Is e-mailmarketing geschikt voor uw online bedrijf? - DeLaatbusiness

Is e-mailmarketing geschikt voor uw online bedrijf?

3 min


108

Bepalen welke strategieën u moet gebruiken om uw bedrijf te laten groeien, is niet eenvoudig. Er zijn talloze variabelen waarmee u rekening moet houden. Ongeacht de bedrijfsgrootte, de branche of zelfs het publiek, als uw marketingstrategie nog geen e-mailmarketing omvat, is het misschien tijd om opnieuw te beoordelen.

E-mailmarketing is een dominante kracht geworden in het dagelijks leven, dus het is geen verrassing dat veel bedrijven het in hun lopende strategieën hebben geïntegreerd. In 2010 beweerde een vooraanstaande social media-manager dat e-mail dood was. Vandaag, anno 2016, is het dat zeker niet.

Heel erg levend

Zeggen dat e-mail niet dood is, zou een totaal understatement zijn. Volgens gegevens verzameld door Custora E-Commerce Pulse , een gratis dashboard voor Amerikaanse e-commercestatistieken, werd e-mailmarketing het belangrijkste kanaal op Black Friday 2015 en domineerde het die dag de online verkoop, met meer dan 25% van alle bestellingen. De teruggang van e-mailmarketing in combinatie met de opkomst van sociale media is een vage herinnering.

Waarom zou e-mailmarketing geen drijvende kracht worden? Wanneer ze om een ​​telefoonnummer of een e-mailadres worden gevraagd, kiezen veel mensen ervoor om hun e-mailadres te delen. De introductie van smartphones leidde niet alleen tot de ondergang van de inmiddels archaïsche klaptelefoon, maar gaf consumenten ook de mogelijkheid om hun e-mail in hun broekzak, tas of aktetas te dragen. E-mail is overal en het is duidelijk dat consumenten niet zonder kunnen.

Multidisciplinair alternatief

Aangezien het mogelijk is om een ​​vaardigheid te gebruiken die voor veel mensen een tweede natuur is geworden, is het implementeren van e-mailmarketing een gemakkelijke beslissing. Hoewel sommige bedrijven zich beperken tot specifieke methoden, is e-mailmarketing niet discriminerend. E-mailmarketing maakt zelfs de weg vrij voor de communicatie van bedrijven met bestaande en potentiële klanten, het genereren van leads, klantenwerving en klantenbehoud voor bedrijven van elke omvang, van kleine moeder-en-popwinkels tot grote internationale retailers.

Hoewel zowel business-to-business retailers als business-to-consumer retailers hetzelfde einddoel hebben (geld verdienen), hebben ze doorgaans verschillende manieren om e-mailmarketing te gebruiken. In de B2B-arena is e-mailcommunicatie over het algemeen gericht op promotie en verkoop. Omgekeerd gebruiken operators in de B2C-ruimte e-mail om een ​​community op te bouwen en te betrekken, naast incidentele verkoopgerichte promoties.

Met alternatieve strategieën is het belangrijk om uw publiek te identificeren en te vinden, en vervolgens tijd en geld te besteden aan het vastleggen van dat publiek. Als eCommerce-verkoper heeft u waarschijnlijk een database ontwikkeld met potentiële klanten die zich op uw nieuwsbrief hebben geabonneerd door hun e-mailadressen op te geven. In dit geval heb je de fase van het vinden van je klant al omzeild. Hoe langer u uw bedrijf runt, hoe groter de kans dat u deze database blijft uitbreiden. En hoe groter uw database, hoe groter het net dat u kunt werpen.

Waarom e-mailmarketing geweldig is

E-mailmarketing is een van de weinige marketingstrategieën die bijna iedereen kan doen zonder uitgebreide kennis of training. Er zijn verschillende e-mailmarketingplatforms die het uiterst eenvoudig maken om innovatieve e-mailcampagnes te ontwikkelen en te automatiseren. Met platforms zoals Constant Contact en MailChimp kunt u een vooraf ontworpen sjabloon selecteren, uw tekst invoegen, uw database met e-mailadressen uploaden en de distributie plannen. In deze vier eenvoudige stappen kunt u de bekendheid van uw merk vergroten en uw bedrijf laten groeien – zonder de bank te breken!

Ga een stap verder met uw e-mailmarketing door deze te gebruiken als aanvulling op alternatieve strategieën, zoals activiteiten op sociale media. Door deze twee strategieën te integreren, kunnen bedrijven tegelijkertijd hun community van volgers laten groeien; methoden identificeren om hun gemeenschap te categoriseren of te segmenteren; effectiever communiceren met hun publiek; hun merkaanwezigheid vergroten; en merkloyaliteit opbouwen.

Zet e-mail voor u aan het werk

Als het gaat om e-commercebedrijven, is het antwoord ja: e-mail heeft gelijk. Het potentieel van e-mailmarketing is enorm omdat het publiek er is.

Maar voordat u begint met het downloaden van uw lijst met contacten en het opstellen van uw eerste e-mail, moet u rekening houden met deze 5 punten:

  • Neem de taal voor opt-in op waar e-mailadressen worden verzameld en de taal voor afmelden in alle e-mailbezorging.
  • Voorkom dat u een slechte naam maakt voor uw bedrijf door spam te verzenden. Overweeg voordat u de inhoud voor uw e-mails maakt, de e-mails die u ontvangt, opent en daadwerkelijk leest, versus de e-mails die u onmiddellijk verwijdert.
  • Vergeet niet om waarde toe te voegen – stuur geen e-mail om een ​​e-mail te sturen. Geef iets op dat de ontvanger motiveert om een ​​actie uit te voeren.
  • Segmenteer uw e-maillijsten om ervoor te zorgen dat ontvangers relevante communicatie ontvangen. Stuur bijvoorbeeld geen e-mail met de aandacht voor de huidige uitverkoop van voorjaarsjurken naar een groep mannen.
  • Respecteer de tijd van uw ontvangers.

E-mailmarketing en Volusion

Als u een Volusion-winkel heeft, heeft u enkele opties als u klaar bent om uw eerste e-mailmarketingcampagne te lanceren. Voordat u begint met het verkennen van verschillende e-mailmarketingsoftware, moet u de nieuwsbriefabonnement en bezorgfunctionaliteit bekijken die al in uw Volusion-platform is ingebouwd. Afhankelijk van uw doelen, is wat al is inbegrepen, mogelijk precies wat u nodig heeft.

Als alternatief, Constant Contact en MailChimp zijn Volusion E-mail Marketing partners en zijn beide grote mogelijkheden om uw e-mailcampagne te nemen naar het volgende niveau. Hoewel ze sterk op elkaar lijken, heeft elke oplossing zijn eigen prijsmodel en voordelen. De ene biedt een gratis abonnement en de andere biedt een gratis proefperiode. Gebruik deze in uw voordeel en maak een proefrit om te zien welke u het beste bevalt.

Gaat u in 2016 e-mailmarketing ondernemen om uw bedrijf te laten groeien? De Volusion Knowledge Base is een geweldige bron om u op weg te helpen. Het bevat verschillende artikelen over onderwerpen zoals best practices voor nieuwsbrief, retentie-e-mailstrategieën en nieuwsbrief-ROI om u klaar te stomen voor succes!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format