Hoe u meer verkeer(bezoekers) naar uw e-commerce winkel kunt leiden - DeLaatbusiness
Knowledge graph (kennisgrafiek)

Hoe u meer verkeer(bezoekers) naar uw e-commerce winkel kunt leiden

7 min


124

De grootse opening van uw online winkel – de ware ceremonie van het doorknippen van het lint – gebeurt met een paar klikken op een knop. Hoewel het misschien niet zo eenvoudig is om bezoekers naar uw website te krijgen, kan uw openingsdag nog steeds dezelfde tamtam krijgen als een echte fysieke winkel. Het aankondigen van uw lanceringsdatum aan een nieuw publiek is vergelijkbaar met een hardloper die aan de startblokken komt – voorbereiding is cruciaal voor die eerste uitbarsting van klantenverkeer.

Dit bericht laat je zien hoe je mond-tot-mondreclame kunt inzetten, hoe je je tenen kunt onderdompelen in digitale advertenties en hoe je digitale influencers kunt gebruiken om je product te verkopen. Het kan moeilijk zijn om uw e-commerce-engine op gang te brengen, dus het gaat erom dat u snel bezoekers naar uw winkel trekt.

Mond op mond

Mond-tot-mondreclame is nog steeds (en zal altijd) de meest invloedrijke manier zijn om meer bezoekers naar uw nieuwe winkel te leiden. Je vrienden en familie zullen je inaugurele merkambassadeurs zijn, en misschien zelfs je eerste verkoop, en het benutten van hun stem zou de eerste stap moeten zijn om buzz voor je merk te krijgen. Het uiteindelijke doel van mond-tot-mondreclame is om een ​​gesprek met uw winkel als uitgangspunt te creëren en dit kan op een aantal manieren worden bereikt. Het bieden van uitstekende klantenservice is de laagste maat voor online retailers, maar het snel verzenden van uw artikelen en het direct beantwoorden van e-mails kan een lange weg banen bij het wekken van vertrouwen. Als je toegang hebt tot het product voordat het wordt verzonden, voeg dan een klein handgeschreven briefje toe of bedank je voor het bestellen van een kaart bij de verzending. Zo’n klein persoonlijk tintje kan een grote bijdrage leveren aan het loyaliteitstraject van een klant.Het bieden van uitstekende klantenservice is de laagste maat voor online retailers, maar het snel verzenden van uw artikelen en het direct beantwoorden van e-mails kan een lange weg banen bij het wekken van vertrouwen.  

Zoals gewoonlijk zullen uw vrienden en familie de frontlinie zijn bij het uitzenden van uw nieuwe winkel. Misschien heeft Facebook uw domeinnaam al gedeeld, maar als u dat nog niet hebt gedaan, volgt hier een actieplan voor sociale media voor de eerste uitrol.

Vertel je verhaal met een langer bericht.

Een oorzakelijk verband en mensen vragen om producten te kopen, zal niemand binden. Stel een bericht samen met uw persoonlijke en zakelijke reis die u naar dit punt heeft geleid. Een vriend op Facebook kondigde onlangs aan dat ze het bedrijfsleven zouden verlaten en met hun nieuwe winkel directe B2C-verkopen zouden betreden. In een mooie post van vijf alinea’s koppelden ze hun winkel in de vierde alinea – technisch gezien onder de vouw voor een Facebook-bericht. De eerste drie paragrafen bespraken verandering, groei van de ene kans naar de andere, resoluties en doelen vóór de introductie van hun nieuwe winkel en Facebook-pagina. 44 reacties en 1 aandeel later, was de eerste serieuze post die hij maakte een fantastisch winkeldebuut. Plak niet simpelweg een link en ga verder, je mag dit maar één keer doen.

Neem contact op met je vrienden en familieleden waarvan je weet dat ze je bericht waarschijnlijk zullen delen als je ze daarom vraagt.

Het opzetten van een nieuw bedrijf is vrij nieuw, en als het duidelijk is dat u ze niet in een middelgroot marketingprogramma probeert te krijgen, zullen ze nog gelukkiger zijn om uw nieuws te delen. Deze pseudo-influencers zullen waarschijnlijk ook al op de hoogte zijn van uw zakelijke reis, omdat u er persoonlijk over praat of details deelt over wat u doet. Maak een bericht gedeeld in persoonlijke berichten aan hen met het verzoek om informatie over de winkel te delen in de trant van:

“Hé [je vriend], even een kort bericht. Zoals je weet lanceer ik [je domein] officieel met een grote marktimpuls en ik zou het erg op prijs stellen als je zou kunnen helpen met het delen en liken van mijn pagina. Als je een bericht zou kunnen sturen aan je vrienden in de trant van ‘Mijn vriend [je naam] heeft zojuist hun winkel gelanceerd met de verkoop van [soort producten]. Ik weet dat @ getagde vriend nr. 1 of @ getagde vriend nr. 2 mogelijk geïnteresseerd is in [type product] voor [ cadeau / gelegenheid / hun hobby] ‘Ik zou zo dankbaar zijn!’De berichtgeving, die u moet aanpassen, is kort en bondig, maar moet ook gepersonaliseerd zijn.

De berichtgeving, die u moet aanpassen, is kort en bondig, maar moet ook gepersonaliseerd zijn. Stuur niet hetzelfde massabericht naar een e-mailketen, of maak geen grote draad. Het opsplitsen van de discussies kost geen extra tijd en stelt u in staat het gesprek beter te betrekken en te sturen. Een andere optie is om hen rechtstreeks te vragen uw bericht te delen en mensen (idealiter) buiten uw netwerk te taggen, om het bereik van uw winkel te vergroten.

Voor meer informatie over mond-tot-mondreclame is Andy Sernovitz’s bestseller “Mond-tot-mondreclame: hoe slimme bedrijven mensen aan het praten krijgen” een baanbrekend boek over dit onderwerp, en zal je een langer boek geven om in de kern van het uitbreiden te komen uw bereik zonder de bank te breken.

Digitale SEM-reclame

Over banken gesproken, een bewezen manier om bezoekers naar uw nieuwe winkel te leiden, is door er gewoon voor te betalen. Trek de pleister eraf, het is 2019, en dat is precies hoe het is. We hebben heel veel bronnen voor u beschikbaar die bespreken hoe u aan de slag kunt gaan met PPC-advertenties, met name zoek- en Shopping-campagnes, evenals enkele digitale advertenties op Facebook, maar ik wil enkele belangrijke dingen bespreken waar u aan moet denken voordat u begint deze laan.

Betaalde zoekresultaten zijn gewoon de snelste manier om meer bezoekers naar uw winkel te leiden, omdat Google zo efficiënt campagnes heeft gemaakt. Als een baksteen en mortel, als je een reclamebord naast de snelweg bouwt, zullen mensen het zien. Je hebt niet de domeinautoriteit nodig die SEO vereist, noch het gewicht van een enorme hoeveelheid volgers op sociale media om nieuwe klanten te werven, je kunt gewoon op het juiste moment op de juiste plek adverteren.Betaalde zoekresultaten zijn gewoon de snelste manier om meer bezoekers naar uw winkel te leiden, omdat Google zo efficiënt campagnes heeft gemaakt.

Laten we heel breed kijken naar de verkooptrechter en waar digitale zoekmachinemarketing een rol speelt. Een gerichte PPC-advertentie met zoekwoorden die relevant zijn voor uw producten, maakt gebruik van de bekendheid van uw potentiële klanten. Op dit moment weet niemand dat uw winkel bestaat – ze bezoeken uw winkel niet rechtstreeks en u heeft niet genoeg domeinautoriteit voor Google om u organisch boven de scroll te plaatsen. PPC-advertenties staan ​​helemaal bovenaan de trechter binnen de bewustmakings- / ontdekkingscycli waarin u naam maakt door aanwezig te zijn en vindingrijk te zijn. Een klant heeft een probleem (ze hebben een product nodig) en je zwaait met je hand aan het begin van de regel en zegt ‘daar kan ik mee helpen’. Dit nieuwe verkeer verandert, eenmaal ter plaatse, in leads en het is jouw taak om die verkoop te sluiten. Relevante productpagina-informatie,

Wat als u een product heeft waarvan niemand weet? Hoe maak je reclame voor iets waarvan niemand weet dat het bestaat? In dit geval richten we onze aandacht op doelgroepgerichtheid op Facebook. Kleding, uitrusting voor buiten, kantoorbenodigdheden, enz. Hebben aansluitingen. U kunt gebruikers met uw nieuwe hardloopschoen richten op diegenen die geïnteresseerd zijn in trainingskleding, hardlopen, hardloopaccessoires en meer. Als je een gloednieuw bordspel of speelgoed hebt ontwikkeld, ben je op een andere plek. Met Facebook-doelgroepen kunt u andere klanten bereiken die waarschijnlijk interesses delen in de hobby of productlijn die u aanbiedt. Als je in het onderstaande voorbeeld een gezinsbordspel in Europese stijl hebt ontwikkeld, kun je vergelijkbare spellen selecteren uit de enorme interessedoelstellingen van Facebook en een netwerk creëren van mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in de jouwe. Met een productcarrousel of dynamische advertentie-inhoud is het doel om gezien te worden door mensen die waarschijnlijk door uw inhoud zullen klikken. Zodra de hook is gezet, is het aan uw website om de deal te sluiten.

Sociaal bereik

Afstappen van sociale advertenties en betaalde media, is sociale betrokkenheid een andere uitstekende gelegenheid om uw naamsbekendheid te vergroten en meer bezoekers te trekken. Social media-influencers, met name op Instagram, zijn uitstekende bronnen voor snelle uitbarstingen van verkeer via gesponsorde en gepromote berichten. Het bereiken van vlogs en sociale gebruikers is een andere invalshoek van het plaatsen van berichten in de media die zich zeer snel opent voor een nieuw publiek, maar het is niet geheel zonder kosten. We hebben het hier over gratis monsters.Het verzenden van gratis artikelen voor beoordeling en merkbekendheid is een snelle en relatief eenvoudige oplossing om positieve pers over uw winkel te krijgen.

Het verzenden van gratis artikelen voor beoordeling en merkbekendheid is een snelle en relatief eenvoudige oplossing om positieve pers over uw winkel te krijgen, en kost alleen uw marge en verzendkosten. Het rendement op investering voor dergelijke inspanningen kan zinvol zijn en de moeite waard om na te streven. Hier leest u hoe u voor zowel influencers als bloggers en vloggers kunt komen.

Onderzoek wie u wilt targeten via de beste weg van de sociale mediakanalen.

Dat betekent dat je trending hashtags op Instagram volgt, met de inurl: zoekfunctie van Google om relevante bloggers te vinden, en het tagging-systeem van YouTube om recensenten en andere doe-het-zelvers binnen je merkenbranche te vinden. Probeer betrokken makers van inhoud te vinden die regelmatig berichten plaatsen en een merkstem hebben die vergelijkbaar is met die van u. U wilt niet per ongeluk in de maling worden genomen door producten naar een recensent te sturen waarvan bekend is dat deze vooringenomenheid vertoont in hun recensies of openlijk negatief is. Zoek in plaats daarvan uw eigen pseudo-ambassadeurs waarmee u uw product graag zou gebruiken, ongeacht het aantal volgers. Streef daarbij niet naar de sterren (figuurlijk en letterlijk). Grote merkambassadeurs met miljoenen volgers zijn waarschijnlijk buiten uw prijsklasse en uw bereik wordt mogelijk genegeerd. Concentreer u in plaats daarvan op degenen die enthousiast zullen zijn om uw producten te leren kennen.Probeer betrokken makers van inhoud te vinden die regelmatig berichten plaatsen en een merkstem hebben die vergelijkbaar is met die van u.

Maak het bericht.

Deze moeten, net als uw Facebook-bereik, vriendelijk en lief zijn en een duidelijk waardevoorstel voor hen bieden – uw gratis product binnen remming. Nadat je ze een korte tijd hebt gevolgd, volg je de contactgegevens van hun website of stuur je ze een direct bericht. Hier is een eenvoudig formaat om te volgen:

“Hallo [hun naam],

Ik ben [naam] van [uw winkel] en heb echt genoten van uw feed / videoserie op X / blog.

Ik ben onlangs begonnen met mijn eigen bedrijf over X en ben bijzonder trots op mijn Y. Ik denk dat het [uw waardevoorstel van het item – waarom onderscheidt het zich van de rest van de concurrentie?] 

Kan ik een gratis exemplaar / voorbeeld sturen / het item van het product dat moet worden gebruikt? Ik ben erg trots op wat we hebben gemaakt en ik denk dat jij dat ook zult doen. Als u contact met mij kunt opnemen met uw bedrijf of PO-adres, stuur ik u er graag een toe! Laat het me weten als je nog vragen hebt of dat ik überhaupt kan helpen! “

Opvolgen!

Het meest kritische aspect van dit alles – je moet het product opsturen – maar je moet ze volgen om hun bericht op te letten en te delen op je eigen sociale mediakanalen. Dit zal een backlink ontwikkelen en helpen om verkeer tussen je nieuwe ambassadeur te stimuleren. De maker van de inhoud waarnaar u inhoud verzendt, begrijpt de essentie – ze weten dat in ruil voor het ontvangen van producten een bericht of shoutout wordt geïmpliceerd – zorg ervoor dat u hiervan profiteert wanneer deze komt.

Gevolgtrekking

Mond-tot-mondreclame, digitale uitgaven en sociaal bereik zijn slechts enkele van de vele marketinginspanningen die u kunt benaderen bij het rijden naar uw online winkel, maar ze zijn enkele van de meest waardevolle * juist * op het moment dat u uw winkel lanceert . Uw sociale aandelen en betrokkenheid, uw grootse opening op internet, is een unieke kans, dus haal er het beste uit wanneer u kunt. Als je wat meer verankerd bent en bestellingen hebt aangenomen, gebruik dan wat later advies om contact op te nemen en je bedrijf te laten groeien door middel van klantbetrokkenheid. Er is geen reden om vandaag niet te beginnen!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format