Hoe u uw merk kunt laten groeien met videomarketing

4 min


108

“Bouw een merk op. Bouw een merk op. Bouw een merk op. ” Als dit de mantra is, merk je dat je jezelf keer op keer herhaalt terwijl je ‘s nachts wakker ligt, je hersens pijnigt voor creatieve manieren om jezelf te onderscheiden van de rest van de concurrentie, haal diep adem en ontspan, al is het maar voor een moment. Omdat we het snappen. Branding van uw bedrijf is zowel het eenvoudigste als het moeilijkste dat u moet doen. Simpel omdat, hé, wees gewoon jezelf, toch? Maar toch moeilijk, want hoe communiceer je dit in vredesnaam?

Er is een manier, en de manier is videomarketing. Volgens een onderzoek van Animoto is “73% van de consumenten meer geneigd om iets te kopen nadat ze video’s hebben bekeken waarin een product of dienst wordt uitgelegd” en “zegt 71% van de consumenten dat het bekijken van video-inhoud die door bedrijven is gemaakt, een positieve indruk van het merk achterlaat. , service of bedrijf. ” Kortom, het is momenteel een van de meest effectieve vormen van inhoud die er zijn, en nu mobiele marketing voortdurend in opkomst is, zullen snelle videoadvertenties voor onderweg cruciaal zijn voor uw campagne.

Wat is de Big Whoop?

Je hebt al een geweldig website-ontwerp. Je hebt heel veel nuttige inhoud en bronnen voor klanten op je site. U werkt zelfs uw blog bij en post regelmatig op uw sociale mediakanalen. Als dit klinkt zoals jij, is dit al een prestatie op zich en ben je eigenlijk geweldig. Dus misschien heb je het gevoel dat je publiek redelijk goed begrijpt wie je bent als merk. Misschien niet.

Het grote voordeel van videomarketing is dat het je kan helpen dat “misschien” te minimaliseren.

Shoppers worden steeds meer visuele kopers, en met combinaties van woorden, muziek en afbeeldingen hebben video’s de kracht om op een adequate manier een verhaal te vertellen en uw bedrijf te personifiëren via één enkel medium. Deze visuele pakketten zijn meer dan alleen een stukje licht verteerbare inhoud. Ze versterken het vertrouwen in uw bedrijf en roepen menselijke, ongrijpbare emoties op terwijl ze uw boodschap of doel overbrengen.

Videolengte

De gemiddelde menselijke aandachtsspanne is maar liefst 8 seconden – leest iemand dit nog steeds? – dus hoe korter je video en hoe sneller je je algemene punt kunt overbrengen, hoe beter. Probeer de aandacht van uw publiek te trekken binnen de eerste 10 seconden van uw video met pakkende beelden of een verleidelijke boodschap. Laten we deze eerste 10 seconden uw oproep om op te letten noemen (de voorloper van uw oproep tot actie).

De gemiddelde menselijke aandachtsspanne is maar liefst 8 seconden.

Hierna heb je ongeveer 2 minuten voordat de meeste kijkers wegklikken, dus je video duurt idealiter ongeveer 3 minuten of minder. Het behoeft geen betoog dat elk bedrijf anders is, dus deze algemene vuistregel is mogelijk niet op elke situatie van toepassing. Zoals bij elk marketingmateriaal dat u genereert, moet u de resultaten testen en analyseren om erachter te komen wat het beste voor u werkt. Veel video-uitgangen worden nu geleverd met ingebouwde analyses om de prestaties van uw video te meten.

Soorten inhoud

  • Door gebruikers gegenereerde inhoud: de grootste tegenstand tegen het starten van een videomarketingcampagne zijn meestal de kosten. Maar professioneel gemaakte video’s met een groot budget hebben niet altijd dezelfde kwaliteit qua inhoud. Onthoud dat een van de belangrijkste aspecten van merkbekendheid is hoe u uw publiek erbij betrekt.

Een van de beste dingen die u als merk kunt doen, is de gedachte en creativiteit te erkennen die in de inhoud zitten die uw klanten zelf produceren. Zij zijn degenen die uw producten tot het uiterste testen en waardevolle ervaringen uit de eerste hand aan u (en hun eigen publiek) doorgeven. Maak van dit een kans om uw merk menselijker te maken en vraag toestemming om enkele van uw meest populaire door gebruikers gegenereerde inhoud in uw video’s weer te geven.

Bijvoorbeeld: GoPro heeft uitstekend werk verricht door onbewerkte, authentieke beelden, gemaakt met een GoPro-camera, van een van hun klanten te gebruiken om een ​​oprechte video te produceren.Het toont een diepere en meer herkenbare kant van het bedrijf, buiten het goed verzorgde imago in de extreme-sportindustrie. 
* ** Achter de schermen: ** Laat klanten de innerlijke facetten van uw bedrijf leren kennen, de toegewijde medewerkers die de wielen draaiende houden en het werk dat nodig is om uw producten te leveren. Consumenten willen graag weten dat ze kopen bij echte mensen achter het bedrijf, en het zal een grotere waardering voor uw koopwaar opleveren.

  • Sneak Peeks: geef uw bezoekers iets om naar uit te kijken door snelle promotievideo’s van nieuwe producten vrij te geven. Misschien neemt u een voorbeeld van de verpakking op of een korte glimp van een enkele belangrijke functie. Kleine teasers als deze hebben het voordeel dat uw klanten zich speciaal voelen en dat ze uw pagina opnieuw bezoeken voor meer updates.

Demonstratieve video’s zijn misschien wel de juiste keuze om uw videomarketingcampagne te starten.

  • Tutorials / How-tos: voor producten die wat tijd nodig hebben om te leren kennen, zijn demonstratieve video’s wellicht de juiste start voor uw videomarketingcampagne. Door uw producten in actie onder de aandacht te brengen, geeft u niet alleen de waarde aan die u in uw eigen aanbod vindt, maar ook hoeveel u erom geeft dat uw klant de best mogelijke ervaring krijgt.
  • Veelgestelde vragen: Op dezelfde manier is een andere methode om uw veelgestelde vragen te beantwoorden en ermee aan de slag te gaan! Het beantwoorden van veelgestelde vragen van uw klanten garandeert al een oprechte interesse in uw video-inhoud, en zij zullen uw antwoorden in deze vorm verwelkomen, vooral als de visuele ervaring de duidelijkheid vergroot.
  • Livestreaming: livestreaming via kanalen zoals Facebook en Periscope is een soort op zich en biedt meer clementie in zowel planning als productie. Met livestreaming gebeurt alles in realtime. Kijkers kunnen actief reageren op uw video terwijl deze plaatsvindt, en u kunt meteen weer deelnemen. Dit wetende, zijn algemene tijdslimieten niet echt van toepassing.

Neem Birchbox als voorbeeld. Birchbox was een van de eerste grote merken die Facebook Live echt omarmden toen het voor het eerst beschikbaar kwam, en ze blijven leuke en boeiende manieren vinden om hun publiek te bereiken door het te gebruiken. De onderstaande video is van de Dag van de Klantwaardering in september, waar het Birchbox-team ter plekke trivia hield voor geschenken.

Locatie, locatie, locatie!

Ten slotte is waar u besluit te posten de sleutel. Uit een onderzoek van Firebrand Group blijkt dat Facebook het belangrijkste kanaal is voor videomarketeers. Ongeveer 80% van de deelnemers zag de hoogste ROI via het Facebook-platform.

Ongeveer 80% van de deelnemers zag de hoogste ROI via het Facebook-platform.

Aan de andere kant mag YouTube niet worden genegeerd. Het is in wezen een site voor het delen van video’s, maar het is ook de grootste zoekmachine na Google. Met YouTube kunt u de titels en beschrijvingen van uw video’s optimaliseren met SEO-vriendelijke zoekwoorden om een ​​groter publiek te bereiken. Het maakt ook het insluiten van video’s in uw bedrijfswebsite, sociale netwerken en e-mailcampagnes een fluitje van een cent.

Hoewel we niet zeggen dat het gemakkelijk zal zijn om boeiende, merkrelevante video’s te maken, zeggen we 100% dat het het waard is. Heb je je tenen al gedompeld in een videomarketingstrategie? Deel uw ervaring met ons in de reacties hieronder!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format