4 manieren om voor meer mensen op Instagram te komen - DeLaatbusiness
prijsstrategie bepalen

4 manieren om voor meer mensen op Instagram te komen

7 min


109

Wil je dat meer mensen je leren kennen op Instagram? Op zoek naar ideeën om je Instagram-bereik te vergroten?

In dit artikel vind je vier manieren om een ​​groter publiek op Instagram te bereiken.

# 1: Breng een gast op je Instagram Live Video om hun publiek te bereiken

Instagram Live- video geeft je de mogelijkheid om je volgers een meer openhartig en persoonlijk perspectief op je bedrijf te laten zien en te praten over dingen die in realtime gebeuren. Heeft u een aanstaande lancering? Een nieuwe samenwerking? Een inzamelingsevenement? Instagram Live is het perfecte platform om erover te praten.

Om met Instagram Live-video voor een groter publiek te komen, kun je iemand uitnodigen om met je mee te doen om hun perspectief toe te voegen. U kunt een opinieleider, influencer of zelfs iemand van een ander bedrijf in uw branche interviewen. Zoek een gast wiens publiek en waarden overeenkomen met die van jou en die waarde kan bieden aan je kijkers.

ALT

Instagram maakt het gemakkelijk om samen met een gast aan live video te werken . Voordat je live gaat, moet je je gasten een waarschuwing geven, want ze moeten meekijken, zodat je ze kunt uitnodigen voor je uitzending.

Als je klaar bent om je live video te starten, open je de Instagram-app en tik je op het camerapictogram in de linkerbovenhoek. Blader op het camerascherm door de opties onderaan en tik op Live.

ALT

Als je live op Instagram bent, tik je op het pictogram met lachende gezichten om je gast uit te nodigen om met je mee te doen. Zodra ze het accepteren, wordt je live video allebei op een gesplitst scherm weergegeven.

ALT

Als u net begint met live video, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u niet professioneel of technisch snafus klinkt. Live video is rauw en organisch. Het gaat erom dat je jezelf laat zien, zodat je volgers een relatie met je kunnen hebben. Het is oké als je af en toe over je woorden struikelt of als de achtergrond van je opname niet perfect is.

Als u niet zeker weet waar u het over moet hebben, kunt u consumenten een kijkje achter de schermen geven in uw branche, uitleggen hoe u zich aanpast aan veranderende technologie, of nieuwe manieren delen waarop u zich voor uw klanten laat zien.

Onthoud dat je Instagram Live-discussie altijd waarde moet toevoegen aan het leven van je volgers. Zelfs als u een product of dienst promoot, moet u het beschouwen als de oplossing voor het probleem van uw publiek.

# 2: voer een deelbare Instagram-wedstrijd of weggeefactie uit

Een andere manier om meer zichtbaarheid voor uw bedrijf te krijgen, is door u te concentreren op wat u kunt bijdragen aan uw gemeenschap. Uw klanten en klanten vormen de ruggengraat van uw bedrijf, dus hoe kunt u hen het beste van dienst zijn?

Consumenten willen tegenwoordig dat bedrijven geven om mensen, de planeet en de mensheid. Dus misschien kun je een inzamelingsactie houden voor een organisatie waar je Instagram-volgers om geven, of een filantropisch initiatief opzetten dat bij hen zal resoneren.

Een andere optie is om een Instagram-wedstrijd te lanceren en je volgers een waardige ontvanger van je prijs te laten nomineren. Vraag hen om een ​​video op te nemen waarin wordt uitgelegd waarom ze deze persoon nomineren en hoe de prijs hen ten goede zou komen. U kunt zelfs elke sollicitant vragen om uw slogan in de video te zeggen en deze te gebruiken als door gebruikers gegenereerde inhoud in uw marketing.

Een wedstrijd als deze geeft niet alleen terug en ondersteunt anderen, maar bouwt ook vertrouwen en goodwill op bij je publiek op Instagram. Bovendien is de kans groter dat je volgers een feel-good-wedstrijd met hun vrienden delen.

Eerder dit jaar erkende een op maat gemaakte huizenbouwer dat veel ouders kinderen hadden die onverwachts thuis vastzaten, een Instagram-weggeefactie met vier cadeaubonnen van $ 50 aan Mastermind Toys. Een van de vereisten om binnen te komen was dat kinderen een foto insturen van hoe hun droomslaapkamer eruit zou zien.

ALT

Toen de weggeefactie voorbij was, deelde het bedrijf enkele tekeningen op hun Instagram-account. De weggeefactie was een leuke manier voor het bedrijf om meer bekendheid te krijgen en goodwill op te bouwen met hun community op Instagram.

ALT

# 3: bied leadgeneratoren aan om retargeting-doelgroepen op te bouwen

Uw database met klanten en leads is uw netwerk van connecties. Op Instagram heb je misschien duizenden connecties in de vorm van volgers. Overweeg om een leadmagneet aan te bieden om u te helpen die volgers in uw database te krijgen en retargeting-doelgroepen op te bouwen .

Uw hoofdmagneet moet iets waardevols zijn voor uw potentiële klanten, zoals een gratis gids of een checklist die relevant is voor de behoeften van uw niche. Denk na over obstakels of uitdagingen waarmee uw prospects of klanten worden geconfronteerd en hoe u kunt helpen deze problemen te overwinnen of op te lossen. Kunt u uw inzichten of oplossingen in een gratis download verpakken? Je kunt die aanbieding promoten op je Instagram-account of in je verhalen.

In ruil voor de download legt u het e-mailadres van de gebruiker vast, zodat u de communicatie kunt voortzetten en deze potentiële klant kunt meenemen op reis met uw bedrijf. Deze opt-in zorgt ervoor dat u de toestemming van de potentiële klant hebt om hem toekomstige berichten te sturen.

Instagram is een geweldig platform om een ​​hoofdmagneet te promoten en tegelijkertijd rechtstreeks met je publiek te praten om meer te weten te komen over hun pijnpunten. Met Instagram kun je één link in je bio opnemen, zodat je kunt linken naar je hoofdmagneet of zelfs de bestemmingspagina van je nieuwsbrief. Je kunt je link ook delen via een swipe-up in je Instagram-verhaal .

ALT

Door zinvolle en relevante inhoud aan te bieden via gratis downloads en nieuwsbrieven, begint u een relatie op te bouwen met uw potentiële klanten, waar ze meer over u en uw boodschap te weten komen en de waarde ervaren die uw bedrijf kan bieden. Uiteindelijk los je een probleem voor hen op, dat hun interesse wekt en hopelijk leidt tot klanten worden.

Naast het promoten van gratis gidsen en uw nieuwsbrief, werken enkele andere nuttige tactieken voor het genereren van leads ook op Instagram. Hier zijn enkele ideeën die u zou kunnen proberen:

  • Maak een e-mailcursus en promoot deze op Instagram.
  • Maak interactieve quizzen in je Instagram-verhalen.
  • Bied gratis proefversies van uw product of dienst met een code exclusief voor Instagram-volgers.
  • Promoot downloadbare checklists en sjablonen in je Instagram-biolink.

# 4: Betaal voor zichtbaarheid via Instagram-advertenties

Je kunt natuurlijk ook via advertenties voor meer mensen op Instagram komen. Voordat u een Instagram-advertentiecampagne opzet , moet u weten wie uw doelgroep is. U moet gedetailleerde demografische gegevens kennen over wie u wilt bereiken, zodat u uw advertenties specifiek op hen kunt richten.

Als u uw bedrijf heeft gedraaid of een nieuw product of nieuwe dienst heeft toegevoegd, kan het doorgeven van deze informatie via advertenties cruciaal zijn. U kunt er niet op vertrouwen dat consumenten uw website bezoeken voor nieuwe informatie. Je moet voor ze gaan staan ​​waar ze tijd doorbrengen, dat is online en op sociale mediaplatforms zoals Instagram.

Stel dat u een autodealer bent en dat u een briljante manier hebt bedacht voor klanten om auto’s vanuit het comfort van hun huis te kopen. U hebt een virtuele showroom gecreëerd voor potentiële kopers met aanbiedingen van nieuwe en gebruikte voertuigen, virtuele rondleidingen van verkopers en vergaderingen via telefoon of Zoom. Alles wordt gedaan vanuit het huis van de koper.

Als je een geweldige nieuwe servicefunctie zoals deze hebt toegevoegd, vertel het dan aan mensen! Instagram-advertenties zijn een effectieve, efficiënte en tijdige manier om mensen te informeren over wat u aanbiedt en hoe u hen van dienst kunt zijn.

ALT

Met Instagram-advertenties kunt u niet alleen uw doelmarkt bereiken, maar krijgt u ook toegang tot advertentieanalyses en inzichten, waaronder bereik, klikken en andere statistieken. Om je Instagram-advertentieanalyses van de afgelopen 7 dagen te zien, ga je naar Instagram Insights en selecteer je de advertentie, het bericht of het verhaal dat je wilt analyseren. U kunt verschillende varianten van tekst en advertentiemateriaal testen om te beoordelen welke Instagram-advertenties het beste presteren.

Als u eenmaal weet wat gebruikers leuk (klikten) en niet leuk vonden aan uw advertentie, kunt u de volgende aanpassen voor betere prestaties. Maatwerk is cruciaal!

Gevolgtrekking

Om je zichtbaarheid te vergroten en een breder publiek op Instagram aan te trekken, richt je je op het opbouwen van een sociale community. Een sociale aanwezigheid op Instagram heeft de kracht om de naamsbekendheid te vergroten, een reputatie op te bouwen, de geloofwaardigheid te vergroten en hopelijk tot verkoop te leiden.

Enkele tactieken die u kunnen helpen een groter publiek aan te trekken, zijn onder meer gasten naar Instagram Live-video brengen, gebruik maken van wedstrijden of weggeefacties, waardevolle leadgeneratoren aanbieden en Instagram-advertenties gebruiken.

Zodra u nieuwe volgers begint aan te trekken, is het belangrijk om deze relaties te koesteren en met hen in contact te komen. Profiteer bijvoorbeeld van Instagram Stories- functies die helpen om betrokkenheid van uw volgers te stimuleren, inclusief peilingen, vragen, quizzen en veegbewegingen.

Zorg ervoor dat u uw inspanningen bijhoudt. Je Instagram Insights kan je vertellen welke berichten het meest zijn opgeslagen of gedeeld en zelfs de vertoningen van je verhalen bijhouden.

Wat denk je? Ga je een van deze tactieken proberen om meer mensen op Instagram te bereiken? Heeft u zelf tips te bieden? Deel uw mening in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format