facebook chatbots

Te veel e-mails verzenden? Hier is een e-commercehandleiding voor e-mailcadans

3 min


135

E-mailmarketing geeft uw e-commerce winkel een uitstekende gelegenheid om uw conversiepercentages te verbeteren, contact te houden met klanten en uw klanten te informeren over aankomende producten, diensten en verkoopevenementen.

Bij het verzenden van e-mails moet u echter een cadans aanhouden waarmee u de voordelen kunt maximaliseren zonder uw klanten te irriteren. Het is een dunne lijn om te lopen. Zonder de juiste aanpak loopt u het risico uw e-maillijst te spammen met te veel e-mails. Dat is een geweldige manier om uw klanten boos te maken en volgers te verliezen.

Voordat u uw schouders ophaalt en besluit dat u e-mails verzendt in elke gewenste frequentie, moet u bedenken dat er elke dag meer dan 269 ​​miljard e-mails worden verzonden. Als je naar het gemiddelde kijkt, betekent dit dat de 3,7 miljard e-mailgebruikers over de hele wereld 72 e-mails per dag ontvangen.

Als klanten het gevoel hebben dat u bijdraagt ​​aan hun overvloed aan e-mails, zullen velen van hen u als spammer zien en besluiten zich af te melden voor uw e-maillijst.

Niemand wil zoveel berichten op één dag bekijken. Als klanten het gevoel hebben dat u bijdraagt ​​aan hun overvloed aan e-mails, zullen velen van hen u als spammer zien en besluiten zich af te melden voor uw e-maillijst. Misschien nog erger, ze kunnen uw e-mails markeren als spam, wat betekent dat u middelen verspilt aan het verzenden van e-mails die in spam-mappen terechtkomen in plaats van klanten te bereiken.

Dat wil je niet, dus neem de tijd om goed na te denken of je je e-maillijst spamt en hoeveel e-mails je klanten kunt sturen voordat je er last van krijgt.

Weet wat recent onderzoek zegt over e-mailvoorkeuren

In 2015 bleek uit een enquête dat ongeveer 88 procent van de mensen graag “minstens één keer per maand” promotionele e-mails ontvangt. Iets meer dan 60 procent zei dat ze graag “minstens wekelijks” promotionele e-mails ontvangen. Ongeveer 31 procent ontving graag wekelijkse e-mails.

88 procent van de mensen ontvangt graag ‘minstens één keer per maand’ promotionele e-mails.

De enquêteresultaten dalen dramatisch wanneer mensen meer dan eens per week promotionele e-mails ontvangen. Ongeveer 15 procent zei dat ze graag dagelijkse e-mails ontvangen. 10 procent antwoordde dat ze het liefst twee keer per week promotionele e-mails ontvangen. Slechts 3 procent zei dat ze de e-mails drie keer per week willen ontvangen.

Uit de resultaten van deze enquête blijkt dat de meeste mensen er de voorkeur aan geven om minstens één keer per week of één keer per maand promotionele e-mails te ontvangen.

Meet uw klikfrequentie (CTR) om te zien hoe ontvangers op e-mails reageren

Trends kunnen natuurlijk aanzienlijk veranderen over een paar jaar. Trends kunnen ook variëren, afhankelijk van de branche en demografie. U hoeft echter niet op enquêtes te vertrouwen om te bepalen of klanten uw e-mails nuttig vinden. In plaats daarvan kunt u uw klikfrequentie meten om te bepalen hoeveel ontvangers uw e-mails gebruiken.

De e-commerce-industrie heeft een gemiddeld openingspercentage van 15,66 procent en een CTR van 2,07 procent

Volgens MailChimp heeft de e-commerce-industrie een gemiddelde e-mailopeningspercentage van 15,66 procent en een CTR van 2,07 procent. Als uw e-commerce winkel geen vergelijkbare resultaten behaalt, houdt u het branchegemiddelde niet bij. Een lagere open rate of CTR kan erop wijzen dat u niet het juiste aantal e-mails verstuurt.

Er zijn echter nog andere redenen waarom klanten uw e-mails mogelijk niet openen of links volgen. Voordat u uw e-mailcadans aanpast, moet u ervoor zorgen dat uw marketingcampagnes:

  • Gebruik boeiende onderwerpregels.
  • Voeg informatie en aanbiedingen toe die uw klanten nuttig vinden.
  • Mix tekst met afbeeldingen om een ​​prettige ervaring te creëren.
  • Misleid nooit klanten.
  • Personaliseer uw berichten.

Zolang u een zorgvuldig samengestelde campagne heeft, kunt u uw CTR beschouwen als een opmerking over de vraag of klanten e-mails van uw winkel willen ontvangen. Als ze uw e-mails niet eens openen, frustreert u ze waarschijnlijk met te veel berichten.

Pas uw e-mailfrequentie aan de voorkeur van klanten aan

U hoeft niet te vertrouwen op twijfelachtige statistieken om te bepalen hoeveel e-mails u uw klanten moet sturen. In plaats daarvan kunt u hen vragen hoeveel promotieberichten ze het liefst van u ontvangen.

Maak een korte enquête met een vraag over hoeveel e-mails uw klanten de voorkeur geven. U kunt ze de enquête geven als ze:

  • Word lid van uw e-maillijst.
  • Een aankoop doen.
  • Open een recente e-mail.

Houd er rekening mee dat de e-mailmarketingsoftware van vandaag u veel flexibiliteit biedt. U hoeft geen specifiek aantal e-mails te kiezen om te verzenden. Afhankelijk van uw enquêteresultaten, kunt u besluiten om met sommige klanten in contact te komen door wekelijkse e-mails te verzenden, terwijl andere klanten alleen maandelijkse e-mails ontvangen.

Verdeel uw klanten in categorieën zodat u hun ervaringen kunt aanpassen.

Zorg ervoor dat uw e-mails een doel dienen

Het verzenden van veelvuldige e-mails betekent niet noodzakelijk dat u uw klanten spamt. De inhoud van uw e-mails heeft invloed op de manier waarop mensen ze zien. Het kan zijn dat je dagelijkse e-mails naar sommige abonnees kunt sturen, zolang je ze maar nuttige, vermakelijke inhoud geeft. Dezelfde mensen kunnen echter besluiten dat uw e-mails spam zijn als u ze geen inhoud geeft die ze willen lezen.

Zorg ervoor dat al uw e-mails een doel dienen. Niemand wil een inbox vol onzin, maar de meeste mensen willen berichten ontvangen die ze graag lezen. Wat uw e-mails bevatten, kan daarom bepalen of mensen de berichten openen of markeren als spam.

Om het juiste aantal e-mails te vinden om uw klanten te sturen, is inzicht en planning vereist. Er is geen magisch getal dat voor iedereen werkt. Let goed op hoe mensen op uw e-mails reageren en vraag hen om u feedback te geven. Het duurt niet lang voordat je een cadans vindt die de meeste mensen nuttig vinden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format