Hoe de betrokkenheid van Instagram-berichten te verbeteren: 4 tips - DeLaatbusiness

Hoe de betrokkenheid van Instagram-berichten te verbeteren: 4 tips

5 min


123
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je meer Instagram-betrokkenheid? Op zoek naar tips om Instagram-posts te maken die beter presteren?

In dit artikel ontdek je hoe je Instagram-posts ontwerpt en levert die de betrokkenheid op Instagram vergroten.

# 1: Hacks voor Instagram-feedpostindeling

Welk type Instagram-berichtformaat werkt het beste: foto’s, video’s of carrousels? Algoritmisch heeft Instagram geen voorkeur voor foto’s of video’s. Als je publiek de voorkeur geeft aan video’s, wil je meer video’s maken. U moet dus naar uw eigen statistieken kijken om dat te bepalen.

Maar carrousels zijn mijn kleine hack die ik wil dat je uitprobeert – hoewel ik niet aanbeveel om dit formaat altijd te gebruiken, omdat carrousels overweldigend kunnen zijn voor je publiek.

Met een carrouselpost kun je 2–10 foto’s of video’s in één bericht delen waar mensen doorheen kunnen vegen om meer inhoud te zien.

Instagram-carrouselpost met 3 afbeeldingen

Waarom hou ik van carrousels als een hack? Het verdubbelt de kans op blootstelling.

Als iemand je bericht op de eerste afbeelding ziet en er niet op reageert, zal Instagram je bericht de volgende keer dat ze inloggen opnieuw laten zien, waarschijnlijk met de tweede afbeelding. Maar soms identificeert het algoritme een andere afbeelding in de reeks om hen te laten zien dat het denkt dat die persoon eerder geneigd is om mee te doen. Je hebt dus een dubbele kans om bekendheid en betrokkenheid te krijgen.

# 2: Instagram Feed Post Content Hacks

Het volgende onderdeel van een Instagram-bericht dat we willen bekijken, is het daadwerkelijke advertentiemateriaal dat je deelt. Hier zijn een paar tips om betere resultaten uit uw inhoud te halen.

Gebruik kleur strategisch

Het is bewezen dat de kleur blauw ongeveer 20% –30% meer betrokkenheid op Instagram oplevert. Mensen reageren op de kleur blauw. Zorg voor een blauwe lucht, een blauw product, een blauw label of blauwe kleding. Iets in je afbeelding met een vleugje blauw kan de betrokkenheid bij dat bericht vergroten.

Instagram-bedrijfspost met de kleur blauw

Een andere favoriete hack van mij is om een ​​zeer minimale, gedempte achtergrond in je afbeelding te gebruiken. Combineer een lichte achtergrond – wit of grijs – met een opvallende kleur om op te vallen in de Instagram-feed. Dat zorgt ervoor dat kijkers langzamer scrollen en meer aandacht besteden aan uw inhoud.

Instagram-bedrijfspost met gedempte achtergrond en pop van kleur

Live onderwerpen weergeven

Mensen verbinden zich met mensen. Laat in plaats van uw product op een doos of plank te zien, iemand zien die dat product vasthoudt of gebruikt. Je zou de foto over iemands schouder kunnen schieten. Of laat gewoon iemands hand zien, of hun voeten op een stoel.

Op het moment dat u een menselijke component aan uw advertentie toevoegt, neemt uw betrokkenheid toe.

Instagram-bedrijfspost met persoon die product draagt

Een andere favoriet is dieren. Iedereen houdt van schattige dieren – puppy’s, kittens, schapen, varkens, noem maar op. Als je een dier in je Instagram-afbeelding kunt opnemen, krijg je waarschijnlijk meer betrokkenheid.

Instagram-bedrijfspost met hond

Gebruik tekstoverlays in Instagram-feedafbeeldingen om context te bieden

Een van mijn persoonlijke trucs is om twee of drie eenvoudige woorden over mijn afbeelding te leggen om mensen precies te vertellen wat er in het bijschrift zal staan. Ik doe dit voor nieuwe Instagram-functies en updates. Het zorgt ervoor dat mensen onmiddellijk stoppen, opletten en het bijschrift lezen, waardoor meer betrokkenheid en indrukken op mijn inhoud worden gegenereerd.

Instagram-bedrijfspost met tekstoverlay

# 3: Instagram Feed Post Caption Hacks

Het volgende onderdeel van je Instagram-inhoud is het bijschrift. Bijschriften zijn superbelangrijk om conversies te stimuleren, dus zorg ervoor dat u er goed over nadenkt.

Mijn eerste tip is om een sterke eerste zin te schrijven . Instagram-ondertitels worden in de feed afgekapt met “… more”, dus mensen lezen eigenlijk alleen de eerste twee regels van je bijschrift. Als dat hun aandacht niet trekt, scrollen ze gewoon langs je bericht.

Instagram-bedrijfspost met sterke eerste zin

Beschouw uw eerste zin als een geweldige titel van een blogbericht of een koptekst van een e-mailonderwerp. Gebruik hoofdletters. Voeg emoji’s toe. Doe iets om de aandacht van mensen op dat bijschrift te vestigen, zodat ze op “… meer” tikken en het hele ding lezen.

Overweeg daarnaast om hashtags aan je bijschrift toe te voegen. Hashtags zijn ongelooflijk krachtig om meer aandacht te krijgen voor uw inhoud. Als je wilt leren hoe je hashtags strategisch kunt gebruiken, lees dan deze complete gids voor Instagram-hashtags .

Instagram-bedrijfspost met emoji's en hashtag

# 4: Instagram Feed Post Branding Hacks

Nu ga ik een aantal hacks met jullie delen om consistent goed branded content te creëren die je publiek onmiddellijk zal herkennen als de jouwe wanneer ze door de feed scrollen.

Gebruik 2 tot 3 vergelijkbare filters in al je Instagram-afbeeldingen

Een van mijn favoriete brandingtips is om slechts twee of drie Instagram-filters te kiezen bij het maken van je inhoud. Kies filters die erg op elkaar lijken en consistent zijn in het kleurenspectrum. Als je een geel-toon filter kiest, laat al je filters dan in die toon; hetzelfde geldt voor een blauwtintenfilter.

Als u voedselgerelateerde inhoud maakt, kijk dan naar filters met een hoge verzadiging. Helderdere tinten zoals Lo-Fi brengen het contrast in eten echt naar voren. Als uw merk meer vintage is, geven filters zoals Gingham en Sierra een meer antieke uitstraling aan uw inhoud die ook trouw kan blijven aan al uw branding.

twee Instagram-profielen met blauwe en gele toonfilters

Gebruik geen watermerken in uw Instagram-afbeeldingen

Een van de vragen die mensen me vaak stellen, is of ze een watermerk of logo aan hun Instagram-afbeeldingen moeten toevoegen. Ik raad dit niet aan. Het is eigenlijk erg onaangenaam voor de meeste mensen om te zien dat je logo over je inhoud spat, dus probeer dit te vermijden. Zoek in plaats daarvan creatieve manieren om consistent te zijn met uw inhoud.

Gebruik unieke camerahoeken om Instagram-foto’s te maken

Een andere truc die ik vaak aanbeveel, is om unieke camerahoeken te gebruiken om je Instagram-foto’s te maken . Buig laag, schiet in een kleine hoek of sta hoger. Als je altijd vanuit een bepaald esthetisch perspectief fotografeert, zal het een onmiddellijke subliminale verbinding met je merk creëren wanneer mensen die inhoud bekijken.

ALT

Pro-tip: kom regelmatig op Instagram

Als je actief betrokken bent op het platform, beloont Instagram je met meer bereik. Zorg ervoor dat u minstens één keer per dag inlogt om te liken, commentaar te geven, te scrollen en een of twee verhalen te bekijken, want uw positieve tijd op het platform zal resulteren in meer bereik en bekendheid voor uw inhoud. Dus niet posten en spook; kom in plaats daarvan regelmatig opdagen voor uw publiek. Het zal iedereen op de lange termijn helpen.

Gevolgtrekking

Als je hard werkt om inhoud op Instagram te maken en het gevoel hebt dat je inhoud nergens heen gaat, probeer dan de bovenstaande hacks om je afbeeldingen en bijschriften te optimaliseren voor betere resultaten. Met deze tips kunt u de visuele component van uw berichten verbeteren, effectievere bijschriften schrijven en een stijl creëren die uw publiek in de feed zal herkennen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format