Maatschappelijk verantwoord ondernemen en e-commerce: een ethische online winkel runnen - DeLaatbusiness
wat is een chatbot?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en e-commerce: een ethische online winkel runnen

3 min


144

Voor e-commercebedrijven moet maatschappelijk verantwoord zijn een onderdeel zijn van elk bedrijfsmodel. U kunt niet alleen de goede doelen steunen die u belangrijk vindt, u kunt ook de transparantie van uw bedrijf tonen en het publiek deze inspanningen laten steunen. Hier zijn een paar stappen om uw bedrijf te helpen met verschillende soorten zelfbesturende voorschriften, maatschappelijk verantwoord ondernemen en marketing voor liefdadigheid.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen definiëren

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen die een bedrijf helpt bij het identificeren van praktijken en programma’s waaraan zij zich in hun bedrijfsmodel en werkcultuur zullen moeten verantwoorden.

Vaak reserveert het bedrijf een gedeelte op hun website voor klanten, klanten en het grote publiek om te zien hoe het bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt. Dit kan deel uitmaken van de marketingstrategie van het bedrijf om hun merkimago op te bouwen.

MVO heeft veel voordelen en dient meerdere doelen. Het biedt een kader voor hoe bedrijven het volgende zullen doen:

Naleving handhaven

Een bedrijf kan ervoor kiezen om zichzelf te reguleren om juridische gevolgen van audits te vermijden. Door de wetten en richtlijnen te volgen die nationaal en internationaal zijn vastgesteld, kan dit de juridische kosten laag houden en negatieve persberichten verminderen door transparantie en nauwkeurige boekhouding te tonen.

Verhoog de loyaliteit van medewerkers met eerlijke wervingspraktijken

Bedrijven kunnen ervoor kiezen eerlijke lonen en eerlijke aanwervingspraktijken op te nemen als onderdeel van hun maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door eerlijke salarissen aan te bieden, niet-discriminerende en niet-seksistische praktijken te tonen en te werken met professionele morele codes, kunnen ze loyale werknemers aantrekken en behouden. Dit vermindert omzet, rechtszaken en negatieve pers.

Zorg voor een positieve zakelijke reputatie

Om ervoor te zorgen dat hun merk positief wordt waargenomen, kunnen bedrijven proberen om online negatieve sentimenten aan te pakken en positieve advertenties op de website en via andere vormen van media weer te geven. Dit toont aan dat men zich bewust is van de publieke opinie en kan aandeelhouders en belanghebbenden die het bedrijf en zijn leiders verantwoordelijk houden, geruststellen.

Werk in lokale gemeenschappen

Een bedrijf kan ervoor kiezen om tussen hun lokale gemeenschappen te werken of gemeenschapsprojecten te steunen door middel van vrijwilligerswerk en financiële donaties. Ze kunnen met klanten werken aan verschillende gedeelde doelen en projecten. Deze projecten hebben vaak de vorm van fondsenwervers waarbij de klanten en medewerkers van het bedrijf bij de gemeenschap worden betrokken.

Toon milieubewustzijn

Het bedrijf kan ervoor kiezen om te recyclen, het afvalverbruik te verminderen en een kleinere ecologische voetafdruk achter te laten. Ze kunnen ervoor kiezen om duurzame producten te gebruiken, hun energieverbruik te verminderen en doelen te steunen in hun gemeenschappen en in het buitenland die groene initiatieven hebben.

Toon sociaal bewustzijn

Op grotere schaal kan het bedrijf humanitaire inspanningen ondersteunen en helpen bij het bestrijden van ziekten in derdewereldlanden. Ze kunnen manieren zoeken om geld te schenken aan slachtoffers van natuurrampen en laten zien dat hun bedrijf belangstelling heeft getoond voor het welzijn van de wereldbevolking, niet alleen voor hun directe gemeenschap.

Methoden voor het aantonen van MVO

Als u aan een CSR-platform voor uw e-commercebedrijf werkt, kijk dan eens hoe andere bedrijven CSR tonen in hun gemeenschappen, op websites en in hun advertenties.

Veel bedrijven promoten MVO met een slogan, logo, slogan of bericht. Deze berichtgeving kan bewustwording creëren over een oorzaak of een specifieke inspanning beloven. Wanneer een bedrijf laat zien hoe ze een doel hebben bereikt of een behoefte aan een liefdadigheidsorganisatie hebben vervuld, wordt die prestatie opgenomen in de perceptie van klanten van het bedrijf. Beschouw de volgende voorbeelden:

  • Starbucks is een voorbeeld van een bedrijf met een sterke MVO. Het bedrijf zoekt naar manieren om het milieu in stand te houden. Ze gebruiken CAFE-praktijken om de ethische inkoop van hun koffie te garanderen en geven een lijst van goede doelen die ze steunen op hun site. Bovendien ondersteunt Starbucks een project genaamd het Ethos Water Fund dat helpt om meer dan een miljard mensen van schoon water te voorzien.
  • Een ander voorbeeld van een bedrijf met een sterk sociaal bewustwordingsprogramma is TOMS Shoes. Met meer dan 60 miljoen schoenen die in 2016 aan behoeftige kinderen zijn geschonken, is de CSR van TOMS erg indrukwekkend. Hun slogan of slogan geeft aan dat voor elk paar schoenen dat ze verkopen, een paar wordt geschonken aan een behoeftig kind.
  • NuSkin is een huidverzorgingsbedrijf met een groot initiatief. Ze hebben hun eigen Force For Good Foundation opgericht en hun Nourish the Children-initiatief heeft meer dan 550 miljoen maaltijdengedoneerd.

MVO-marketing

Als u CSR effectief wilt inzetten voor uw merk, zijn er een paar sleutelelementen voor het opzetten van een programma voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. De volgende tips zullen u helpen uw publieke imago te verbeteren, goede wil te tonen, vertrouwen te vergroten en een betere reputatie op te bouwen:

  • Kies een doel dat het merk weerspiegelt en creëer er een programma voor sociale verantwoordelijkheid omheen
  • Communiceer bedrijfsacties die relevant zijn voor het programma en betrek medewerkers (merkambassadeurs), klanten en klanten
  • Laat zien welke acties u heeft ondernomen om het programma te ondersteunen; gebruik sociale mediaplatforms om verhalen te vertellen over het programma en de gemeenschap die het ondersteunt
  • Adverteer en voer marketingcampagnes uit om uw programma te promoten
  • Gebruik promotiemateriaal zoals nieuwsbrieven, persberichten en e-mailberichten om de naamsbekendheid te vergroten; wees oprecht en waarheidsgetrouw
  • Betrek de media erbij, genereer goede pers en laat zien hoe uw inspanningen op het gebied van sociale verantwoordelijkheid verschillen van die van uw concurrenten (maar schep niet op; wees subtiel)

Overzicht

Er zijn veel manieren om uw bedrijf maatschappelijk verantwoord te maken. Wees oprecht en transparant over de informatie die u deelt. U moet vooral een doel vinden dat uw merk en zijn missie weerspiegelt. Wanneer uw bedrijf doelen ondersteunt waar uw werknemers en klanten een passie voor hebben, zullen die inspanningen resoneren met het publiek, aandeelhouders, belanghebbenden en uiteindelijk de gemeenschappen die zij steunen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format