Effectieve Facebook-leadadvertenties maken: stapsgewijze zelfstudie - DeLaatbusiness
chatbot voor website maken

Effectieve Facebook-leadadvertenties maken: stapsgewijze zelfstudie

9 min


124

Wilt u meer leads verzamelen met Facebook? Heeft u overwogen om de ingebouwde leadformulierfunctie van het platform te gebruiken?

In dit artikel leer je stap voor stap hoe je effectieve Facebook-leadadvertenties opzet. U zult ontdekken welke opties voor leadgen-formulieren u moet gebruiken, hoe u aangepaste vragen en velden aan uw formulier kunt toevoegen, en meer.

Lees het onderstaande artikel voor een eenvoudig te volgen stappenplan of bekijk de onderstaande video om te leren hoe u hoofdadvertenties op Facebook maakt:

# 1: Stel uw Facebook-leadformulier in

Een van de geweldige dingen van Facebook-leadadvertenties is dat ze de hoeveelheid wrijving met uw publiek minimaliseren. Als u mensen naar een andere site (buiten Facebook) stuurt naar bijvoorbeeld de bestemmingspaginasoftware van derden die u gebruikt, kan het 3 tot 10 seconden duren voordat die pagina is geladen. Wanneer u een Facebook-leadformulier maakt, is dit een directe ervaring, en Facebook vult het formulier vooraf in met de informatie van het Facebook-profiel van die gebruiker, zodat u binnen 5-10 seconden een lead kunt vastleggen.

Voordat u Facebook-leadadvertenties kunt weergeven, moet u het leadformulier zelf maken. Ga hiervoor naar uw Facebook-pagina , klik op het tabblad Meer en selecteer Publicatietools.

Publicatiehulpmiddelen optie onder het tabblad Meer voor Facebook-pagina

Nu u zich in het gedeelte Publicatietools van uw Facebook-pagina bevindt, klikt u aan de linkerkant op Formulierenbibliotheek.

Formulierenbibliotheek optie in Facebook Publishing Tools

Klik in de rechterbovenhoek van de formulierenbibliotheek op Maken.

Maak knop in Facebook Formulierenbibliotheek

Selecteer op het volgende scherm de optie om een ​​nieuw formulier te maken en klik op Volgende.

Nieuwe formulieroptie in Facebook Maak een leadformuliervenster

Begin door uw formulier een naam te geven in het venster Formulier maken. Voor dit voorbeeld maken we een formulier voor een gratis casestudy, zodat de naam dat weerspiegelt.

Voor formuliertype kunt u kiezen uit twee opties: meer volume of hogere intentie. De optie Meer volume is een goede keuze als u zoveel mogelijk leads probeert te krijgen. Als u zich wilt concentreren op het genereren van hoogwaardige leads en uiteindelijk op verkopen van hoge kwaliteit, kiest u de optie Higher Intent.

Formuliertype-sectie van het installatieproces van Facebook-leadformulieren

De optie die u hier kiest, heeft invloed op uw overkoepelende rendement op advertentie-uitgaven en hoe succesvol uw formulier leads genereert. Voor dit voorbeeld kiezen we voor meer volume.

Klik vervolgens op Intro en typ een kop in (bijvoorbeeld “Gratis casestudy over Facebook-advertenties”).

Voor het beeldadvertentiemateriaal kunt u een aangepaste afbeelding uploaden, een statisch advertentiemateriaal dat uw advertentie voor altijd volgt, of dynamisch advertentiemateriaal gebruiken dat variabel is voor de advertentie die u weergeeft. Ik raad het gebruik van dynamische afbeeldingen aan, zodat u de test kunt splitsen en advertentiemateriaal kunt uitschakelen zonder dat u in de toekomst nieuwe formulieren hoeft te maken.

In de vervolgkeuzelijst Lay-out kunt u kiezen uit Alinea of ​​Opsommingstekens. U bepaalt zelf hoe uw formulier eruitziet.

Geef ook een soort call-to-action (CTA) of een beschrijving van het formulier dat mensen zullen invullen. Vraag uzelf af waarom iemand u zijn e-mailadres, telefoonnummer en contactgegevens zou willen geven. In dit geval gebruiken we een hoofdmagneet om mensen toegang te geven tot een casestudy, zodat we hun e-mailadres kunnen vastleggen en aan onze e-maillijst kunnen toevoegen.

Introductiegedeelte van het installatieproces van Facebook-leadformulieren

Je kunt heel veel coole dingen doen met je Facebook-leadadvertenties. Stel dat u een enquête wilt doen of mensen om meer informatie wilt vragen, zodat u hun e-mailadres en volledige naam kunt achterhalen. Klik in het gedeelte Vragen op Nieuwe vraag toevoegen en kies contactvelden, gebruikersinformatie, demografische vragen, werkinformatie of nationaal ID-nummer.

Vragensectie van het instellingsproces van het Facebook-leadformulier

U kunt ook aangepaste vragen maken met meerkeuze- en voorwaardelijke logica, afspraken plannen of leads kwalificeren.

Vooraf invullen van vragen en aangepaste vragen voor het instellen van Facebook-leadformulieren

Als je al deze opties en velden ziet, ben je misschien geneigd om zoveel mogelijk informatie van je publiek te krijgen. Doe dat niet – hoe meer vragen u stelt, hoe kleiner de kans dat u deze leads converteert.

Pro-tip : ik raad aan om de minimale informatie te vragen die nodig is om het doel van uw Facebook-leadadvertentiecampagne te bereiken. Het idee is om de wrijvingspunten te minimaliseren bij het genereren van die leads van uw publiek.

Vul vervolgens de velden in het gedeelte Privacybeleid in. Als u een leadadvertentie die aan Facebook voldoet, wilt weergeven, moet u naar een privacybeleid linken . De eenvoudigste manier is om een ​​privacybeleid op uw website te maken, die link hier te plakken en de linktekst ‘Privacybeleid’ te maken.

Privacybeleid gedeelte van het installatieproces van Facebook-leadformulieren

Afhankelijk van waar uw bedrijf zich bevindt en waar u leads vandaan haalt , moet u mogelijk een disclaimer toevoegen (bijvoorbeeld een AVG-disclaimer ) als deze niet is opgenomen in uw servicevoorwaarden of het privacybeleid van uw website. U kunt dat doen door op het selectievakje Aangepaste disclaimer toevoegen te klikken.

Maak nu je bedankscherm af. Voor dit voorbeeld typen we ‘Bedankt, je bent helemaal klaar’, als kop. Voor de beschrijving gebruiken we: “Heel erg bedankt voor het invullen van uw contactgegevens. Klik op de onderstaande link voor directe toegang tot de casestudy. ” Het is duidelijk dat de beschrijving relevant is voor wat we in het formulier hebben aangeboden.

U kunt kiezen uit drie opties voor de knop: Website bekijken, Downloaden of Zakelijk bellen. Typ in het vak Website-link de URL waar mensen de hoofdmagneet kunnen downloaden.

Bedankt schermgedeelte van het installatieproces van het Facebook-leadformulier

Als u klaar bent, klikt u op Opslaan in de rechterbovenhoek. Voordat u op Voltooien klikt, sluit u het venster voor het instellen van het formulier.

Save-knop om het Facebook-leadformulier op te slaan als concept

U ziet een pop-up waarin u wordt gevraagd of u het leadformulier wilt sluiten. Klik OK.

Uw concept wordt nu weergegeven in uw lijst met formulieren. Navigeer naar de conceptformulierenbibliotheek en je ziet het formulier dat je zojuist hebt gemaakt. Klik op Bewerken naast het formulier en controleer nogmaals of alles er goed uitziet. Klik vervolgens op Voltooien.

Facebook-leadformulier in de bibliotheek met conceptformulieren

Ga nu naar je formulierenbibliotheek en je ziet het ingevulde Facebook-leadformulier. Klik op Voorbeeld om te zien hoe de ervaring zal zijn voor mensen die met uw formulier werken.

Voorbeeldlink in Facebook Forms Library

U zult zien dat het formulier vooraf is gevuld met plaatsaanduidingsinformatie. Klik volgende.

Voorbeeld van Facebook-leadformulier

Klik op de volgende pagina op Verzenden.

Klik nu op Casestudy downloaden om naar de pagina te gaan waar u de casestudy kunt downloaden en bekijken. Zo simpel is het.

Voorbeeld van Facebook-leadformulier

# 2: Maak uw Facebook-hoofdadvertentiecampagne

Nu je dit geweldige leadformulier hebt gemaakt, heb je mensen nodig om het te zien. Dus ga naar Advertentiebeheer en maak een snelle kleine testcampagne om te zien hoe mensen in uw publiek reageren op dit leadformulier.

Klik op Maken om een ​​nieuwe Facebook-campagne te maken.

Maak knop in Facebook Ads Manager

Selecteer in het venster Snelle aanmaak de doelstelling voor het genereren van leads en vul de details voor uw campagne in. Voor dit voorbeeld noemen we onze campagne ‘Facebook Lead Form Test’ en noemen we onze advertentieset ‘Facebook-pagina-likes’. Ik hou van de namen van mijn advertentieset om de doelgroepen weer te geven die ik target. Voor de advertentienaam gebruiken we ‘Gratis casestudy’, die het leadformulier in deze advertentie weerspiegelt.

Als u klaar bent, klikt u op Concept opslaan.

Snel aanmaakscherm voor nieuwe Facebook-campagne

Klik nu op het tabblad Advertentiesets en klik op Bewerken.

Bewerkknop op het tabblad Advertentiesets in Facebook Ads Manager

Nu u zich binnen de advertentieset bevindt, stelt u uw budget en planning in.

Budget & Schedule sectie op Ad Set-niveau in Facebook Ads Manager

Bepaal uw doelgroep en sluit mensen uit die eerder interactie hebben gehad met uw leadformulier

Definieer vervolgens de doelgroep die het meest waarschijnlijk positief zal reageren op uw hoofdadvertentie.

U wilt ook enkele uitsluitingen toevoegen om mensen te filteren die al interactie hebben gehad met uw leadformulier. Om dit te doen, maakt u twee aangepaste doelgroepen aan om uit te sluiten:

  • Mensen die uw leadformulier in de afgelopen 90 dagen hebben geopend
  • Mensen die uw hoofdmagneet hebben gedownload of het formulier in de afgelopen 90 dagen hebben verzonden

Om de eerste doelgroep te maken die u wilt uitsluiten, gaat u naar het niveau van de advertentieset en klikt u op Uitsluiten in het gedeelte Doelgroep. Klik vervolgens op Nieuw maken en selecteer Aangepaste doelgroep.

Maak een nieuw vervolgkeuzemenu met Aangepast publiek geselecteerd op het niveau van de advertentieset van de Facebook-advertentiecampagne

Klik in het venster Een aangepaste doelgroep maken op Leadformulier.

Leadformulieroptie voor aangepaste Facebook-doelgroepen

Selecteer op het volgende scherm Personen die het formulier hebben geopend en ingediend in het vervolgkeuzemenu. Kies 90 dagen als tijdsbestek.

Maak een Lead Form Custom Audience-venster

Selecteer vervolgens het formulier dat u zojuist hebt gemaakt en geef uw publiek een beschrijvende naam. Voor dit voorbeeld noemen we onze doelgroep ‘Gratis casestudy – opens / inzendingen (afgelopen 90 dagen)’.

Als u klaar bent, klikt u op Doelgroep maken.

Maak een Lead Form Custom Audience-venster

Klik op het volgende scherm op Gereed.

Als u naar uw targeting kijkt, ziet u dat deze doelgroep automatisch is toegevoegd. Maar u wilt het niet richten – u wilt het uitsluiten. Dus klik op de pijl-omlaag en selecteer Deze doelgroep uitsluiten.

Sluit deze doelgroepoptie uit in het gedeelte Doelgroep van de Facebook-campagne

De volgende doelgroep die u wilt uitsluiten, zijn mensen die het formulier hebben geopend maar niet hebben ingediend. Om deze aangepaste doelgroep te maken, volgt u hetzelfde proces als hiervoor, maar selecteert u deze keer de optie Iedereen die dit formulier heeft geopend in het vervolgkeuzemenu.

We noemen deze doelgroep ‘Gratis casestudy – Opent afgelopen 90 dagen’.

Als u klaar bent, klikt u op Doelgroep maken en vervolgens op Gereed.

Maak een Lead Form Custom Audience-venster

Om er zeker van te zijn dat u deze doelgroep uitsluit in uw targeting, klikt u op de pijl omlaag naast de doelgroep en selecteert u Deze doelgroep uitsluiten.

Sluit deze doelgroepoptie uit in het gedeelte Doelgroep van de Facebook-campagne

Door deze uitsluitingsdoelgroepen te maken, zorgt u ervoor dat uw advertenties alleen worden weergegeven aan mensen die nog niet eerder met uw leadformulier hebben gereageerd.

Bouw uw Facebook-leadadvertentie

Nu uw advertentieset is voltooid, moet u uw advertentie samenstellen. Klik op het tabblad Advertenties en klik op Bewerken in de bovenste advertentie.

Knop Bewerken op het tabblad Advertenties in Facebook Ads Manager

Scroll naar beneden en selecteer uw formulier.

selecteer formulier voor Facebook-leadadvertentie

Bouw vervolgens uw advertentie op. Om uw advertentie te wijzigen, klikt u op Afbeelding bewerken en selecteert u een andere afbeelding. Vul ook uw primaire tekst en CTA in en kies een CTA-knop.

selecteer advertentiemateriaal voor Facebook-leadadvertentie

Als je de kleuren van Instagram Stories wilt aanpassen, kun je dat ook doen.

Zorg er ook voor dat je Facebook-pixel is ingeschakeld.

Als u klaar bent met het ontwerpen van uw advertentie, klikt u op Publiceren en bent u klaar.

Publiceer knop om Facebook-campagne te publiceren

# 3: Download of exporteer uw leads

Zodra u begint met het genereren van leads via uw advertentie, gaat u naar de formulierbibliotheek voor uw pagina om die leads te downloaden. Met Facebook kun je je leads downloaden tot 90 dagen vanaf het moment dat ze door de gebruiker zijn ingediend.

Klik op de knop Downloaden naast uw formulier.

Downloadknop voor Facebook-formulier

Afhankelijk van wat voor soort CRM je hebt, kun je het verbinden met de achterkant van je Facebook-leadadvertenties door op de link Connect Your CRM hierboven te klikken.

Vanaf hier wordt u gevraagd om naar uw CRM te zoeken. U kunt het vervolgens aansluiten en uw leads beheren. Als uw e-mailmarketingplatform of CRM niet op Facebook staat, kunt u een tool zoals Zapier gebruiken om een ​​integratie te vinden die werkt met uw platform.

koppel CRM aan Facebook

Gevolgtrekking

Met Facebook kun je leads binnen het platform genereren zonder dat je software van derden nodig hebt. Met de ingebouwde Facebook-leadformulierfunctie kunt u aangepaste vragen en velden aan uw formulier toevoegen en deze vervolgens gebruiken in een advertentiecampagne voor het genereren van leads. Om uw advertentietargeting te verfijnen en uw resultaten te optimaliseren, moet u ervoor zorgen dat u aangepaste doelgroepen uitsluit van mensen die eerder interactie hebben gehad met uw leadformulier.

Wat denk je? Heb je Facebook-hoofdadvertenties geprobeerd? Hoe hebben ze voor jou gepresteerd? Deel uw mening in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format