te maximaliseren met e-mailmarketing

1. Zorg ervoor dat u zich houdt aan de huidige privacyregelgeving.

E-mailmarketing is een van de belangrijkste onderdelen van uw bedrijf waar u rekening moet houden met privacy. Immers, als u niet kunt bewijzen dat u voldoet aan de privacy- en veiligheidsnormen, willen mensen hun e-mail niet op uw abonneelijst plaatsen of iets kopen in uw e-commerce winkel.

Interessant is dat Amerikanen zich meer zorgen maken over het slachtoffer worden van een online aanval dan over een geweldsmisdrijf. Dit vertelt ons dat privacy tegenwoordig een nog groter probleem is dan vroeger – en niet alleen voor consumenten.

Aangezien 7 op de 10 bedrijven naar verluidt niet voorbereid zijn op cyberaanvallen, zou het naleven van online privacynormen een van uw topprioriteiten moeten zijn als e-commercebedrijf.Staafdiagram met de gereedheid per land
Het merendeel van de bedrijven is naar verluidt niet voorbereid op cyberaanvallen, waardoor het een must is om op de hoogte te zijn van privacy – zowel voor de veiligheid van uw klanten als voor de geloofwaardigheid van uw bedrijf. ( Afbeeldingsbron )

Gelukkig is het niet zo moeilijk om ervoor te zorgen dat uw e-commerce winkel volledig privé en veilig blijft. Praat met uw ontwikkelaars om beveiligingshulpmiddelen op uw site te laten installeren, zoals privacy bij details over domeineigendom en SSL-certificaten.

U kunt uw team ook aanmoedigen om sterke wachtwoorden te hebben, en overwegen om een ​​bedrijfsbrede VPN te gebruiken wanneer u internet gebruikt, vooral wanneer u toegang krijgt tot gevoelige bestanden en accounts voor uw bedrijf.

Zorg er ten slotte voor dat uw e-mailserviceprovider (en uw bedrijf) voldoen aan de CAN-SPAM Act . De meeste topaanbieders bevatten standaard nalevingsfuncties, maar het is nog steeds een goede gewoonte om te controleren of u de nalevingsfuncties handmatig moet in- of uitschakelen.

2. Zorg voor een onweerstaanbare stimulans om klanten ertoe te brengen zich te abonneren op uw e-maillijst.

Als u e-mailmarketing wilt starten, moet u beginnen met het krijgen van leads. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen, maar de beste manier is om klanten een zo goed aanbod te doen dat ze uw site niet kunnen verlaten zonder hun e-mailadres op te geven.

Vraag uzelf af: wat is het meest redelijke dat u gratis kunt aanbieden? Beschouw dit als een essentiële investering voor het samenstellen van uw lijst. Denk na over het presenteren van items of geschenken zoals gratis verzending, maar ook over het hosten van wedstrijden en weggeefacties als uw leadopt-in.Afbeelding van een e-mailincentivecampagne
Williams Sonoma biedt niet alleen 15% korting, ze voegen ook gratis verzending toe. ( Afbeeldingsbron )

3. Maak een welkomst-e-mailreeks.

Een van de beste e-mailmarketingstrategieën om te implementeren, is het hebben van een welkomst-e-mailreeks voor nieuwe leads en abonnees.

Deze welkomstserie zal uw leads vaak door een verzorgingsreeks leiden die hen in de stemming brengt om te kopen. Immers, klanten doen vaak niet meteen een aankoop, dus u wilt consequent top of mind zijn, zodat ze bij u kopen wanneer ze klaar zijn om te kopen.Afbeelding van een e-mailcampagne van Kate Spade
De welkomstmail van Kate Spade is prachtig vormgegeven, gemaakt om op een handgeschreven brief te lijken.

Uw eigen welkomst-e-mailserie kan tips bevatten over het gebruik van uw product of inspiratie voor wanneer ze uw artikelen kopen. U kunt ook de voordelen van uw producten vermelden of klantverhalen opnemen.

4. Segmenteer uw klanten om personalisatie te vergroten.

Gepersonaliseerde e-mailinhoud is waardevoller voor consumenten dan algemene inhoud. Er zijn verschillende manieren waarop u relevant en hypergepersonaliseerd kunt zijn voor uw klanten.

Afgezien van andere beste e-mailmarketingpraktijken, zoals het gebruik van hun voornaam of het gebruik van een gepersonaliseerde onderwerpregel, kunt u historische gegevens gebruiken op basis van de browsegeschiedenis van klanten in uw online winkel.

Leer hun smaak kennen en doe op basis daarvan aanbevelingen. Segmenteer leads die nog niet hebben gekocht op geslacht en bied op maat gemaakte e-mailaanbevelingen met producten die ze misschien leuk vinden.

5. Bied exclusieve kortingen en andere aanbiedingen aan.

Verleid bestaande abonnees door alleen voor abonnees kortingen en aanbiedingen aan te bieden. Dit stimuleert klanten om op uw e-maillijst te blijven, vooral als ze weten dat ze alleen toegang hebben tot exclusieve deals via e-mail.Afbeelding van privéverkoop van Hotels.com voor e-mailabonnees
De e-mail van Hotels.com laat abonnees weten dat deze verkoop exclusief is omdat ze relevante trefwoorden bevatten (“Privé” en “Alleen e-mailabonnees”). ( Afbeeldingsbron )

6. Stel een reeks verlaten e-mailberichten in.

Het gemiddelde percentage verlaten winkelwagentjes is ongeveer 78% . Dat betekent dat 3 op de 4 mensen hun online winkelwagentje verlaten zonder iets te kopen.

Gelukkig kunt u met veel winkelwagentools deze e-mails herstellen en een verlaten winkelwagen-e-mail sturen om hen aan hun aankoop te herinneren. Deze e-mails kunnen de verkoop op de lange termijn helpen stimuleren; sommige onderzoeken suggereren dat de gemiddelde conversieratio van verlaten winkelwagen-e-mails 10% is .Afbeelding van een verlaten winkelwagen-e-mail
Afbeeldingsbron )

7. Zorg ervoor dat het ontwerp en de lay-out van uw e-mail mobielvriendelijk zijn.

E-commercebedrijven doen er goed aan ervoor te zorgen dat hun e-mailontwerp gemakkelijk op alle apparaten te navigeren is. Ongeveer 55% van de e-mail wordt immers op een mobiel apparaat geopend .

Overweeg als best practice een merkuitstraling te hebben die alle e-mails omvat. Dit kan ook de merkherinnering versterken en de waargenomen waarde van uw merk verhogen.Afbeelding van een mobielvriendelijke e-mail
Harry’s heeft een eenvoudig maar verbluffend e-mailsjabloon. ( Afbeeldingsbron )

Bovendien is elk contactpunt belangrijk. Absoluut elke e-mail die u verzendt – niet alleen verkoopmails of nieuwsbrieven – moet goed ontworpen en gemakkelijk te lezen zijn. Dit omvat e-mails met verkoopfacturen die klanten ontvangen nadat ze een aankoop in uw winkel hebben gedaan.

Hier is een voorbeeld van een goed ontworpen factuur uit een sjabloon bij Freshbooks .Afbeelding van een merkfactuur
Voorbeeldfactuursjabloon die prachtig is ontworpen en klaar om te verzenden. ( Afbeeldingsbron )

8. Maak van testen altijd een gewoonte.

A / B-tests kunnen u helpen conversies te stimuleren en belangrijke inzichten over uw klanten te verzamelen die u misschien nog niet eerder hebt gezien. Het is een goede gewoonte om alles te testen wat u kunt in uw e-mailmarketingcampagnes, zoals e-mailonderwerpregels, CTA’s en zelfs hoofdmagneten.

Experimenteer met verschillende soorten tekst en lay-outs om te zien welke na verloop van tijd het beste presteren. Na consequent testen zul je uiteindelijk patronen ontdekken waarmee je je toekomstige campagnes kunt structureren.

9. Deel klantrecensies en getuigenissen.

Het is zo geheim dat klanten andere klanten vertrouwen , zelfs als ze elkaar nooit persoonlijk hebben ontmoet. Overweeg om klantrecensies of getuigenissen in uw e-mailcampagnes op te nemen om uw verkoopconversies te verhogen.

Geef deze recensies weer onder een uitgelicht product of gebruik relevante citaten die laten zien welk voordeel uw product heeft gehad bij eerdere consumenten.Afbeelding van getuigenissen van kopers
Uw beste verkopers kunnen uw eigen klanten zijn. ( Afbeeldingsbron )

10. Breng hen op de hoogte van aangevulde items en items op verlanglijst.

Klanten zich aanmelden voor een wachtlijst wanneer artikelen niet op voorraad zijn, is een manier om ze op uw lijst te krijgen. U kunt voorkomen dat u omzet misloopt door hen onmiddellijk op de hoogte te stellen zodra producten weer te koop zijn.

Stuur een simpele e-mail met een pakkende kop om abonnees te laten weten dat hun verlanglijstitems op voorraad zijn. U kunt ook schaarste gebruiken om een ​​abonneebrede push te doen om hen te informeren dat uw bestsellers zijn aangevuld.Afbeelding van een e-mail die laat zien dat een artikel weer op voorraad is
CineTech houdt hun e-mails die weer op voorraad zijn meteen ter zake. ( Afbeeldingsbron )

11. Start een verwijzingsprogramma.

Overweeg tot slot om klanten te stimuleren voor verwijzingen. Mensen houden ervan om beloningen te ontvangen, of het nu gaat om gratis producten of geldterugbetalingen. Een eenvoudige e-mail met uitleg over de werking is vaak voldoende om klanten op de hoogte te brengen van uw verwijzingsprogramma, maar het kan geen kwaad om in toekomstige e-mails een kleine voetnoot op te nemen die hen aan uw verwijzingsprogramma herinnert.Afbeelding met een voorbeeld van een verwijzingsprogramma
Verwijzingsprogramma’s kunnen zo simpel zijn als geldprikkels. ( Afbeeldingsbron )

Belangrijkste leerpunten

Van de verschillende platforms heerst e-mail nog steeds als het medium met de meeste conversies. Voor e-commerce moet u zich concentreren op betere e-mailmarketingstrategieën om u te helpen meer gekwalificeerde leads te krijgen en zowel conversieratio’s als verkopen te verhogen. Gebruik de bovenstaande tips om ervoor te zorgen dat u geen omzet misloopt en wees niet bang om te experimenteren en voortdurend nieuwe dingen te proberen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format