Apps voor Instagramverhalen Videobewerking - DeLaatbusiness

Apps voor Instagramverhalen Videobewerking

8 min


99

Wil je meer bewerkingsopties voor je Instagram Stories-video? Op zoek naar apps om creatieve Instagram Stories-video’s te bewerken en te produceren?

In dit artikel ontdek je hoe je de afspeelsnelheid van je video kunt wijzigen, overgangen tussen clips kunt toevoegen, effectfilters kunt toepassen, de beeldverhouding kunt wijzigen en meer. U zult ook ontdekken hoe u lange video’s snel kunt opmaken in segmenten van 1 minuut die geschikt zijn voor Verhalen.

Om te leren hoe je apps van derden kunt gebruiken om Instagram Stories-video te verbeteren, lees je het onderstaande artikel voor een eenvoudig te volgen uitleg of bekijk je deze video:

# 1: Bewerk en verbeter de inhoud van Instagramverhalen

Instagram staat je niet echt toe om je Instagram Stories-video te bewerken . U kunt het niet inkorten, bijsnijden of splitsen, of overgangen en muziek toevoegen. Dat is waar apps van derden in het spel komen. Met een mobiele app genaamd InShot kunt u al deze bewerkingen en meer uitvoeren. Het is beschikbaar voor iOS en Android in zowel gratis als betaalde abonnementen.

Nadat je InShot op je telefoon hebt geïnstalleerd, open je de app en tik je op Video.

ALT

Als je het onderstaande pop-upmenu ziet, tik je op Nieuw.

ALT

Selecteer vervolgens de video’s die u wilt gebruiken. In dit geval ga ik een groep video’s selecteren om samen te voegen tot één Instagram Stories-video.

Nadat je je video’s hebt geselecteerd, tik je op het groene vinkje in de rechterbenedenhoek van het scherm. U kunt uw video’s nu in een tijdlijn onder aan het bewerkingsscherm bekijken.

Versnel uw video

Eerst bekijken we hoe u InShot kunt gebruiken om een ​​specifieke video te versnellen. Begin door op een videosegment in uw tijdlijn te tikken. Voor dit voorbeeld ga ik een time-lapse-video selecteren die ik heb gemaakt.

Scrol naar rechts in de werkbalk onder aan het scherm en selecteer Snelheid.

ALT

Sleep op het volgende scherm de schuifregelaar helemaal naar rechts om vier keer de snelheid te selecteren. Tik op het vinkje om uw wijzigingen toe te passen.

ALT

Als u op Afspelen tikt, ziet u dat alles in die videoclip is versneld en dat u uw eigen time-lapse hebt gemaakt.

Trim je video

Als je de lengte van een clip in je video wilt aanpassen, tik je eerst op om de clip in de tijdlijn te selecteren. Sleep vervolgens de bedieningselementen aan beide uiteinden van de clip naar links of rechts om de lengte aan te passen.

ALT

Ga door met het aanpassen van de lengte van individuele clips totdat de Verhalenvideo de gewenste lengte heeft. Onthoud dat als je deze video als Instagram-verhaal wilt uploaden, deze korter moet zijn dan 15 seconden.

In de rechterbenedenhoek van het scherm wordt de totale lengte van je video weergegeven.

ALT

Overgangen toevoegen

Met InShot kun je ook overgangen toevoegen die op het scherm verschijnen tussen segmenten van je video. Zoek naar het pictogram dat een witte cirkel is met een zwart streepje tussen twee clips. Als u op dat pictogram tikt, worden uw overgangsopties weergegeven.

ALT

Merk op dat je geen toegang hebt tot alle verschillende overgangen, tenzij je een pro-abonnement hebt. Met het gratis plan kun je kiezen uit de basisovergangen.

Nadat je een overgang hebt geselecteerd, tik je op het dubbele vinkje om het op al je clips toe te passen of tik je op het enkele vinkje om het alleen op deze twee clips toe te passen.

ALT

Muziek toevoegen

Om muziek aan uw video toe te voegen, schuift u de tijdlijn om de cursor te verplaatsen naar waar u de muziek wilt laten beginnen. Tik vervolgens op Muziek.

Tik op het volgende scherm op Tracks.

ALT

Dit brengt een verscheidenheid aan albumopties naar voren. Tik op een album om het te openen en zoek een geschikt nummer om te gebruiken. Als je iets vindt dat je leuk vindt, tik je op de roze knop met de wolk erop om het nummer in de app te importeren. Wanneer het importproces is voltooid, tikt u op Gebruiken om het nummer aan uw video toe te voegen.

ALT

Als je naar de tijdlijn kijkt, zie je dat InShot de track rechtstreeks in de bewerkingsapp heeft gebracht. Tik vanaf hier op Volume om verschillende volume-opties te zien.

ALT

U kunt het volume per percentage aanpassen en de audio in- en uitschakelen. Als je klaar bent, tik je op het vinkje en op het volgende scherm tik je nogmaals op het vinkje om je wijzigingen toe te passen.

ALT

Gebruik filters en effecten

De volgende functie die we willen bekijken, zijn filters. Tik op het filterpictogram en je ziet drie opties: Effect, Filter en Aanpassen.

ALT

Als je op Effect tikt, zie je een heleboel verschillende opties, die niet allemaal beschikbaar zijn voor gratis gebruikers. Het Glitch-filter is echter. Tik op Glitch om een ​​voorbeeld te zien van hoe het eruit zal zien wanneer u het op uw video toepast. Als je er tevreden mee bent, tik je op het vinkje.

ALT

Je ziet nu het effect dat je hebt toegevoegd boven je videotijdlijn. Om het effect op uw hele video toe te passen, sleept u het rechter besturingselement helemaal naar het einde van uw video. Als je klaar bent, tik je op het vinkje.

ALT

Voeg een sticker toe

Met Instagram kun je emoji- en GIF-stickers aan je verhaal toevoegen, maar ze verschijnen gedurende het hele verhaal op het scherm. Met InShot daarentegen kun je bepalen wanneer stickers verschijnen en verdwijnen in je video.

Begin door op het stickerpictogram te tikken. Kies vervolgens de sticker die u wilt gebruiken. In dit geval ga ik met konijnenoren. Nadat je je keuze hebt gemaakt, zie je direct de sticker op je video.

ALT

In tegenstelling tot Instagram kun je met InShot niet knijpen en zoomen om de grootte van de sticker te wijzigen. In plaats daarvan gebruik je het pictogram met de dubbele pijl in de rechterbenedenhoek van de sticker. Je kunt de sticker groter of kleiner maken of draaien. Als je deze op de video wilt verplaatsen, tik je op de sticker zelf en versleep je deze.

Zodra je de sticker op de juiste plaats hebt, tik je op het vinkje.

ALT

Nu zie je de sticker op je videotijdlijn. Versleep de bedieningselementen om aan te geven waar het in uw video op het scherm wordt weergegeven.

Pro-tip : voor een nauwkeurigere bediening, sleept u langzaam uw vinger zodat u de video frame voor frame ziet. Op die manier kunt u precies beslissen waar u het effect wilt laten verschijnen en verdwijnen.

ALT

Verwijder clips

Als u een deel van uw video wilt verwijderen, schuift u de tijdlijn om de cursor naar het exacte punt te verplaatsen dat u wilt knippen en tikt u op Splitsen.

Verplaats vervolgens de cursor naar het exacte punt waarop u uw video opnieuw wilt laten beginnen. Tik op die videoclip om deze te selecteren en tik vervolgens op het pictogram Splitsen. Je hebt nu een derde videoclip gemaakt.

De laatste stap is om het middelste segment te selecteren en op Verwijderen te tikken. En voilà! Je hebt het nu verwijderd.

Wijzig de beeldverhouding van uw video

Als je InShot wilt gebruiken om de beeldverhouding van je video te wijzigen, tik je op het Canvas-pictogram op de werkbalk. U ziet verschillende verhoudingsopties, waaronder vierkant (1: 1) en 4: 5. Degene die je wilt gebruiken voor Instagram-verhalen is 9:16.

Nadat u uw selectie heeft gemaakt, kunt u uw vingers samenknijpen om in en uit te zoomen om de wazige achtergrond aan te passen.

ALT

Als je de wazige achtergrond wilt wijzigen, tik je op het tabblad Achtergrond onder de video. Je ziet verschillende opties, waaronder kleuren, verlopen en patronen. Degene die ik het vaakst gebruik, is de wazige achtergrond.

ALT

Nadat je een beeldverhouding en achtergrond hebt geselecteerd, tik je op het vinkje en je bent klaar om te gaan.

Exporteer uw video

Om je video in InShot op te slaan, tik je op de rechthoek met het pijlpictogram en vervolgens op Opslaan.

ALT

Zorg ervoor dat u wacht tot de teller 100% bereikt voordat u overschakelt naar een andere app of deze afsluit. U ziet een bericht “Opgeslagen” wanneer het proces is voltooid.

ALT

Zodra je video is opgeslagen op je filmrol, open je Instagram, veeg je van links naar rechts en veeg je omhoog om je filmrol te openen. Selecteer nu de video die je zojuist hebt gemaakt en deel deze met je Instagram-verhaal.

ALT

# 2: Bewerk en formatteer lange video’s voor Instagramverhalen

Zoals je weet, kun je met Instagram Stories alleen een video uploaden die maximaal 1 minuut lang is. Alles daarbuiten wordt niet opgenomen en de eerste minuut wordt verdeeld in clips van 15 seconden. Ik ga je laten zien hoe je je langere video’s kunt bewerken tot clips van 1 minuut met een gratis iOS-app genaamd CutStory, zodat je ze kunt uploaden naar Instagram Stories.

Nadat je CutStory hebt gedownload, open je de app en tik je op Video.

ALT

Zoek nu naar de video die u wilt importeren. In dit geval ga ik een video van de oceaan selecteren die 1 minuut 37 seconden lang is.

Nadat je je video in de app hebt geïmporteerd, tik je op het downloadpictogram in de rechterbenedenhoek (het pictogram met een pijl naar beneden op een rechthoek).

ALT

Selecteer op het volgende scherm Eén minuut als duur.

ALT

Wacht nu tot de app zijn ding doet. Dit proces kan enige tijd duren, dus u kunt uw telefoon even opzij zetten. Zorg ervoor dat u niet overschakelt naar een andere app terwijl u wacht.

Wanneer het proces is voltooid, worden de video’s opgeslagen op uw filmrol. Tik op het vinkje om dit scherm te sluiten.

ALT

Open nu Instagramverhalen, ga rechtstreeks naar je camera en veeg omhoog om beide video’s te zien die je zojuist hebt toegevoegd. Selecteer de eerste video die u wilt uploaden, tik op Volgende en vervolgens op Toevoegen aan verhaal. Herhaal dit proces vervolgens voor de tweede video. Zo kun je een video die langer is dan 1 minuut uploaden naar je verhalen.

Houd er rekening mee dat het uploaden van langere video’s niet iets is dat u regelmatig wilt doen. Reserveer het voor speciale omstandigheden. Normaal gesproken wilt u dat uw verhalen binnen het formaat van 15 seconden zijn.

Gevolgtrekking

Ja, er zijn heel veel leuke dingen die je kunt doen met de Instagram-app zelf, maar er zijn nog steeds enkele dingen die apps van derden beter doen.

Met InShot kun je onder andere je video inkorten, overgangen en muziek toevoegen, effecten toepassen en de beeldverhouding van je video wijzigen. En als je ooit een langere video op Instagram Stories hebt willen plaatsen, deelt CutStory je video op in clips die geschikt zijn voor Stories.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format