Hoe Facebook advertenties levert: wat marketeers moeten weten - DeLaatbusiness

Hoe Facebook advertenties levert: wat marketeers moeten weten

8 min


118
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u betere resultaten met uw Facebook-advertenties? Begrijpt u hoe het bezorgsysteem van Facebook-advertenties werkt?

In dit artikel leert u hoe de leerfase van Facebook-advertenties de zichtbaarheid van uw advertenties beïnvloedt en vindt u tools om de advertentieprestaties te verbeteren.

Hoe werkt het bezorgsysteem van Facebook-advertenties?

De Facebook-veiling en het algoritme zijn ontworpen om gebruikers betrokken te houden en hen de beste, meest relevante advertenties te laten zien.

Het algoritme van Facebook is een van de krachtigste algoritmen ter wereld en is ontworpen om boeiende, sympathieke berichten weer te geven. Het algoritme creëert meer factoren die bijdragen aan hoe hoog uw advertentie in de nieuwsfeed wordt geplaatst; het gaat niet alleen om uw bod en budget.

Het Facebook-algoritme en de veiling zijn de systemen die de plaatsing van Facebook-advertenties bepalen. Dus wat is het verschil tussen de twee? Het algoritme creëert een systeem dat bepaalt wanneer en waar elke Facebook-advertentie wordt geplaatst, terwijl de veiling bepaalt welke advertentie van welke adverteerder wordt weergegeven aan welke gebruiker.

Facebook-adverteerders strijden in de veiling om de top van de nieuwsfeed. Advertenties worden in de veiling beoordeeld op basis van de betrokkenheid, het publiek en het bod. Dit betekent dat u, om de hoogste zichtbaarheid te krijgen, geweldige betrokkenheid nodig heeft (opmerkingen, gedeelde items, reacties) , een goed gedefinieerd publiek en het juiste bod om die doelgroep te bereiken.

opmerkingen, deelacties en reacties op Facebook-advertentie

Hoe bepaalt Facebook hoe goed uw advertenties presteren met het algoritme en in de veiling? Met de leerfase .

De leerfase van de levering van Facebook-advertenties

De leerfase is de periode die het algoritme nodig heeft om te leren hoe u uw Facebook-advertenties zo efficiënt mogelijk kunt weergeven. Elke keer dat nieuwe advertenties de veiling binnenkomen, gaan ze de leerfase in, zodat het algoritme kan beslissen welke advertentie waar en aan welke gebruiker wordt weergegeven.

Het algoritme leert van een reeks patronen, en patronen zijn gemakkelijker te bepalen met tijd en vallen en opstaan. Hoe vaker Facebook uw advertenties (impressies) laat zien, hoe beter het algoritme deze patronen kan ontdekken, wat resulteert in lagere kosten per actie (CPA) en betere algehele prestaties.

Facebook-advertenties in leerfase

Uw Facebook-advertenties verlaten de leerfase wanneer u ongeveer 50 evenementen bereikt voor het doel waarvoor u hebt geoptimaliseerd (bijvoorbeeld Aankopen of Toevoegen aan winkelwagentje).

Zodra uw advertentieset 50 conversies heeft behaald, wordt uw advertentie weergegeven in de actieve modus, de meest stabiele fase van uw advertenties. Dit is de fase waarin uw kosten het meest consistent moeten zijn en uw conversies in een normaal tempo moeten worden gegenereerd.

Facebook-advertenties in actieve leveringsfase

Als uw advertentieset geen 50 conversies genereert, begint het in een beperkte leerfase . Afhankelijk van uw product en bedrijfsdoelen, is beperkt leren iets waar u naar kijkt als een rode vlag of leert negeren.

Facebook-advertenties in leerfase

Drie belangrijke prestatie-indicatoren kunnen u helpen bepalen of beperkt leren iets is waar u aan moet werken of dat u het negeert:

 • Wat is uw CPA voor kosten met winstmarge ? Als uw kosten per aankoop relatief hoog zijn en uw winstmarge laag, ziet u geen hoog rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) . In dit geval moet u de tips in sectie 2 hieronder gebruiken om uw advertenties uit leerbeperking te halen.
 • Controleer uw ROAS . Facebook berekent uw winstgevendheid voor u. Als uw ROAS laag is, wilt u ervoor zorgen dat uw advertenties niet meer worden beperkt.
 • Identificeer het break-evenpoint voor uw bedrijf en Facebook-advertenties . Elk bedrijf heeft zijn eigen break-evenpoint met advertenties. Als uw bedrijf een lage gemiddelde bestelwaarde (AOV) en hoge kosten heeft, kan uw break-evenpoint hoger zijn. Kortom, als u niet de verkopen krijgt die u nodig heeft om winstgevend te zijn, wilt u voorkomen dat u beperkt leert.

Lees verder voor stapsgewijze instructies over het analyseren van de leerfase en het elimineren van leerbeperkingen.

# 1: Bepaal hoe uw Facebook-advertenties presteren

U kunt zien in welke leveringsfase uw Facebook-advertenties zich bevinden – actief, leerzaam of leerbeperkt – door naar de kolom Levering in Facebook Ads Manager te kijken.

Verzendkolom in Facebook Ads Manager

Houd er bij het plannen van uw campagnes rekening mee dat Facebook-advertenties (in de meeste gevallen) het beste presteren wanneer ze de leerfase hebben verlaten. Dus als u een kerstuitverkoop plant, weet dan dat uw campagne tijd nodig heeft om te leren voordat deze optimaal presteert en u het succes kunt meten.

Geef uw campagne deze keer niet alleen, maar zorg ervoor dat uw uitverkoop lang genoeg duurt om gegevens te verzamelen wanneer uw campagne uit de leerfase is. Of u kunt de leerfase versnellen door de motor met meer geld van brandstof te voorzien.

Pro-tip : onthoud dat alle nieuwe Facebook-advertenties de leerfase ingaan. Omdat het algoritme nog steeds leert wat het beste werkt voor uw advertenties en doelgroep, kunt u het beste pas wijzigingen aanbrengen als uw campagne de leerfase heeft verlaten en de actieve of beperkte leerfase is binnengegaan. Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

# 2: Voorkom dat uw Facebook-advertenties terugkeren naar de leerfase

Zodra uw Facebook-advertenties in de actieve modus of de leerfase worden weergegeven, zouden uw CPA’s moeten dalen (meer informatie over hoe u dit later kunt bepalen). Wanneer uw advertenties optimaal beginnen te presteren en de leerfase hebben verlaten, moet u maatregelen nemen om te voorkomen dat u opnieuw in de leerfase terechtkomt.

Volg deze richtlijnen om te voorkomen dat uw Facebook-campagnes terugvallen in de leerfase:

 • Breng budgetwijzigingen langzaam aan . Als u uw budget met 10% tot 20% verhoogt, worden uw advertenties niet teruggeschakeld naar de leerfase, dus het is raadzaam uw budget langzaam te verhogen . U kunt elke dag een budgetverhoging van 10% doorvoeren, maar voor grotere wijzigingen moet u uw campagne dupliceren of u ervan bewust zijn dat uw campagne teruggaat naar de leerfase. De leerfase is niet het einde van de wereld, maar het betekent wel dat uw advertenties niet gestabiliseerd zijn en optimale resultaten opleveren.
Als u deze campagne bewerkt, kan de leerfase voor het bericht over advertentiesets worden gereset
 • Breng geen wijzigingen aan in uw bodbediening of ROAS-beheerbedrag . Als uw CPA’s hoog zijn en u dit wilt verbeteren door uw biedingsbeheerstrategie te wijzigen, weet dan dat uw campagne hierdoor weer in de leerfase terechtkomt.
 • Als u wijzigingen in uw advertentie wilt aanbrengen en uw tekst of afbeeldingen wilt bijwerken, batchgewijs uw wijzigingen . Breng uw wijzigingen allemaal tegelijk aan en wacht een week tussen de wijzigingen, zodat het algoritme opnieuw kan leren en de resultaten kan maximaliseren. Zelfs als u een komma of een woord in uw tekst wijzigt, kunnen uw advertenties weer leren. Dit is nog een reden om ervoor te zorgen dat uw advertentie wordt bewerkt en getest voordat uw campagne live gaat.

# 3: Los problemen met Facebook-advertenties op in de leerbeperkte leveringsfase

Als de kolom Levering Learning Limited weergeeft en uw CPA, ROAS en break-evenpoint u allemaal vertellen dat u moet proberen om in de actieve fase te komen, volgt u deze stappen om problemen op te lossen en uit de leerbeperking te komen:

 • Combineer Facebook-advertentiesets, advertenties en campagnes . Te veel opties maken het moeilijk voor het algoritme om erachter te komen wat het beste werkt voor uw publiek. Tegelijkertijd zullen te veel doelgroepen en creatievelingen uw budget dun verspreiden, wat het algoritme belemmert om de juiste mensen te vinden om te converteren. Een manier om doelgroepen te combineren, is door te kijken naar de overlapping van uw doelgroep .
Facebook Audience Overlap-tool
 • Verbreed uw publiek . Als u een niched publiek heeft geselecteerd voor uw advertentieset, probeer dan uw publiek uit te breiden. Dit geeft Facebook meer opties, zodat het 50 conversies kan genereren en hopelijk uw campagne in de actieve modus kan brengen.
 • Probeer uw budget te verhogen . Door uw budget te verhogen, krijgt Facebook de mogelijkheid om meer vertoningen te krijgen, wat betekent dat Facebook meer gegevens en meer manieren heeft om 50 conversies te krijgen om uit de leerfase te komen.
 • Verhoog of verlaag uw bod of kostenbeheersing . Op dezelfde manier als u uw budget verhoogt, kan uw campagne 50 conversies genereren, evenals uw bod en kostenbeheersing. Biedingen en controlelimieten helpen uw Facebook-advertenties te worden beoordeeld in de veiling, dus het is belangrijk om uw ideale bodlimiet te vinden – waar u uw CPA’s kunt beheren, maar toch voldoende leads kunt genereren om te voorkomen dat u beperkt leert.
 • Als uw kosten per resultaat te hoog zijn, optimaliseer dan voor iets hogers in uw trechter . In plaats van te optimaliseren voor aankopen, kunt u proberen te optimaliseren voor Toevoegen aan winkelwagentje. Het doel is om 50 evenementen te halen in een periode van 7 dagen.
selecteer de conversiegebeurtenis Toevoegen aan winkelwagentje in Facebook Ads Manager

Natuurlijk zullen al deze veranderingen uw Facebook-advertenties terug in de leerfase brengen, maar ze geven uw advertentieset ook de mogelijkheid om vervolgens in de actieve modus te gaan, in plaats van beperkt te leren. De leerfase werkt in een doorlopend 7-dagenvenster, dus houd hier rekening mee als uw tijdlijn. Als u nog steeds vastzit in het leren, maar uw advertenties zijn uit de leerfase, kunt u meer gegevens analyseren met de Inspect-tool, die hierna wordt beschreven.

# 4: Analyseer de prestaties van Facebook-advertenties met de inspectietool

Zodra uw Facebook-advertentieset meer dan drie dagen aan gegevens heeft, kunt u de Inspect-tool gebruiken om te zien hoe uw advertentieset presteert met verschillende statistieken en visuele grafieken. U kunt deze tool zelfs gebruiken als uw advertentieset zich in de leerfase bevindt.

Helaas is de Inspect-tool alleen beschikbaar voor bepaalde campagnedoelstellingen. Momenteel zijn deze doelstellingen verkeer, app-installaties, leadgeneratie en conversies.

Om de Inspect-tool te gebruiken, voert u eerst de Facebook-campagne in die u wilt analyseren. Klik vervolgens onder de naam van de advertentieset die u wilt bekijken. Of klik op Bewerken en vervolgens op het vergrootglaspictogram.

Nu bevindt u zich in de inspectietool.

vergrootglaspictogram voor Facebook Inspect-tool

De Inspect-tool toont details van veilingwedstrijden. Hoe meer concurrentie uw Facebook-advertentieaccount heeft, hoe hoger uw CPA’s zullen zijn.

Veilingvoltooiingsgegevens in Facebook Inspect-tool

De Inspect-tool laat ook zien hoe de leerfase uw Facebook-advertenties heeft beïnvloed. U kunt in de leerfase bepalen of uw advertenties winstgevend zijn en kijken of de prijzen zijn gestegen of gedaald.

U kunt ook de First-Time Impression Ratio zien, het percentage dagelijkse vertoningen dat afkomstig is van mensen die uw advertenties voor het eerst zien. Dit is cruciaal als u meer nieuwe prospects bovenaan uw trechter wilt krijgen.

Eerste indrukratio in Facebook Inspect-tool

Veilingoverlap is het aantal keren dat een advertentieset uit de veiling is verwijderd omdat deze concurreerde met een van uw andere advertentiesets. Als uw campagnes een laag bereik of een laag aantal vertoningen hebben, bekijkt u deze gegevens om te zien of u bepaalde doelgroepen en advertentiesets moet combineren.

De Inspect-tool toont ook uw belangrijke bewerkingsgeschiedenis, zodat u begrijpt hoe uw bewerkingen de prestaties van Facebook-advertenties en de leerfase beïnvloeden.

Aanzienlijke bewerkingsgeschiedenisgegevens in de Facebook Inspect-tool

Sommige Facebook-adverteerders ontdekken dat hun advertenties het beste presteren in de leerfase, zodat ze altijd wijzigingen en updates in hun advertenties aanbrengen om ze in die fase te houden. De Inspect-tool geeft u de gegevens die u nodig hebt om weloverwogen beslissingen te nemen over hoe uw advertenties worden weergegeven, zodat u kunt doen wat het beste is voor uw bedrijf.

Gevolgtrekking

Met meer dan 7 miljoen wereldwijde adverteerders is het belangrijk om de prestaties van uw Facebook-advertenties in de beginfase te analyseren, zodat u uw campagne kunt optimaliseren en opschalen voor succes.

De volgende keer dat u een Facebook-campagne start, analyseert u uw account in de fasen leren, beperkt leren en actief, zodat u het algoritme van Facebook kunt gebruiken. Als u in de leerfase winstgevende campagnes kunt maken, kunt u analyseren hoe uw campagne presteert in verschillende fasen en vervolgens de juiste campagnes op het juiste moment opschalen.

Als het algoritme met uw advertenties werkt, niet tegen hen, zal uw bedrijf winstgevender zijn met Facebook-advertenties.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *