Audio- en video-inhoud hergebruiken voor sociale media: 5 manieren - DeLaatbusiness
wat is een chatbot?

Audio- en video-inhoud hergebruiken voor sociale media: 5 manieren

12 min


123
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bent u op zoek naar manieren om nuttige sociale media-inhoud te maken op basis van uw video’s, live video en podcasts? Vraagt ​​u zich af hoe u die inhoud gemakkelijk kunt transformeren voor sociale media?

In dit artikel ontdek je hoe je video en audio kunt hergebruiken in meerdere indelingen die je kunt delen op je sociale mediakanalen.

Zorg dat uw technologie op zijn plaats is

Het maken van inhoud voor uw sociale mediakanalen kan een zware en tijdrovende taak zijn. Dit is de reden waarom slimme socialemediamarketeers het meeste halen uit alle inhoud die ze maken.

Wanneer zich een gelegenheid voordoet om live video- inhoud vast te leggen , een podcast op te nemen of een webinar te filmen, moet u een plan opstellen voordat u begint met opnemen met de belangrijkste punten, promotionele aspecten en kansen die u kunt maximaliseren bij het herbestemmen van uw inhoud.

Voordat u een video opneemt, moet u ervoor zorgen dat u de maximale hoeveelheid inhoud vastlegt, inclusief video en audio. Ik raad ook aan om een ​​transcriptie-app te gebruiken om de audio vast te leggen en deze naar geschreven formaat te transcriberen.

Hier is een voorbeeld van een eenvoudige podcast-instelling voor thuis die audio van goede kwaliteit vastlegt met behulp van een externe microfoon. Het licht helpt de helderheid van de video-inhoud te verbeteren. En als u geen selfies maakt, kan de telefoon de live transcriptie ophalen.

voorbeeld van thuisopname-instellingen met microfoon en licht om audio en video op te nemen

Een gemakkelijke manier om zowel video als audio vast te leggen, is door een tool zoals Zoom en de cloudopnamefunctie te gebruiken. Deze functie is beschikbaar met een premium-abonnement, dat ongeveer $ 15 per maand per host kost. Skype biedt ook vergelijkbare functies.

# 1: Strip de audio voor podcasting en soundbites

Met de cloudopname van Zoom kunt u het audiobestand afzonderlijk van de video vastleggen en downloaden. Dit levert een audiobestand van hoge kwaliteit op dat geschikt is voor podcasts omdat het de audio van de luidsprekers rechtstreeks van hun invoerbronnen opneemt. De cloudopname van Zoom kan zelfs worden gebruikt in gebieden met een zwakkere internetverbinding.

Nadat u uw bestand heeft gedownload, kunt u het bewerken in de audiosoftware van uw keuze of het naar uw podcast-editor sturen om het te optimaliseren voor distributie.

toegang tot audio-opname vanuit Zoom

# 2: Transcribeer de opname voor blogposts

Het gebruik van een transcriptie-app zoals  Temi  is een geweldige manier om het maken van blogs te vereenvoudigen. Temi kan uw inhoud opnemen en transcriberen voor $ 0,25 per minuut. Het transcript bevat tijdstempels en identificeert individuele sprekers, en kan worden gedownload als een Word-document dat u kunt gebruiken om uw blog te maken. Dit maakt het gemakkelijker om bepaalde tijdstempels en secties van het artikel te markeren zonder het zelf in kaart te brengen.

Tik op Record om de app te gebruiken. Als je klaar bent met opnemen, tik je op Opslaan en vervolgens op Transcript om het transcript te uploaden en volledig te wissen.

opnames in Temi mobiele app

U kunt het transcript online bekijken als een bewerkbaar Word-document. Om de sprekersnamen te bewerken, tikt u op het potloodpictogram naast het vak Luidspreker.

Temi maakt gebruik van machine learning en is ongeveer 90% -95% nauwkeurig, dus het is handig om uw inhoud op spelling, grammatica en nauwkeurigheid te controleren voordat u deze downloadt.

bewerk sprekernaam in transcript van Temi op desktop

Als u klaar bent om het transcript te downloaden, klikt u op Downloaden in de rechterbovenhoek van het scherm. Selecteer uw bestandsindeling in het pop-upvenster, bepaal of u tijdstempels en sprekernamen wilt opnemen en klik op Exporteren.

download transcriptie van Temi op desktop

# 3: Upload de video-opname naar YouTube

Als u het videobestand in een eenvoudige video-editor importeert, kunt u een volledige video voor YouTube maken.

Voor dit soort contentcreatie heb je geen dure of overdreven ingewikkelde video-editor nodig. Voor deze walkthrough ga ik Movavi Video Editor Plus gebruiken , een eenvoudige video-editor voor desktopcomputers met slepen en neerzetten voor Windows en Mac. De videopakketten van Movavi beginnen bij ongeveer $ 40, nemen minder geheugen in beslag en zijn kosteneffectiever dan krachtigere videobewerkingstools. Gratis proefversies zijn beschikbaar.

Eerst moet u het videobestand downloaden van uw Zoom-cloudopnamen.

Zodra u dat heeft, opent u Movavi Video Editor Plus en sleept u uw bestand naar het gebied Bestanden toevoegen om het in de app te importeren.

bestanden importeren in Movavi Video Editor Plus in Windows

Sleep vervolgens het videobestand naar het bewerkingsveld.

sleep video naar het bewerkingsveld in Movavi Video Editor Plus

Gebruik het bijsnijdgereedschap om het begin en het einde van de video af te snijden waar u de camera start en uitschakelt.

video bijsnijden in Movavi Video Editor Plus

Als u klaar bent, klikt u op de knop Exporteren aan de rechterkant van het scherm. Klik in het venster Exporteren op Start om een ​​MP4- of ander geschikt videobestand te exporteren dat klaar is om naar YouTube te uploaden.

exporteer videobestand in Movavi Video Editor Plus

Om uw video op YouTube en in een afspeellijst te laten opvallen, maakt u een aangepaste miniatuur met schermafbeeldingen van de video-inhoud. In dit voorbeeld heb ik Canva gebruikt om een ​​aangepaste miniatuur met de videotitel te maken.

maak een aangepaste miniatuur in Canva op het bureaublad

Wanneer je nu je video uploadt naar YouTube, kun je de aangepaste miniatuur gebruiken die je hebt gemaakt.

upload een aangepaste miniatuur met YouTube-video

Snijd de video in Nuggets voor Facebook-, LinkedIn- en Instagram-feeds

Uw lange inhoud zal meerdere klompjes geweldige informatie bevatten die u kunt hergebruiken voor groenblijvende inhoud. Met de scènedetectie van Movavi kunt u de video snel in verschillende scènes of momenten segmenteren via luidsprekers in uw presentatie.

Om deze functie te gebruiken, klikt u op het menu Extra aan de linkerkant van het scherm en kiest u de optie Scènedetectie. Nadat u op Scènes detecteren hebt geklikt, begint Movavi uw inhoud op te splitsen in verschillende scènes.

toegang tot de scènedetectiefunctie in Movavi Video Editor Plus

Als het klaar is, bekijk je elke scène of verwijs je naar je transcript met tijdstempel om de klompjes inhoud te vinden die je wilt bijsnijden voor sociale media. Als u klaar bent met het bewerken van deze videoclips, exporteert u ze zoals eerder beschreven.

De volgende stap is om de bestanden te importeren in een tool zoals Zubtitle om bijschriften toe te voegen. Met de gratis proefversie van deze online tool kun je één video gratis downloaden. Daarna moet je je aanmelden voor een betaald abonnement, dat begint bij $ 19 per maand voor maximaal 10 video’s.

Nadat je je hebt aangemeld bij Zubtitle, klik je op Nieuwe video toevoegen. Selecteer vervolgens uw aanbevolen taal en sleep uw video waar dit op het scherm wordt aangegeven.

upload video naar Zubtitle

Zodra het uploadproces is voltooid, ziet u de ondertitels die op basis van de audio zijn gegenereerd. U kunt de bijschriften bewerken voor spelling, grammatica en nauwkeurigheid.

bijschriften bewerken in Zubtitle

Ga vervolgens naar het tabblad Stijlvideo en selecteer de beeldverhouding die u voor uw video wilt gebruiken.

Pro-tip : vierkante video werkt goed op mobiele feeds en is geschikt voor veel plaatsingen op sociale media.

stijlvideo in Zubtitle

Selecteer vervolgens de achtergrondkleur. U kunt de hex-codes voor uw merkkleuren invoeren of kleuren selecteren met de kleurenkiezer.

Met Zubtitle kunt u de bijschriften opmaken door de kleur, stijl en lettertype te kiezen. Als u klikt op “Beheer lettertypen, stijlen …”, kunt u ondertitelingsstijlen bewerken en opslaan om later opnieuw te gebruiken. Klik eenvoudig op Bewerken voor de stijl die u wilt wijzigen.

bewerk ondertitelingsstijlen in Zubtitle

Hier kunt u het lettertype, de lettergrootte, de kleur en de positie van uw bijschriften kiezen. Als u tevreden bent met het ontwerp, klikt u op Opslaan.

selecteer lettertype, lettertype, kleur en positie van bijschriften in Zubtitle

Nu kunt u een kop toevoegen en verdere wijzigingen aanbrengen om de lettertypestijl aan te passen die u boven uw video wilt weergeven. Met Zubtitle kun je ook de positie van je kop kiezen om de lay-out te verfijnen.

voeg een kop toe in Zubtitle

Onder Add-on Elements heb je de mogelijkheid om een ​​logo en voortgangsbalk toe te voegen. Met Zubtitle kun je beide elementen slepen en neerzetten om ze op de juiste plaats in je video te plaatsen.

Pro-tip : voortgangsbalken kunnen helpen bij het verhogen van uw video-engagement.

add-on-elementen in Zubtitle

Als u tevreden bent met de stijl van uw video, klikt u op het tabblad Downloaden om uw video te downloaden met een van uw 10 videokredieten die per maand worden toegewezen. Met Zubtitle kun je de video opnieuw bewerken als je het ontwerp eenmaal hebt voltooid, maar je krijgt je videotegoed niet terug.

Als u geen koptekst en achtergrond voor uw video wilt maken, kunt u een eenvoudige ondertitelingsservice zoals Rev.com gebruiken om uw ondertitels als een SRT-bestand te maken. U kunt vervolgens het SRT-bestand met uw video uploaden naar Facebook, LinkedIn, YouTube, enzovoort. Het is altijd aan te raden bijschriften aan uw video’s op sociale media toe te voegen, omdat de meeste video’s worden bekeken met het geluid uit.

Rev-ondertiteling begint bij $ 1,25 per minuut aan beeldmateriaal en je kunt het bestand in verschillende formaten downloaden die bij je plaatsing en kanaal passen.

# 4: Audiogram-afbeeldingen maken

U kunt een online tool zoals  Wavve gebruiken om soundbars te maken die passen bij de audio van uw video en deze gebruiken in visuals om te delen op uw sociale mediaplatforms. Wavve is beschikbaar in zowel gratis als betaalde abonnementen, vanaf $ 10 per maand.

Pak uw audioclip uit

Voordat u aan de slag gaat in Wavve, gebruikt u Movavi om het audiofragment te extraheren dat u in uw audiogram wilt gebruiken. Gebruik de functie slepen en neerzetten om het audiobestand te markeren en naar een aparte regel in het bewerkingsveld te slepen.

scheid audio van video in Movavi

Verwijder nu het videobestand en trim de audio om het segment te vinden dat u wilt gebruiken.

isoleer audiobestand in Movavi

De laatste stap is om het bestand te exporteren als een audiofragment, zoals een mp3.

audio exporteren als mp3 in Movavi

Maak uw audiogram

Nu u uw audiobestand bij de hand heeft, bent u klaar om uw audiogram in Wavve te maken. Dit proces bestaat uit twee delen: ten eerste maakt u de afbeelding en ten tweede uploadt u uw audiobestand.

Log in en klik op Nieuw ontwerp om uw achtergrondafbeelding te maken. Als je Wavve eerder hebt gebruikt, heb je de mogelijkheid om een ​​van je eerdere ontwerpen te selecteren.

maak een nieuw ontwerp in Wavve

Kies op het volgende scherm of u helemaal opnieuw wilt beginnen of een van de Wavve-sjablonen wilt gebruiken.

Als u helemaal opnieuw begint, selecteert u uw ontwerpafmetingen.

selecteer ontwerpafmetingen in Wavve

Nu ben je klaar om je afbeelding te uploaden. Klik onder aan het scherm op Afbeelding en vervolgens op Uploaden en navigeer naar uw afbeeldingsbestand. Voor dit voorbeeld gebruik ik een afbeelding die ik in Canva heb gemaakt en die ruimte laat om de soundbar te bedekken.

Klik vervolgens op Golfvorm onder aan het scherm en selecteer de stijl van het audiogram of de geluidsbalk die u aan uw ontwerp wilt toevoegen.

selecteer golfvormstijl in Wavve

Met behulp van de bewerkingstools voor slepen en neerzetten kunt u desgewenst ook voortgangsbalken, bijschriften en tekstoverlays toevoegen. Als u klaar bent, klikt u op Opslaan in de rechterbovenhoek om uw ontwerp op te slaan.

De laatste stap is het uploaden van uw audioclip om de soundbar te maken. Klik op Nieuw bestand uploaden en ga naar het audiofragment dat u uit Movavi hebt geëxtraheerd. Als u klaar bent, klikt u op Video genereren.

video genereren in Wavve

Zodra Wavve klaar is met het maken van je video, heb je de mogelijkheid om bijschriften in te voegen en deze toe te voegen aan je audiogram met behulp van de transcriptie- en bewerkingsservices van Zubtitle. Wavve is onderdeel van hetzelfde bedrijf als Zubtitle.

optie om een ​​transcriptie te maken in Wavve

# 5: Maak citaatafbeeldingen

Een andere manier om uw inhoud opnieuw te gebruiken, is door uw transcriptie te herzien en te zoeken naar korte, krachtige of unieke citaten die in hoge mate kunnen worden gedeeld op sociale media. Met een gratis mobiele app zoals Word Swag (beschikbaar op iOS  en Android ) kun je ze snel omzetten in citaatafbeeldingen.

voorbeeld van een citaatafbeelding om te delen op sociale media

Word Swag biedt meer dan 50 gratis achtergronden en 25 tekststijlen met meerdere lay-outopties, zodat het gemakkelijk is om zeer visuele en boeiende citaatafbeeldingen te maken. Met het pro-abonnement ($ 4,99 per maand) krijg je toegang tot een breder scala aan stijlen en meer functies, waaronder de mogelijkheid om je logo aan je ontwerp toe te voegen.

Kies eerst of je een foto wilt maken, een foto wilt uploaden of een van de gratis achtergronden van Word Swag voor je ontwerp wilt gebruiken.

optie om een ​​foto te maken, een foto te uploaden of een gratis achtergrond te gebruiken in Word Swag

Selecteer vervolgens uw berichtgrootte en voeg eventuele frame-effecten toe die u wilt.

selecteer postgrootte en frame-effecten in Word Swag

Nadat u op Volgende hebt getikt, voegt u uw citaat toe in het tekstvak en selecteert u de lettertypestijl die u wilt gebruiken. U kunt de lay-out van elke stijl wijzigen met behulp van de nummeropties 1–5 hieronder, evenals de kleur wijzigen en filtereffecten aan uw afbeelding toevoegen.

voeg een citaat toe en selecteer een lettertypestijl in Word Swag

Als je tevreden bent met je ontwerp, sla je het bestand op in je filmrol en upload je het vervolgens naar je sociale mediakanalen.

Verticale video’s voor Instagramverhalen en LinkedIn-verhalen

Zelfs als je de originele video hebt opgenomen in een traditionele liggende beeldverhouding van 16: 9, kun je bewerkingstools gebruiken om deze opnieuw te gebruiken voor de Instagram-, Facebook- en LinkedIn Stories 9:16-indeling. (Momenteel zijn de plaatsingen voor LinkedIn Stories alleen beschikbaar in Australië, Brazilië, de VAE en Nederland, en naar verwachting zullen er in de komende maanden meer landen worden uitgerold.)

In dit voorbeeld laat ik je zien hoe je Movavi’s gesplitste overlay-tool en de 9:16 beeldverhouding voor bewerken plus enkele eenvoudige afbeeldingen van Canva kunt gebruiken om een ​​korte video in Q & A-stijl te maken. Het eerste deel van het verhaal is dat de interviewer een vraag stelt, vergezeld van een afbeelding. In het tweede deel wordt het antwoord van de gast gedeeld, vergezeld van een andere afbeelding met de samenvatting van het antwoord.

Dit is een eenvoudige, beknopte manier om kleine fragmenten om te zetten in interessante, boeiende inhoud voor verticale plaatsingen.

Begin met het maken van uw Q & A-afbeeldingen in de ontwerp-app van uw keuze.

voorbeeld van Q & A-afbeelding in Canva

Importeer vervolgens de afbeeldingen in Movavi.

importeer afbeeldingen in Movavi

Selecteer in de rechterbovenhoek van het scherm 9:16 in het vervolgkeuzemenu videoverhouding, zoals hieronder weergegeven.

selecteer een aspectverhouding van 9:16 in Movavi

Snijd de video nu bij in twee segmenten: een voor de vraag en een voor het antwoord. Dubbelklik op het eerste segment om het te selecteren en de tools voor het bewerken van clips te openen. Klik vervolgens op het gereedschap Bijsnijden.

open clipbewerkingshulpmiddelen in Movavi

Selecteer Bijsnijden en draaien in het vervolgkeuzemenu. Gebruik vervolgens aan de rechterkant van het scherm de selectiegrepen om de video bij te snijden tot een vierkant. Als u klaar bent, klikt u op Toepassen.

pas selectiehandgrepen aan om vierkante video te maken in Movavi

Herhaal dit proces voor de tweede video.

Sleep vervolgens uw afbeeldingen naar de tijdlijn. Versleep de video’s en afbeeldingen om ze in de juiste volgorde te plaatsen.

Als je klaar bent, open je het menu Extra en selecteer je Overlay. Markeer de bovenste afbeelding en video en selecteer de lay-out ‘Naast elkaar – boven’ om ze bovenaan het verhaal weer te geven.

selecteer Side by Side - Top layout optie in Movavi

Herhaal het proces om de onderste video en afbeelding onder aan het verhaal weer te geven door de optie ‘Naast elkaar – onder’ te selecteren.

selecteer Side-by-Side - Bottom layout-optie in Movavi

Het formaat van de video zal nu op verhalen worden weergegeven en afbeeldingen gebruiken om de Q & A’s tussen de gast en de interviewer te verbeteren.

Een andere manier om een ​​verticale video voor verhalen te maken, is door de 9:16-indeling van Zubtitle te gebruiken en een bijpassende achtergrondafbeelding te ontwerpen, waarbij er ruimte overblijft om de soundbar toe te voegen om een ​​verticaal audiogram te maken. U kunt een korter fragment van de audio gebruiken voor één verhaal (maximaal 15 seconden) of meerdere verhalen maken voor langere inhoud.

maak verticale video voor Instagramverhalen

Gevolgtrekking

Het is gemakkelijk om uw audio- en video-inhoud opnieuw te gebruiken in meerdere indelingen die geschikt zijn voor verschillende platforms. Zolang uw onderwerp rijk en interessant is voor uw publiek, kunt u een eerste stuk inhoud op verschillende manieren knippen, bijsnijden en restylen om op al uw sociale mediaplatforms te werken.

In dit artikel heb ik een paar eenvoudige bewerkingstools besproken om te laten zien dat het herbestemmen van inhoud geen technische, moeilijke of dure onderneming hoeft te zijn. Er zijn verschillende bewerkingstools beschikbaar, afhankelijk van uw besturingssysteem en expertiseniveau.

Zoek naar elke mogelijkheid om uw inhoud een lang leven te geven en hergebruik deze op zoveel mogelijk manieren om uw algehele productiebudgetten voor inhoud te verminderen, uw tijd te maximaliseren en de bekendheid van uw inhoud te vergroten.

Wat denk je? Ben je geïnspireerd om je audio- en video-inhoud op nieuwe manieren te hergebruiken? Heb je favoriete tools om audio en video opnieuw te gebruiken? Deel uw mening in de reacties hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *