Is uw kleine bedrijf klaar om marketingautomatisering toe te voegen? - DeLaatbusiness
What is a chatbot?

Is uw kleine bedrijf klaar om marketingautomatisering toe te voegen?

4 min


125

Als het implementeren van een marketingautomatiseringssysteem op uw to-do-lijst staat voor het komende jaar, bent u niet de enige. Volgens gegevens van Forrester worden de uitgaven voor marketingautomatisering tegen 2023 geschat op $ 25,1 miljard per jaar, tegen $ 11,4 miljard in 2017.

Deze enorme groei is logisch. Als ze correct worden uitgevoerd, nemen marketingautomatiseringsoplossingen de last weg van verkoop- en marketingteams, door mogelijkheden voor lead nurturing, leadscoring en leadescalatie te creëren die de juiste mensen op het juiste moment naar voren brengen voor kritische verkoopgesprekken .  

De keerzijde van deze voordelen is dat marketingautomatiseringsprogramma’s niet altijd intuïtief of gemakkelijk te implementeren zijn – en de investering die nodig is om ze aan te schaffen en te configureren, kan voor eigenaren van kleine bedrijven onbetaalbaar lijken. Bepalen of uw bedrijf al dan niet klaar is voor marketingautomatisering, hangt af van een aantal verschillende factoren.

Lees verder voor meer informatie terwijl u deze belangrijke beslissing neemt voor uw marketingcampagnes voor 2020:  

Het juiste marketingautomatiseringsprogramma kiezen

G2 meldt dat er meer dan 100 softwareplatforms voor marketingautomatisering zijn met geverifieerde gebruikersrecensies op zijn netwerk. Vergeleken met de eerste jaren van marketingautomatisering – toen een handvol ondernemingsgeoriënteerde spelers de branche domineerden – heeft de groei die in de branche heeft plaatsgevonden, marketingautomatisering toegankelijk gemaakt voor bedrijven van alle soorten en maten.

Het enige probleem? Het enorme aantal opties dat tegenwoordig beschikbaar is, kan het voor kleine bedrijven moeilijker maken om de meest geschikte marketingautomatiseringsoplossingen voor hun behoeften te vinden. Het kiezen van het juiste systeem in deze omgeving vereist een goed begrip van hoe marketingautomatisering uw bedrijf en zijn unieke verkoopcycli ondersteunt.

Stel uzelf eerst de volgende vragen:

Hoe vinden nieuwe klanten jou?

Marketingautomatiseringsprogramma’s kunnen uw kleine bedrijf helpen nieuwe contacten te leggen die uw website bezoeken (of, in sommige gevallen, uw sociale profielen of andere digitale eigendommen te gebruiken) en hen in te schrijven voor een doorlopende marketingreeks. Dat is belangrijk, want volgens een schatting van Neil Patel is 96% van de nieuwe bezoekers nog niet klaar om te kopen wanneer ze voor het eerst op uw website terechtkomen .

Maar het betekent ook dat als uw nieuwe klanten u via een ander kanaal vinden, uw succes met marketingautomatisering mogelijk beperkt is. Hoewel er oplossingen bestaan ​​voor het inschrijven van degenen die contact met u opnemen via de telefoon, via een telefoonboek, persoonlijk of via een ander offline kanaal, kan de handmatige inspanning die hiervoor nodig is, opwegen tegen de voordelen die deze systemen bieden.

Hoe lang blijven leads in uw verkooppijplijn?

Evenzo is het belangrijk om te overwegen hoe uw gemiddelde verkoopcycluslengte eruitziet. Marketingautomatiseringsprogramma’s zijn vooral handig voor bedrijven met lange verkoopcycli, omdat ze de betrokkenheid die nodig is om nieuwe klanten over de finishlijn te krijgen, automatisch laten plaatsvinden.

Als gevolg hiervan, als het maar een paar dagen duurt voordat een nieuwe klant uw bedrijf heeft gevonden en met u samenwerkt, is het misschien niet logisch om te investeren in marketingautomatisering.

Welke functies voor marketingautomatisering zijn het meest logisch voor uw bedrijf?

“Marketingautomatisering” is een overkoepelende term die een aantal verschillende kenmerken en functionaliteiten omvat. Vergelijk een bedrijfsprogramma als Marketo met een aanbod als GetResponse , dat zich specifiek richt op automatisering van e-mailmarketing, en het is gemakkelijk in te zien hoe verschillende individuele systemen van elkaar kunnen verschillen.

Besteed wat tijd aan het bestuderen van de verschillende functies die beschikbaar worden gesteld door verschillende aanbiedingen voor marketingautomatisering, en bedenk vervolgens welke individuele functionaliteiten het beste ondersteunen bij de manier waarop uw bedrijf zaken doet. Als u niet duidelijk kunt verwoorden hoe specifieke marketingautomatiseringsfuncties uw bedrijf zullen ondersteunen, dient u de implementatiediscussie op tafel totdat u kunt.

Uw interne bronnen

Bekijk naast het stellen van de bovenstaande vragen ook de interne bronnen die u kunt inzetten voor een implementatie van marketingautomatisering.

Overweeg eerst de kosten van het systeem zelf. Marketingautomatiseringsprogramma’s factureren doorgaans per gebruiker, doorgaans per maand of voor een heel jaar met korting (voor sommige grotere oplossingen kan een meerjarig contract nodig zijn). Afhankelijk van het programma moet u mogelijk ook vooraf een onboarding-vergoeding betalen om de kosten van het opzetten van uw kleine bedrijf op het systeem te dekken.

Kijk niet alleen naar de totale kosten die u betaalt, maar ook naar de grotere algehele impact die een marketingautomatiseringsprogramma kan hebben op uw kleine bedrijf. Zal marketingautomatisering u in staat stellen om meer leads te koesteren en uiteindelijk te sluiten? Zal het uw marketing- en verkoopteams vrijmaken om aan andere inkomstengenererende activiteiten te werken? Wees niet te optimistisch, maar houd ook rekening met het grotere plaatje.

Het is ook belangrijk om te bepalen welke interne middelen u tot uw beschikking heeft om uw marketingautomatiseringsoplossing doorlopend te onderhouden. Hoewel veel van het werk van de systeemimplementatie vooraf wordt gedaan, hebt u nog steeds interne kampioenen nodig die de workflows kunnen volgen en wijzigingen kunnen aanbrengen terwijl uw programma nieuwe gegevens produceert. Als u geen teamleden heeft die deze verantwoordelijkheden op zich kunnen nemen, bent u misschien niet klaar voor marketingautomatisering.

Overweeg uw concurrentielandschap

Kijk ten slotte goed naar uw concurrentielandschap om te zien of uw concurrenten marketingautomatisering toepassen. Uw meest recente SWOT-analyse kan hier nuttig zijn, of u kunt hun sites handmatig bezoeken om te zoeken naar bewijs van formulieren, opt-ins voor e-mail en andere veelgebruikte functies voor marketingautomatisering.

Als u uw concurrenten marketingautomatisering niet ziet gebruiken, kan dit verschillende dingen betekenen:

  • Ten eerste kan het betekenen dat ze dit soort analyses hebben uitgevoerd en hebben vastgesteld dat marketingautomatisering niet zinvol is voor hun bedrijf. Bij uitbreiding kan dat betekenen dat het minder waarschijnlijk werkt voor die van u.
  • Evenzo hadden ze marketingautomatisering kunnen proberen en stopzetten (hoewel dit neerkomt op hun vaardigheidsniveau of bereidheid om te investeren, dus hun ervaring vertaalt zich mogelijk niet naar die van jou).
  • Maar het kan ook betekenen dat u een grote kans heeft om een ​​concurrentievoordeel te behalen door de “first mover” voor marketingautomatisering in uw ruimte te worden.

Als u een effectief marketingautomatiseringsprogramma kunt implementeren dat de behoeften van uw kleine bedrijf ondersteunt – voordat uw concurrenten aanslaan – kan dit uw groeiende bedrijf goed positioneren voor succes op lange termijn in uw niche.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format