chatbot maken

Hoe u een online winkel start met een klein budget

7 min


107

Stop ons als je dit eerder hebt gehoord: “Je moet geld uitgeven om geld te verdienen!” De meesten van ons hebben er zo vaak last van gehad dat we het in onze slaap kunnen reciteren. Maar wat als je precies nul dollar hebt om dat idee van een miljoen dollar tot leven te brengen? Geen probleem!

We beweren dat u geen contant geld nodig heeft om uw ideeën om te zetten in contanten. En echt, sinds wanneer is geen geld een goed excuus om iets niet te doen? Vooral als je dat niet doet, betekent dit het verschil tussen blijven werken voor je eikelbaas of de jouwe worden.

En mogen we jullie herinneren aan het bescheiden begin waar miljardenmerken als Nike mee begonnen? Hier is een hint: het is een kofferbak. En, Apple en Google (ja, die Apple en Google)? Garages.

Wat heb je voor je in petto dat ze niet hebben gedaan? $ 4,5 biljoen aan e-commerceverkoop. Op dit moment is online winkelen goed voor een tiende van alle detailhandelsverkopen. Dat cijfer zal naar verwachting elk jaar met 15% groeien totdat het in 2021 $ 4,5 biljoen (met een ‘T’) bereikt.

Kijk, er is genoeg geld om rond te gaan. Het enige wat je nodig hebt is een idee, wat motivatie en een beetje bootstrapping om een ​​stukje van de taart te bemachtigen.

Denk je dus nog steeds dat je niet genoeg geld hebt om een ​​online winkel te starten? Het is onze persoonlijke missie om u te laten zien waarom dat een beetje kortzichtig is. Hier leest u hoe u uw financiële beperkingen kunt omzetten in gerealiseerde ambities met een beperkt budget!

Hoe u een e-commercebedrijf start als u geen cent wilt uitgeven

1. Perfectioneer uw productlijn.

Er is een duizelingwekkend aantal producten dat je kunt verkopen (en een even groot aantal retailers – online en offline – die dat al doen). Het geheim van je toekomstige succes is specificiteit.

U moet producten vinden om te verkopen die net zo niche zijn als het publiek waaraan u ze verkoopt. Hoe gerichter uw productaanbod, hoe gemakkelijker uw advertentietargeting zal zijn.

Laten we hier duidelijk zijn: het kiezen van de juiste producten om te verkopen moet de eerste overweging zijn bij het starten van uw online winkel. Enkele veelgestelde vragen die we horen over het selecteren van producten voor uw online winkel zijn:

Waar zoek ik naar een mogelijk product?

Begin met het onderzoeken van producten op Amazon. Gebruik de rangschikking van de bestsellers in de productbeschrijving om te zien hoe populair het is. Hoe hoger het nummer – hoe meer klanten ernaar zoeken.

Google Trends kan ook uw vriend zijn. Gebruik het om het zoekvolume en, ergo, het interesse-niveau van het product te zien. (Pro-tip: je kunt maximaal vijf potentiële producten tegen elkaar opnemen om te zien welke de meeste buzz genereert.)

Hoeveel producten moet ik beginnen verkopen?

We raden u aan uw lijst te verkleinen tot ongeveer drie beginnen. Op deze manier kunt u uw voeten nat maken door uw startkapitaal, advertentiebudget en nichemarketingstrategie super te concentreren .

Welke producten zijn het meest winstgevend?

Als u van plan bent om in bulk in te kopen en het product van daaruit aan te passen, kunt u uw winkel het beste vullen met winstgevende e-commerce groothandelartikelen zoals:

 • Computerspelletjes
 • Smartphone-accessoires (hoesjes, hoofdtelefoons enz.)
 • Tv-accessoires (statieven, montagemateriaal, luidsprekers enz.)
 • Modieuze zonnebril
 • Sieraden
 • Kinderspeelgoed

U bent natuurlijk net begonnen, dus als u niet veel te besteden heeft aan producten, overweeg dan om te investeren in goedkope e-commerceproducten met hoge winstmarges .

Welke producten zijn het populairst?

Mensen veranderen en dat geldt ook voor hun smaak, maar er zijn al enkele populaire producten voor 2019 die als warme broodjes worden verkocht – inclusief essentiële oliën, nieuwe sokken, persoonlijke planners, macarons en meer!

Hoeveel moet ik per product in rekening brengen?

Het ingewikkelde antwoord is om ze concurrerend te prijzen . Het korte antwoord? Probeer uw producten geprijsd te houden op $ 60 of minder. Voor de meeste online shoppers geeft het uitgeven van $ 40 tot $ 60 niet al te veel aarzeling voordat ze de trekker overhalen. Producten in dit assortiment hebben meestal hoge conversieratio’s en kunnen u ook helpen meer winst te behalen.

Maar voordat u die prijskaartjes lamineert, kunt u het beste uw winstmarges in de loop van de tijd berekenen . Trek de productkosten af ​​van de vergoedingen, arbeid, enz. Om uw break-evenpunt te vinden en ga van daaruit verder.

2. Doe het zelf.

Nee, we bedoelen niet dat u al uw eigen producten hoeft te maken – hoewel dat zeker een manier is om uw kosten te verlagen wanneer u met een beperkt budget een e-commerce winkel start.

Neem in plaats daarvan deze “soloprenuer” -titel ter harte en wen er aan om aan uzelf te delegeren. Dat kan betekenen dat je nieuwe vaardigheden moet leren, zoals boekhouden of marketing. Mogelijk moet u zelfs een tijdje optreden als uw eigen klantenservice of in-house webontwikkelaar. Hoewel het misschien vermoeiend klinkt, houdt u die zuurverdiende dollars op uw zakelijke account totdat u uw bedrijf kunt opschalen.

Mocht u ooit overweldigd raken, onthoud dan dat het opbouwen van uw kasreserves allemaal een tijdelijk onderdeel is van het starten van een bedrijf zonder geld.

3. Start een Kickstarter.

Wat je ook leuk vindt, crowdfunding is koning. Platformen zoals Kickstarter en GoFundMe maken het gemakkelijker om uw bedrijfsidee te pitchen voor een publiek dat vanaf het begin heeft geïnvesteerd, niet voor een gierige investeringsbankier.

Ze zijn ook praktisch gemaakt voor bedrijven in consumentenproducten. Het is een weg die in de eerste plaats gratis is! (Een belangrijk onderdeel bij het lanceren van een biz met een beperkt budget.) Het is ook een effectieve manier om een ​​product voor te verkopen en met tastbare proof of concept te komen. Tijdens het proces zult u waarschijnlijk wat organische PR en mond-tot-mondreclame krijgen zonder extra kosten.

Dus of je nu een album wilt uitbrengen of een moord wilt plegen door athleisure-kleding te verkopen, het geeft je direct toegang tot het kapitaal dat je nodig hebt zonder het in te wisselen voor eigen vermogen.

4. Vraag een kredietlijn aan.

Laten we zeggen dat je een geweldige kredietwaardigheid hebt en gewoon een klein kussen nodig hebt om te kraken. Er zijn een aantal geweldige opties met een lage rente, vooral voor startende ondernemers die een eigen bedrijf willen opzetten.

U kunt overwegen om de criteria van The Small Business Administration (SBA), een tak van de Amerikaanse overheid, te herzien die een verscheidenheid aan leningprogramma’s aanbiedt aan gekwalificeerde leners.

Wanneer u begint te praten over investeringsplannen die uiteindelijk moeten worden terugbetaald, moet u meestal een bedrijfsplan voor e-commerce hebben opgesteld .  

Hoewel het technisch gezien zo lang kan duren als u wilt, raden we u aan ten minste de volgende acht tot negen secties op te nemen om uw merk onder de aandacht te brengen:

 1. Managementsamenvatting. We raden zeker aan om het als laatste te schrijven, maar het zal als eerste aan de lezer verschijnen. Beschouw het als uw elevator pitch. Dit betekent dat als een investeerder niets anders zou lezen, wat zou u hem dan nodig hebben om te weten? Geef minimaal een missieverklaring, uw kerndoelstellingen, wie het bedrijf is gestart en wanneer, welke producten u wilt verkopen en hoe u zich onderscheidt van de concurrentie.
 2. Bedrijfsomschrijving. Geef uzelf voldoende ruimte om te praten over uw kwalificaties, uw brede doelen en operationele details. Zorg ervoor dat u ook iets over uw specifieke bedrijfsmodel opneemt.
 3. Producten. Wat maakt uw producten bijzonder? Of in ieder geval speciaal voor jou? Praat over de producten die u momenteel verkoopt en de producten die u in de pijplijn heeft. Zorg ervoor dat u ook de kosten dekt.
 4. Marktanalyse. Laat zien dat je je huiswerk hebt gedaan en weet wie je kopers zullen zijn. Noem uw concurrentie bij naam en geef een praatje op hoog niveau over de toestand van uw branche in het algemeen.
 5. Marketingstrategie. Behandel elk facet van uw communicatieplan, van digitale marketing tot geplande promoties en loyaliteitsprogramma’s voor klanten.
 6. Operationeel plan. Het is misschien niet het meest creatieve deel van het plan, maar het is nog steeds belangrijk. Denk aan openingstijden, beheer, verzendspecificaties en dergelijke.
 7. Financieel plan. U zult moeilijk worden ingedrukt om iemand te vinden die u geld wil geven zonder eerst een bijna wurggreep te hebben op waar het precies naartoe gaat. Geef een gedetailleerd overzicht van uw winsten en verliezen (indien van toepassing), operationele kosten, activa, schaalbaarheid, enz.
 8. Mijlpalen. Als je je eerste verkoop nog niet hebt gedaan, wees dan hier creatief! Zelfs kleine overwinningen kunnen veel tellen.
 9. Financieringsaanvraag. Hier maakt u uw vraag.

5. Word sociaal.

Het is geen geheim dat klanten steeds doof worden voor traditionele advertentiestromen. Toch betekent dat niet dat je niet veel producten kunt verkopen zonder te betalen om te spelen. Tussen lifestyle-marketingtactieken, influencer-marketingstrategieën en sociale media, heb je vrijwel de meeste van je bases gedekt.

We raden u aan om aanwezig te zijn op zoveel mogelijk gratis advertentiekanalen, maar u moet zich concentreren op:

 • Reddit. Maar pas nadat je jezelf hebt geïnformeerd over het platform. Vertrouw ons, deze loyalisten kunnen een nep op lichtjaren afstand ruiken. Kom op te sterk (overdreven promotie) en je zult in de vergetelheid raken. Zoek subreddits die niche genoeg zijn om uw product nuttig en uniek te maken. Het kan zijn dat je een blog post waarop je hebt geschreven op welke ingrediënten je moet zoeken in je baardolie of misschien creëer je een wedstrijd speciaal voor redditors. En ja, je raadt het al – er is een hele subreddit alleen voor die.
 • Groepen op FB. Dit is weer een ‘kleine lettertjes’-situatie, dus zorg ervoor dat je de regels van de groep zorgvuldig leest voordat je berichten plaatst. Als u richtlijnen schendt, kunt u worden uitgesloten. Je wilt zeker niet lid worden van een groep en delen tot het punt van spammen. Begin met jezelf voor te stellen en je verhaal of ondernemersreis te delen. U kunt ook proberen deel te nemen aan een doordachte dialoog met groepsleden. Stel dat een van hen een vraag heeft die betrekking heeft op uw branche, dan wordt u aangemoedigd om in de opmerkingen te reageren met nuttige informatie, zelfs als dat betekent dat u hen naar een bepaald product moet verwijzen. Het is op zijn minst een fantastische manier om incognito klein marktonderzoek te doen.
 • Beïnvloeders op Instagram. #Sponsoredposts zijn overal. Ze zijn ook een geweldige manier om uw product onder de aandacht te brengen. Deze mond-tot-mondreclame is extra effectief omdat het uw merk automatisch betrouwbaarder laat lijken. Dubbele dosis met een beetje lifestyle marketing en je geeft je klanten een gevoel van hoe het is om het goede leven te ervaren door jouw product te kopen. Er is waarschijnlijk geen betere manier om uw volgers in een oogwenk te laten groeien.
 • Tumblr. Het is een platform dat niets anders is dan niche-inhoud en perfect is voor uw nicheproduct. Het kan even duren voordat u het gevoel krijgt dat u grip krijgt, maar het is zeker goed besteedde tijd. Hoe vaker u iets plaatst, hoe beter. Een deel van een actieve Tumblr-gebruiker zijn, is ook het opnieuw plaatsen van en interactie hebben met andere blogs en hun fanbase.

We willen graag opmerken dat het ook waardevol is om uw product-IRL te promoten. Hoewel je misschien geen fysieke winkel hebt om het te hosten, is het organiseren van een persoonlijk evenement een geweldige manier om je productlijn in de gaten te houden. Vraag lokale sponsors en bedrijven om met u mee te doen. Het is een geweldige manier om de kosten te delen en de promotionele waarde te verdubbelen!

Luister, als dit in eerste instantie allemaal overweldigend lijkt, is dat helemaal oké. Realiseer je gewoon dat het goed te doen is, zelfs als je dingen een beetje moet vernielen en dubbelen.

Word jij de volgende Nike? We weten het niet. Maar u ook niet totdat u uw online winkel start – cashflow of niet!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format