62799703 - tokyo, japan - june 5, 2016: apple iphone 6s with airbnb website on the screen.airbnb is a website for people to list, find,and rent lodging.airbnb an online platform for accommodation

8 manieren om de mobiele LinkedIn-app voor bedrijven te gebruiken

10 min


122

Gebruik je de LinkedIn-app? Vraagt ​​u zich af hoe u met de app meer voor uw bedrijf kunt doen?

In dit artikel ontdek je acht manieren om de productiviteit te maximaliseren met de mobiele LinkedIn-app.

# 1: Krijg meer karakters in uw LinkedIn-kop via de mobiele app

Telkens wanneer u naar connecties zoekt of inhoud op LinkedIn bekijkt, ziet u de naam, profielfoto en kop van elke persoon. Hoewel het bijwerken van uw LinkedIn-profiel misschien gemakkelijker is op desktop dan op mobiel, is er een limiet van 120 tekens op uw kop. Als u verder wilt gaan dan de standaardkop ‘functietitel en bedrijfsnaam’ en creatiever wilt zijn, kunnen 120 tekens beperkend zijn.

Het voordeel van het bijwerken van uw profiel via de mobiele LinkedIn-app is dat u wat extra tekens aan uw kop kunt toevoegen – minimaal 200. Dit kan wel of niet handig zijn, aangezien er momenten zijn dat een kop wordt bijgesneden in zowel desktop- als mobiele weergaven . Maar als je moeite hebt om je bericht binnen 120 tekens te passen, probeer dan je profiel te bewerken via de app.

# 2: Personaliseer LinkedIn-verbindingsverzoeken via de mobiele app

Een goede eerste indruk maken is belangrijk en het verzenden van een persoonlijk bericht met uw LinkedIn-verbindingsverzoeken is een geweldige manier om u te onderscheiden van de massa algemene ‘Ik wil graag lid worden van uw LinkedIn-netwerk’ standaardberichten. Met gepersonaliseerde berichten kunt u ook een gesprek beginnen en relaties opbouwen – de essentie van succesvol zakendoen.

Wanneer u LinkedIn gebruikt om een ​​krachtig netwerk op te bouwen , zullen leden eerder uitnodigingen accepteren met een persoonlijke notitie. Er is geen excuus: u kunt een verbindingsverzoek personaliseren via de mobiele LinkedIn-app.

Wanneer u een LinkedIn-profiel op mobiel bekijkt, zoekt u naar de knop Meer… bovenaan. (Drie puntjes op LinkedIn geven altijd een pop-upmenu aan.) Selecteer in het menu de optie Persoonlijke uitnodiging en voeg een bericht toe voordat je de uitnodiging verstuurt. Uw bericht kan uit maximaal 300 tekens bestaan, wat voldoende is om iets dat u mogelijk gemeen hebt te markeren en uit te leggen waarom het voor u wederzijds voordelig zou zijn om verbinding te maken.

Knop Meer op LinkedIn-profiel en optie Persoonlijke uitnodiging in pop-upmenu

Pro-tip : als u vergeet een LinkedIn-verbindingsverzoek te personaliseren, overweeg dan om een ​​bericht te sturen waarin u toegeeft dat u te snel op het scherm tikt!

# 3: Stuur een bericht via de mobiele LinkedIn-app

Je hebt verschillende opties om berichten te schrijven naar je eerstegraads connecties via de mobiele LinkedIn-app.

Als je nieuwe berichten hebt, zie je een rood nummer naast het berichtenpictogram bovenaan het scherm. Tik op dit pictogram om het berichtenscherm te openen.

LinkedIn-berichtenpictogram dat 1 nieuw bericht aangeeft

Hier kunt u op berichten reageren of naar een verbinding zoeken om een ​​nieuw bericht te starten.

Wanneer u een bericht opstelt, tikt u op de knop + links van Schrijf een bericht om opties te zien om een ​​bijlage toe te voegen of om naar een GIF te zoeken.

Postopties voor de mobiele LinkedIn-app, inclusief bijlage en GIF

Met de optie Foto’s hebt u toegang tot uw mobiele filmrol om een ​​foto toe te voegen. Als je een nieuwe foto wilt maken, tik je op de optie Camera. Kies Video om een ​​video op te nemen.

Het menu voor mobiele berichten bevat ook een handige prompt om een ​​andere LinkedIn-gebruiker in het gesprek te @vermelding, iemand uw locatie te laten weten als u een afspraak probeert te maken, of toegang te krijgen tot uw agenda om de beschikbaarheid te controleren om een ​​toekomstige oproep of vergadering te plannen.

Opmerking: het delen van uw locatie is een eenmalige activiteit, die rechtstreeks in het bericht naar uw verbinding wordt opgeslagen. LinkedIn verzamelt of bewaart geen locatiegegevens.

Als u onderweg bent en niet kunt typen in de LinkedIn-berichtenapp of als u uw bericht iets meer wilt personaliseren, is er een functie voor spraakopname in het berichtencentrum.

Tik op het microfoonpictogram rechts van het berichtveld om deze functie te openen. Mogelijk wordt u gevraagd LinkedIn toe te staan ​​verbinding te maken met de microfoon van uw apparaat. Tik op OK.

Tik en houd de microfoonknop ingedrukt om uw bericht op te nemen. Het kan maximaal 1 minuut duren. Laat de knop los om de opname te stoppen.

microfoonpictogram om LinkedIn-audiobericht op te nemen

U heeft de mogelijkheid om het bericht te verwijderen of opnieuw op te nemen voordat u het verzendt. Als u een opgenomen niet-verzonden bericht wilt annuleren of verwijderen, veegt u weg van de opnameknop voordat het bericht wordt verzonden of tikt u op Annuleren.

# 4: Synchroniseer uw agenda met de mobiele app om LinkedIn-profielen van deelnemers aan vergaderingen te zien

Als u op weg bent naar een vergadering, kunt u de mobiele app gebruiken om op het laatste moment nog wat voor te bereiden door de LinkedIn-profielen van andere aanwezigen te bekijken. Om toegang te krijgen tot deze functie, moet u de agenda van uw iPhone of Android-apparaat synchroniseren met de mobiele app.

Schakel eerst de kalenderrechten in uw telefooninstellingen in.

Tik op iOS op je profielfoto en klik in het pop-outmenu op de blauwe link Instellingen. Tik in uw accountinstellingen op Agenda synchroniseren. Schakel op het volgende scherm Agenda synchroniseren naar rechts.

Synchroniseer de kalenderoptie in de profielinstellingen van LinkedIn

Tik op een Android-apparaat op je profielfoto en het tandwielpictogram voor instellingen rechtsboven in je scherm. Tik op het tabblad Account op Agenda synchroniseren en beweeg je agenda naar rechts.

# 5: Vind LinkedIn-leden bij u in de buurt via de mobiele app

Zoeken in de buurt is een handige functie die uniek is voor de mobiele LinkedIn-app. Als u Bluetooth-delen inschakelt, kunt u Zoeken in de buurt gebruiken om andere LinkedIn-leden om u heen te ontdekken (tot 30 meter). Deze functie is handig als u evenementen bijwoont en wilt zien wie er in de kamer is of als u een naam niet echt een gezicht kunt geven.

Activeer eerst Bluetooth op uw mobiele apparaat om de functie Zoeken in de buurt te gebruiken.

Tik vervolgens in de mobiele LinkedIn-app op het tabblad Mijn netwerk en tik op de blauwe cirkelknop. Tik in het pop-upmenu op het pictogram Zoeken in de buurt om alle LinkedIn-leden in de buurt te zien.

Zoek de optie Dichtbij op de mobiele LinkedIn-app

Als een lid in de buurt een connectie is, zie je de optie om hem een ​​bericht te sturen. Als dit niet het geval is, kunt u ze uitnodigen om verbinding te maken.

Als Zoeken in de buurt is ingeschakeld, kunnen andere LinkedIn-leden u ontdekken, zelfs als u de mobiele LinkedIn-app niet gebruikt. U kunt uw Zoek in de buurt-status controleren of wijzigen op het tabblad Mijn netwerk door hetzelfde proces te volgen.

# 6: Gebruik LinkedIn QR-codes om snel contact te maken met anderen op uw mobiele apparaat

Wanneer u iemand offline ontmoet en snel met hem in contact wilt komen via LinkedIn, zoek en deel dan uw unieke QR-code.

Om uw QR-code te vinden, opent u de mobiele LinkedIn-app en tikt u op het QR-codepictogram aan de rechterkant van de zoekbalk.

QR-codepictogram in de zoekbalk van LinkedIn

Wanneer het LinkedIn-codescherm wordt geopend, ziet u twee tabbladen: Scannen en Mijn code. Open het tabblad Mijn code om uw QR-code te zoeken om te delen.

LinkedIn Code-scherm

Op het tabblad Scannen scan je de code van iemand anders en ga je rechtstreeks naar hun LinkedIn-profiel.

Codescherm op de mobiele LinkedIn-app

# 7: Toegang tot het nieuws van vandaag via de mobiele LinkedIn-app

Het is gemakkelijk om toegang te krijgen tot de mobiele LinkedIn-app wanneer u niet achter uw bureau zit en door de nieuwsfeed te bladeren om op de hoogte te blijven van de laatste updates van uw netwerk en de bedrijven die u volgt. Het is ook gemakkelijk om inhoud leuk te vinden, te delen en erop te reageren.

LinkedIn pleit voor betrokkenheid met actuele en actuele inzichten indien relevant, dus het bekijken van de beste professionele nieuwsverhalen en gesprekken van de dag is belangrijk. Ze kunnen echter gemakkelijk over het hoofd worden gezien in de mobiele app, omdat u dit gedeelte alleen kunt bereiken door in de zoekbalk te klikken. Er is nieuws, dus vergeet er niet naar te zoeken.

nieuws op de mobiele LinkedIn-app

# 8: Plaats berichten via de mobiele LinkedIn-app

Hoewel je het misschien gemakkelijker vindt om spelling- en grammaticafouten te voorkomen met een groter toetsenbord, kun je inhoudsupdates op je netwerk posten via de mobiele app. (Merk op dat u momenteel geen lang artikel op mobiele apparaten kunt publiceren.)

Wanneer je op Schrijf een bericht in de mobiele app tikt, zie je opties om afbeeldingen, video en documenten toe te voegen . Terwijl je begint te typen, zal LinkedIn je vragen om hashtags toe te voegen, zodat de juiste mensen je bericht kunnen zien.

Je ziet ook extra opties, zoals een gelegenheid vieren, een expert zoeken en een peiling maken.

maak een bericht in de mobiele LinkedIn-app

Vier een gelegenheid

De opties om te vieren zijn:

  • Welkom bij het team: vier een nieuwe collega die je team komt versterken.
  • Kudos geven: toon uw waardering aan een collega.
  • Projectlancering: kondig een nieuw project aan.
  • Werkverjaardag: vier een mijlpaal op het werk.
  • Nieuwe baan: een baanupdate delen.

Zoek een expert

Met de optie Vind een expert kunt u uw netwerk vragen leden aan te bevelen die de door u gewenste services kunnen leveren.

LinkedIn Zoek een expert-optie

Servicecategorieën omvatten boekhouding, coaching en mentoring, ontwerp en marketing. Nadat u de servicecategorie heeft geselecteerd, ziet u een ander vervolgkeuzemenu voor een specifieker serviceniveau, van adverteren tot SEO voor marketingservices, plus een optie om een ​​locatie te selecteren. U kunt ook een beschrijving toevoegen van wat u zoekt.

LinkedIn Zoek een expert-optie

Maak een peiling

In mei 2020 zijn LinkedIn-peilingen geïntroduceerd, die een snelle manier bieden om feedback te verzamelen en betrokkenheid te creëren. Als je onderweg een poll-idee hebt, waarom zou je dan de mobiele LinkedIn-app niet gebruiken om je netwerk een meerkeuzevraag te stellen?

Om dit te doen, klikt u op Start een bericht en selecteert u Een peiling maken.

Typ in het venster Een peiling maken uw vraag en maximaal vier antwoorden waaruit de deelnemers kunnen kiezen. Klik op + Toevoegen optie om meer dan twee reacties toe te voegen.

maak een poll in de mobiele LinkedIn-app

Selecteer de duur van je peiling en tik op Gereed om terug te keren naar het postscherm.

Je hebt nu de mogelijkheid om meer context aan het bericht toe te voegen voordat je de poll met je netwerk deelt.

3 Nadelen van de mobiele LinkedIn-app

Drie waardevolle LinkedIn-functies zijn alleen toegankelijk via de desktop: de volgorde van de feed wijzigen, opgeslagen zoekwaarschuwingen en berichten verzenden als reactie op verbindingsverzoeken.

# 1: Wijzig de volgorde van berichten in uw LinkedIn-nieuwsfeed

Op de LinkedIn-desktop kunt u uw feed sorteren op Top of Recent. Hoewel u deze wijziging elke keer dat u de feed bekijkt, moet doorvoeren, is het handig om updates van uw netwerk en de bedrijven die u volgt chronologisch te kunnen zien. U zult niet steeds dezelfde update in uw feed zien (wat gebeurt als u Top selecteert) en u kunt de laatste updates zien zodra ze verschijnen.

sorteer de LinkedIn-feed op Top of Recent

# 2: Maak opgeslagen zoekwaarschuwingen

Met bijna 690 miljoen gebruikers in meer dan 200 landen en gebieden wereldwijd, is LinkedIn een krachtige database met professionele contacten.

Op de mobiele app duurt het een paar keer tikken dan op de desktop om alle filters te vinden die u kunt gebruiken om te zoeken. En hoewel de mobiele filters overeenkomen met de desktopfilters, hebt u alleen toegang tot de optie Opgeslagen zoekopdracht op de desktop, die u waarschuwt (via e-mail) wanneer profielen worden gemaakt of bijgewerkt om aan uw zoekcriteria te voldoen.

Die real-time meldingen van zakelijke professionals die aan geselecteerde criteria voldoen, gaan rechtstreeks naar uw inbox en bieden een ideale gelegenheid om een ​​nieuwe verbinding te maken en een zinvol gesprek te beginnen.

Begin met zoeken met trefwoorden en selecteer vervolgens de optie Mensen.

LinkedIn zoeken

U kunt uw zoekopdracht selecteren en verfijnen door andere personenfilters te gebruiken, zoals locatie, bedrijfsnaam (heden of verleden), school (heden of verleden) en branche. Klik op Alle filters om al uw opties te zien.

Filters voor LinkedIn-mensen

Nadat u uw zoekcriteria heeft toegepast, ziet u aan de rechterkant van het scherm een ​​vak Opgeslagen zoekopdrachten.

LinkedIn-vak Opgeslagen zoekopdrachten

Vanaf hier kunt u een bestaande waarschuwing beheren of een nieuwe zoekwaarschuwing maken op basis van uw huidige zoekopdracht.

zoekwaarschuwingen op LinkedIn beheren

Houd er rekening mee dat opgeslagen zoekopdrachten alleen worden weergegeven als u tekst in het zoekvak heeft en naar Personen zoekt. U ziet de optie niet wanneer u zoekt naar banen, inhoud, bedrijven, scholen of groepen.

# 3: Stuur berichten als reactie op LinkedIn-verbindingsverzoeken

Wanneer u LinkedIn-verbindingsverzoeken ontvangt, is de gebruikelijke volgende stap om op het groene vinkje te klikken om de uitnodiging te accepteren en verder te gaan. Ik denk dat dit een gemiste kans is, vergelijkbaar met het accepteren van een visitekaartje en het in je zak of bureaula stoppen. Beschouw in plaats daarvan een uitnodiging als het eerste deel van een gesprek.

Ik reageer graag met een kort bedankje. U kunt ook iets uitlichten tijdens een vergadering of andere interactie. Het opletten en versterken van de uitwisseling van dit virtuele visitekaartje zal bij een toekomstige verloving positiever worden ontvangen. Commercieel karma begint hier!

Als het LinkedIn-lid zijn verbindingsverzoek niet heeft gepersonaliseerd en u geen eerder gesprek met hen heeft gehad, maak dan van de gelegenheid gebruik om een ​​bericht te sturen en een gesprek te beginnen.

Om een ​​bericht te verzenden, gaat u naar het tabblad Mijn netwerk op het bureaublad en klikt u op Alles weergeven naast Uitnodigingen.

Op het volgende scherm ziet u een blauwe berichtlink bij elk verbindingsverzoek. Klik op deze link om een ​​bericht naar die persoon te sturen.

bericht LinkedIn-gebruikers vanuit het scherm Uitnodigingen beheren

Deze manier van berichten sturen vereist geen LinkedIn premium account en het is handig om simpelweg iets te zeggen als: “Hallo <naam>. Bedankt voor de uitnodiging om verbinding te maken. Is er iets waarmee ik je nu kan helpen? “

Zonder overdreven verkoopbaar te zijn over uw eigen producten / diensten, stelt uw bericht de afzender van de uitnodiging in staat om te antwoorden en u te laten weten waarom ze contact met u willen opnemen. En voor jou is dit een kans om een ​​gesprek te beginnen.

Gevolgtrekking

Uit gegevens van april 2020 van Hootsuite / WeAreSocial blijkt dat 99% van de gebruikers van sociale media toegang heeft tot platforms via mobiel. LinkedIn meldt echter dat slechts 57% van hun verkeer mobiel is. Hoewel u het misschien gemakkelijker vindt om gefocust te blijven op sociale media voor bedrijven op desktop, zullen deze handige functies van de mobiele LinkedIn-app u helpen verbonden te blijven wanneer u niet achter uw bureau zit en u real-time meldingen en berichten van uw bestaande connecties te geven.

Merk op dat LinkedIn een reeks mobiele apps heeft, waaronder LinkedIn SlideShare, LinkedIn Learning, LinkedIn Recruiter en LinkedIn Sales Navigator. Dit artikel richt zich op het persoonlijke profielgebruik van LinkedIn en de belangrijkste mobiele app, die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Wat denk je? Gaat u meer gebruik maken van de mobiele LinkedIn-app als u niet achter uw bureau zit? Of blijf je LinkedIn op desktop gebruiken? Deel uw mening in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format