Tips: om het achterlaten van een vol winkelwagentje te voorkomen (abandonent cart) - DeLaatbusiness

Tips: om het achterlaten van een vol winkelwagentje te voorkomen (abandonent cart)

5 min


139

Het achterlaten van een winkelwagentje blijft een groot probleem voor e-commercebedrijven. Uit een rapport van Barilliance bleek dat meer dan 78,65% van de online shoppers nooit heeft uitgecheckt nadat ze items in hun winkelwagentje hadden geplaatst – en deze cijfers springen hoger of lager, afhankelijk van het seizoen, het land of de branche.

Een manier om achtergelaten winkelwagentjes te herstellen, is door e-mails over verlaten winkelwagentjes te verzenden. Maar alleen het verzenden van de e-mail is niet genoeg – u moet weten hoe u uw e-mails over het verlaten van uw winkelwagen kunt optimaliseren om uw conversies te verhogen. Bekijk deze 10 best practices voor het verzenden van de meest effectieve e-mails over verlaten winkelwagen.

1. Zorg ervoor dat uw website is geoptimaliseerd

Beschouw dit als een vereiste voordat u begint met het verzenden van verlaten winkelwagen-e-mails. Uw website moet tenslotte goed presteren wanneer gebruikers van uw e-mail worden teruggeleid naar uw online winkel.

Als navigatie en prestaties problemen zijn voor uw bedrijf, kunt u een websitebouwer gebruiken om binnen enkele minuten een online winkel te maken. Er zijn maar weinig apps die specifiek zijn afgestemd op e-commerce winkels (zoals Volusion), maar de meeste populaire alternatieven zorgen ervoor dat uw website nog steeds beter presteert en biedt een naadloze integratie met de rest van uw online winkel.

2. Gebruik een duidelijke en boeiende onderwerpregel

Uw e-mail is het eerste contactpunt voor gebruikers met verlaten winkelwagentjes, dus u wilt een effectieve onderwerpregel maken die hun aandacht trekt en tegelijkertijd duidelijk maken dat ze enkele items in hun winkelwagentje hebben achtergelaten. Enkele van de best geteste onderwerpregels voor verlaten winkelwagen-e-mails zijn:

  • Je hebt iets in je winkelwagen achtergelaten! Kunnen we helpen?
  • Vergeten uit te checken?
  • Is er iets misgegaan?

3. Herinner het winkelend publiek aan de items die ze hebben achtergelaten

We kunnen niet altijd de reden achterhalen waarom een ​​individuele klant artikelen in zijn winkelwagentje heeft achtergelaten. Misschien wilden ze nog wat nadenken over hun aankoop, of stonden ze op het punt om af te rekenen, maar werden ze op het laatste moment teruggetrokken.

Herinner deze shoppers in elk geval aan wat ze in hun winkelwagentje hebben achtergelaten. Voeg productfoto’s van hoge kwaliteit toe aan uw e-mail. Als er meerdere artikelen in de winkelwagen zitten, neem ze dan allemaal op – kopers kunnen besluiten om een ​​of twee artikelen te verwijderen en de rest te kopen.Afbeelding van een e-mail met items in een winkelwagentje.
Afbeeldingsbron

4. Gebruik transactionele woorden om actie aan te moedigen

De juiste call-to-action kan shoppers verleiden om meteen actie te ondernemen. Gebruik transactionele CTA’s zoals ‘Nu afrekenen’, ‘Nu kopen’, ‘Mijn winkelwagen bekijken’ en dergelijke. Markeer deze CTA’s met een knop in het midden van uw e-mail. Als best practice zou dit de belangrijkste CTA moeten zijn – andere CTA’s zoals upsells of “Contact” moeten discreter zijn (dwz onderaan de e-mail, ver weg van de belangrijkste afrekenknop).Afbeelding van een e-mail met een transactief geformuleerde CTA.
Afbeeldingsbron

5. Overweeg om een ​​exclusieve incentive te sturen

Voor veel kopers kan een exclusief voordeel of incentive alles zijn wat nodig is om hun achtergelaten winkelwagentjes om te zetten in een daadwerkelijke aankoop. Herzie uw productprijzen en bepaal mogelijke kortingen die u kunt aanbieden, zodat gebruikers meteen afrekenen. Misschien kunt u nog mooiere deals aanbieden, inclusief gratis verzending of gratis geschenken bij elke aankoop.Afbeelding van een e-mail met een incentive.
Afbeeldingsbron

6. Introduceer schaarste en urgentie

Net zoals ze zouden werken op uw belangrijkste productpagina’s, kunnen schaarste- en urgentietactieken in uw verlaten winkelwagen-e-mails die extra push geven die shoppers nodig hebben om een ​​aankoop te doen. Deze tactieken werken het beste wanneer de producten die in de winkelwagen achterblijven je bestsellers zijn of een limited edition of seizoensartikel zijn. Zelfs een korte opmerking over het kopen van het artikel voordat het weggaat of niet meer op voorraad is, kan gebruikers ertoe aanzetten om snel te kopen.Afbeelding van een e-mail waarin urgentie wordt uitgedrukt.
Afbeeldingsbron

Neem het over van software as a service (SaaS) -bedrijven: volgens de laatste statistieken beschouwt 54% van de bedrijven add-on sales en upselling als een hoge prioriteit.Afbeelding van een e-mail met behulp van een upsellingstrategie.
Afbeeldingsbron

8. Voeg recensies of getuigenissen toe

Het opnemen van een recensie of getuigenis over uw product of dienst kan het laatste zetje zijn dat een gebruiker nodig heeft. Als u één hoofdproductcategorie heeft waarin producten delen in uw merkbelofte, kies dan een recensie die deze belofte prijst. Mensen zullen eerder geneigd zijn om een ​​aankoop te doen als ze weten dat andere mensen een goede ervaring hebben gehad, dus haal het beste uit wat uw tevreden klanten zeggen.

Voor e-commerce winkels met meerdere productcategorieën (bijv. Schoenen, tassen en jurken allemaal in één winkel) kunt u een recensie over uw service plaatsen. Heeft een klant uw snelle retour- en uitwisselingsbeleid geprezen? Waren klanten onder de indruk van uw belofte voor levering op de volgende dag?Afbeelding van een e-mail met recensies van klanten.
Afbeeldingsbron

9. Benadruk de belangrijkste verkoopargumenten

U kunt shoppers herinneren aan de belangrijkste verkoopargumenten van uw producten door ze op te nemen in de e-mails over het verlaten van uw winkelwagen. Dit kan een recente recensie zijn, maar u kunt ook de algemene beoordeling ervan weergeven. Indien mogelijk kunt u zelfs de belangrijkste belofte van de producten zelf noemen, bijvoorbeeld ‘100% recyclebaar’, ‘levenslange garantie’ of ‘dierproefvrij’.

Als uw merk een aantal belangrijke verkoopargumenten heeft waarvan u niet wilt dat klanten deze missen, zoals gratis verzending of 24/7 klantenondersteuning, kunt u deze in uw e-mailvoettekst opnemen. Hoewel niets online tegenwoordig echt gratis is , kan het geven van de indruk dat ze gratis zijn, klanten terugbrengen naar hun winkelwagentje om hun aankoop te voltooien.Afbeelding van een e-mail met belangrijke verkoopargumenten.
Afbeeldingsbron

10. Experimenteer met verschillende e-mailsjablonen

Als marketeers zijn we van mening dat testen een prioriteit moet zijn, vooral bij merkcontactpunten die het potentieel hebben om meer verkopen te genereren.

Uw verlaten winkelwagen-e-mails kunnen baat hebben bij het experimenteren met verschillende ontwerpen en sjablonen. Alle praktische tips die we hierboven hebben genoemd, kunnen worden gebruikt om u te helpen bij het ontwerpen van deze experimenten, zoals een paar van deze tactieken opnemen of sommige helemaal weglaten. Hier zijn een paar ideeën om te spelen met verlaten winkelwagen-e-mailontwerpen:

  • Test of u hogere conversies behaalt als u een sectie met add-ons of upsells opneemt in uw verlaten winkelwagen-e-mails.
  • Experimenteer tussen CTA’s en copywriting. Wordt bijvoorbeeld “Mijn winkelwagen herstellen” hoger omgezet dan “Mijn artikelen beveiligen” in uw CTA?
  • Wissel productlay-outs om. De ene sjabloon kan grote foto’s van producten bevatten, terwijl een andere sjabloon ze erin drukt, maar zich richt op copywriting met schaarste.
  • Zet je belangrijkste CTA-knop bovenaan (onder je koptekst) of onder winkelwagenfoto’s.

Afbeelding van twee lichtjes verschillende e-mailsjablonen.
Afbeeldingsbron

Werk eraan om het aantal verlaten winkelwagentjes vanaf het begin te verminderen

Hoewel de bovenstaande tips belangrijk zijn om u te helpen betere conversies te krijgen uit uw verlaten winkelwagen-e-mails, lijdt het geen twijfel dat uw eerste prioriteit in de eerste plaats het verlagen van de verlaten winkelwagenpercentages moet zijn .

Om dit te doen, richt u zich op het bieden van geweldige end-to-end klantervaringen. Dit omvat integratie met tools waarmee u een prachtig ontworpen e-commerce winkel kunt creëren , efficiënte klantenondersteuning kunt opzetten en zelfs professioneel ogende facturen naar klanten kunt sturen.

Een geweldige e-commercestrategie die zich richt op lage tarieven voor verlaten winkelwagentjes in combinatie met deze best practices voor verlaten winkelwagentjes, zal u helpen uw verkopen omhoog te schieten en uw bedrijf te laten groeien als nooit tevoren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format