Geavanceerde doelgroepgerichtheid op Facebook voor e-commercebedrijven - DeLaatbusiness

Geavanceerde doelgroepgerichtheid op Facebook voor e-commercebedrijven

7 min


127

Wilt u geavanceerde Facebook-advertentietargeting doen? Bent u op zoek naar tools om het bijhouden van aangepaste evenementen op Facebook gemakkelijker te maken?

Om te ontdekken hoe e-commercebedrijven geavanceerde Facebook-advertentietargeting kunnen gebruiken, interview ik Miracle Wanzo op de Social Media Marketing Podcast .

Miracle is een expert op het gebied van Facebook-advertenties en mede-oprichter van Discovery Marketing , een technische dienst voor Facebook-advertenties. Ze is ook de oprichter van Hip Undies, een e-commercesite voor vrouwen.

Miracle legt uit hoe Facebook Custom Events-parameters nieuwe manieren kunnen onthullen om de gebruikersgegevens van uw e-commerce-site te analyseren en te gebruiken voor een beter rendement op uw advertenties.

Luister nu naar de podcast

Dit artikel is afkomstig van de Social Media Marketing Podcast , een topmarketingpodcast. Luister of schrijf je hieronder in.

Waar abonneren : Apple Podcast | Google Podcasts | Spotify | RSS

Scroll naar het einde van het artikel voor links naar belangrijke bronnen die in deze aflevering worden genoemd.

Miracle’s reis naar het beheersen van Facebook-advertenties

Miracle begon klanten te helpen met Facebook-advertenties in 2009 of 2010 toen advertenties alleen in de rechterkolom van het platform werden weergegeven. De creatieve opties voor advertenties waren vrij eenvoudig, maar toen Miracle begon te leren en Facebook evolueerde, besloot ze van Facebook-advertenties haar specialiteit te maken.

Er was slechts één probleem. Lange tijd was er geen betrouwbare bron voor voorlichting over Facebook-advertenties. Veel affiliate marketeers en CPA-marketeers waren begonnen met het gebruik van crowdfunding-productplatforms, en die bleken een geweldige plek voor Miracle om meer te weten te komen over Facebook-advertenties.

Kort daarna begon Facebook met het formaliseren van hun trainingsprogramma, Facebook Blueprint, en begon het mediakopers, mediaplanners en anderen in de branche te certificeren. Miracle behaalde verschillende certificeringen en nam deel aan het Facebook Marketing Partners for Technical Services-programma. Door deze certificeringen te doorlopen, kon ze het Facebook Ads-platform effectief gebruiken, omdat ze leerde hoe het platform is gestructureerd.

Waarom Facebook-advertenties voor e-commerce?

Miracle houdt van Facebook-advertenties (en digitale advertenties in het algemeen) omdat de afstand van idee tot uitvoering zo kort is. U kunt een idee hebben van een invalshoek die u wilt nemen met een product dat u bij zich heeft (of een product dat u misschien wilt meenemen) en u kunt een advertentie laten opzetten en dezelfde dag op Facebook en Instagram publiceren om te zien of uw concept krijgt grip.

De bijna onmiddellijke feedback op proof-of-concept via uw advertenties maakt Facebook-advertenties tot een bijzonder geweldig platform voor een bedrijf dat dingen online verkoopt.

Het miniatuurkader voor minimaal levensvatbaar product voor onderzoek

Miracle bouwde samen met haar vriend Kevin Williams een raamwerk voor dit onderzoek dat ze het Miniature Minimum Viable Product noemen. Het framework richt zich op het leveren van data om deze vragen te beantwoorden: Hoe zet je een product op? Wat zet je op een bestemmingspagina of een add-to-cart-pagina? Welk verkeersvolume bepaalt of u over voldoende gegevens beschikt om te bellen en welke indicatoren meet u om te bepalen of het product succesvol zou zijn als u het in uw winkel zou aanbieden?

Miracle heeft met succes het framework met Facebook-advertenties gebruikt om te beslissen of ze een product wil verkopen of hoe ze een product in haar eigen winkel wil plaatsen.

Geavanceerde doelgroepgerichtheid op Facebook met Facebook-advertenties

Voor een eCommerce-site gebruiken mensen meestal de Facebook-pixel om de typische “trechter” -componenten bij te houden: of sitebezoekers het product hebben bekeken, het aan de winkelwagen hebben toegevoegd, het afreken- of aankoopproces hebben gestart en of ze de aankoop hebben voltooid. Dat is geen slechte start, maar er is zoveel meer.

Consumenten ondernemen veel verschillende acties op locatie die de intentie aangeven, naast het toevoegen van een product aan een winkelwagentje.

Ter illustratie: een consument die een bepaalde hoeveelheid tijd op uw site doorbrengt of door specifieke afdelingen of categorieën bladert, doet mogelijk onderzoek naar producten zonder ooit het aankoopproces te starten. Als u die acties niet bijhoudt, loopt u waardevolle kansen voor retargeting mis.

Hoe kom je erachter wie de intentie heeft om te kopen en wie niet?

U volgt de signalen die u als adverteerder helpen om het gedrag van die mensen te evalueren. Wanneer u identificeert welke signalen de intentie bepalen, kunt u de consumenten die die signalen hebben gecreëerd in relevante doelgroepen plaatsen. Vervolgens kunt u die doelgroepen retargeten en / of gebruiken om nieuwe lookalikes te creëren die u helpen uw prospecting verder uit te breiden.

Miracle heeft een goed begrip van enkele geavanceerde manieren om deze technieken voor doelgroepgerichtheid te bereiken met behulp van de Facebook-pixel met standaardevenementen en aangepaste evenementen.

Facebook pixel setup

Facebook Standard Events vs. Facebook Custom Events

De tracking voor signalen zoals AddToCart, InitiateCheckout of CompleteRegistration wordt via standaardgebeurtenissen in de Facebook-pixel ingebakken.

Met Facebook kun je momenteel de volgende standaardgebeurtenissen volgen:

 • Voeg betalingsinfo toe
 • Voeg toe aan winkelkar
 • AddToWishList
 • Voltooi registratie
 • Contract
 • Product aanpassen
 • Doneer
 • FindLocation
 • InitiateCheckout
 • Lood
 • Paginaweergave
 • Aankoop
 • Schema
 • Zoeken
 • StartTrial
 • Aanvraag indienen
 • Abonneren
 • ViewContent

Alle signalen die u buiten standaardgebeurtenissen meet, worden beschouwd als aangepaste gebeurtenissen . Er zijn enkele aangepaste evenementen waar elke site van kan profiteren.

Als iemand bijvoorbeeld per ongeluk naar uw site is gekomen en heel snel is teruggestuurd, wilt u hem misschien niet toevoegen aan een retargeting-publiek. U kunt een aangepast evenement gebruiken om de tijd waarop de Facebook-pixel wordt geactiveerd met een paar seconden te vertragen, waardoor de mensen die onmiddellijk uit uw publiek zijn teruggekaatst, worden uitgesloten. Of u kunt eenvoudig de tijd op de site meten en alleen mensen retargeten die zich op uw site bevinden voor een door u aangewezen periode.

In sommige apps en tools van derden voor e-commerceplatforms is het bijhouden van aangepaste gebeurtenissen (zoals tijd op de site) vaak ingebouwd. Voor Shopify-gebruikers omvatten deze tools Elevar, Trackify en een goedkope app in de Shopify-app store genaamd Pixel Perfect van Littledata. Miracle houdt van PixelYourSite voor gebruikers van WordPress of WooCommerce.

Als u echter volledige controle wilt over de gebeurtenissen die u bijhoudt, biedt Google Tag Manager u de flexibiliteit om tracking te implementeren voor elk aangepast evenement zonder in de code van uw Shopify- of WordPress-thema te hoeven graven. Er is zeker een leercurve voor Google Tag Manager, waarschuwt Miracle. Maar als je het eenmaal hebt, zegt ze dat je een heel eenvoudige, gebruiksvriendelijke en betrouwbare structuur hebt voor het beheren van trackingtags op je website.

Google Tag Manager-startpagina

Waardevolle tactieken voor doelgroepgerichtheid op Facebook

Aangepaste evenementen helpen u uw verkeer verder te kwalificeren op een manier die u ofwel meer inkomstenkansen kan bieden of u kan helpen om klanten op een kosteneffectievere manier te bereiken. Waar het echt op neerkomt, is naar je publiek kijken op basis van hun gedrag en heel specifiek zijn over datgene waarmee je ze target.

Nadat u aangepaste gebeurtenissen met parameters heeft ingesteld, kunt u aangepaste doelgroepen samenstellen van mensen die de actie hebben uitgevoerd die u in uw aangepaste gebeurtenis hebt gedefinieerd. Om dit te visualiseren, kunt u een publiek samenstellen van mensen die schoenen hebben bekeken of schoenen aan de winkelwagen hebben toegevoegd (het evenement) en dat publiek segmenteren op basis van parameters die de specifieke gegevenspunten voor dat aangepaste evenement aangeven, zoals categorie, prijs of een andere factor. .

U kunt ook een publiek van websitebezoekers opbouwen, gesegmenteerd op basis van de hoeveelheid tijd die ze op uw site doorbrengen. Vervolgens kunt u mensen opnieuw targeten die 5 seconden of langer op uw site zijn geweest om te zien of u een beter rendement op de advertentie-uitgaven behaalt dan iedereen die uw website bezoekt opnieuw te targeten, ongeacht de tijd op de site. Een andere optie zou kunnen zijn om mensen die 25% van een video op uw site hebben bekeken, opnieuw te targeten.

een aangepaste doelgroep van de Facebook-website instellen op basis van bestede tijd

Als u een lange verkooppagina heeft, kunt u ervoor kiezen om iedereen die die pagina bezoekt opnieuw te targeten of alleen mensen die hebben gescrolld en meer dan 50% ervan hebben gelezen. Als je een video op die verkooppagina hebt, kun je mensen retargeten die ten minste 25% van de video hebben bekeken.

Hoe zit het met mensen die tot op de bodem zijn gekomen of meer dan een bepaalde hoeveelheid tijd op die pagina hebben doorgebracht? Als uw verkooppagina de aanbieding pas onthult nadat u hebt gescrolld, kunt u een zogenaamd zichtbaarheidselement maken : in plaats van iedereen die naar de site is gekomen opnieuw te targeten en hen hetzelfde te behandelen, gaat u websitebezoekers segmenteren op degenen die hebben gescrolld en gelezen ver genoeg om bij het aanbod te komen. Vervolgens kunt u ze in afzonderlijke doelgroepen plaatsen en ze afzonderlijk opnieuw targeten.

Miracle had onlangs een klant wiens productpagina hetzelfde kledingstuk aanbood in de maten voor volwassenen en kinderen. Dat is een belangrijk onderscheid. Als iemand iets voor kinderen koopt, moet u dat verkeer onderverdelen in een aparte doelgroep voor retargeting. Op die manier zien ze de advertentie met kinderen in plaats van volwassenen als u ze een advertentie laat zien.

Mensen in de auto-industrie kunnen hun publiek segmenteren op basis van de fabrikant of naar het model. In de schoonheidsindustrie kunt u doelgroepen segmenteren op basis van of ze producten voor de vette of droge huid bekijken.

Er zijn bijna eindeloze manieren om aangepaste gebeurtenisparameters te gebruiken om uw websitebezoekers en klanten te segmenteren in retargeting-doelgroepen. Om meer uit deze doelgroepen te halen, kunnen lookalikes helpen.

Waardevolle Lookalike Audiences Tactics

Veel mensen gebruiken zaken als aankoopgerelateerde variabelen om een ​​vergelijkbaar publiek op te bouwen. Een andere optie is om uw lookalike publiek te baseren op een publiek van mensen die een groot aantal items hebben gekocht of herhaalaankopen hebben gedaan.

Facebook-lookalike publieksopstelling

Als u aangepaste gebeurtenisgegevens naar Facebook kunt verzenden en verschillende aangepaste doelgroepen kunt opbouwen, vindt u verschillende manieren om naar uw advertenties te kijken. Dit geeft je meer invalshoeken om rekening mee te houden bij het bouwen van lookalikes en je kunt meerdere datapunten combineren om een ​​nieuw waardevol publiek voor je website te creëren; waardoor wordt voorkomen dat hetzelfde publiek steeds weer opnieuw wordt opgebrand.

Een manier om dat te doen is door een productcategorie te combineren met een waarde die in die categorie wordt uitgegeven. Of je kunt een lookalike maken van een aangepast publiek van mensen die meer dan $ 200 aan lingerie hebben uitgegeven, versus een lookalike van mensen die $ 200 of meer aan pyjama’s hebben uitgegeven.

Zolang het seed-publiek van je aangepaste evenementen ten minste 100 mensen bevat, kun je het gebruiken om een ​​lookalike te bouwen. Als uw seed-publiek te klein is, zijn er mogelijk niet genoeg gegevenspunten om een ​​lookalike op te bouwen.

Wonderwaarschuwingen dat betekent niet dat je helemaal gek moet worden en mensen moet combineren die verschillende dingen hebben gedaan om een ​​groter publiek te krijgen. Als u seed-doelgroepen combineert, wilt u dit toch doen, zodat het logisch is voor de manier waarop uw bedrijf werkt.

Uiteindelijk wilt u aangepaste evenementen gebruiken om te laten zien hoe mensen omgaan met uw website en uw producten en diensten, en om de manier waarop u ze op de markt brengt te begeleiden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format