Facebook-advertenties uitvoeren voor lokale bedrijven: meer bezoekers trekken - DeLaatbusiness
Chatbots marketing

Facebook-advertenties uitvoeren voor lokale bedrijven: meer bezoekers trekken

8 min


134
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heeft uw lokale bedrijf meer binnenlopende klanten nodig? Wilt u weten hoe u Facebook-advertenties kunt gebruiken om meer bezoekers te trekken?

In dit artikel leert u hoe u Facebook-advertenties kunt weergeven met de doelstelling Winkelverkeer om meer omzet te genereren voor uw lokale bedrijf.

Opmerking: als u uw bedrijf nog niet als een lokale Facebook-pagina heeft opgezet, moet u dat doen voordat u de campagnedoelstelling Winkelverkeer kunt gebruiken. Lees dit artikelom te zien hoe u een Facebook-locatiepagina instelt voor elk van uw storefronts.

# 1: Maak uw Facebook-advertentiecampagne voor winkelverkeer

De doelstelling van de Facebook Store Traffic-campagne kan u helpen meer bezoekers te trekken voor uw lokale bedrijf. Hiermee kunt u een call-to-action (CTA) -knop (Routebeschrijving) aan uw advertentie toevoegen, waardoor een kaart naar uw winkellocatie wordt geopend.

Voor deze tutorial gaan we een Facebook-campagne opzetten voor een fictief restaurant om mensen in de lokale geografische straal rond het restaurant te targeten. Dezelfde principes zijn echter van toepassing op elk lokaal bedrijf dat u runt.

Om uw campagne op te zetten, opent u Advertentiebeheer en klikt u op de knop Maken.

Maak knop in Facebook Ads Manager

Geef uw campagne een naam in het venster Snel maken. Selecteer vervolgens de campagnedoelstelling Store Traffic en uw Facebook-pagina.

Stel vervolgens een budget in voor uw campagne. Ik raad aan om te beginnen met een laag dagbudget, zoals $ 5.

Voor de naam van de advertentieset kies ik graag een naam die is gerelateerd aan het publiek (zoals ‘Mensen binnen 8 kilometer’). Selecteer voor de advertentienaam iets dat is gebaseerd op het advertentiemateriaal (bijvoorbeeld ‘Entree Special Promo’), zodat u onmiddellijk weet wat het is wanneer u uw campagne start.

Als u klaar bent, klikt u op Opslaan in concept om naar de advertentieset te gaan.

het campagneniveau van de Facebook Store Traffic-advertentiecampagne opzetten

# 2: Kies uw targeting

Kies op het niveau van de advertentieset uw winkelpagina en selecteer een winkelset.

Het is belangrijk dat uw lokale Facebook-winkel / -pagina correct is geïntegreerd met Facebook Business Manager, zodat u uw lokale winkel als pagina-identiteit op advertentieniveau kunt gebruiken. Als je het goed doet, kun je alle winkels en hun respectievelijke locaties kiezen.

het selecteren van winkelset voor Facebook Store Traffic-campagne

Voltooi nu het opbouwen van uw targeting. In dit voorbeeld richten we ons op mensen tussen de 22 en 35 jaar in een gebied rond de winkelset.

Maar wat als u nog geen lokale winkel op Facebook heeft? Klik in dat geval op Een geografisch gebied targeten in plaats van in het gedeelte Locaties.

Richt u in plaats daarvan op een geografisch gebied in Facebook Ads Manager

Typ in het veld Locaties toevoegen de werkelijke fysieke locatie van het geografische gebied dat u wilt targeten. Advertentiemanager plaatst dan een straal rond dat adres, zoals hieronder weergegeven.

ALT

Als u op het vervolgkeuzemenu klikt onder het adres dat u zojuist heeft ingevoerd, kunt u de targeting wijzigen in een waarde tussen 1 mijl en 80 mijl.

We willen de straal rond onze winkellocatie zo klein mogelijk maken, dus kies 1 mijl.

selecteer een straal van 1 mijl op het niveau van de advertentieset in Facebook Ads Manager

Vanuit het vervolgkeuzemenu Locaties heeft u de mogelijkheid om uw advertenties weer te geven aan mensen die op deze locatie wonen of zich recentelijk op deze locatie bevonden, mensen die op deze locatie wonen, mensen die onlangs op de locatie waren of mensen die op deze locatie reizen. plaats. We kiezen mensen die onlangs op deze locatie waren.

Mensen onlangs op deze locatie-optie op advertentiesetniveau in Facebook Ads Manager

Verfijn uw geografische targeting met uitsluitingen

Als u uw locatietoewijzing verder wilt verfijnen, kunt u binnen de advertentieset gebieden uitsluiten van uw targeting. Hierdoor kunt u meer van de relevante getargete doelgroep bereiken wanneer u uw advertenties weergeeft.

Voor dit voorbeeld richten we ons op een winkelcentrum en we willen alleen de mensen targeten die zich fysiek in het winkelcentrum en de locatie van onze winkel bevinden. Dus hoe doe je dat als de minimale straal waaraan je het kunt binden 1 mijl is? Door uitsluitingspinnen te gebruiken.

Om dit te doen, klikt u op de knop Pin neerzetten en vervolgens op de kaart naast uw andere pin om deze tweede pin neer te zetten.

Zet de Pin-knop op het niveau van de advertentieset in Facebook Ads Manager

Verlaag nu de pengrootte tot 1 mijl.

kies een straal van 1 mijl op het niveau van de advertentieset in Facebook Ads Manager

Klik vervolgens op de pijl-omlaag naast de lengte- en breedtegraad van de pin die u zojuist hebt neergezet en selecteer Locatie uitsluiten in het vervolgkeuzemenu.

Sluit de locatie-optie uit op het niveau van de advertentieset in Facebook Ads Manager

Je ziet nu een rode straal rond je tweede pin. In het onderstaande Venn-diagram vertegenwoordigt de overlapping tussen de rode straal en de blauwe straal het gebied dat u uitsluit van uw targeting.

uitsluitingspin op advertentiesetniveau in Facebook Ads Manager

Herhaal dit proces nu om andere gebieden toe te voegen die u van uw targeting wilt uitsluiten.

In de onderstaande afbeelding zijn alle overlappende gebieden uitgesloten en richten we ons alleen op het mooie kleine blauwe Venn-diagramgebied in het midden. Het potentiële bereik is afgenomen van ongeveer 27.000 mensen naar 12.000 mensen.

meerdere uitsluitingspinnen op advertentiesetniveau in Facebook Ads Manager

Als je een dichtbevolkt gebied hebt, is dit fantastisch om te gebruiken. Als het gebied echter minder dichtbevolkt is, is dit misschien niet de beste aanpak.

Het andere leuke van uitsluitingen is dat je hiermee je doelgroepen kunt targeten, waar ze zich ook bevinden op een bepaald moment, bijvoorbeeld op een evenement.

Laten we zeggen dat er volgend weekend een honkbalwedstrijd is en dat uw bar zich dicht bij de wedstrijd bevindt. U kunt advertenties weergeven die een happy hour na de wedstrijd promoten voor iedereen die de honkbalwedstrijd op die geografische locatie bijwoont. Dit zal helpen om meer bezoekers te trekken en meer bekendheid te geven aan uw bar bij een relevant publiek dat klaar is om iets te drinken.

# 3: Selecteer Facebook-advertentieplaatsingen en stel uw budget en planning in

Als u klaar bent met het instellen van uw targeting, gaat u naar het gedeelte Plaatsingen en selecteert u Handmatige plaatsingen.

Voor onze campagne promoten we een tijdgevoelige aanbieding die we willen aanbieden tijdens onze minst winstgevende tijd (dinsdag). We willen het laten zien aan mensen die hun mobiele telefoon gebruiken in het geografische gebied van onze targeting. Als we iemands laptop als een plaatsing of nieuwsfeed op desktop als een plaatsing zouden targeten, zou dat niet zo effectief zijn als mensen op hun mobiele apparaten targeten.

Schakel dus Desktop uit in het vervolgkeuzemenu Apparaten.

Mobiele optie aangevinkt in vervolgkeuzemenu Apparaten in het gedeelte Plaatsingen in Facebook Ads Manager

Nadat je je selectie hebt gemaakt, zijn de enige aangevinkte plaatsingen Facebook-nieuwsfeed, Instagram-feed, marktplaats en verhalen. We gaan voor dit voorbeeld gewoon met Facebook News Feed en Instagram Feed.

Plaatsingen op Facebook-nieuwsfeed en Instagram-feed geselecteerd op advertentiesetniveau in Facebook Ads Manager

Het laatste dat u in de advertentieset hoeft te doen, is het instellen van het budget en de planning voor uw campagne.

Facebook is constant bezig met het toevoegen en verwijderen van functies, en in een perfecte wereld zouden we een budget en planning kunnen toevoegen aan dit deel van de advertentieset en onze advertenties bijvoorbeeld alleen op dinsdag van 11.00 uur tot 18.00 uur kunnen weergeven. Als je de mogelijkheid hebt om je levering aan te passen, doe dat dan.

In dit geval geven we deze advertentie echter twee weken weer op de geografische locatie die we hierboven hebben getarget, wat een geweldige test zal zijn omdat we hierdoor top of mind kunnen blijven en relevant kunnen blijven voor onze doelgroep.

Budget & Schedule-sectie op advertentiesetniveau in Facebook Ads Manager

# 4: Stel uw advertentie-advertentie in

Nu bent u klaar om uw advertentie op te zetten.

Begin met het selecteren van uw Facebook-pagina en relevante Instagram-account.

Daaronder ziet u een functie genaamd Ad Voice, waarmee u kunt aanpassen of de advertentie afkomstig is van uw belangrijkste merkpagina of van uw lokale pagina. Kies voor deze advertentie de hoofdpagina als advertentiestem.

Ad Voice-opties op advertentieniveau in Facebook Ads Manager

Selecteer vervolgens uw advertentie-indeling en voeg de media toe die u wilt gebruiken en de kopie. We gebruiken dit exemplaar voor onze campagne: “Geniet gratis van een van onze bekroonde voorgerechten als u op dinsdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur bij ons dineert. Vermeld eenvoudig deze Facebook-post op uw server om te claimen. “

Een van de grootste uitdagingen waarmee veel lokale bedrijven worden geconfronteerd, is het bijhouden van real-life conversies van digitale uitgaven. Omdat er in het echte leven geen pixel is, is het moeilijk te bepalen welke advertentie tot welke conversie heeft geleid. Een manier om dit te doen is door ouderwets te gaan en het handmatig bij te houden.

Om dit te doen, hebben we deze CTA aan de advertentie toegevoegd: “Vermeld eenvoudig deze Facebook-post op uw server om te claimen.” We vragen dan aan de servers in het restaurant hoeveel mensen de Facebook-advertentie hebben genoemd. Als vijf mensen de advertentie noemen, zijn dat vijf conversies als gevolg van de advertentie-uitgaven voor die nacht.

Primair tekstveld op advertentieniveau in Facebook Ads Manager

Wanneer je je lokale Facebook-pagina’s hebt ingesteld, kun je het adres van de Facebook-locatie en de locatiestad kiezen aan de achterkant van Facebook, dat dynamisch wordt gevuld.

Primair tekstveld op advertentieniveau in Facebook Ads Manager

Voeg een kaart en routebeschrijving toe aan uw advertentie

Nu komen de leuke dingen. Wanneer mensen deze aanbieding in hun nieuwsfeed zien, wilt u dat ze in de advertentie op Routebeschrijving klikken om ze van hun huidige fysieke locatie naar het restaurant zelf te leiden.

Het enige dat u hoeft te doen, is Openen op kaart selecteren als uw bestemming. Omdat u al uw lokale bedrijfsinformatie vooraf heeft ingevuld met Advertentiebeheer in de backend, wordt uw adres automatisch in de advertentie ingevuld.

Openen in kaartoptie geselecteerd op advertentieniveau in Facebook Ads Manager

Hier is de laatste advertentie met een CTA-knop Routebeschrijving:

voorbeeld van een Facebook Store Traffic-advertentie met de CTA-knop Routebeschrijving

Controleer nu nogmaals of de Facebook-pixel is ingeschakeld en klik vervolgens op de groene knop Publiceren om te zien hoe uw eerste test werkt met een laag dagbudget van $ 5.

Facebook Pixel-optie geselecteerd op advertentieniveau in Facebook Ads Manager

Nadat u de advertentie heeft gepubliceerd, is het laatste wat u wilt doen, controleren of alles correct is. Als we voor dit voorbeeld teruggaan naar het niveau van de advertentieset, zullen we zien dat we de naam van de advertentieset hebben achtergelaten op ‘Mensen binnen 5 mijl’. Omdat we onze targeting hebben gewijzigd in 1 mijl, moeten we de naam van de advertentieset wijzigen in ‘Mensen binnen 1 mijl’.

bewerk het veld Naam advertentieset in Facebook Ads Manager

Om een ​​voorbeeld te zien van hoe de advertentie eruit zal zien in de Facebook-feed, klikt u op de onderstaande omcirkelde knop en selecteert u Facebook-bericht met opmerkingen.

Facebook-bericht met opmerkingen-optie op advertentieniveau in Facebook Ads Manager

Dit is hoe de voltooide advertentie eruit ziet. U kunt zien dat het dynamisch is gevuld met het adres van de locatie.

voorbeeld van een Facebook Store Traffic-advertentie die dynamisch is gevuld met locatieadres

Om te controleren of de routebeschrijving correct werkt, klikt u op Routebeschrijving in het advertentievoorbeeld, waardoor een kaart in uw browser wordt geopend. Zorg ervoor dat de advertentie mensen naar de juiste winkel leidt.

Dubbele en driedubbele controle van uw werk is erg belangrijk. Als alles er goed uitziet, gaat u terug naar Advertentiebeheer en activeert u de campagne.

Gevolgtrekking

Als u een lokaal bedrijf heeft en meer klanten wilt, kunt u Facebook-advertenties weergeven met een Store Traffic-campagne, een kaart en routebeschrijving aan uw advertentie toevoegen en handmatige plaatsingen gebruiken om mobiele gebruikers te bereiken. Als u uw targeting wilt verfijnen, gebruikt u uitsluitingspinnen om specifieke geografische gebieden te targeten om een ​​relevantere doelgroep te bereiken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *