chatbots toekomst marketing

Chatbotstrategie: hoe u uw marketing met bots kunt verbeteren

17 min


118

Vraagt ​​u zich af of uw bedrijf chatbots moet gaan gebruiken? Op zoek naar tips over wat chatbots kunnen doen en hoe je ze kunt opzetten?

Waarom chatbots en waarom nu?

Chatbots zijn geautomatiseerde gesprekken die bedrijven kunnen helpen groeien.

Elke interactie die een klant of lead heeft met uw bedrijf – of ze nu naar uw website komen, u via sociale media vinden, u een e-mail sturen, u bellen of binnenlopen – is een gesprek. Facebook Messenger is voor veel marketeers de eerste kennismaking met chatbots. Het is de meest toegankelijke en betaalbare plek om aan de slag te gaan met deze geautomatiseerde gesprekken,maar het is zeker niet de enige applicatie voor hen.

Waarom chatten en waarom nu? Veel bedrijven kunnen hun klanten niet persoonlijk zien, en velen hebben zelfs enkele van hun bedrijfsactiviteiten stopgezet vanwege de huidige pandemie en quarantaine. Via deze kanalen wilden mensen al met deze bedrijven praten, en nu worden bedrijven meer dan ooit gedwongen om aan die eisen te voldoen. Veel bedrijven of bureaus die de implementatie van geautomatiseerde gesprekken vertraagden, zijn nu aan het uitzoeken hoe ze deze kunnen gebruiken.

Dit is het keerpunt waarop mensen eindelijk de waarde van chatbots gaan begrijpen en beseffen dat ze niet zomaar een gekke nieuwe rage of technologie zijn. Het is eigenlijk het begin van wat het World Economic Forum de vierde industriële revolutie noemt .

We weten allemaal dat AI-automatisering een grote rol zal blijven spelen in het bedrijfsleven en in elk deel van ons leven. AI wordt niet ziek en neemt geen vrije dagen – het werkt 24/7. Door die automatisering te implementeren, kunt u 24/7 beschikbaar zijn voor uw klantenbestand, vooral als u al een online bedrijfsmodel heeft.

ALT

Mensen komen naar uw website of proberen dag en nacht met u te praten. Of het nu gaat om het genereren van leads, het herstellen van achtergelaten winkelwagentjes of het automatiseren van klantenondersteuning, gebruik die eerste use case om de ROI te bewijzen en breid vervolgens uit.

Navigeren door de beperkingen van taalverwerking

Een grote uitdaging voor chatbots is de verwerking van natuurlijke taal: het vermogen voor iemand om iets in zijn normale taal uit te schrijven en voor een bot om te interpreteren wat het betekent. Een veel voorkomende oplossing is om meerkeuzevragen te bieden en mensen door beslissingsbomen te leiden. Natuurlijke taalverwerking wordt echter snel toegankelijker voor bots en is dus gemakkelijker te implementeren voor het gemiddelde bedrijf.

Wat Natasha op dit moment ziet – als bureau en docent – is dat bedrijfseigenaren dit proberen te doen voor hun eigen bedrijf. Helaas is hun marketingkennis meestal veel beperkter dan die van een geavanceerd marketingbureau of zelfs een marketingteam bij een groter bedrijf.

Het wordt voor mensen zeker toegankelijker en gebruikelijker om natuurlijke taalverwerking te implementeren, maar het kost tijd en moeite. Het is nog in een zo vroeg stadium dat het niet in staat zal zijn om elke vraag die iemand heeft perfect te beantwoorden.

Deze onvolmaakte verwerking maakt het des te belangrijker om aan het begin van elk gesprek de juiste verwachtingen te wekken. Als bedrijf wilt u dat de gebruiker het gevoel krijgt dat hij het gesprek beheert en dat hij de leiding heeft over de richting die het gaat, zodat hij de informatie die hij nodig heeft of wenst, van u kan krijgen. Maar u moet ook verwachtingen scheppen over wat de gebruiker realistisch kan krijgen.

Er zullen nog steeds mensen zijn die in gesprek komen met bizarre of willekeurige dingen die niets met uw bedrijf te maken hebben. Maar zolang je de verwachting aan het begin stelt, zal de tevredenheid van de persoon over zijn gesprek met de chatbot van jouw bedrijf behoorlijk hoog zijn. Dit is haalbaar, zelfs als het op bepaalde punten in het gesprek is gemaakt van beslissingsbomen of multiple choice.

Facebook Messenger-bot op de School of Bots-website

Chatbots kunnen de interactie versnellen en wanneer de interactie sneller verloopt, heeft u gelukkiger klanten. Je kunt mensen ook een beetje sneller door de trechter van een prospect naar een klant leiden. Dit zijn het soort dingen waarop je normaal gesproken zou moeten wachten tot een mens reageert, maar met chatbots kunnen sommige dingen meteen worden gedaan.

Aan het eind van de dag moet een gesprek ergens beginnen met een bedrijf. Zelfs als u zich in een meer hands-on bedrijf bevindt waar u leads genereert en ze wilt bellen zodra ze iets over uw bedrijf weten, zijn er altijd kwalificatiestappen of stukjes informatie die u nodig heeft. Dit zijn de details die u van mensen moet krijgen om hen te helpen als u geen schaalbaar online model zoals eCommerce heeft, waar u veel mensen tegelijk kunt behandelen zonder menselijke tussenkomst.

Een chatbot kan dat ondersteunen door alle informatie te verzamelen die nodig is om ze te kwalificeren, en ze te laten weten dat je ze echt kunt helpen en hun problemen kunt oplossen. Dan kan een mens ingrijpen en dat waarmaken.

6 niveaus van een chatmarketingstrategie

We gaan zes niveaus van chatmarketing doorlopen, van het eenvoudigste niveau tot meer geavanceerde functies.

Natasha suggereert niet om er gewoon een te kiezen en ermee door te gaan. Dit is om te illustreren wat je uiteindelijk wilt opbouwen en hoe je dat moet doen. Als u al een van deze strategieën heeft, kan dit u helpen dat te herkennen en te begrijpen hoe de volgende niveaus eruit kunnen zien.

1. Autoresponder

De kale versie hiervan is een automatisering op Facebook Messenger die met slechts één ding reageert wanneer iemand uw pagina een bericht stuurt, ongeacht de invoer van de gebruiker. Het zegt in wezen: “We hebben uw bericht ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. ” Facebook staat u native toe om dat te doen; je hebt zelfs geen tool van derden nodig.

stel het geautomatiseerde antwoord van Facebook in de pagina-instellingen in

Facebook-pagina’s hebben bedrijven echt aangespoord om dit te doen. Bedrijfseigenaren zien een melding waarin ze worden gevraagd om het in te stellen, of ze zien die optie mogelijk en denken dat dit waardevol voor hen zal zijn.

Door dit te implementeren, krijgt de gebruiker de bevestiging dat het bedrijf het bericht heeft ontvangen. Maar het vereist uiteindelijk nog steeds dat een mens bij hen terugkomt, en er is geen echte verwachting wanneer ze een antwoord zullen ontvangen. U kunt dit native instellen in de instellingen van uw Facebook-pagina .

Natasha raadt echter nog steeds aan om een ​​chatbotplatform zoals ManyChat aan uw Facebook-pagina te koppelen om elke persoon die uw pagina een bericht stuurt als een abonnee op uw chatbotlijst vast te leggen (die op dezelfde manier werkt als een e-maillijst).

startpagina voor ManyChat

2. Meldingsstrategie

Meldingsstrategie is wanneer je je pagina hebt verbonden met een chatbotplatform zoals ManyChat en je een lijst maakt, maar er is nog niet echt veel automatisering aan de gang. Je bouwt dit item, maar het enige wat je doet, is berichten naar mensen sturen wanneer je een aankondiging hebt, zoals een lancering of een nieuw stuk inhoud.

Het is een heel eenvoudige strategie: je erkent dat dit kanaal enige waarde voor je heeft, maar er is misschien niet veel segmentatie. Het kan zijn dat de gebruiker niets anders hoeft te doen nadat hij uw eerste melding heeft ontvangen. Dit wordt gedaan via wat voorheen uitzending werd genoemd , en nu kan het via verschillende bezorgmethoden worden gedaan. Maar het wordt allemaal verzonden via Facebook Messenger.

Er zijn ook gesponsorde berichten, die ongeveer $ 0,03 per bericht kosten in de VS. Je hebt een 24-uurvenster na de contactpagina om je bericht te verzenden. Dit is een soort Facebook-advertentie; ze ontwikkelen een betere versie omdat deze momenteel vrij beperkt is.

Facebook gesponsorde berichtoptie in Facebook Ads Manager

Vóór maart 2020 was u in theorie in staat om uw lijst met elke melding een bericht te sturen wanneer u maar wilde. Ook al was er een beleid hieromtrent, toch braken veel pagina’s ze door, en Facebook Messenger kraakte niet echt op iemand. In maart 2020 hebben ze echt hun best gedaan om pagina’s te bestraffen, zelfs te verbieden, omdat ze tegen dit 24-uurs vensterbeleid ingingen of mensen buiten dat venster berichten wilden sturen.

Dit gesponsorde bericht is het antwoord van Facebook dat je op elk moment een bericht kunt sturen met alle soorten informatie erin. Meestal willen mensen promotionele dingen sturen, zoals kortingscodes, aankondigingen van nieuwe producten of andere dingen die het bedrijf gaande is.

De enige uitdaging hierbij is dat je een groep van minimaal 1.000 mensen moet hebben om dit naar toe te sturen, en de afleverbaarheid is niet gegarandeerd voor al die mensen. U betaalt alleen voor een bericht als het ook daadwerkelijk bij iemand is afgeleverd. Maar als u dit naar een lijst van 2.000 mensen probeert te sturen, is het niet gegarandeerd dat u het naar elk van die 2.000 mensen zult sturen. Dat is waar de uitdaging is.

Ze maken hiervan een andere versie, wat een één-op-één-bericht is met gegarandeerde betaalde bezorging, maar er is geen tijdlijn waarop dat zal worden uitgerold. Je kunt ook alleen een gesponsord bericht sturen naar iedereen die je pagina de afgelopen 365 dagen een bericht heeft gestuurd. Je kunt geen gesponsord bericht sturen naar alle volgers van je pagina.

ManyChat en vergelijkbare platforms kunnen worden geïntegreerd met Facebook Ads Manager om dit mogelijk te maken. U kunt dit dus via ManyChat verzenden, maar in theorie wordt het verzonden via de Facebook Ads Manager. U kunt het ook rechtstreeks doen via Facebook Ads Manager.

3. Trechterstrategie

Trechterstrategie is een automatisering die lijkt op een trechter voor een bestemmingspagina. Je hebt misschien een opt-in en dan heb je follow-up van e-mailautomatisering om iemand iets te laten kopen, een volgende stap te zetten of een gesprek met je te boeken. We creëren hetzelfde hier in een Facebook Messenger-gesprek.

De reden dat dit slechts het derde niveau van onze zes niveaus is, is dat vanaf nu de meeste mensen geen voortdurende betrokkenheid of koestering opnemen. Net zoals je misschien een e-mailnieuwsbrief hebt of een manier om mensen te betrekken nadat ze zich aanvankelijk hebben aangemeld voor je e-maillijst, zou er een manier moeten zijn om waarde toe te voegen aan je abonnees in Messenger.

Je hebt ze nodig om op berichten te reageren en je moet ze helpen begrijpen wat ze samen met jou van dit kanaal kunnen blijven ontvangen.

4. Contextuele trechterstrategie

De contextuele trechterstrategie omvat voortdurende betrokkenheid. Misschien heb je een wekelijkse YouTube-video die je uitbrengt of een nieuwsbrief met je beste inhoud van die week. Misschien is het een podcast, blogartikel of een video. Je hebt iets dat je kunt gebruiken om waarde toe te voegen aan je abonnees. Als je dat al via je andere sociale kanalen en e-mail verzendt, waarom zou je het dan hier niet doen?

Dit is een geweldige manier om uw publiek te blijven betrekken en actief te houden. Segmentatie gaat ook een grote rol spelen op dit strategieniveau, omdat je de doorlopende inhoud die je naar mensen stuurt, kunt segmenteren. Het kijkt ook naar uitbreiding van slechts een paar campagnes om echt te begrijpen hoe een Messenger-bot uw bedrijf en andere kanalen kan ondersteunen in de marketing-, verkoop- en operationele categorieën van uw bedrijf.

Ten slotte kan dit niveau ook worden geïntegreerd met uw CRM of andere databases die u mogelijk heeft, om abonneegegevens op al uw verschillende platforms te synchroniseren.

Ter verduidelijking: de contextuele trechter lijkt meer op geavanceerde e-mailsystemen zoals Drip, waarmee u mensen kunt taggen en in verschillende richtingen kunt leiden op basis van activiteit. Bovendien is er de database van dit alles, zodat u ervoor kunt kiezen om regels, workflows en soortgelijke dingen in te stellen op basis van onbeperkte mogelijkheden.

Dit strategieniveau kan ook worden geïntegreerd met uw e-mailmarketingsysteem en andere platforms zoals boekingssystemen zoals Acuity of Calendly, of webinarplatforms zoals WebinarJam of EasyWebinar.

5. AI-gestuurde strategie

AI-aangedreven strategie is iets geavanceerder.

Op dit niveau zijn alle contextuele trechters actief. Er komt verkeer binnen. Je hebt een volledige strategie die je helpt om je bedrijf te laten groeien op het gebied van marketing en verkoop, en uiteindelijk ook door het helpen automatiseren van klantenondersteuning, repetitieve taken en alles wat onder de categorie operaties valt. De chatbot is verbonden met zoiets als Dialogflow, een AI-engine-platform.

Het is gemakkelijk om toe te voegen aan uw Facebook Messenger-bots en elk ander berichtenplatform waarop u een chatbot wilt bouwen. Natasha raadt doorgaans aan om op dit niveau een tool als Dialogflow te gebruiken, zodat je je bot kunt trainen en slimmer kunt maken. Het zal geen statische bot zijn die alleen specifieke zinnen met specifieke reacties voor altijd kan beantwoorden.

startpagina van Dialogflow

Dialogflow is eigendom van Google en is gratis te gebruiken. U hoeft het alleen maar aan een Google-account te koppelen. De website lijkt in eerste instantie misschien een beetje overweldigend, omdat je deze ervaringen op al deze verschillende platforms kunt creëren – niet alleen op Facebook Messenger. Maar het legt ook de basis voor wat je in de toekomst misschien op andere kanalen wilt doen.

In zekere zin kan Dialogflow worden gezien als een concurrent van ManyChat, maar het is niet zo out of the box. Hiermee kunt u verschillende AI-agents maken waarmee uw chatbot genuanceerde versies kan begrijpen van wat iemand zegt. Die agenten kunnen vervolgens verbinding maken met ManyChat of andere chatbotplatforms die u mogelijk gebruikt.

In plaats van de trefwoorden die ManyChat u geeft te moeten gebruiken en één specifiek antwoord te kiezen dat zou worden geactiveerd wanneer iemand dat trefwoord binnen het chatbotgesprek zegt, begrijpt Dialogflow het grotere geheel. Het leest het hele bericht, begrijpt de context en geeft dan een contextueel antwoord in plaats van slechts één statisch antwoord. Het fungeert bijna als een tolk en het antwoord wordt rechtstreeks vanuit Dialogflow naar de gebruiker gestuurd.

Er zijn tools die het voor elke chatbot die je bouwt gemakkelijker maken om te weten of deze naar ManyChat of de AI moet worden doorgestuurd. Er is bijvoorbeeld een platform genaamd Janis.ai dat verbinding maakt met ManyChat of andere chatbotplatforms. Janis maakt het gemakkelijk voor de chatbot om te weten of Dialogflow moet antwoorden of dat er een automatisch antwoord in ManyChat is dat logisch is.

Janis.ai persoonlijke werkruimte met optie om bot te verbinden

Maar meestal is het doel aan het eind van de dag dat Dialogflow alle gebruikersinvoer beantwoordt. Als het niet zoiets is als een multiple choice of een beslissingsboom, maar eigenlijk een open antwoord dat iemand naar de bot stuurt, zou Dialogflow idealiter al die antwoorden beheren en vervolgens bepalen welke antwoorden teruggestuurd moeten worden.

Beschouw het als een baby. Je traint deze baby en leert hem verschillende dingen: hoe je bepaalde woorden en zinnen uitspreekt en hoe je de context begrijpt. Als je eenmaal doorgaat met het koesteren van de Dialogflow-agents, kun je deze daadwerkelijk overbrengen naar andere platforms, behalve Facebook Messenger.

Hiermee kunt u een database maken die uniek is voor uw bedrijf en de manier waarop uw publiek communiceert: bepaalde straattaal die ze gebruiken, de manier waarop ze de dingen contextueel zeggen en welke specifieke woorden voor uw bedrijf kunnen betekenen in vergelijking met de algemene bevolking.

Maak Agent-optie in Dialogflow

Al die gegevens worden in deze agents opgeslagen en daarom is Dialogflow zo krachtig. Het is niet alleen overdraagbaar, maar het creëert ook deze uniek getrainde database met elk gesprek dat iemand heeft met je chatbot. Je bot is gewoon een medium om die Dialogflow te trainen.

Net zoals u uw publiek zou laten weten dat u een deel van hun gegevens bijhoudt in uw privacybeleid voor AVG of waar dan ook, moet u een melding opnemen dat Dialogflow de gegevens van deze gesprekken opslaat om een ​​betere gebruikerservaring te bieden.

Dialogflow zou worden doorgelust met alle andere tools die u kunt gebruiken. We gaan niet ingaan op de volledige stapel van alle mogelijke tools die je zou kunnen gebruiken voor je Facebook Messenger-bots, maar al die tools moeten worden gegroepeerd omdat ze uiteindelijk allemaal hetzelfde doen.

Ze gebruiken die gespreksgegevens telkens wanneer iemand iets naar uw chatbot of Facebook-pagina verzendt om een ​​betere gebruikerservaring te creëren en betere aanbevelingen te krijgen.

6. Omnichannel

Helemaal bovenaan, op niveau zes, hebben we wat we een omnichannelstrategie noemen die bestaat uit verschillende communicatiekanalen. We halen alles uit de AI-gestuurde strategie en combineren deze met andere communicatiekanalen.

Sms is ongetwijfeld de krachtigste tool omdat de meeste mensen meldingen hebben ingeschakeld voor sms. Dit is waarschijnlijk het meest gevoelige kanaal voor elke mens met een smartphone omdat ze elke tekst zien die ze ontvangen. U kunt sms-berichten combineren met specifieke campagnes die u in Messenger uitvoert. Dit geeft je een plek om met je publiek te communiceren buiten de beleidsregels van Messenger om.

Eigenlijk bezit je niet echt je Facebook Messenger-lijst. Veel marketeers hebben Facebook Messenger geschilderd als dit geweldige gratis platform waar je kunt doen wat je wilt. “Maak hier zo lang mogelijk gebruik van voordat dingen worden stilgelegd en gewijzigd.”

Nu het beleid is geïmplementeerd en er wat meer aandacht en logica nodig is over hoe u berichten bezorgt, moet u niet op Facebook Messenger vertrouwen als uw enige platform. U wilt een database met contacten die u bezit.

U bezit uw e-maillijst. U kunt die lijst met e-mails overbrengen naar elk platform waar u dingen eenvoudiger wilt maken in termen van automatisering, omdat het uiteindelijk allemaal afhankelijk is van die lijst die u bezit. Maar u bent niet de eigenaar van uw Facebook Messenger-lijst, omdat Facebook Messenger – als platform – al die abonnees bezit. U gebruikt dat kanaal gewoon om uw bedrijf te laten groeien. Hopelijk laat je het ook groeien via andere communicatiekanalen en kan sms-berichten hierin een grote rol spelen.

Messenger maakt het heel gemakkelijk om informatie vast te leggen op dezelfde manier waarop u Dialogflow en deze andere platforms kunt gebruiken om informatie te analyseren. Elke keer dat iemand een bericht naar uw Facebook-pagina stuurt, kunt u die gegevens gebruiken en in een specifiek veld opslaan. U moet wel om informatie vragen, zoals e-mailadressen of telefoonnummers. Facebook zal die informatie niet automatisch aan u verstrekken.

Wanneer je iemand om een ​​e-mail vraagt ​​in Facebook Messenger, wordt automatisch de e-mail ingevuld die is gekoppeld aan het Facebook-profiel van de gebruiker, maar deze kan een alternatief e-mailadres typen. U kunt die informatie vervolgens opslaan in een veld in ManyChat. Vervolgens kunt u integraties gebruiken – die heel gemakkelijk te maken zijn zonder enige codering – om die informatie naar uw e-maildatabase te sturen of naar een andere plek waar u deze wilt verzenden.

ManyChat verstuurt nu sms-berichten. Dit is echt krachtig omdat ze een geweldig platform hebben gemaakt dat gebruikmaakt van logica, voorwaarden en alle automatisering die u voor elk onderdeel van uw bedrijf zou willen creëren – en dat nu beschikbaar is voor tekstberichten. Het was voorheen alleen beschikbaar voor Messenger.

ManyChat SMS-berichten optie in instellingen

De meeste tools worden nu uitgebreid met extra platforms. Dat is belangrijk omdat je mensen via je website kunt vastleggen met die specifieke tool zonder Messenger te gebruiken. Er is geen toegangsdrempel. U kunt ze slechts één regel laten invoeren, zoals een e-mailadres of telefoonnummer, zonder dat ze op iets specifieks in de browser hoeven te zijn ingelogd. U kunt zich voor iets aanmelden met alleen uw telefoonnummer.

Het is een goed idee om de aanmelding voor tekst te bevestigen om respect voor gebruikers te tonen. In zekere zin is er een constante “opt-in”, wat wettelijk geen opt-in is. Dat heb je al gekregen de eerste keer dat je gebruikers sms’t en ze zeggen: “Ja, ik wil een sms van je ontvangen.”

Maar met betrekking tot alle inhoud die u mensen gaat sturen, vraag gewoon opnieuw hun toestemming. Vraag gewoon: “Hé, kunnen we je dit een keer per week sturen?” of “Kunnen we u deze herinneringen sturen over een specifieke gebeurtenis die plaatsvindt?” Als je dat doet, verlies je natuurlijk wat mensen – maar je conversies zullen hoger zijn, mensen zullen zich meer gerespecteerd voelen door je merk en het is meer een spel voor de lange termijn.

Of u nu met sms begint aan het begin van de trechter (iemand komt op uw website en meldt zich aan met zijn telefoonnummer) of u begint met Messenger en vervolgens zijn telefoonnummer daar vastlegt en hen een sms stuurt, zorg ervoor dat u diezelfde respectvolle opt-in-proces om te bevestigen dat mensen het prettig en prettig vinden om uw sms-berichten te ontvangen.

Facebook Messenger-bot vraagt ​​om bevestiging van het telefoonnummer

E-mail speelt nog steeds een cruciale rol in de omnichannelstrategie, omdat e-mail nog steeds het belangrijkste inkomstengenererende communicatiekanaal ter wereld is. Zelfs als u uw verkeer van al deze verschillende plaatsen ontvangt, is e-mail de plaats waar u meestal de verkoop doet en mensen naar de afrekenpagina leidt.

U kunt mensen via e-mail terugsturen naar Messenger om bijvoorbeeld veelgestelde vragen te beantwoorden over een product dat iemand wil kopen of wat het gebruik ook mag zijn. U kunt uw e-maillijst ook uitbreiden via Messenger, omdat u die e-mail in een veld kunt vastleggen en deze vervolgens als nieuwe abonnee naar uw e-mail-CRM of -platform kunt verzenden.

Mobiele portemonnees zijn een ander handig kanaal. Een mobiele portemonnee is een app die alle klantenkaarten, creditcards of betaalpassen op uw telefoon verwerkt.

Voor iPhone-gebruikers heet het Wallet, die eigenlijk niet van een iPhone kan worden verwijderd en meldingen zijn al automatisch ingeschakeld. Op een Android-apparaat is het de Google Pay-app, wat hetzelfde idee is. Meestal zijn de meldingen al ingeschakeld en wordt deze automatisch geïnstalleerd op alle nieuwere versies van een Android-telefoon (tenzij je er een hebt die meerdere jaren oud is).

Dit is een bijna net zo gevoelig kanaal als sms omdat gebruikers direct de pushmeldingen ontvangen die je via dit kanaal naar mensen kunt sturen. Ze zullen ze zien omdat de meeste mensen deze meldingen niet hebben uitgeschakeld. Het is een geweldige plek om iemand een pas te laten downloaden.

Het werkt op dezelfde manier als het downloaden van een instapkaart voor een vlucht, een evenementticket voor een concert of een klantenkaart op uw telefoon. U downloadt de pas en gebruikt vervolgens een andere tool: een mobiel portemonnee-platform.

Natasha houdt van Walletly omdat het goed integreert met ManyChat. U kunt vervolgens de pushmeldingen verzenden vanaf uw mobiele portemonnee-platform of vanuit ManyChat zelf. Die pushmeldingen kunnen elke gewenste inhoud bevatten. Ze kunnen mensen naar de pas sturen, die dan mogelijk een websitelink heeft. Vervolgens kunt u mensen terugsturen naar het Messenger-gesprek, een verkooppagina of wat het doel van de call-to-action ook is.

startpagina voor Walletly

Een chatbotsysteem opzetten voor uw bedrijf

Uiteindelijk zullen de mensen die de beste resultaten zullen behalen degenen zijn die de marketingtrechterconcepten begrijpen. Ze begrijpen gewoon het marketingspel en hoe dat allemaal de rest van het bedrijf ondersteunt. Tijd is vaak een grote factor. Leren hoe ze al deze nieuwe platforms kunnen benutten – niet alleen in termen van technologie, maar ook begrijpen wat de strategie achter het gebruik ervan is – is vaak moeilijk voor mensen die geen marketeers zijn.

Natasha raadt bedrijfseigenaren aan een expert te zoeken of een marketeer in hun team op te leiden om dit voor hen te doen, in plaats van dit aan te pakken als ze nog een heleboel andere dingen aan de hand hebben.

Er zijn veel mensen en rollen die Natasha aanbeveelt om dit allemaal met succes te laten gebeuren. Ten eerste heb je een marketeer nodig die de marketingstrategie kent, want dat gaat de ROI van de chatbots in het bedrijf leiden. Van daaruit kunt u uitbreiden naar andere zaken, zoals ondersteuning. Zorg voor winstgevendheid door de verkoop door te lopen. Dan heb je een tekstschrijver nodig.

Natasha zegt dat copywriting het belangrijkste element is van een chatbot-ervaring. Natuurlijk moet de grotere strategie er zijn, maar zelfs als je geen afbeeldingen, media of video’s hebt, en er is niets speciaals aan de hand, als je een echt goede kopie hebt, wordt deze omgezet omdat ze iets lezen.

Dan heb je de automatisering en logica. Dat speelt een belangrijke rol bij het stroomlijnen en ervoor zorgen dat alles naar behoren werkt, en bij het integreren met zaken als uw CRM of uw e-mailmarketingsoftware.

De overige stukken zijn alle media-items. Messenger is erg dynamisch. U kunt video’s, audioberichten en GIF’s hebben. Je kunt afbeeldingen hebben met een veld met iemands naam erin dat kan zeggen: “Hey Mike, welkom bij onze chatervaring!” Er zijn veel verschillende dingen die u kunt doen, daarom zijn media-items hun eigen pijler. En tot slot heb je klantenondersteuning en verkoop.

Als je iets gecompliceerder wilt doen, heb je een front-end ontwikkelaar nodig die bekend is met JavaScript en HTML, zodat ze alles kunnen doen wat op maat voor je bedrijf is. Dat is volledig optioneel. Als je er toch steeds complexer mee wilt worden en deze maatwerkoplossingen wilt maken om je publiek beter van dienst te zijn of mee wilt gaan met de aanbiedingen die je hebt, dan is dat ook een stukje dat je daar in kunt gooien.

Natasha pakte projecten aan zoals velen van ons. U betaalt als bedrijf een hoge vooruitbetaling om dit hele kanaal op te zetten, en dan kunt u wel of niet doorgaan met het werken met een expert of uw team erop concentreren om vooruit te komen. Ze ontdekte dat deze methode na de eerste paar maanden echt geen resultaten oplevert.

Dingen veranderen altijd in deze ruimte. Ter illustratie: u kunt bepaalde marketingcampagnes optimaliseren of wijzigen die u voert of nieuwe dingen moet maken omdat u nieuwe producten of nieuwe inhoud heeft gekregen.

Dus als je samenwerkt met een expert of een bureau, of je probeert de tijd van je team hieraan te besteden, dan is er een managementniveau waar je in eerste instantie niet alles wilt implementeren. Het moet stap voor stap worden gebouwd, meestal een paar dingen per maand die je in dit kanaal blijft bouwen, en steeds meer automatiseren. Er is in wezen doorlopend onderhoud dat u moet doen om dit daadwerkelijk te laten groeien.

Als u op zoek bent naar slechts één zeer specifieke gebruikssituatie – als u bijvoorbeeld een antwoord op veelgestelde vragen wilt – dan kunt u deze instellen en vergeten. Maar er is altijd meer dat u kunt doen. Dus als u als bedrijf wilt groeien met behulp van dit kanaal, dan is er doorlopend beheer dat u tot uw beschikking wilt hebben, of het nu uw eigen team is of een deskundig bureau waarmee u samenwerkt.

Wat komt er hierna?

Messenger is de eerste plaats waar je echt alles kunt doen wat je maar wilt in een geautomatiseerd gesprek. Daarom is het krachtig. Het is de plek waar je meteen moet zijn. Als u dat eenmaal begrijpt, kunt u begrijpen hoe dit van toepassing is op andere kanalen.

In de nabije toekomst – op basis van de kennis die Natasha heeft van Facebook – zal Instagram hoogstwaarschijnlijk Instagram-bots lanceren. Daarna worden WhatsApp-bots gestart.

Ze zijn technisch al beschikbaar. Je kunt nu een Instagram- of WhatsApp-bot maken. Maar de mogelijkheid om deze rijke ervaringen te creëren zoals je kunt op Messenger is helemaal niet beschikbaar. Het is allemaal op tekst gebaseerd. In plaats van knoppen moet je mensen heel specifieke dingen zeggen, zoals ‘Typ 1 als je dit wilt’. Het is heel eenvoudig en minimaal.

Het meest waarschijnlijke plan voor Instagram is gebaseerd op wat we zien dat bots nu kunnen doen. Op dit moment, elke keer dat iemand je een DM stuurt – door jou een bericht te sturen, te reageren op een verhaal of je te taggen in zijn verhaal (alles wat een melding via je inbox zou sturen) – wordt die persoon een abonnee op je Instagram-botlijst en jij zal daar automatisering omheen kunnen creëren.

WhatsApp-bots zijn al beschikbaar, maar er is een aanvraagprocedure. De use-cases zijn daar wat beperkter. Het is meer beschikbaar rond inhoud, maar niet zozeer rond het marketing- en verkoopaspect.

Er zijn nogal wat verschillende chatbotplatforms waarop u uw strategie al kunt bouwen. Maar het langetermijndoel van ManyChat, evenals de andere platforms in deze geautomatiseerde gespreksruimte, is om deze sociale mediaplatforms toe te voegen.

Natasha denkt dat hun bureaus het juiste hebben gedaan door zich in eerste instantie op één platform (Messenger) te concentreren, de leider te worden, zeer bekend te worden in de chatbot- en marketingruimte en vervolgens deze nieuwe platforms toe te voegen om al hun verschillende chatbots voor berichtenplatforms te hosten in een plaats.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format