Veelvoorkomende misvattingen over het runnen van een e-commerce winkel - DeLaatbusiness

Veelvoorkomende misvattingen over het runnen van een e-commerce winkel

4 min


127

De sprong wagen en uw eigen e-commerce winkel starten is een grote stap – gefeliciteerd! Een bedrijf dat je hebt opgebouwd zien groeien vanuit een idee is een ongelooflijk lonende en bevredigende ervaring die niet kan worden geëvenaard. Het kan spannend zijn om uw eigen bedrijf op te bouwen en u heeft waarschijnlijk veel grote plannen en verheven doelen, maar het is belangrijk om pragmatisch te blijven en een aantal realiteiten van e-commerce te begrijpen. Houd deze veelvoorkomende misvattingen over e-commerce in gedachten bij het plannen en beheren van uw ondernemingsdoelen.

Iedereen bevindt zich in uw demografische doelgroep

Er zijn tal van producten online te koop die kunnen worden gebruikt door klanten van verschillende leeftijden, geslachten, achtergronden en interesses, maar dat betekent niet dat je ze allemaal op de markt moet brengen. Bekijk factoren die u kunnen helpen begrijpen waarom uw klanten op uw site zouden willen winkelen:

 • Waar halen klanten hun nieuws online (sociale media, forums, nieuwswebsites)?
 • Wat zijn hun redenen om met u te winkelen (ouders, jonge professionals, enz.)?
 • Hoe vinden uw klanten het leuk om te winkelen (desktop vs. mobiel apparaat)?

Elk bedrijf heeft een belangrijke nichepubliek van klanten die aanhoudende groei en verkoop zullen stimuleren. Zonder die kern zou het bedrijf kunnen haperen. Het creëren van buyer persona’s is een geweldige manier om te begrijpen wie uw klanten zijn, waarom ze uw producten kopen en waarom ze uw merk zouden blijven steunen.

Lage prijzen en geweldige klantenservice zorgen ervoor dat u zich onderscheidt

Je hebt misschien de laagste prijzen en misschien heb je de vriendelijkste, hardst werkende werknemers in de branche, maar deze dingen worden niet langer als uniek beschouwd in e-commerce winkelen. Klanten willen een reden hebben om verbinding te maken met uw producten en uw merk, behalve geld besparen en een tijdige reactie krijgen van uw klantenservicemanager. Overweeg enkele van de minder tastbare redenen waarom een ​​klant bij u zou kunnen kopen:

 • Uw bedrijf steunt een maatschappelijk doel of een organisatie.
 • U bent lokaal in het gebied van een klant en die klant ondersteunt graag lokale bedrijven.
 • De branding / het ontwerp van uw site geeft een verhoogd gevoel van productkwaliteit weer.
 • Je hebt een onberispelijk gratis verzendbeleid en levert bestellingen altijd snel.

Neem de tijd om te bepalen wat belangrijk is voor uw klanten, behalve producten en prijzen. Dat onderscheidende aspect van uw bedrijf is wat u onderscheidt van de concurrentie.

U hoeft uw site niet op de markt te brengen

Je hebt misschien het beste product of het coolste bedrijfsidee, maar fysiek openstellen voor zaken is slechts een kleine stap om succesvol te worden in online verkopen. Zorg ervoor dat u uw tijd en geld investeert in marketingstrategieën voor uw site. Deze strategieën omvatten onder meer professioneel webontwerp, betrokkenheid en advertenties op sociale media, betaalde zoekadvertenties, e-mailmarketing en zoekmachineoptimalisatie. Deze tactieken helpen klanten niet alleen om uw bedrijf te vinden, maar ze helpen u ook om meer te begrijpen over wie bij u winkelt en waarom.Zoekmachines geven prioriteit aan hun tijd en aandacht voor websites die actief zijn en verfijnen voortdurend hun marketingstrategieën.

Zoekmachines geven prioriteit aan hun tijd en aandacht voor websites die actief zijn en die hun marketingstrategieën voortdurend verfijnen, en klanten verwachten hetzelfde van een e-commercebedrijf. Zorg voor een marketingbudget!

Klanten zullen weten hoe ze op uw site kunnen winkelen

Heb je je ooit zo lang op een project gefocust dat je je niet bewust bent van in het oog springende problemen recht voor je neus? Als u zelf een site bouwt en ontwerpt, is het gemakkelijk en logisch om aan te nemen dat klanten de site en zijn producten intuïtief begrijpen zoals u dat doet. De waarheid is dat veel websites zich niet concentreren op conversie-optimalisatie, of het proces om duidelijk en duidelijk te maken hoe een klant op de site moet winkelen en een aankoop moet doen. Focus op aspecten zoals deze:

 • Beknopte oproepen tot actie met knoppen die opvallen op de pagina
 • Logische categorisering van producten in uw hoofdnavigatiemenu
 • Beschrijvingen die uitleggen hoe producten werken en hoe ze zijn ontworpen
 • Vervolg aanwijzingen om de volgende stap te zetten
 • “Klik op een product hieronder om details over de maatvoering te zien.”
 • “Meld u aan voor onze nieuwsbrief om promotionele updates te ontvangen!”
 • “Bel onze klantenservice op 800-123-4567 als u vragen heeft.”

De gebruikerservaring is niet alleen belangrijk voor gebruikers – zoekmachines letten er ook op. Hoe langer klanten op uw site blijven en worden omgezet in betalende klanten, hoe meer signalen naar zoekmachines worden gestuurd dat uw site gemakkelijk te winkelen en relevant is voor de branche.Laat een vriend of collega regelmatig op uw site winkelen en geef feedback over de ervaring.

Laat een vriend of collega regelmatig op uw site winkelen en feedback geven over de ervaring. Vraag hem of haar of het doel van elke pagina duidelijk was, of hij of zij wist op welke knoppen hij moest klikken, of inhoudselementen afleidden, enzovoort. Je hebt je e-commercedroom zo lang geleefd en geademd dat het niet meer dan normaal is dat je misschien iets mist recht voor je neus.

Concurrenten doen het goed, dus u kunt ze kopiëren

U zult niet de enige website zijn die online de producten verkoopt die u bij zich heeft – dit is een gegeven. Dit betekent echter niet dat u eenvoudig het ontwerp, de marketing en de branding van uw concurrenten moet nabootsen. Klanten willen een persoonlijke band hebben met de merken die ze ondersteunen, en jouw merk kan die band niet maken als het eruitziet als een kopie van een concurrent. Zorg ervoor dat u zich concentreert op de redenen waarom uw bedrijf de beste keuze is voor een klant:

 • Uw producten zijn afkomstig van hoogwaardige materialen of ingrediënten.
 • Je hebt een herkenbaar verhaal over hoe je in het bedrijfsleven bent gekomen.
 • U bent actief in uw gemeenschap of steunt een sociaal doel.

Vanuit het oogpunt van zoekmachinemarketing kan het schadelijk zijn om inhoud van de site van een concurrent te dupliceren. Zoekmachines letten op de productdetails, webteksten en afbeeldingen van een website. Als blijkt dat dat marketingmateriaal van een andere website is gekopieerd, kan de site worden bestraft en gedevalueerd in de rangschikking van zoekmachines. Dit is vooral belangrijk om te overwegen als u een wederverkoper van gefabriceerde goederen bent.

Als u de tijd neemt om enkele van de veelvoorkomende misvattingen over het runnen van een e-commerce winkel te overwegen wanneer u voor het eerst begint, kunt u realistische doelen stellen, slimme zakelijke beslissingen nemen en over het algemeen een pragmatische aanpak hebben. Wat zijn enkele misvattingen over e-commerce waarvan je hebt gehoord van vrienden of collega’s? Als u al een bedrijfseigenaar bent, welke kennis moet u dan overbrengen aan nieuwe ondernemers? Deel met ons in de reacties hieronder!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format