Facebook Live Producer gebruiken om live te gaan vanaf het bureaublad - DeLaatbusiness

Facebook Live Producer gebruiken om live te gaan vanaf het bureaublad

12 min


126
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je live streamen op Facebook? Vraagt ​​u zich af hoe u live kunt gaan zonder tools van derden?

In dit artikel ontdek je hoe je een livestream opzet met Facebook Live Producer. U leert hoe u waardevolle functies activeert die de betrokkenheid en het livestreambeheer verbeteren, en u ontdekt hoe u de miniatuurweergave voor uw live-video op Facebook kunt aanpassen.

Om te leren hoe je live kunt gaan via Facebook Live Producer, lees je het onderstaande artikel voor een eenvoudig te volgen uitleg of bekijk je de onderstaande video. Bekijk de video aan het einde van dit artikel om te zien hoe u live kunt gaan via de mobiele Facebook-app.

# 1: Zorg dat je technologie klaar is

Voordat je live gaat op Facebook, moet je ervoor zorgen dat al je technologie volledig functioneel is, want het laatste wat je wilt is dit grote evenement plannen en je realiseren dat je niet live kunt gaan.

Facebook Live Producer, de ingebouwde live-streamingstudio van Facebook, werkt alleen met bepaalde browsers. Ik raad aan om Firefox of Chrome te gebruiken. Je wilt ook afleiding zoveel mogelijk beperken. Dit betekent dat u tabbladen sluit die u niet nodig hebt en dat u alle apps loskoppelt die mogelijk internet proberen te gebruiken, zoals Google Drive en Dropbox. Demp ook uw meldingen, zodat u zich kunt concentreren op uw show.

Een fout die beginnende livestreamers vaak maken, is dat ze hun uploadsnelheid op internet niet controleren. Om een ​​succesvolle uitzending te hebben, moet je een uploadsnelheid hebben van minimaal 5 Mbps. Ga naar Speedtest.net om een ​​test uit te voeren om uw uploadsnelheid op internet te achterhalen . Indien mogelijk is het het beste om een ​​bedrade verbinding te hebben.

# 2: Maak je Facebook Live Video Post in Facebook Live Producer

Om live te gaan op Facebook op desktop zonder een app van derden, gebruik je Facebook Live Producer. Je kunt er rechtstreeks komen door naar facebook.com/live/producer te gaan . Of klik op uw Facebook-bedrijfspagina op de Live-knop.

ga live op Facebook door op de live-knop op uw Facebook-bedrijfspagina te klikken

Zodra Facebook Live Producer is geopend, ziet u de optie Nu live gaan waarmee u live kunt streamen. Maar voordat u dat doet, moet u uw livestream instellen.

In de onderstaande afbeelding kun je zien dat ik klaar ben om live te gaan op mijn bedrijfspagina. U kunt dat wijzigen in uw persoonlijke profiel of Facebook-groep door op het vervolgkeuzemenu te klikken. Een voorbehoud bij het live gaan in uw groep is dat sommige functies niet beschikbaar zijn, zoals het bijsnijden van uw live video.

facebook live stream setup optie om de postdetails voor je live video toe te voegen

De volgende stap is het toevoegen van een titel voor je live video. Vertel mensen waar je show over gaat, zodat ze weten waarom ze moeten afstemmen. Schrijf iets dat hun aandacht zal trekken.

Voeg een beschrijving toe onder de titel. Beschrijvingen zijn belangrijk. Onthoud dat je het tegen alle andere inhoud in de nieuwsfeed speelt, dus concentreer je op het beste deel van je livestream.

Onderaan het beschrijvingsvak vind je een paar extra opties die je in je bericht kunt opnemen. Deze pictogrammen zijn van links naar rechts:

 • Inchecken : check in om mensen te laten weten waarvandaan u live gaat streamen. Komt het van een exotische plek of een leuke conferentie?
 • Gevoel / activiteit : vertel mensen dat je super enthousiast bent over je uitzending.
 • Geld inzamelen : Als u geld inzamelt voor een organisatie, geef mensen dan de kans om deel te nemen en te doneren aan uw doel.
 • Tag Sponsor : Tag een sponsor of merk waarmee u werkt.

Onder de beschrijving zie je een gedeelte voor gamen. Als je niet aan het gamen bent, kun je dat overslaan.

Kies vervolgens uw videominiatuur als u een afbeelding heeft die u wilt gebruiken. Het moet 1200 x 675 pixels zijn. Als je geen afbeelding hebt, kun je dit na je uitzending oplossen, zoals ik later in dit artikel beschrijf.

facebook live stream setup-optie om de miniatuurafbeelding voor je video te selecteren

De functie Crosspost to More Pages is iets dat niet veel mensen weten. Hiermee kunt u live gaan op uw pagina en op de pagina van een ander merk. Klik gewoon op de optie Kruispost naar meer pagina’s en er verschijnt een venster met alle verschillende pagina’s waar u zonder extra kosten tegelijkertijd naar toe kunt gaan.

Als je een beheerder bent van een Facebook-groep, kun je kiezen naar welke groepen je live wilt gaan. Dat betekent dat u live op uw pagina kunt gaan en uw uitzending automatisch kunt delen met uw Facebook-groepen.

Een ding om op te merken is dat als je je uitzending crossposten en deelt met een groep, de opmerkingen van je kijkers op die bestemmingen niet op je hoofdbedrijfspagina verschijnen.

Als je geïnteresseerd bent in het laten groeien van je Facebook-groep, dan zul je de functie Een groep toevoegen om te promoten zeker waarderen. Hiermee kun je kiezen welke groep je wilt promoten als een call-to-action (CTA). Op die manier promoot Facebook automatisch die groep als je live streamt.

Laten we nu naar de publieksinstellingen gaan. Dit betekent dat als je het bereik van je uitzending wilt beperken, je Facebook kunt vertellen dat je alleen wilt dat mensen in een bepaalde leeftijdscategorie of geografische locatie je video bekijken. Maar vanuit een levend menselijk perspectief, wil je voor zoveel mogelijk mensen komen, dus ik raad je aan om geen beperkingen toe te voegen.

facebook live stream publiek instellingen dialoogvenster waarmee een minimumleeftijd kan worden ingesteld, en specifieke of beperkte locatie-instellingen

Pro-tip : als het gaat om livestreaming, is het altijd goed om te testen, wat het doel is van de functie Publiceren als een testuitzending. Als je dit selectievakje inschakelt, heb je een testuitzending die niemand anders kan zien, zodat je zeker weet dat je audio en video perfect werken.

facebook live stream setup optie om te publiceren als een testuitzending

# 3: Stel uw livestream in Facebook Live Producer in

Laten we nu naar het tabblad Streaminstellingen aan de rechterkant van de pagina gaan. Hier vind je een directe link naar je live-uitzending op Facebook. Als je je show wilt promoten, is dit de link die je gaat gebruiken. Het wordt www.facebook.com/ yourpage / live.

Om uw live video te starten, kunt u kiezen uit drie opties: Stream-toets gebruiken, Camera gebruiken of Gekoppelde encoder gebruiken. De opties voor de streamsleutel en de paar-encoder vereisen beide dat u een platform van een derde partij gebruikt, dus vergeet ze voor de doeleinden van dit artikel. Selecteer in plaats daarvan de optie om een ​​camera te gebruiken. Hiermee kun je je ingebouwde camera of een externe camera zoals een webcam of een DSLR (die ik graag gebruik) gebruiken.

facebook live stream setup-opties om een ​​camera te gebruiken en een persistente streamsleutel te gebruiken

Als het gaat om Setup-opties, selecteer ik altijd Use a Persistent Stream Key. Ik heb geen reden om dat te veranderen. De tweede optie is om een ​​back-upstream te gebruiken. Ik heb dat niet nodig omdat ik weet dat Facebook altijd een opname voor me zal hebben die ik in de toekomst kan downloaden.

Beheer Live Broadcast-instellingen

Nu kijken we naar de opties in het gedeelte Instellingen.

Als je een slechte internetverbinding hebt, zou ik zeggen dat je geen live shoot moet doen, maar soms moet dat wel. Ga naar de Stream-instellingen en schakel het selectievakje Live video beëindigen als stream stopt uit. Anders, als u tijdens uw uitzending een slechte internetverbinding ervaart, schopt Facebook u af en beëindigt u uw uitzending. Dat wil je niet.

Als u wilt dat mensen buiten Facebook deelnemen aan uw live-uitzending, is dat eenvoudig te doen. Kopieer en plak de insluitcode om deze op uw website te delen. Zelfs als mensen niet live kunnen kijken, kunnen ze de herhaling toch bekijken.

Een andere functie waarvan u misschien gebruik wilt maken, is de publicatie van uw video ongedaan maken zodra uw live uitzending is afgelopen. Dit kan je helpen een angst te creëren om het (FOMO) effect te missen. Wanneer ik live-stream, heb ik de neiging om dit niet aangevinkt te laten, omdat ik wil dat mensen afstemmen op de herhaling.

facebook livestream uitzending streaminstellingen om live te beëindigen als de stream stopt, insluiten met de insluitcode toe te staan ​​en de publicatie van video ongedaan te maken nadat live is afgelopen

Onder Bekijken vind je nog een onderbenutte functie: kijkers toestaan ​​de live video-uitzending terug te spoelen terwijl je live streamt. Dit geeft kijkers de kans om in te halen wat je online deelt.

Met de volgende instelling kan Facebook automatisch bijschriften voor u genereren. Dit werkt goed als de spreker dit uitspreekt, omdat de kunstmatige intelligentie van Facebook je een transcriptie kan geven. Als u zich echter in een lawaaierige omgeving bevindt, wilt u deze optie wellicht niet aanvinken om problemen te voorkomen.

Facebook live stream uitzending weergave-instellingen om kijkers in staat te stellen terug te spoelen en automatisch ondertiteling te genereren

In het gedeelte Opmerkingen kunt u wijzigingen aanbrengen in de manier waarop opmerkingen worden weergegeven in uw live uitzending. Ik gebruik geen van deze instellingen; Als uw merkpagina echter de neiging heeft om veel trollen te krijgen, kunnen deze opties nuttig zijn. Dit is wat ze doen:

 • Volger : alleen volgers van uw merkpagina mogen reageren.
 • Langzaam : als kijkers kijken, kunnen ze slechts elke 10 seconden reageren.
 • Discussie : alleen opmerkingen van kijkers die meer dan 100 tekens bevatten, worden weergegeven. Dit kan je helpen een boeiender gesprek te voeren, maar als iemand gewoon hallo wil zeggen, zal die opmerking niet eens op het scherm verschijnen.

Met deze laatste twee instellingen kunt u spammers of trollen ervan weerhouden commentaar te geven op uw uitzending.

 • Beperkt : elke Facebook-gebruiker met een account dat minder dan 2 weken oud is, kan geen commentaar geven op je uitzending.
 • Beveiligd : met deze instelling moeten commentatoren uw pagina minstens 15 minuten hebben gevolgd. Als ze uw pagina niet hebben gevolgd, kunnen ze geen reactie achterlaten.
facebook live stream uitzending commentaar instellingen die verschillende commentaar aspecten beperken

Maak peilingen en vragen

Als je betrokkenheid bij je Facebook Live-show wilt stimuleren , zijn peilingen een leuke manier om dat te doen. Typ op dit tabblad een opiniepeilingvraag en voeg de antwoorden toe waarop je kijkers moeten stemmen.

facebook live stream optie om een ​​poll te maken

Nadat je je peiling hebt gemaakt en opgeslagen, kun je bepalen wanneer deze tijdens je uitzending op het scherm verschijnt.

Een andere manier om uw publiek te betrekken, is door een vraag te stellen. Uw vraag verschijnt op het scherm en kijkers kunnen hun antwoorden achterlaten in de opmerkingen.

facebook livestream-optie om een ​​vraag te posten waarop je kijkers en publiek kunnen reageren tijdens je uitzending

Selecteer uw microfoonbron en camera

De laatste stap voordat u met livestreamen begint, is het selecteren van uw camera en microfoon. Wanneer u uw ingebouwde camera voor het eerst aansluit, kan uw browser u soms om toestemming vragen om uw browser toegang tot uw camera te geven. Zodra u die toestemming heeft verleend, hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken.

Als u een externe camera of microfoon gebruikt , kunt u uw voorkeursapparaat kiezen uit de vervolgkeuzemenu’s hieronder. In dit geval ga ik de ingebouwde webcam en een externe microfoon gebruiken.

facebook live stream setup optie om je camera en microfoon te selecteren en / of scherm te delen

U zult ook een knop opmerken waarmee u het scherm kunt delen. Een waarschuwing: als u ervoor kiest om het scherm te delen, kunt u niet terugschakelen naar uw camera. Of je gaat live met je camera of live om je scherm te delen.

Pro-tip : draag een koptelefoon als je live gaat. De reden hiervoor is dat het geluid dat uit uw bureaublad komt, in uw microfoon kan worden ingevoerd.

Zodra je alles hebt ingesteld, kun je op Live gaan klikken om je uitzending te starten.

# 4: Ga live en beheer uw Facebook Live-uitzending

Zodra je live gaat op Facebook, verschijnen de reacties van kijkers die hebben afgestemd aan de linkerkant van het scherm.

voorbeeld van Facebook-livestream zoals deze wordt weergegeven voor de streamhost met opmerkingen aan de linkerkant van het hoofdscherm, inclusief uw uitgezonden video en informatie over streaminstellingen

Als je naar beneden scrolt, zie je de streaminstellingen, inclusief de instellingen die je eerder hebt gekozen en je camera en externe microfoon.

Klik op het tabblad Stream Health om de prestaties van uw stream te zien, inclusief de videobitsnelheid, framesnelheid en audiobitsnelheid.

voorbeeld van Facebook-livestream zoals het wordt weergegeven voor de streamhost bij het bekijken van streamstatistieken onder streamgezondheid, inclusief grafieken voor videobitsnelheid, framesnelheid en audiobitsnelheid

Toon een enquête

Als je klaar bent om je peiling op het scherm te laten zien, ga je naar het tabblad Peilingen en klik je op Peilingen publiceren. Zodra mensen beginnen te stemmen, klikt u op de knop Resultaten in de video weergeven om de resultaten met hen te delen.

voorbeeld van Facebook-livestream zoals het wordt weergegeven voor de streamhost wanneer u een peiling vraagt ​​en u de peilingresultaten deelt met uw kijkers

Laat een vraag zien

Als je eerder een vraag hebt gemaakt, ga dan naar het tabblad Vragen en klik op Open kaart om deze op het scherm weer te geven. Wanneer je je vraag publiceert, zien je kijkers deze misschien niet meteen, dus geef ze een paar seconden om bij te praten.

voorbeeld van Facebook-livestream zoals het wordt weergegeven voor de streamhost wanneer u uw vraag in uw stream publiceert

Maak een clip

Je vindt een coole functie op het tabblad Videoclips. Hiermee kunt u een kort fragment uit uw live-uitzending knippen. Typ gewoon een titel en klik op Nieuwe clip maken. Nu heb je een clip die je op sociale media kunt delen om je video te plagen.

optie om een ​​clip te maken van uw Facebook-livestream onder het tabblad Videoclips

Pin en reageer op een reactie

Als je een reactie wilt vastzetten tijdens je uitzending, klik dan op Pin onder de reactie en deze wordt helemaal onderaan de livestream vastgezet.

de optie om hieronder een opmerking vast te pinnen, verschijnt voor de Facebook-livestream-host onder elke gemaakte opmerking, en laat ook zien hoe een vastgezette opmerking eruitziet wanneer deze onder aan je opmerkingen wordt vastgezet voor kijkers

Een van de leuke dingen van livestreaming vanaf je desktop is dat je kunt reageren op reacties. Dit is waarom het super handig is om voorbereid te zijn op je show als je een link wilt promoten. Zorg ervoor dat u het vanaf uw klembord kunt kopiëren en plakken.

het tonen van commentaarmoderatie in een Facebook-livestream zoals het lijkt op de host

# 5: Beëindig uw Facebook Live-uitzending

Om uw live-uitzending op Facebook te beëindigen, klikt u eenvoudig op de rode knop Live video beëindigen. Nadat je op deze knop hebt geklikt, is er altijd een vertraging, dus houd je pose of glimlach slechts 3 seconden langer vast en dan eindigt de live video.

Zodra je live video is afgelopen, kun je beoordelen hoe de livestream is verlopen en Facebook feedback geven. Als je wilt, kun je de livestream hier verwijderen of het bericht bekijken om de wijzigingen aan te brengen die je nodig hebt om je herhaling te optimaliseren.

optie om de kwaliteit van de uitzending te beoordelen nadat je Facebook-livestream is afgelopen, en om de post van de livestream te bekijken of om de stream te verwijderen

Nu ga ik je laten zien hoe je de miniatuurafbeelding kunt wijzigen die Facebook voor je heeft geselecteerd. Om dit te doen, open je je bericht en klik je rechtsboven op het pictogram met de drie stippen. Klik vervolgens op Meer opties bekijken en vervolgens op Bericht bewerken.

optie om het bericht van de Facebook-livestream te bewerken onder het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek van het streambericht

Nu zie je je miniatuur in het venster Video bewerken. Dit is uw kans om de miniatuur te kiezen die u het beste bevalt.

Klik op de miniatuur aan de rechterkant om een ​​groep automatisch gegenereerde miniaturen te krijgen waaruit u kunt kiezen.

facebook livestream video bewerken optie een automatisch gegenereerde miniatuurafbeelding kiezen

Pro-tip : Facebook kiest soms de meest gênante afbeelding, zelfs in de automatisch gegenereerde frames. Dus wat ik graag doe, is een selfie op mijn telefoon maken en die afbeelding gebruiken als miniatuur voor de video.

optie om een ​​aangepaste afbeelding te gebruiken voor de miniatuur van uw Facebook-livestream

Ga live op Facebook vanaf uw mobiele apparaat

Als u onderweg en niet op kantoor bent, kunt u Facebook Live-video vanaf uw mobiele telefoon uitzenden met de gewone Facebook-app of de Facebook Pages-app. Lees de eenvoudig te volgen uitleg hieronder of bekijk deze video om te zien hoe u live kunt gaan op Facebook op mobiel:

Tik op je Facebook-bedrijfspagina op Publiceren. Tik vanaf daar op Toevoegen aan uw bericht en selecteer vervolgens Live video in het pop-upmenu. Op het volgende scherm kun je een beschrijving toevoegen, een locatie inchecken, een vriend taggen of een gevoel toevoegen om je kijkers enthousiast te maken over je livestream.

Als je betere verlichting nodig hebt voor je live video, tik dan op het bliksempictogram. Als je wat plezier wilt hebben, tik je op het toverstafpictogram om de camera-effecten op je telefoon te ontgrendelen. Hier kun je je achtergrond veranderen, een kader toevoegen of zelfs filters gebruiken om plezier te hebben met je fans.

Als je live gaat op je smartphone, zal Facebook je show standaard automatisch in staande modus uitzenden. Als u naar de liggende modus wilt overschakelen, moet u uw telefoon in de liggende modus zetten voordat u op de knop Live gaan drukt.

Nu je alles hebt ingesteld, is het tijd om live te gaan. Tik gewoon op het pictogram voor livestreaming. Wanneer je livestreaming start, zul je merken dat de opmerkingen in de linkerbenedenhoek van het scherm verschijnen.

 • Veeg naar rechts om de opmerkingen op uw scherm te verbergen. Veeg naar links om ze terug te halen.
 • Als je met kijkers wilt communiceren, tik je gewoon op een opmerking om deze leuk te vinden of tik je op Reageren om terug te reageren.

Ga live met een vriend op mobiel

Het is gemakkelijk om een ​​gast naar uw live-uitzending op Facebook te halen. Merk op dat deze functie alleen werkt op mobiele apparaten en dat uw gast zich moet aanmelden via zijn persoonlijke profiel. Om iemand uit te nodigen om deel te nemen aan je uitzending, tik je eenvoudig op Breng ze op camera onder hun gebruikersnaam en tik vervolgens op Toevoegen. Om een ​​gast uit je livestream te verwijderen, tik je gewoon op de X.

Als je klaar bent met je livestream, tik je gewoon op de knop Voltooien. Zodra uw live uitzending is afgelopen, kunt u de video downloaden naar uw smartphone, het bericht verwijderen of openbaar houden op uw pagina.

Gevolgtrekking

Facebook Live-video is een van de beste manieren om uw merk voorop te houden bij uw publiek en u hebt hiervoor geen software van derden nodig.

Als je live op desktop wilt gaan, maakt Facebook Live Producer het gemakkelijk om je live videopost in te stellen en je livestream-instellingen te kiezen. Het geeft je ook toegang tot waardevolle functies die de betrokkenheid verbeteren, inclusief peilingen en vragen, en je livestream beheren.

Als u onderweg bent, kunt u live gaan op uw mobiele apparaat door de native app van Facebook te gebruiken. U krijgt toegang tot een functie die de belichting en camera-effecten verbetert, waarmee u uw achtergrond kunt wijzigen, uw uitzending kunt kaderen of filters kunt gebruiken. U kunt zelfs de breng-een-vriend-functie gebruiken om een ​​gast aan uw live video toe te voegen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *