Pragmatische marketing voor e-commerce: hoe u zich kunt concentreren op wat het belangrijkst is - DeLaatbusiness
chatbots of live chat

Pragmatische marketing voor e-commerce: hoe u zich kunt concentreren op wat het belangrijkst is

3 min


152

Het runnen van een e-commercebedrijf vereist tijd en toewijding. En als u eenmaal uw winkel heeft gebouwd, moet u een effectieve marketingstrategie ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is tenslotte om uw publiek te betrekken, zodat ze enthousiast worden over wat u aanbiedt en vervolgens loyale klanten worden, toch?

Als u op zoek bent naar bruikbaar advies waarmee u uw team beter kunt organiseren en efficiënter producten kunt leveren die echt aansluiten bij uw klantenbestand, dan is Pragmatic Marketing iets voor u.

Wat is pragmatische marketing?

Simpel gezegd, Pragmatic Marketing is een raamwerk dat een gestandaardiseerde manier biedt om binnen uw organisatie te communiceren. Pragmatic Marketing is een beproefde methode en levert al meer dan twintig jaar bruikbare trainingen voor marketing- en productmanagementteams.Pragmatic Marketing levert al meer dan twintig jaar bruikbare trainingen voor marketing- en productmanagementteams.

Door een curriculum aan te bieden waarmee teams effectief producten kunnen maken, beheren en verkopen, kunnen ze producten ontwikkelen die mensen ook daadwerkelijk willen kopen. Het eindresultaat? Een winstgevender, schaalbaarder bedrijf.

Door tijdens het productontwikkelings- en marketingproces meer focus en duidelijkheid te krijgen, kunt u uw huidige strategieën en bedrijf naar nieuwe hoogten tillen.

Dit raamwerk toepassen op uw e-commercebedrijf

Het Pragmatic Marketing-framework biedt een gestandaardiseerde taal voor uw hele team. Door gebruik te maken van de blauwdruk, wordt u zich bewust van de belangrijkste activiteiten die nodig zijn om winstgevende, succesvolle producten op de markt te brengen.Pragmatische marketing is een bewezen model dat uw bedrijf helpt belangrijke mijlpalen te bereiken.

Pragmatische marketing is een bewezen model dat uw bedrijf kan helpen belangrijke mijlpalen te bereiken. U kunt de bijbehorende concepten en activiteiten met betrekking tot Pragmatisch Marketing zien hier .

Door Pragmatische marketingstrategieën te implementeren, kunt u een dynamischer marketingkanaal creëren dat uw evoluerende bedrijf in de toekomst zal blijven dienen. Op uw beurt kunt u uw meer kostbare middelen kanaliseren op een manier die zowel strategisch als winstgevend is. 

Deze aanpak zal u helpen een veel duidelijkere visie voor uw bedrijf te ontwikkelen, gebaseerd op de producten die u momenteel aanbiedt – of van plan bent aan te bieden in de toekomst.

Volg deze stappen om een ​​effectievere aanpak te ontwikkelen

Er zijn een aantal stappen die  u kunt implementeren als u zo snel mogelijk met Pragmatic Marketing wilt beginnen. Deze aanpak helpt u beter te begrijpen op welke producten en markten u uw aandacht moet richten. Het algemene idee is om toe te werken naar wat bekend staat als resonatoren , wat in wezen de producten zijn die zichzelf verkopen.Slechts ongeveer 10 procent van de producten wordt resonator.

Hoewel deze benadering eenvoudig genoeg lijkt, wordt slechts ongeveer 10 procent van de producten resonatoren.

Waarom?

Nou, omdat de meeste bedrijven hun productlijn van binnenuit opbouwen, in plaats van van buiten naar binnen. Dit betekent dat de meeste producten zijn ontwikkeld als resultaat van gissen.

Het is tijd om het giswerk uit uw e-commercebedrijf te halen en u te concentreren op de volgende stappen:

Stap één: zoek onopgeloste problemen

  • Op dit punt wilt u uw markt van potentiële klanten interviewen. Stel ze twee vragen: Wat is de grootste uitdaging waarmee ze de afgelopen maand zijn geconfronteerd en wat is hun grootste prioriteit? Onderzoek diep en stem af op de grootste onopgeloste problemen. U wilt hier luisteren, niet verkopen.

Stap twee: begrijp wie uw beoogde koper is

  • Dit is wat bekend staat als uw koperspersoonlijkheid. Maak om te beginnen een korte biografie van uw typische klant. Wat is hun achtergrond, wat doen ze voor de lol en hoe gaan ze momenteel om met hun meest voorkomende problemen?

Stap drie: Bepaal of uw idee een winnaar zal zijn

  • U hoeft niet langer te vertrouwen op geluk of kans om uw bedrijf op gang te krijgen. De sleutel hier is om de impact van uw idee te kwantificeren. Lost het een urgent probleem op? Zijn er voldoende kopers, en zo ja, hoeveel zijn ze bereid te betalen?
  • Verkrijg deze informatie door uw potentiële klanten te vragen, voordat u openbare informatie, onderzoeksrapporten, enquêtes of zelfs telemarketeers gebruikt. Op dit punt moet u ook beginnen met het opstellen van uw bedrijfsvoorstel, zodat u uw idee nog verder kunt ontleden.

Stap vier: ontwikkel een concurrentievoordeel door een vlekkeloze ervaring te creëren

  • Van het gebruiksgemak van uw product tot de verpakking, u moet de totale productervaring beter begrijpen. Luister goed en gebruik alle feedback in uw voordeel. Uw bedrijf als geheel zal immers continu evolueren.

Stap vijf: Breng concepten tot stand die uw kopers echt aanspreken

  • Als u niet kunt verwoorden waarom uw product zo geweldig is, mist u misschien snel het doel. Nogmaals, dit zou betrekking moeten hebben op het probleem van uw koper. Spreek duidelijk zodat uw koper het “begrijpt” onmiddellijk nadat hij heeft vernomen wat u aanbiedt.

Stap zes: Breng verbindingen tot stand die authentiek zijn

  • Authenticiteit wint elke keer. Dus “leef” in de wereld van uw koper, creëer diepe verbindingen – en zorg ervoor dat uw bedrijf over de hele linie een consistente boodschap biedt.

Waar het op neerkomt : om uw e-commercebedrijf te schalen, moet u gefocust blijven op marktgegevens. Die gegevens zullen op hun beurt productieve, winstgevende strategieën stimuleren. Of u nu begint met een productroadmap of uw nieuwste distributiestrategie , u moet deze basis bouwen in uw unieke e-commercebedrijf.

Pragmatische marketing kan u helpen zich te concentreren op wat het belangrijkst is: producten maken die verkopen en de groei van uw bedrijf ondersteunen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format