Facebook Live gebruiken om snel inhoud (content) te maken - DeLaatbusiness
positionering bekende merken

Facebook Live gebruiken om snel inhoud (content) te maken

10 min


114

Wilt u meer inhoud maken, maar heeft u niet veel tijd? Heeft u overwogen om Facebook Live te gebruiken om uw contentcreatieproces te versnellen?

Om te ontdekken hoe Facebook Live kan worden gebruikt om snel inhoud te maken, interview ik Ian Anderson Gray op de Social Media Marketing Podcast .

Waarom Facebook Live helpt bij het maken van inhoud

Ten eerste is live video een geweldige manier om een ​​authentiekere menselijke band met uw publiek te creëren, omdat uw kijkers rechtstreeks in realtime met u kunnen communiceren. U kunt een echt gemeenschapsgevoel creëren met uw publiek en gesprekken met hen voeren – niet alleen tijdens de daadwerkelijke live-uitzending, maar ook daarna tijdens de herhaling. Dit biedt het type hoge betrokkenheid dat het algoritme van Facebook waardeert en prioriteit geeft.

Live video is ook een geweldige manier om uw autoriteit over een bepaald onderwerp op te bouwen. Of mensen nu kijken of niet, ze zullen nog steeds zien dat je regelmatig komt opdagen en live gaat. Mensen hebben coachingsessies geboekt en cursussen van Ian gekocht zonder daadwerkelijk naar zijn uitzendingen te kijken. Ze hebben hem net regelmatig zien opduiken en het heeft indruk gemaakt.

Facebook live video-herhalingspost voor Ian Anderson Gray

Ten tweede kost het maken van inhoud enorm veel tijd en moeite. Het kan weken duren om een ​​echt waardevol stuk inhoud samen te stellen, en perfectionisme en uitstelgedrag kunnen in de weg zitten. Vaak gebruiken we excuses, vergelijken we onszelf met anderen en laten we het bedriegersyndroom ervan weerhouden om zo snel als we zouden willen hoogwaardige inhoud te produceren.

Het maken van live video is een geweldige manier om het perfectionisme tegen te gaan dat zoveel problemen veroorzaakt. Met vooraf opgenomen video wilt u deze perfect maken. Maar met live video ben je live zodra je op die Go Live-knop drukt. Als u over uw woorden struikelt, kunt u er niets aan doen. Dat is een deel van live video waar mensen van houden – ze houden van als dingen niet allemaal volgens plan verlopen en het maakt ze niet uit als je over je woorden struikelt.

Live video is vaak niet perfect, maar als je eenmaal over je angst heen bent en op die knop drukt, heb je die inhoud snel en gemakkelijk gemaakt. Daarna kun je de video opnieuw gebruiken voor andere stukjes inhoud, zoals een blog. U kunt het bewerken en transcriberen, en u kunt het nog beter maken. Het allerbelangrijkste is dat u bent begonnen met het maken van inhoud. Laat perfectionisme dus niet in de weg zitten. Gebruik live video als een gemakkelijk startpunt voor uw inhoud.

Voorbereiden voor live video

Zorg er technisch gezien voor dat je een behoorlijke internetsnelheid hebt – uploadsnelheid is hier erg belangrijk – en dat je alles hebt getest . Controleer of uw microfoon en video werken en voer een test uit.

Dan hoef je alleen maar vertrouwen te krijgen voor de camera, zodat je daadwerkelijk op die Go Live-knop kunt drukken.

We kunnen allemaal een beetje door onszelf geobsedeerd en bijna egoïstisch worden in onze onzekerheden; we maken ons zorgen over wat mensen van ons denken en hoe we naar anderen kijken. Maar je publiek wil gewoon van jou horen, de echte jij, en ze willen die inhoud horen. Je moet een beetje fundamenteel werk doen om over jezelf heen te komen voordat je dat kunt doen.

Als je echt zenuwachtig bent, begin dan met Instagram Stories . Het is niet live, maar het is een geweldige manier om dat vertrouwen te winnen. Ze worden na 24 uur verwijderd, dus wat is het ergste dat kan gebeuren? Wees er consistent mee.

Probeer vervolgens live te gaan naar uw persoonlijke profiel op Facebook en wijzig de privacy-instellingen in alleen u, en bekijk het terug. Doe dit met een vriend, want dan ben je misschien niet zo streng voor jezelf.

Facebook Live stream instellen op Only Me privacy-instelling

Wees constructief kritisch over je video’s, maar probeer ook positief te zijn. Dat is een geweldige plek om uw zelfvertrouwen op te bouwen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, ga dan live naar een privégroep – dat is een bekende veilige plek – voordat je publiekelijk live gaat op je Facebook-pagina.

De vijf Ps

Ian heeft een proces voor live video dat hij The Five Ps noemt: planning, pre-promotie, productie, post-promotie en herbestemming (vergeef, vraagt ​​Ian, want er is een R maar P is om het doel te benadrukken).

Planning : denk na over waar je heen gaat, je publiek en wat je wilt zeggen. Een ander belangrijk onderdeel van de planning is ervoor te zorgen dat alle technologie aanwezig is en goed werkt.

Pre-promotie : laat uw publiek weten wanneer en waar u live gaat. Promoot op uw gebruikelijke kanalen, zoals sociale media en e-mail.

Productie : dit is de dag waarop u daadwerkelijk op die Go Live-knop drukt. Het omvat de technische kant van de dingen, maar ook het uitzetten van de structuur van de show en ervoor zorgen dat je echt waardevolle inhoud levert. Zorg er ook voor dat het voor uw herhalingspubliek gemakkelijk zal zijn om het te consumeren en opnieuw te gebruiken voor andere vormen van inhoud.

Post-promotie : je bent nog niet klaar als je op de knop Uitzending beëindigen drukt. Dan begint het werk pas echt. In de meeste gevallen zullen meer mensen de herhaling van uw live video bekijken dan live kijken, dus laat mensen weten dat deze er is om te consumeren.

Herbestemming : dit is het deel dat de meeste mensen vergeten. Dit is hoe je van je live video’s een overvloed aan verschillende inhoud kunt maken, zoals blogposts; posts op sociale media; of video’s op YouTube, LinkedIn of IGTV.

Facebook Live-video opnieuw gebruikt als blogpost

Ideeën voor inhoud plannen

Zoek eerst uit wie je perfecte publiekslid zou zijn. Concentreer u vervolgens op wat voor soort inhoud u voor dat publiekslid gaat maken.

Ian houdt van de afkorting ‘BLAST’ van marketeer Sam Ashdown voor verschillende soorten videocontent:

Inhoud achter de schermen : laat mensen een beetje meer zien over wat u in uw bedrijf doet.

Lokale schijnwerpers : draai de schijnwerpers weg van uzelf en concentreer u op een lokaal bedrijf of een lokaal doel.

Een dag in het leven : hier werk je vandaag aan of je gedachten. Mensen kunnen erg nieuwsgierig zijn; ze vinden het heerlijk om te weten hoe een typische dag in je leven eruitziet.

Sneak peek : deel exclusieve inhoud waaraan u werkt. Dit kan iets nieuws zijn dat u uw publiek voor kunt leggen. Ze zijn de eerste mensen die het zien, dus ze zullen zich speciaal voelen. Het is ook een geweldige manier om feedback te krijgen over welk nieuw ding je ook produceert.

Tips en advies : dit is een pijlerinhoud. Dit kan ook leiden tot herbestemming als blogpost of andere deskundige inhoud.

Wat voor soort uitzending je ook doet, denk aan branding. Je wilt dat mensen terugkomen om naar je te kijken, dus het is belangrijk om het echt iets te noemen en het regelmatig te verspreiden.

Ian heeft elke week een reguliere show genaamd de Confident Live Marketing Show, maar hij doet ook meer spontane livestreams tussendoor. Hoewel het geen showafleveringen zijn, maken ze nog steeds deel uit van zijn merk, en hij praat nog steeds over zijn reguliere liveshow gedurende de week.

voorbeeld van een dag uit het leven Facebook Live-video

Plan rond thema’s

Door een thema te kiezen, kunt u zich volledig concentreren op het soort inhoud dat u maakt – niet zozeer het formaat als wel het onderwerp – en wat u uw publiek geeft. U wilt kunnen denken: “Welke inhoud ik ook maak, het publiek moet weten dat deze doorgaans onder een van mijn themacategorieën valt.”

Ian heeft drie hoofdthema’s in zijn show en elke aflevering komt overeen met een van deze thema’s. Zijn eerste thema gaat over het vertrouwen en de mentaliteit om voor de camera te komen. Zijn tweede thema gaat over geven en nemen. En zijn derde thema gaat over content en marketing. Dat is erg handig, want hij weet dat hij zijn gast zal laten spreken over een specifiek onderwerp voor een van die thema’s.

Als je een show of zelfs maar een gewone uitzending gaat doen, kun je je concentreren op wat je twee of drie thema’s zijn – en waar je het in die specifieke aflevering over gaat hebben. het soort inhoud dat u maakt. Dat is ook gebaseerd op weten wie je publiek is en waarom je uiteindelijk de live uitzending voor hen doet.

Plan wat je gaat zeggen

Ian raadt je aan een document voor te bereiden waarin de structuur van de uitzending wordt uiteengezet voor elke livestream die je van plan bent te doen. Schrijf de eerste paar zinnen op die je gaat zeggen. Als je op die Go Live-knop drukt, gebeurt er soms iets met je hersenen en vergeet je wat je ging zeggen.

Maak het jezelf wat gemakkelijker en schrijf gewoon je intro op: misschien een begroeting, je naam en de naam van de show. Behandel jezelf gewoon alsof je “niets weet”, zodat het meteen goed gaat met je. Het is ook belangrijk om het einde van de show op te schrijven: wat wordt je oproep tot actie en wanneer ga je de volgende keer live?

Noteer voor het middelste gedeelte enkele algemene aantekeningen van de belangrijkste punten die u tijdens de uitzending wilt raken. Script niet je hele uitzending omdat je robotachtig klinkt. Je hoeft alleen maar je hersenen een beetje aan te duwen. Als u maar een paar woorden en zinnen in uw aantekeningen plaatst, zullen ze uw geheugen activeren. Overweeg en plan ook uw structuur wanneer u uw live commentaren gaat binnenbrengen. Doe het op een manier die logisch is voor kijkers die opnieuw worden afgespeeld en voor hergebruikte inhoud.

Het zal even duren om hier goed in te worden. De eerste twaalf livevideo’s die je maakt, zullen niet geweldig zijn – je zult struikelen over je woorden, de technologie gaat niet werken – maar blijf doorgaan en je zult beter en zelfverzekerder worden, en het zullen allemaal gemakkelijker en eenvoudiger worden. In het begin vond Ian het gemakkelijker om voor een publiek van 500 mensen te spreken dan een live video te maken.

Op de een of andere manier is de camera als een apparaat dat energie opzuigt: je moet veel meer energie voor de camera uitstoten dan wanneer je voor een groep mensen spreekt. Maar als je doorgaat en technieken toepast om het gemakkelijker te maken en je zelfvertrouwen op te bouwen, kan live gaan ook je persoonlijke spreken in het openbaar verbeteren. Het stelt je in staat om consistenter te zijn, omdat je je veel meer op de structuur moet concentreren en de dingen de hele tijd boeiend moet houden.

Spreek Live Audience en Replay Viewers aan

Veel mensen concentreren zich puur op de liveshow of de herhaling. Je moet je hersenen voor elk van deze doelgroepen in een andere modus zetten. Het is bijna alsof je in een tijdmachine stapt. Stel je de mensen voor die je live video later als een opname zullen bekijken.

Het kost tijd voordat uw eerste live-kijkers daadwerkelijk op de link klikken en u bekijken, dus richt u zich eerst tot het herhalende publiek. Na ongeveer een minuut beginnen je livekijkers mee te doen, dus verwelkom ze op dat moment.

Het erkennen van uw live kijkers is erg belangrijk. Je wilt dat ze het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van de show. Praat met ze en noem ze bij naam. Als je een live videotool gebruikt, kun je zelfs hun opmerkingen op het scherm markeren. Maar besteed niet te lang aan je live publiek, want dat zou saai zijn voor je replay-publiek.

toon kijkercommentaar op het scherm tijdens Facebook Live-video

Nadat je je herhalingspubliek hebt verwelkomd en je live kijkers hebt erkend, ga je verder met de hoofdinhoud. Maak uw eerste punt en ga dan naar de opmerkingen. Maak uw tweede punt en ga terug naar de opmerkingen. Doe het op een gestructureerde manier. Laat u tijdens de hele uitzending niet afleiden door opmerkingen. Het wordt frustrerend voor het herhalingspubliek en maakt het moeilijk om de inhoud opnieuw te gebruiken.

Je livevideo opnieuw gebruiken

Zodra je op de knop Uitzending beëindigen hebt gedrukt, ga je terug en bewerk je de Facebook-beschrijving om shownotities met tijdstempels op te nemen om mensen te laten weten wanneer je bepaalde belangrijke onderwerpen raakt. Dat is vrij snel en gemakkelijk te doen, vooral als u het gepland heeft. Het enige dat u hoeft te doen, is uitzoeken op welk tijdstip u elk punt hebt gemaakt.

Een ander ding dat belangrijk is, vooral voor je herhalingspubliek, is het toevoegen van bijschriften. Facebook heeft onlangs live ondertiteling geïntroduceerd. Om ze op te nemen, gaat u naar de Facebook Live Producer-interface en zorgt u ervoor dat live-ondertiteling is ingeschakeld. U kunt de bijschriften daarna bewerken voor de herhaling of zelfs de video downloaden en deze laten transcriberen, die u vervolgens opnieuw kunt uploaden als bijschriften.

live ondertiteling ingeschakeld voor Facebook Live-video

Bedenk waar u uw inhoud opnieuw wilt gebruiken. Ian verandert zijn liveshows in blogposts, zodat hij die waardevolle informatie nog steeds kan delen met mensen die niet per se een video willen bekijken. Een andere manier om een ​​niet-kijkend publiek te bedienen, is door de audio uit uw video te verwijderen en deze als podcast uit te brengen. Google begint podcasts op te nemen in zoekresultaten, dus dit kan goed zijn voor uw SEO.

Je kunt je video ook gewoon uploaden naar YouTube of IGTV, maar als je een landschapsgerichte video op IGTV opnieuw wilt gebruiken, wil je misschien bewerkingssoftware gebruiken om een ​​bestand in staande modus te maken.

Hulpmiddelen om te helpen bij herbestemming

Veel tools kunnen het herbestemmen gemakkelijker maken. Ian houdt van Descript, dat de audio voor je transcribeert. Als je een fout hebt gemaakt in je live-uitzending, kun je naar het woord zoeken en het gewoon uit de video verwijderen en het juiste woord toevoegen. Vervolgens kun je het hele ding exporteren als een video of een mp3. Ian houdt ook van Parallels Toolbox, waarmee je video’s van Facebook en YouTube in een betere kwaliteit naar je computer kunt downloaden.

Het is een goed idee om uit te zenden met een tool van derden als u van plan bent uw video opnieuw te gebruiken. Veel van deze tools – waaronder Ecamm Live, OBS Studio en StreamYard – nemen de video en audio ook rechtstreeks op je computer op, vaak met een hogere kwaliteit dan wanneer je de live video-herhaling downloadt.

Als dit allemaal te ingewikkeld klinkt, wees dan niet bang. Er is een tool genaamd re-purpose.io, die wordt aangesloten op je Facebook-pagina. Het neemt je livevideo’s en hergebruikt ze in podcasts door gewoon de audio te verwijderen en die naar Libsyn of je podcasting-host te uploaden, of door het in Dropbox neer te zetten.

Hergebruik de startpagina

In termen van blogposts zijn transcriptieservices zoals Rev.com en Descript snelle en gemakkelijke manieren om de transcriptie van uw liveshows te krijgen. U kunt dat vervolgens aan uw blog toevoegen, links toevoegen, het er interessanter laten uitzien en het bewerken in een blogbericht.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format