Facebook-winkels en -winkels op Instagram: nieuwe zakelijke tools voor marketeers - DeLaatbusiness
Knowledge graph (kennisgrafiek)

Facebook-winkels en -winkels op Instagram: nieuwe zakelijke tools voor marketeers

2 min


138

Facebook introduceert Facebook-winkels : Facebook kondigde eerder deze week een handvol updates aan “om kleine bedrijven te helpen zich aan te passen en het gemakkelijker te maken voor mensen om dingen te ontdekken waar ze van houden”. Het belangrijkste aangekondigde product is Facebook Shops, een nieuwe versie van een bestaande Facebook-functie met een vergelijkbare naam, Facebook Page Shop .


Met Facebook Shops kunnen retailers productcatalogi uploaden naar hun Facebook-pagina of Instagram-profiel, met ondersteuning van partners zoals Shopify, BigCommerce, WooCommerce en meer. Het bedrijf merkt op dat gebruikers deze winkels rechtstreeks op de Facebook-pagina of het Instagram-profiel van de winkelier kunnen vinden, of door op een advertentie te klikken die doorverwijst naar een winkel op Facebook in plaats van op de website van de winkelier.

Facebook Shops wordt nu uitgerold en zal de komende maanden “op grotere schaal beschikbaar” zijn. Het bedrijf geeft inzicht in hoe het winkels heeft gebouwd met het oog op privacy en details over hoe het aan de slag kan op zijn Facebook for Business- site.

Instagram introduceert winkels op Instagram en mogelijkheid om rechtstreeks te winkelen vanuit het tabblad Verkennen : Instagram biedt een nieuwe plek voor gebruikers om producten en merken te ontdekken, Instagram Shops. Net als zijn tegenhanger op de vlaggenschip Facebook-site, is Instagram Shops een meeslepende online winkel die toegankelijk is via het Instagram-profiel of de Facebook-pagina van een bedrijf, maar ook via de feed, verhalen en advertenties. Instagram-winkels zijn “gratis en eenvoudig” te maken en de functie wordt in een gefaseerde uitrol uitgebreid naar alle bedrijven wereldwijd op Facebook en Instagram.

Vanaf deze zomer in de VS, zullen Instagram Shops gebruikers in staat stellen om door producten te bladeren en collecties rechtstreeks te verkennen via een speciale Shopping-tab in Instagram Explore, waarmee gebruikers rechtstreeks naar de winkel van een merk of naar shoppable posts kunnen gaan. Uiteindelijk kunnen Instagram-gebruikers in een winkelervaring springen vanuit de hoofdnavigatiebalk van de app “met slechts één tik”.

Vanaf de zomer in de VS, stelt Instagram Shop gebruikers in staat om door producten te bladeren en collecties te verkennen, een speciaal winkeltabblad dat te vinden is in Instagram Explore en dat gebruikers rechtstreeks naar de winkel van een merk of berichten die kunnen worden gekocht.

Eenmaal in een winkel kunnen klanten zelfs naadloos producten kopen in de app of vanuit een webbrowser waar afrekenen op Instagram is ingeschakeld.

Facebook lanceert de mogelijkheid om producten te verkopen via live video : naast de nieuwe winkelervaringen die op zowel Facebook als Instagram worden geïntroduceerd, test het bedrijf momenteel de mogelijkheid om producten in realtime te verkopen via Live Shopping .

Samen met de nieuwe winkelervaringen bij het uitrollen op zowel Facebook als Instagram, test het bedrijf momenteel de mogelijkheid om producten in realtime te verkopen via Live Shopping.
Verkopers, merken en makers kunnen binnenkort producten taggen vanuit hun Facebook-winkel of catalogus voordat ze live gaan. Terwijl ze uitzenden, verschijnen deze producten onder aan de live video, en kijkers kunnen er gemakkelijk op tikken om meer te weten te komen en te kopen. Live Shopping wordt getest met bedrijven op Facebook en Instagram en zal in de komende maanden breder worden uitgerold.

Facebook zal loyaliteitsprogramma’s verbinden met persoonlijke Facebook-accounts : Facebook zegt dat het een manier test voor klanten om loyaliteitsprogramma’s van het bedrijf te koppelen aan hun Facebook-profielen. Vervolgens kunnen bedrijven die loyaliteitsprogramma’s beheren via hun Facebook Shops-accounts.

In maart lanceerde Facebook een nieuw proefprogramma in de VS met een handvol bedrijven dat het bestaande lidmaatschap van een merkentrouw van een klant zou koppelen aan hun Facebook-identiteit. Zo konden klanten van beautymerk Sephora gemakkelijk hun punten en beloningen in de Facebook-app bekijken.

Deze week lijkt Facebook dit programma uit te breiden met manieren om kleine bedrijven te helpen bij het opzetten, beheren en presenteren van een loyaliteitsprogramma op Facebook Shops. Het bedrijf heeft echter geen verdere details gedeeld.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format