Hoe u geweldige e-mails schrijft voor e-commerce - DeLaatbusiness
betekenis chatbot

Hoe u geweldige e-mails schrijft voor e-commerce

8 min


105

Ongeacht wat u verkoopt, een van de beste tools die elk e-commercebedrijf heeft om klanten te werven en meer verkopen te genereren, is e-mailmarketing . Hoewel zowel het opbouwen van een e-maillijst als het consequent leveren van waarde in uw e-mails tijd en werk vereist, toont het onderzoek aan dat dit een van de meest effectieve marketingtactieken is die er zijn.  E-mailmarketing loopt qua winstgevendheid ver voor op de meeste andere marketingtactieken.

Uit een onderzoek bleek zelfs dat e-mailmarketing een gemiddelde ROI van $ 38 opleverde voor elke $ 1 die werd uitgegeven, waardoor het qua winstgevendheid ver voorliep op de meeste andere marketingtactieken. Om ervoor te zorgen dat uw e-commercebedrijf meer geld gaat verdienen, moet u prioriteit geven aan het samenstellen van uw lijst en het regelmatig schrijven van eersteklas e-mails naar uw abonnees. 

Maar dat laatste deel kan moeilijk zijn om goed te doen. Wat kunt u regelmatig tegen uw abonnees zeggen om ze geïnteresseerd te houden in uw merk en door te klikken voor meer informatie? Hoewel er niet één juist antwoord is, zijn er een aantal tips die u kunt volgen om u te helpen het juist te krijgen.

Ken uw publiek

Dit is de belangrijkste reden waarom er niet één juist antwoord is: uw publiek is uniek. Een e-mail die het goed doet met 19-jarige fans van skateboarden, zou je niet ver brengen bij de meeste 40-jarige professionals. Voordat u begint met het schrijven van e-mails, moet u erachter komen aan wie u schrijft. 

Als je dat nog niet hebt gedaan, besteed dan wat tijd aan publieksonderzoek om nauwkeurige persona’s voor je e-commercebedrijf te creëren . Wanneer u zich de persoon naar wie u schrijft, kunt voorstellen, kunt u een stem ontwikkelen die hen aanspreekt en ervoor zorgen dat uw e-mails informatie bevatten waar ze om geven.

Personaliseer uw e-mails

Zodra iemand zich aanmeldt voor uw lijst, wilt u ze in de buurt houden. En de snelste manier om een ​​abonnee te verliezen, is door hem e-mails te sturen waar ze niet om geven. 53% van de consumenten klaagt dat ze te veel irrelevante e-mails krijgen.

Maar als u veel verschillende abonnees heeft, schept dat een probleem: hoe kunt u e-mails schrijven die elk van uw verschillende abonnees leuk zullen vinden als sommigen van hen verschillende interesses en prioriteiten hebben?Hoe kun je e-mails schrijven die elk van je verschillende abonnees leuk zullen vinden als sommigen van hen verschillende interesses en prioriteiten hebben?

Elke goede e-mailmarketingsoftware biedt u de mogelijkheid om meerdere e-maillijsten te maken die u kunt gebruiken om uw e-mails te segmenteren. Je kunt je abonnees rechtstreeks vragen waarin ze geïnteresseerd zijn, zodat je de exacte lijsten weet waarop ze moeten worden geplaatst, of je kunt het baseren op hoe ze zich hebben aangemeld. Voor een beauty-e-commercebedrijf kan iemand die een e-boek over make-uptips downloadt, op uw make-uplijst komen, en iemand die zich aanmeldt bij het bekijken van een blog over huidverzorging komt op die lijst. 

U kunt ook verder personaliseren door e-mails te sturen die specifiek betrekking hebben op eerdere aankopen, beoordelingen of pagina’s die een klant heeft bekeken. Als dit goed wordt gedaan, zorgt dit soort personalisatie voor extreme relevantie voor de e-mails die u verzendt en kan het een klant overtuigen om een ​​aankoop te doen die ze al aan het overwegen waren.

Zorg voor een duidelijk doel voor elke e-mail

Elke e-mail die u verzendt, moet een duidelijk doel hebben. Vraag uzelf af: wat probeer ik te bereiken met deze e-mail? Een goede e-mailmarketingstrategie omvat e-mails met een aantal verschillende doelen .

Dit kan zijn:

 • Welkomstmails
 • Educatieve e-mails
 • Verkoopmails
 • Nieuwsbrieven
 • E-mails over het verlaten van de winkelwagen
 • Trainingsmails
 • Bedankt e-mails
 • Enquête-e-mails

Het doel van een verkoopmail is duidelijk: iemand zover krijgen dat hij iets koopt, hetzij door een nieuw product aan te prijzen, hetzij door een verleidelijke korting aan te bieden. Maar het doel van sommige van de andere e-mailtypen kan subtieler zijn. Educatieve e-mails helpen u om uw relatie met uw abonnees te onderhouden en vertrouwen op te bouwen – de belangrijkste actie die u wilt dat ze ondernemen, kan zo simpel zijn als een open of een klik. 

Zorg ervoor dat u bij het opstellen van elke e-mail een duidelijk idee heeft van wat u ermee wilt bereiken. En vertroebel uw focus niet door te veel dingen in één e-mail te doen. Kies een hoofddoel om naar te streven in elke e-mail die u verzendt.

Besteed tijd aan uw onderwerpregels.

U zou de beste e-mail van uw hele e-commercecarrière kunnen schrijven en niets bereiken als uw abonnees niet de moeite nemen om deze te openen. Het belangrijkste onderdeel van elke marketing-e-mail is daarom uw onderwerpregel. En het goed doen is moeilijk.

Er zijn een aantal psychologische tips die u in uw onderwerpregels kunt gebruiken om de open tarieven te verhogen, zoals:

 • Een gevoel van urgentie creëren ( 10% korting tot middernacht)
 • Cijfers gebruiken ( 8 geweldige cadeaus voor mama deze feestdagen)
 • Een vraag stellen waar uw publiek om geeft ( Weet u zeker dat uw tuin veilig is voor uw huisdieren?)
 • Emoji’s gebruiken om de aandacht te trekken ( Mis onze herfstdeals niet🍁🍂)

Vermijd woorden die vaak met spam worden geassocieerd , zoals “gratis” en “contant”, zodat uw e-mail niet verstrikt raakt in spamfilters. En gebruik altijd een onderwerpregel die overeenkomt met de inhoud van uw e-mail. Als je slim met je onderwerp omgaat om open te krijgen, werkt dit averechts als je je belofte in de e-mail zelf niet nakomt.

En voor al het algemene advies dat u daar kunt vinden over het soort onderwerpregels dat werkt, moet u altijd eerst uw eigen publiek overwegen. Let op wat specifiek voor hen werkt en doe daar meer van.

Pas de voorbeeldtekst aan.

De onderwerpregel is het belangrijkste dat mensen zien voordat ze klikken om uw e-mail te openen, maar het is niet het enige. Met de ruimte die overblijft na uw onderwerpregel, zien mensen wat extra tekst in hun inbox.

U kunt de voorbeeldtekst die hier wordt weergegeven aanpassen om uw abonnees aan te sporen de e-mail te openen. Gebruik deze ruimte om wat extra informatie te geven om mensen te overtuigen dat uw volledige e-mail de moeite van het bekijken waard is.

Laat uw persoonlijkheid zien.

Het lezen van een e-mail van uw bedrijf zou niet hetzelfde moeten zijn als het lezen van een droge academische tekst. Uw e-mails zijn een kans om in contact te komen met uw publiek – van mens tot mens.

Dus laat je persoonlijkheid binnen. Spreek op gemoedelijke toon. Wees bereid om verwijzingen naar popcultuur te laten vallen of excuses te vinden om schattige foto’s van puppy’s in je e-mail op te nemen (we houden allemaal van ze, geen reden om onszelf te ontkennen).Professioneel zijn betekent niet dat u droog en afstandelijk bent in uw communicatie met klanten.

Professioneel zijn betekent niet dat u droog en afstandelijk bent in uw communicatie met klanten. Vervloek geen storm (tenzij je weet dat je publiek dat soort dingen leuk vindt) en maak geen grove grappen, maar wees bereid om in je e-mails als een persoon te praten.

Gebruik intuïtieve opmaak.

De opmaak van uw e-mails moet vergelijkbaar zijn met die u gebruikt op uw webpagina’s en blogposts. Voeg veel witruimte en korte alinea’s toe. Voor e-mails die meerdere onderwerpen of veel tekst bevatten, kunt u de informatie ordenen met intuïtieve koppen waardoor de e-mail gemakkelijk door te bladeren is.

Als je een grote muur met tekst in de inbox van je abonnees plaatst, zal niemand het lezen, en sommigen zullen op die uitschrijfknop klikken. Zorg ervoor dat uw e-mails zo zijn opgemaakt en georganiseerd dat ze leesbaar zijn.

Hou het kort.

Mensen verwachten niet dat ze serieus zullen gaan lezen wanneer ze hun e-mailinbox openen, meestal is het iets dat je snel doet tussen het werken aan andere dingen. Die context is belangrijk. Als u een lange e-mail verzendt die meer dan een paar minuten nodig heeft om te lezen, zullen uw abonnees waarschijnlijk niet de tijd nemen om het einde te bereiken.Houd de informatie die u in de e-mail zelf opneemt kort.

Houd daarom de informatie die u in de e-mail zelf opneemt kort. Als je iets promoot dat meer uitleg vereist, gebruik dan de e-mail om een ​​teaser te geven en een link terug naar je website waar ze meer te weten kunnen komen. 

Het belangrijkste doel van veel marketing-e-mails is om mensen toch terug naar uw website te leiden, dus probeer niet te veel in de e-mail zelf te doen.

Geef uw abonnees iets unieks.

Uw e-mailabonnees zijn waardevol voor u, dus zoek naar manieren om ze dat te laten zien door hen een unieke waarde te bieden. Dat kan exclusieve deals zijn die alleen beschikbaar zijn voor uw e-maillijst. Inhoud die alleen zij kunnen zien. Of vroege toegang tot producten die nog niet voor iedereen zijn vrijgegeven. 

Door uw abonnees een gevoel van exclusiviteit te geven, hebben ze een goede reden om te blijven en uw e-mails te verwerken.

Gebruik A / B-testen.

Geen enkel bedrijf weet echt wat voor uw publiek werkt totdat u begint met testen. Om meer gegevens te krijgen over welke onderwerpregels, e-mailstijlen, afbeeldingen en CTA’s (calls-to-action) het beste werken voor uw specifieke abonnees, kunt u beginnen met A / B-testen. 

De meeste e-mailmarketingproducten bieden A / B-testopties als een functie. U kunt twee koppen voor dezelfde e-mail schrijven, elk naar de helft van uw lijst sturen en snel zien welke met succes meer abonnees heeft aangeklikt. U kunt hetzelfde doen met het testen van verschillende delen van uw e-mails: de visuele lay-out, de koppen die u gebruikt, de tekst die u opneemt voor links naar uw site, enz.Een belangrijke tip voor A / B-testen is om ervoor te zorgen dat u slechts één ding tegelijk test.

Een belangrijke tip voor A / B-testen is om ervoor te zorgen dat u slechts één ding tegelijk test. Als u verschillende koppen, voorbeeldtekst en lay-outs allemaal in dezelfde e-mail test, weet u niet welk element verantwoordelijk is voor de resultaten die u krijgt. 

Na verloop van tijd kunnen A / B-tests u helpen veel kennis op te doen over waar uw publiek op reageert, die u kunt gebruiken om betere e-mails te schrijven.

Gebruik CTA’s

We hebben al vastgesteld dat elke e-mail een doel moet hebben. Elke keer dat dat doel vereist dat uw abonnees een actie ondernemen – op een link klikken, een aankoop doen, feedback geven, enz. – maakt u hen duidelijk wat u wilt dat ze doen. 

Soms maakt uw CTA deel uit van de hoofdtekst van de e-mail, soms wilt u deze visueel onderscheiden door er een andere kleur van te maken of door deze in een knop te plaatsen. Het is een kwestie van testen om de beste taal te vinden die u voor uw CTA’s kunt gebruiken en de beste manier om deze op te nemen in de verschillende soorten e-mails die u verzendt, maar zorg er altijd voor dat u een CTA opneemt die duidelijk aan uw abonnees communiceert welke actie u wilt. ze om vervolgens te nemen.

Altijd proeflezen

Als u niet proefleest, glippen er fouten door. Typefouten en spelfouten zorgen ervoor dat u er onprofessioneel uitziet. En als u niet oppast, kunt u uw ontvangers iets anders beloven dan u van plan was. Een korting van 5% kan al snel 50% worden als u de fout niet opmerkt voordat u op verzenden klikt. 

Neem een ​​paar minuten voordat u elke e-mail verzendt om deze opnieuw te lezen. Controleer alle links. En ga er dan voor de zekerheid nog een keer overheen.

Let op wat werkt

E-mailmarketingsoftware biedt analyses waarmee u kunt analyseren hoe elk van uw e-mails presteert. Beoordeel elke e-mail op basis van het specifieke doel en zoek in de loop van de tijd naar trends in de analyse die u vertellen welke soorten e-mails uw abonnees het meest waarderen en waarop ze reageren.Beoordeel elke e-mail op basis van het specifieke doel en zoek in de loop van de tijd naar trends in de analyse die u vertellen welke soorten e-mails uw abonnees het meest waarderen en waarop ze reageren.

Een succesvolle e-commerce e-mailmarketingstrategie vereist enige flexibiliteit om uw aanpak te verbeteren op basis van wat werkt.

Elke e-mail die u verstuurt, is een kans om uw relatie met uw abonnees te verbeteren en uw waarde voor hen te bewijzen. Onderschat niet hoe belangrijk dat is. Werk eraan om e-mails te schrijven waar uw publiek baat bij heeft en die u zullen helpen uw doelen te bereiken.

Heeft u vragen over het schrijven van e-mails voor e-commerce? Laat het ons weten in de comments!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format