chatbots marketing

Waarom zelfs kleine bedrijven e-mailmarketing zouden moeten doen

6 min


121

Het runnen van een klein bedrijf in het tijdperk van internet brengt zoveel nieuwe uitdagingen met zich mee. Je besteedt veel tijd aan het horen van alle dingen die je zou moeten doen, terwijl je weet dat er geen manier is om alles te doen. Je hebt weinig tijd, geld en energie, dus je moet kieskeurig zijn over de marketingtactieken die je probeert.

In die context lijkt e-mailmarketing misschien eng. Het vereist betalen voor een nieuw softwareproduct en het gebruik van zowel ontwerp- als schrijfvaardigheid. Dat is al veel, maar nu zijn er ook de spam- en GDPR-nalevingswetten waarover u steeds hoort. Uw kleine onderneming kan het zich absoluut niet veroorloven om aan de verkeerde kant van een wet terecht te komen die u niet helemaal begrijpt.

Dat kan verklaren waarom slechts 36% van de kleine bedrijven in e-mailmarketing investeert. Maar om alle redenen waarom e-mailmarketing eng kan lijken, zijn er nog belangrijkere manieren waarop het waardevol kan zijn voor kleine bedrijven.

3 redenen waarom kleine bedrijven e-mailmarketing zouden moeten gebruiken

1. Het helpt u in contact te blijven met uw klanten.

Als klein bedrijf heb je niet het budget dat de grote merken hebben om met tv-advertenties of billboards op de hoogte te blijven. En toch heb je in onze drukke wereld een manier nodig om tussen de bezoeken door in de gedachten van je klanten te blijven.

Zelfs als iemand van uw website houdt bij het eerste bezoek, is het gemakkelijk om u volledig te vergeten zonder enige toekomstige herinnering.

Zelfs als iemand van uw website houdt bij het eerste bezoek, is het gemakkelijk om u volledig te vergeten zonder enige toekomstige herinnering. En zelfs een klant die dol is op het eerste product dat hij bij u heeft gekocht, kan na verloop van tijd afgeleid worden door andere merken en opties.

De beste manier om de aandacht van je doelgroep vast te houden als je die eenmaal hebt, is door op de een of andere manier in hun leven te blijven opduiken. E-mailmarketing biedt u een manier om voortdurend in hun inbox te verschijnen. En aangezien een e-mail iemand niet onderbreekt terwijl hij iets anders doet, zoals veel adverteren, is het een onbelemmerde manier om bij hun gedachten te blijven en een duurzamere verbinding tot stand te brengen.

2. Het geeft je meer mogelijkheden om bezoekers over te halen tot aankoop.

De verbinding met uw potentiële klanten actief houden is een groot probleem, maar als bedrijf gaat het bij e-mailmarketing uiteindelijk om meer aankopen.

88% van de kopers gebruikt internet om vooraf onderzoek te doen naar hun opties voordat ze een aankoop doen.

Veel van uw websitebezoekers zullen uw site de eerste keer verlaten zonder een aankoop te doen. Minder dan een derde van de mensen zegt dat ze online impulsaankopen doen. In plaats daarvan gebruikt 88% van de shoppers het internet om vooraf onderzoek te doen naar hun opties voordat ze een aankoop doen.

Dat betekent dat veel mensen die uw producten misschien leuk vinden, alleen bij hun eerste bezoek zullen rondkijken – en misschien zelfs bij hun eerste vijf of zes bezoeken. Om ervoor te zorgen dat die bezoekers daadwerkelijk iets kopen, moet u ze aan uw producten blijven denken en later terugkomen wanneer ze klaar zijn om geld uit te geven.

E-mailmarketing biedt u tal van mogelijkheden om mensen die al in uw merk en producten geïnteresseerd zijn, over te halen om over de eindstreep naar een aankoop te gaan. Uw e-mails kunnen hen herinneren aan de producten die u verkoopt en hen attent maken op aantrekkelijke promoties en verkopen om hen de stap te laten zetten die u het meest waardeert: een aankoop doen. 
3. E-mailmarketing werkt.

E-mailmarketing is een van de meest effectieve online marketingtactieken om omzet te genereren. Ondanks alle buzz die sociale media krijgt, is e-mailmarketing 40 keer effectiever om klanten te werven dan de beste sociale mediakanalen. En in tegenstelling tot meer opdringerige vormen van adverteren, zoals tv-advertenties of pop-ups van websites, ontvangen mensen het juist leuk om marketingmails te ontvangen. Meer dan 90% zegt dat ze graag promotionele e-mails ontvangen van bedrijven waarmee ze zaken doen.

E-mailmarketing is 40 keer effectiever om klanten te werven dan de beste sociale mediakanalen.

Wanneer u probeert uit te zoeken welke marketingtactieken u zich als eigenaar van een klein bedrijf kunt veroorloven, betekenen de mogelijke resultaten met e-mailmarketing dat u het niet echt kunt veroorloven om deze over te slaan.

Hoe e-mailmarketing effectief te maken (eerder dan eng)

1. Gebruik e-mailmarketingsoftware die is ontworpen voor kleine bedrijven.

Het eerste dat u nodig hebt om met e-mailmarketing te beginnen, is de juiste software. Gelukkig zijn er een paar e-mailmarketingbedrijven die specifiek producten voor kleine bedrijven aanbieden. Een e-mail marketing software is ontworpen voor kleine bedrijven zal eenvoudig te gebruiken en betaalbaar voor een klein bedrijf budget.

En zelfs betaalbare e-mailmarketingopties bieden waardevolle functies zoals vooraf ontworpen sjablonen, analyse- en personalisatieopties. De meeste e-mailmarketingopties voor kleine bedrijven bieden een proefversie, zodat u een idee kunt krijgen van de service voordat u een abonnement start. Neem de tijd om uw verschillende opties te bekijken en erachter te komen welke voor u goed voelt.

2. Bouw (niet kopen) uw e-maillijst.

Dit is waarschijnlijk het moeilijkste deel van e-mailmarketing, maar niet onderhandelbaar. Als u een e-maillijst koopt, loopt u het risico in strijd te zijn met de spamwetgeving en van uw e-mailmarketingsoftware te worden getrapt. En u bereikt mensen die sowieso minder snel om uw e-mails geven.

Als u een e-maillijst koopt, loopt u het risico in strijd te zijn met de spamwetgeving en van uw e-mailmarketingsoftware te worden getrapt.

Een e-maillijst die bestaat uit mensen die de actieve keuze hebben gemaakt om uw e-mails te ontvangen, zal effectiever zijn – mensen zullen blij zijn om uw e-mails te zien verschijnen in plaats van geïrriteerd.

Enkele technieken die u kunt gebruiken om uw e-maillijst samen te stellen, zijn:

  • Promoot uw aanmeldingsformulier voor e-mail op uw website – op de startpagina, op de blog, op productpagina’s.
  • Overweeg om bezoekers een stimulans te bieden om zich aan te melden, zoals 10% voor hun eerste aankoop of exclusieve e-maildeals.
  • Promoot uw lijst op sociale media.
  • Overweeg om hoogwaardige gated content te maken waartoe mensen hun e-mailadressen zullen verstrekken.

Het kan even duren voordat uw e-maillijst groeit, maar door alleen e-mails te sturen naar mensen die ze willen ontvangen, zorgt u ervoor dat u de juiste mensen bereikt en aan de goede kant van de wet blijft.

3. Geef abonnees de kans om zich aan te melden.

Nadat een nieuwe abonnee zich heeft aangemeld, wilt u zeker weten dat ze uw e-mails echt willen ontvangen door ze een e-mail te sturen waarmee ze op een knop kunnen klikken om hun abonnement te bevestigen. U wilt bijvoorbeeld niet dat uw e-mails naar iemand gaan met een vergelijkbaar e-mailadres als uw echte abonnee vanwege een typefout.

De meeste e-mailmarketingsoftware voert deze stap automatisch uit of maakt het gemakkelijk voor u om deze in te stellen. Het is gewoon een goede gewoonte om ervoor te zorgen dat u alleen contact heeft met de mensen die om uw bedrijf geven en die graag uw e-mails willen zien.

4. Maak de afmeldmogelijkheid eenvoudig.

Dit is een andere functie die belangrijk is in termen van spamwetten. Iedereen die ervoor kiest om uw e-mails te ontvangen, maar binnen een jaar besluit ze niet meer te willen, moet een gemakkelijke manier hebben om zich uit te schrijven. Meestal betekent dat een kleine link onderaan de e-mail waarop ze kunnen klikken om hun naam uit de lijst te verwijderen.

Iedereen die ervoor kiest om uw e-mails te ontvangen, maar binnen een jaar besluit ze niet meer te willen, moet een gemakkelijke manier hebben om zich uit te schrijven.

Hoewel het toevoegen van een afmeldingsoptie misschien zelfvernietigend lijkt, is het nog een andere manier om ervoor te zorgen dat uw e-mails daadwerkelijk naar iemand gaan die ze wil hebben. Het heeft geen zin om mensen te e-mailen die niets van je willen horen.

5. Maak een e-mailmarketingstrategie.

Zoals met elk type marketing, zult u het beter doen met e-mailmarketing als u het benadert met een plan. Probeer bij het ontwikkelen van uw plan in de hoofden van uw klanten te kruipen: welke e-mails zouden ze het liefst willen zien? Overweeg om ze rechtstreeks te stellen door een enquête naar uw vroege abonnees te sturen.

Je wilt niet dat elke e-mail die je verstuurt een uitverkoop promoot.

Uw plan moet enkele promotionele e-mails bevatten, maar u wilt niet dat elke e-mail die u verzendt een uitverkoop promoot. Een van de geweldige dingen van e-mailmarketing is de mogelijkheid om in contact te komen met klanten en hun vertrouwen op te bouwen. Zoek uit hoe u uw e-mails daarvoor kunt gebruiken. Uw e-mailmarketingplan kan bestaan ​​uit het delen van uw waardevolle inhoud of het eens per maand maken van handige nieuwsbrieven.

Zorg ervoor dat je een plan hebt om aan te geven wanneer en hoe je e-mails verstuurt om je abonnees tevreden te houden en de kans te verkleinen dat ze op die uitschrijfknop klikken.

6. E-mail regelmatig.

Als u zich aanmeldt voor een e-maillijst en een jaar lang niets van het merk hoort, wat gebeurt er dan als ze eindelijk contact opnemen? Je weet waarschijnlijk niet meer wie ze zijn of waarom het je zou moeten schelen en verwijder de e-mail of meld je af.

Elke keer dat uw abonnees uw e-mail in hun inbox zien, moeten ze weten wie u bent.

Elke keer dat uw abonnees uw e-mail in hun inbox zien, moeten ze weten wie u bent. Als je te lang tussen elk contactpunt zit, verlies je het gevoel van verbondenheid en vertrouwdheid bij e-mailmarketing. Zorg ervoor dat uw e-mailstrategie het verzenden van regelmatige e-mails inhoudt, ook al is het maar één keer per maand. En doe je best om ze relevant en waardevol te houden voor je abonnees.

7. Besteed aandacht aan uw analyses.

Uitzoeken wat uw abonnees in hun inbox willen zien, is een van de grote uitdagingen van e-mailmarketing, maar u hebt een goede bron om onderweg te leren: uw e-mailanalyses. Houd in de gaten hoe mensen op uw e-mails reageren. Welke onderwerpregels zorgen ervoor dat ze een e-mail openen? Welke soorten e-mails zorgen ervoor dat ze doorklikken naar uw website? En welke e-mails stimuleren aankopen?

Gebruik die informatie om uw e-mailmarketingstrategie in de loop van de tijd te versterken. Als u begint met het verzenden van nieuwsbrieven en niemand de moeite neemt om ze te lezen, schakel dan over naar e-mails die uw best presterende inhoud delen. Als e-mails die reclame maken voor uw verkoop in de hele winkel niet aanzetten tot klikken, maar die met exclusieve kortingen voor abonnees, doe dan meer van het laatste.

Uw abonnees zullen u door hun acties vertellen wat ze willen.

Uw abonnees zullen u door hun acties vertellen wat ze willen. Maakt u zich niet al te veel zorgen als u e-mails hebt die plat vallen als u net begint: u heeft de ruimte om verschillende dingen uit te proberen en gaandeweg te leren.

E-mailmarketing levert weliswaar een investering van tijd en geld op, maar het rendement voor kleine bedrijven kan groot zijn. Laat angst u er niet van weerhouden om een ​​sterkere band met uw klanten op te bouwen en de hogere winsten te zien die daarmee gepaard gaan.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format