62799703 - tokyo, japan - june 5, 2016: apple iphone 6s with airbnb website on the screen.airbnb is a website for people to list, find,and rent lodging.airbnb an online platform for accommodation

Kunst en wetenschap: de evolutie van effectieve marketing

4 min


114

Is marketing kunst? Wetenschap? Beide?

In de rusteloze dagen van de jeugd van marketing – gestileerd en geïdealiseerd dankzij media-inspanningen zoals Mad Men , kunst, of misschien zelfs ‘magie’, vormde het fundament van de inspanningen om consumenten te vangen. Fast-forward naar 2016 en statistieken domineren het landschap: hoe zijn bezoekers op uw website terechtgekomen? Hoe lang bleven ze? Waar hebben ze op geklikt? Wat hebben ze uiteindelijk gekocht? Belangrijker nog:  waarom?

Bedrijven bevinden zich nu in een vreemde positie. Geavanceerde meet- en feedbacktechnieken zijn niet voldoende om de verkoop te stollen, terwijl geweldige art direction niet genoeg is om ROI alleen te stimuleren. De conclusie? Marketing is niet zomaar kunst en geen simpele wetenschap, maar op zijn best een mix van beide. Hier is een blik op de evolutie van effectieve marketing.

Statistieken zijn belangrijk

Metrics vertellen niet het hele verhaal, maar ze zijn een integraal onderdeel van het verhaal. Volgens Forbes is het echter gemakkelijk om fouten te maken die uw marketinganalyses kunnen ‘doden’. Als eerste? Geen duidelijk doel definiëren. Met een groot aantal tools op de markt en duizenden meetgegevens om bij te houden, kun je gemakkelijk verdwalen in de herrie. Bepaal uw resultaat: een hoger verkoopvolume, een lager klantverloop of betere digitale inhoud zijn allemaal opties en vereisen allemaal een andere aanpak. Het stuk merkt ook op dat veel bedrijven verstrikt raken in de wens om elk mogelijk datapunt te achtervolgen en elke reactie van de consument te begrijpen, een inspanning die zelfs het beste marketingteam snel overweldigt. Stroomlijn uw metrische meetinspanningen voor de beste resultaten.

Neem een ​​voorbeeld uit Search Engine Journal : veel bedrijven raken verwikkeld in de jacht op marketingstatistieken die de ROI rechtstreeks meten. Het probleem? Ze zijn noodzakelijkerwijs beperkt, vooral wanneer ze worden toegepast op sociale media, die snel een drijvende kracht zijn geworden in de race om nieuwe klanten te werven. Instagram-site voor het delen van foto’s heeft meer dan 400 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, terwijl Facebook wereldwijd meer dan een miljard claimt . Daarom is het van cruciaal belang om gebruik te maken van bepaalde gegevens van uw sociale marketingkanalen. Een geweldige methode is het gebruik van het ‘sentiment’ van de consument voor een beter begrip van de huidige klantvertoningen. Dus wat kun je precies meten? SEO Journal stelt een aantal goede startpunten voor, waaronder:

  • Reactiesnelheid – Hoe vaak reageren gebruikers op uw sociale inhoud? Grote sprongen in volume betekenen een aanzienlijke stijging van de belangstelling (zorg er wel voor dat dit de juiste redenen heeft).
  • Reacties – Met het nieuwe “Reacties” -systeem van Facebook kun je een beter idee krijgen van de specifieke reactie die gebruikers hebben op je inhoud, meer dan alleen leuk of onverschillig.
  • Aantal vermeldingen – Wordt uw merk genoemd door gebruikers op hun sociale mediakanalen? Zo ja, hoe vaak? Meer is bijna altijd beter.
  • Toon en context – Zijn opmerkingen en aandelen merkpositief, merkneutraal of merknegatief? Neutraal betekent nog steeds veel publiciteit, positief is het ideaal, maar als u een negatieve toon en context ziet, overweeg dan om uw huidige marketingcampagne te vernieuwen.

Handige statistieken en tools

Social media is een goed voorbeeld, maar het is slechts één voorbeeld: welke andere statistieken kunt u meten om de marketingstrategie te verbeteren? En aangezien de meeste bedrijven geen marketinggoeroes zijn, welke tools kunnen u dan helpen om met een minimum aan inspanning de cijfers te krijgen die u nodig hebt?

Metrics: als het gaat om metingen, somt The Content Marketing Institute een aantal belangrijke categorieën op, waaronder:

  • Verbruiksstatistieken, zoals openingspercentages of klikken voor uw e-mailcampagne, samen met downloadnummers voor e-books of whitepapers die uw bedrijf heeft uitgebracht.
  • Bewaarstatistieken, waaronder het aantal terugkerende bezoekers op uw blog of uw totale aantal volgers op sociale media.
  • Metrische gegevens delen, bijvoorbeeld het aantal ‘vind-ik-leuks’ en het organisch opnieuw delen van uw inhoud op Twitter, Facebook of Instagram.
  • Kostengegevens, waaronder het bedrag dat u betaalt om marketinginhoud te ontwerpen en te verspreiden.

De kunst van de verkoop

Maar de wetenschap is slechts de helft van de strijd als het gaat om effectieve marketing. De vroege adverteerders genoten niet voor niets van succes: hun campagnes resoneerden met klanten en creëerden een gedeeld verhaal, wat leidde tot merkloyaliteit. Dit is in 2016 niet zo anders; Bedrijven worden er constant aan herinnerd dat hun merk ‘verhalen moet vertellen’ als ze de belangstelling van de consument willen wekken. Maar dat is een moeilijke taak in een wereld die wordt gedomineerd door snelle sociale media-inhoud en virale video’s. Hoe laat u uw marketinginspanningen opvallen?

Creativiteit is de naam van het spel en sociale media is het speelveld. Zoals opgemerkt door Small Biz Trends, zijn er een aantal manieren waarop u uw merk kunt laten opvallen, zoals door werknemers periodiek social media-accounts te laten ‘overnemen’ of achter de schermen foto’s te laten zien van personeel op het werk of uw bedrijf dat zijn nieuwste en beste product ontwerpt. Het is ook de moeite waard om de kracht van op video gebaseerde marketing te benutten, vooral via grote platforms zoals Facebook Live. Hier is de truc om een ​​balans te vinden tussen niet-scripted en te stijf. Aangezien zeer weinig personeelsleden de mogelijkheid hebben om effectief ad-lib voor de camera te maken, is het de moeite waard om een ​​basisvideo-overzicht op te stellen. Maar als u alleen maar regels leest, zullen potentiële klanten het verschil zien en kunnen uw marketinguitgaven duur en hilarische meme die de verkoop niet stimuleert zoals je had gehoopt.

Op de kruising

Zoals opgemerkt in een whitepaper van de American Marketing Association , voegen “door marketing geïnduceerde” klanten kortetermijnwaarde toe aan uw bedrijf, terwijl “mond-tot-mondreclame” -klanten langetermijnvoordelen bieden. Met andere woorden, zowel wetenschap als kunst spelen een rol in de evolutie van effectieve marketing. Metrische gegevens zijn nodig om korte-termijnconversies te creëren en te stimuleren, die op hun beurt de weg effenen voor meer loyaliteit op de lange termijn op basis van creatieve en sociaal bewuste marketinginspanningen.

Kort gezegd? Solide cijfers en geweldige verhalen alleen zijn niet genoeg om uw marketingstrategie kracht bij te zetten. Door de juiste statistieken te targeten, de juiste tools te gebruiken en het juiste soort social design aan te boren, is het echter mogelijk om harde gegevens te gebruiken als basis voor een creatieve en boeiende marketingcampagne.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format