Facebook Creator Studio: wat marketeers moeten weten - DeLaatbusiness
Messenger bots
google analytics tag manager

Facebook Creator Studio: wat marketeers moeten weten

10 min


109

Wilt u uw marketingtaken op Facebook en Instagram op één plek beheren? Profiteer je van alle functies van Facebook Creator Studio?

Over Facebook Creator Studio

Creator Studio is een one-stop-tool voor het beheer van sociale media op Facebook die makers en uitgevers helpt hun inhoud te beheren, prestaties bij te houden en op een zinvolle manier verbinding te maken met hun publiek op Facebook en Instagram. Zie het als een krachtige desktop-hub.

Facebook wil dat makers van inhoud, uitgevers, merken en allerlei soorten bedrijven van verschillende grootte deze hub kunnen gebruiken en meer video-inhoud kunnen delen. En echt, dat is een groot deel van Facebook.

Veel marketeers weten misschien niet eens dat Creator Studio voor hen beschikbaar is. Velen gebruiken nog steeds tools van derden om inhoud te beheren, plannen en volgen. Maar als het enige waar je om geeft Instagram en Facebook zijn, heb je niet echt andere tools nodig. Creator Studio is Facebook’s eigen ingebouwde, native tool, en het geeft je veel extra toeters en bellen voor het maken en beheren van inhoud, evenals diepere video-inzichten.

Creator Studio verschilt van Business Manager doordat de laatste is bedoeld om meerdere pagina’s en advertentieaccounts te beheren zonder inloggegevens te delen. Creator Studio is voor het organiseren en beheren van de inhoud van uw pagina. Het is een inhoudshub voor het uploaden, plannen, publiceren, bewaken en volgen van al uw inhoud met een bijzondere nadruk op video, als u dat wilt. Mari raadt je ten zeerste aan om je op video te concentreren en Creator Studio geeft je daar extra inzichten voor.

Mari wijst erop dat de desktopversie volledig is verbonden met je Facebook-pagina – klik op Creator Studio in de navigatie bovenaan (als je het niet meteen ziet, klik dan op de knop Meer) of ga naar https://business.facebook.com / creatorstudio . Er is ook een bijbehorende mobiele app die niet alles doet, maar onlangs de mogelijkheid heeft toegevoegd om berichten te maken.

Inlogpagina van Facebook Creator Studio

Door te creëren in Creator Studio, zelfs als een lid van je team zijn telefoon gebruikt en een ander de desktopversie, wordt alles gesynchroniseerd. De map Concepten wordt gedeeld tussen de mobiele app en de desktopversie, zodat je posts tussen de twee kunt starten en eindigen, en zelfs posts in Concepten kunt houden in afwachting van de definitieve goedkeuring.

Door een van de vijf paginarollen toe te wijzen (beheerder, redacteur, moderator, adverteerder, analist), kun je mensen verschillende toegangsniveaus geven tot je Creator Studio. Niet iedereen die toegang heeft tot uw pagina, kan wijzigingen in de inhoud aanbrengen omdat er beperkingen gelden op basis van de rol die u aan elke gebruiker toewijst. Een analist kan bijvoorbeeld naar uw inzichten kijken, maar kan geen inhoud maken en publiceren.

paginarollen beschikbaar in Creator Studio

Plan inhoudsposts in Facebook Creator Studio

Het belangrijkste waar de meeste mensen Creator Studio voor gebruiken, is het plannen van berichten.

Deze functie was beschikbaar vanaf de gewone paginacomponist totdat Facebook deze naar Creator Studio verplaatste. Dit veroorzaakte veel verwarring onder paginabeheerders toen ze berichten gingen maken en ontdekten dat de optie om te plannen was verdwenen.

Wanneer je op de blauwe knop Post maken linksboven in Creator Studio klikt, heb je de optie om een ​​bericht te maken, een verhaal toe te voegen, een video te uploaden, meerdere video’s te uploaden en live te gaan (waarmee je Live Producer in een nieuw venster opent) , of Video over pagina’s plaatsen (een nieuwere functie).

Opties voor Facebook-berichten in Creator Studio

Bericht maken wordt geopend in een zijbalk aan de rechterkant en je ziet al je berichtopties zoals je dat voorheen zou hebben gedaan in Post Composer. Er zijn nu meer opties, waaronder winkelbezoeken ophalen, boekingen ontvangen en uw bedrijf adverteren, afhankelijk van uw paginatype.

De planner is niet al te duidelijk; het is een vervolgkeuzelijst naast de knop Nu delen rechtsonder. Klik op de vervolgkeuzeknop en u kunt Planning, Backdate of Concept opslaan kiezen.

maak een nieuw bericht in Creator Studio

Helemaal links van die vervolgkeuzelijst bevat de knop Openbaar een vervolgkeuzelijst met doelgroeptargeting: Openbaar, die uw bericht aan iedereen op of buiten Facebook laat zien; Beperkt publiek, wat de zichtbaarheid van berichten beperkt op basis van locatie of leeftijd; News Feed Targeting, waarmee u mensen met specifieke interesses en hun vrienden kunt targeten; en Topfans, die je bericht alleen laat zien aan de volgers die het meest met je pagina omgaan.

Instagram-inhoud plannen

Je kunt ook Instagram-berichten plannen vanuit de desktopversie van Creator Studio. Dit is de enige manier om voorlopig een Instagram-bericht te plannen zonder een tool van derden . Mari ziet hier een positieve kant aan. We weten allemaal dat wanneer je zelfs maar een of twee alinea’s gaat schrijven, het oneindig veel gemakkelijker is om aan je bureau te zitten en het uit te typen, of te kopiëren en te plakken, of het uit een Google-document te halen of waar je het ook hebt met je team. . Het lijkt erop dat het een eeuwigheid duurt om het op uw telefoon te dicteren of te typen.

Om een ​​post voor Instagram te plannen, kies je het Instagram-pictogram helemaal bovenaan de pagina in Creator Studio; dit kleurt dan de bovenste balk met het roze-naar-paarse verloop van Instagram in plaats van Facebook Blue. Deze planner werkt voor feedposts en IGTV; het kan nog geen verhalen plannen.

Instagram-berichtopties in Creator Studio

Voor Instagram-feedposts kun je afbeeldingen of video’s binnenhalen (door ze te uploaden of te kiezen uit de items van je Facebook-pagina), je bijschrift schrijven en zelfs andere accounts taggen, die het van Instagram haalt. Het haalt ook hashtag-suggesties op. Met geavanceerde instellingen kunt u opmerkingen uitschakelen of een merkpartner taggen. U kunt ervoor kiezen uw bericht in te plannen, als concept op te slaan of direct te publiceren.

maak een Instagram-feedpost in Creator Studio

Voor IGTV kun je een video van maximaal 60 minuten uploaden, een titel en bijschriften (die links kunnen bevatten) toevoegen, een omslagafbeelding kiezen of uploaden en er zelfs voor kiezen om een ​​voorbeeld te delen op je Instagram-feed en / of je Facebook-pagina . Net als bij feedposts kunt u plannen, opslaan of publiceren.

maak een IGTV-bericht in Creator Studio

Verhalen plannen

Facebook test de mogelijkheid om Facebook-verhalen in Creator Studio te plannen (je kunt ze al maken om direct te posten). Zodra ze het voor Facebook kunnen doen, zouden ze het voor Instagram moeten kunnen doen.

Beheer betrokkenheid in het Postvak IN van Creator Studio

De inbox van Creator Studio lijkt erg op de inbox van je gewone Facebook-pagina; het enige echte verschil is de indeling. Je kunt de inbox, Messenger en Instagram Direct van je Facebook-pagina bekijken, en alle betrokkenheid op zowel Facebook als Instagram, inclusief alle reacties, tags en shares. U kunt daar ook op opmerkingen reageren. Dit is vooral een geweldige functie voor communitymanagers om alle interacties op één plek af te handelen.

Waarom? Mari zegt dat Facebook uiteindelijk streeft naar volledige interoperabiliteit van alle Facebook-eigendommen – Facebook, Instagram en WhatsApp – dus als iemand een bericht op WhatsApp stuurt, kun je erop reageren in Messenger. Ze willen deze platforms nog steviger verenigen onder dezelfde beheerinterface.

Geautomatiseerde reacties

De geautomatiseerde reacties van Facebook zijn vergelijkbaar met chatbots, zij het met beperkte functionaliteit.

Met Facebook kun je vrij eenvoudige prompts instellen, zoals “Welke uren ben je open?” of “Waar bevindt u zich?” om die veelgestelde vragen automatisch te beantwoorden. Je kunt mensen ook inleidende vragen stellen, sollicitanten laten weten dat hun sollicitatie is ontvangen en automatische meldingen van afspraken en follow-ups sturen.

U kunt de timing instellen waarop deze reacties of meldingen worden verzonden, hetzij onmiddellijk, na een bepaalde tijd of in reactie op een bepaalde prompt. Er is ook een afwezigheidsberichtfunctie die u kunt instellen buiten de normale kantooruren of wanneer u gedurende een bepaalde periode gesloten bent.

Contact bijhouden

Binnen de Berichten-interface is er een klein vergrootglas waarmee je naar mensen en labels kunt zoeken op Facebook, Messenger en Instagram.

Wanneer je op een bericht klikt, zie je de profielfoto van de persoon in een zijbalk aan de rechterkant. U kunt dan doorklikken en hun profiel bekijken. U kunt vertrouwelijk uw eigen aantekeningen toevoegen met alle informatie die u over hen weet – hun e-mailadres, geboortedatum, adres, waar ze werken – en vervolgens op Label toevoegen of Activiteit toevoegen drukken.

voeg gebruikersgegevens toe in Creator Studio Inbox

U kunt ook geboekte afspraken, geplaatste bestellingen, ontvangen betalingen en verzonden bestellingen volgen als u winkelfuncties heeft. U kunt zelfs bepaalde klanten taggen, zodat berichten van hen er in uw inbox anders uitzien. Het is als een CRM-systeem (Customer Relationship Management).

Facebook test momenteel ook een volledig e-mailbeheersysteem, zodat u binnenkort uw CRM en uw e-mailcommunicatie binnen Facebook kunt hebben.

Videocontentfuncties in Creator Studio

Zoals eerder vermeld, legt Creator Studio veel nadruk op video. Facebook wil dat makers en uitgevers van inhoud deze hub kunnen gebruiken om meer video-inhoud te delen. De missie van Mark Zuckerberg is dat Facebook een topbestemming voor digitale streaming wordt. En natuurlijk is videocontent een geweldige manier om inkomsten te genereren met advertenties in preroll, midroll en in-stream .

De ideale verhouding voor je inhoud is volgens Mari 70% video ( live video , feestjes kijken en geüploade video’s), 20% afbeeldingsberichten en 10% linkberichten. Dat is echter slechts een suggestie; misschien vindt u iets radicaal anders voor uw pagina.

Episodische videoserie

Facebook wil echt dat we episodische inhoud maken. Ze hebben de Watch-functie overgenomen en die functionaliteit naar alle pagina’s gebracht via de Series-functie.

Horloge was vroeger heel exclusief. Facebook wilde ervoor zorgen dat ze inhoud van goede kwaliteit kregen. U moest een Show-pagina aanvragen. Populaire programma’s op het Watch-platform, zoals Red Table Talk, Ball in the Family of Sorry For Your Loss, zijn van tv-productiekwaliteit. Ze zijn net iets dat je zou zien op een premium YouTube-kanaal of Netflix, Amazon of Apple.

Nu kan iedereen op het Watch-platform verschijnen. Hoe meer Facebook uitgevers en makers ertoe kan aanzetten series te maken – en hoe meer ze ons verslaafd kunnen maken aan een show die je moet bekijken – hoe beter.

Denk daar maar eens over na als marketeer. Wat zou je kunnen doen dat zou kunnen werken als een vermakelijke en / of educatieve serie?

Klik in Creator Studio op Inhoudsbibliotheek, kies Serie en klik vervolgens op Serie maken.

maak videoseries in Creator Studio

Kies op welke pagina je serie zal verschijnen, bepaal of je afleveringen in chronologische volgorde of ongeordend wilt weergeven en geef deze een naam en beschrijving. Je kunt ook wat zij posterkunst en een omslagafbeelding noemen.

maak videoseries in Creator Studio

Videoclips

Creator Studio heeft een functie geïntroduceerd genaamd Clips, waarmee je kortere videoclips kunt maken van je live herhaalde video’s en deze opnieuw kunt gebruiken.

Klik in je livestream-herhaling op de drie stippen in de hoek, klik op Video bewerken en selecteer Videoclips. Kies clips uit uw video om uit te draaien in hun eigen stukjes inhoud voor uw inhoudsbibliotheek. U kunt met hen nieuwe berichten maken om extra kilometers en weergaven te krijgen. U kunt een clip ook in een advertentie veranderen om mensen naar de volledige uitzending of zelfs naar een aparte bestemmingspagina te leiden.

Video-afspeellijsten

Net als bij de planningsfunctie is het beheer van afspeellijsten verplaatst van pagina’s naar Creator Studio.

Afspeellijsten hebben nu hun eigen deelbare URL’s, zodat u mensen rechtstreeks naar hen kunt leiden via e-mail of andere sociale kanalen. Om het meeste uit deze functie te halen, raadt Mari aan om een ​​uitnodiging te sturen zoals: “Zorg ervoor dat je volgende week afstemt. Hier kun je ons vinden… ”of mensen laten zien waar ze terug kunnen gaan en eerdere afleveringen kunnen bekijken. Het is heel gemakkelijk om te slepen en neer te zetten en een nieuwe afspeellijst te maken, opnieuw te ordenen en nieuwe video’s toe te voegen, rechtstreeks in Creator Studio.

Bekijk Insights in Creator Studio

Deze Insights-sectie van Creator Studio verschilt een beetje van de Insights die we op de Facebook-pagina krijgen; het is alleen voor video’s en verhalen.

Het eerste dat u ziet wanneer u deze inzichten opent, zijn uw videoprestaties. Het toont minuten bekeken, videoweergaven van 1 minuut, videoweergaven van 3 seconden, betrokkenheid en netto-volgers.

Een vrij nieuwe statistiek die ze presenteren, heet loyaliteit. Niet zo lang geleden, waarschijnlijk in het afgelopen jaar, veranderde Facebook hun nieuwsfeedalgoritme, en een van de belangrijkste metingen waarmee ze rekening hielden om meer bereik aan video’s te geven, was de loyaliteitscomponent. Hoeveel van uw publiek komt terug om uw video’s te bekijken? Nu kunt u bijhouden wanneer u nieuwe kijkers trekt, hoe vaak ze kijken en hoe vaak ze terugkeren.

Onder Loyalty heb je Audience. Dit verdeelt je kijkers naar leeftijd, locatie en andere demografische elementen, waaronder het tonen van andere pagina’s en video’s die je meest betrokken kijkers interesseren. Houd er rekening mee dat veel van deze informatie pas zichtbaar is als u een bepaald aantal kijkers heeft bereikt.

There’s also a tab for Retention, which shows where your viewers are coming from and how long they’re actually watching. This is broken down by 3-second views, 15-second views, and 1-minute views. These charts drive home how important the first few seconds of your videos are, especially if they’re not live. Facebook tends to have short retention on videos. That’s why the first 15 seconds are absolutely essential to stop people from scrolling through the feed and get them to keep watching.

Een ander gebied onder Insights dat u mogelijk ziet, is Inkomsten. Een groot deel van het doel van Creator Studio is niet alleen om je inhoud en publiek te beheren en te begrijpen, maar ook om inkomsten te genereren. Je kunt er wel of niet iets onder zien, maar ze hebben ook een heel apart tabblad ‘Inkomsten genereren’ hieronder met in-stream-advertenties, merkinhoud wanneer je met een betaalde partner werkt en merksamenwerkingen. Het genereren van inkomsten toont ook Facebook-sterren aan gamingprofielen die ze gebruiken.

Een nieuwe statistiek voor het genereren van inkomsten die binnenkort beschikbaar is, is POE (Betaalde online evenementen), waarmee de mogelijkheid wordt geïntroduceerd om een ​​vergoeding in rekening te brengen, net als bij fanabonnementen.

What’s Next voor Facebook Shops en Oculus for Business

Facebook Page Shops zijn al een tijdje beschikbaar en zijn voornamelijk bedoeld voor de verkoop van fysieke producten. Er is ook Instagram Shopping , dat mensen vooral rechtstreeks op Instagram opzetten.

Wat vrij nieuw is – dat deze zomer begint uit te rollen – is iets dat ze gewoon Facebook Shops noemen, maar het gaat eigenlijk over het creëren van een meer uniforme aanwezigheid, waardoor je hele catalogus met producten op Facebook naadloos beschikbaar kan worden gemaakt op Instagram.

Een ander ding dat eraan komt, is de mogelijkheid voor mensen om je items rechtstreeks te kopen via Messenger, Instagram Direct, Facebook of WhatsApp. Het is een uitbreiding van de platformonafhankelijke interoperabiliteit waar Facebook ons ​​naartoe drijft.

Facebook werkt ook aan AI om producten in de foto’s van anderen te taggen en automatisch te identificeren, evenals een VR-component waarmee mensen virtueel make-up, brillen of schoonheidsproducten kunnen proberen, of zien hoe een item er in hun huis uit zou kunnen zien.

Een ander ding om in de gaten te houden, vooral omdat de hele wereld een pauze heeft moeten nemen en veel virtueler moet worden, is Oculus. Oculus for Business is zojuist beschikbaar gekomen voor een breder publiek.

De Hilton-hotelketen heeft al hun personeelstraining geïmplementeerd – van het begroeten van hotelgasten bij de receptie tot het invullen van papierwerk en roomservice – via Oculus for Business. Ze bespotten een real-time scenario waarin je grootschalige training op grote schaal kunt inzetten, allemaal vanuit het comfort van een thuiskantoor of een zakelijke situatie, in plaats van dat iedereen van overal komt vliegen om die training in te zetten.

Oculus for Business kan mogelijk nuttig zijn voor evenementen, conferenties en misschien zelfs concerten. Maar in de tussentijd is het zeker een groot gebied om te trainen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format