Hoe Facebook-advertenties te schalen: 4 manieren - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe Facebook-advertenties te schalen: 4 manieren

6 min


105
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u de resultaten van uw best presterende Facebook-advertenties maximaliseren? Bent u op zoek naar manieren om meer leads of verkopen te halen uit uw bestaande Facebook-advertentiecampagnes?

In dit artikel ontdek je vier horizontale en verticale schaaltechnieken voor Facebook-advertenties.

Horizontaal schalen van Facebook-advertenties

Probeer nieuwe advertentiesets aan uw campagne toe te voegen terwijl u uw advertentiebudget verhoogt om uw Facebook-advertenties te vergroten. Dit proces staat bekend als  horizontaal schalen , en het omvat het onderzoeken van nieuwe doelgroepen met behulp van Facebook Audience Insights . Als alternatief kunt u Facebook-lookalike-doelgroepen maken, die uw bestaande lookalikes uitbreiden; bijvoorbeeld een 5% lookalike vs. een 1% lookalike.

Met horizontaal schalen verspreidt u testen over meerdere advertentiesets, doelgroepen en advertentiemateriaal. Alle volgende strategieën voor horizontale schaalvergroting kunnen effectieve manieren zijn om uw Facebook-campagnes te laten groeien en opschalen.

Opmerking: in dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u de Facebook-pixel op uw website hebt geïnstalleerd. Lees  dit artikel  of bekijk deze video voor stapsgewijze instructies.

# 1: Vergroot het geografische gebied van uw doelgroeptargeting

Het type bedrijf dat u runt, kan de omvang van de doelgroep bepalen waarop u zich met uw Facebook-advertenties richt. Als uw klanten zich bijvoorbeeld in een bepaald gebied bevinden, kunt u beginnen door uw advertenties op die plek te richten.

Maar als u op zoek bent naar een manier om uw Facebook-campagnes te schalen, overweeg dan om het geografische gebied dat u target te vergroten.

Locaties die zijn getarget in Facebook Ads Manager

Of u dit kunt doen, hangt mogelijk af van het product dat u verkoopt en van het distributiesysteem dat u heeft om bestellingen uit te voeren. Als u echter andere markten en regio’s identificeert waarnaar u wilt verkopen en tractie van deze campagnes ziet, bent u goed op weg om nieuwe klanten aan te trekken. Als de producten die u verkoopt, internationaal kunnen worden verzonden, is het de moeite waard om uw advertenties op nieuwe locaties te testen.

Zodra uw Facebook-pixel voldoende gegevens heeft verzameld over hoe uw ideale klant eruitziet in het ene land, kunt u deze lessen toepassen op markten in andere landen. Om dit te visualiseren, is de kans groot dat als uw oorspronkelijke campagne klanten in de VS target en die campagnes succes boeken, dezelfde campagnes ook in andere landen kunnen werken.

Wanneer u de doellocatie van uw advertentiecampagnes wijzigt, moet u mogelijk enkele aanpassingen aan uw advertenties aanbrengen, vooral als ze naar een specifieke plaats verwijzen. Houd uw advertentie-uitgaven laag wanneer u met uw advertenties een nieuwe locatie target.

# 2: Vergroot de grootte van een Facebook-lookalike publiek

Een Facebook-lookalike publiek zal waarschijnlijk gevuld zijn met potentiële klanten die vergelijkbaar zijn met uw beste bestaande klanten. Wanneer je  een lookalike bouwt , kies je een bronpubliek, dat is een aangepast publiek dat is opgebouwd met behulp van gegevens van je Facebook-pixel. Facebook identificeert vervolgens de gemeenschappelijke kwaliteiten van de mensen in uw bronpubliek en laat u een advertentie plaatsen aan mensen die op hen lijken.

U kunt de grootte van uw op elkaar lijkende publiek kiezen – hoe kleiner het publiek, hoe beter het overeenkomt met uw bronpubliek. Hoewel een lookalike met een hoger percentage uw potentiële bereik kan vergroten, zal het publiek minder lijken op uw bronpubliek.

Maak een Lookalike Audience-installatievenster in Facebook Audiences

Als u een vergelijkbare doelgroep wilt schalen door het percentage kijkersgrootte te verhogen, is het de moeite waard om met een klein publiek te beginnen en te zien hoe ontvankelijk ze zijn voor uw advertenties. Als uw advertenties goed presteren met een kleine lookalike, schaalt u uw lookalike langzaam om te zien of een groter publiek ontvankelijk is.

Als u met succes een vergelijkbare doelgroep schaalt, krijgt uw product of merk meer aandacht en kan dit een effectieve manier zijn om uw Facebook-campagnes op te schalen.

# 3: Verander uw Facebook-advertentie-advertentie en segmenteer uw publiek

Hoe uw publiek reageert op uw Facebook-advertenties, hangt af van waar mensen zich in het klanttraject bevinden . Daarom is het belangrijk om uw doelstellingen voor elke campagne zorgvuldig te overwegen .

Als het bijvoorbeeld uw doel is om koude prospects over uw product te informeren, kan een videoadvertentie zoals hieronder waarin wordt uitgelegd wat uw product is en doet, een nuttige manier zijn om de bekendheid van uw merk of product te vergroten. Houd altijd rekening met uw campagnedoelstellingen wanneer u nieuwe inhoud voor uw advertenties maakt.

voorbeeld Facebook-videoadvertentie waarin wordt uitgelegd hoe u het product kunt gebruiken

Nadat u de videoadvertentie heeft uitgevoerd, kunt u de gegevens en statistieken bijhouden. U kunt niet alleen zien hoeveel mensen de video hebben bekeken, maar ook welk percentage van de video ze hebben bekeken. Als je video een succes is, verplaats je koude prospects naar de volgende fase van je trechter, waar je je kunt concentreren op het koesteren van hen als potentiële klanten.

Nadat u een advertentiecampagne heeft uitgevoerd en inzicht heeft gekregen in het gedrag van uw klanten en potentiële klanten, segmenteert u uw warme publiek. Ter illustratie: u segmenteertvoor een videoadvertentie op hoeveel mensen hebben gekeken: 25%, 50%, 75% en 100% van uw video.

Maak een configuratievenster voor Video Engagement op maat

U kunt ook kijken hoeveel mensen uw website hebben bezocht als gevolg van uw advertentiecampagne via de Facebook-pixel en vervolgens advertentie-advertenties ontwerpen die specifiek op die bezoekers is gericht. Welke statistieken of gegevenspunten u ook bekijkt, door uw publiek te segmenteren, krijgt u een idee van waar u uw advertentie-inspanningen het beste op kunt richten.

Als u uw advertenties begint te schalen en leads aantrekt, zal uw pool van warme potentiële klanten ongetwijfeld groeien. Nu kunt u zich echt concentreren op het verplaatsen van potentiële klanten door uw verkooptrechter.

Voor een eCommerce-winkel heeft u wellicht inzicht in hoeveel mensen hun winkelwagentje op uw site hebben verlaten in de afgelopen 30, 60 of 90 dagen. U weet dat potentiële klanten die hun winkelwagentje hebben verlaten, op het punt staan ​​een aankoop te doen, dus het opnieuw targeten van deze groep kan u helpen sommige van deze potentiële kopers om te zetten in betalende klanten.

Als u veel potentiële klanten heeft die uw site bezoeken maar niet converteren naar kopers, kan dat erop wijzen dat er iets mis is met uw aanbieding of uw website. Hoe meer inzicht u krijgt in wat wel en niet werkt met uw campagne, hoe beter u in staat zult zijn om in de toekomst meer succesvolle marketingcampagnes te creëren.

Verticale Facebook-advertentieschaling

De meest voor de hand liggende manier om uw Facebook-campagnes te schalen, is door uw budget te verhogen. Als u net begint en niet in de positie bent om uw budget aanzienlijk te verhogen, verhoog dan uw advertentie-uitgaven gestaag. Met deze aanpak leert u niet alleen hoe Facebook-advertenties werken, maar geeft u Facebook ook de tijd om zich aan te passen aan uw toegenomen advertentie-uitgaven.

# 4: Verhoog uw budget

Het is raadzaam om in een vroeg stadium uw advertentie-uitgaven om de 3 à 5 dagen te verhogen, vooral als u een goed rendement begint te zien met een reeks advertenties. Dit type schaalvergroting wordt  verticaal schalen genoemd .

Een duurzame manier om te zien of uw advertentie-uitgaven u de resultaten opleveren die u nodig heeft, is door uw rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) goed in de gaten te houden . Als u € 50 per dag aan advertenties uitgeeft en die advertenties leiden tot € 300 aan verkopen per dag, heeft u een ROAS van 6,0 zodat u weet dat uw advertenties werken.

Als u deze resultaten ziet, denkt u misschien dat als u uw advertentie-uitgaven blijft verhogen, uw winst zal blijven groeien. Dit is waar enige voorzichtigheid geboden kan zijn. Wanneer u uw advertentie-uitgaven begint te verhogen, blijft uw ROAS vaak hetzelfde.

Als u het vorige voorbeeld voortzet, stel dat u uw dagelijkse advertentie-uitgaven verhoogt tot € 100 per dag en u nog steeds een omzet van € 300 ziet. Uw ROAS is gedaald naar 3,0, wat erop kan duiden dat uw set advertenties zijn maximale potentieel bereikt.

Als u nog steeds winst of een positieve ROAS ziet, wilt u natuurlijk die specifieke advertentieset actief houden. Het is belangrijk om uw campagne in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat uw advertenties effectief blijven en dat u indien nodig kleine wijzigingen kunt doorvoeren.

Gevolgtrekking

Merken en bedrijven van elke omvang vertrouwen op Facebook-advertenties om nieuwe klanten te bereiken, potentiële klanten te koesteren, merkbekendheid op te bouwen en uiteindelijk te groeien. Als u uw advertentiecampagnes goed kunt opzetten, beschikt u over een krachtige methode om uw bedrijf te laten groeien.

Voordat u een Facebook-campagne start, moet u beslissen wat voor soort klant u wilt aantrekken, wat hun demografie is en wat u wilt bereiken, zoals meer leads krijgen of meer verkopen. Wat uw marketing- en advertentiedoelen ook zijn, er zijn tal van strategieën die u kunt implementeren om uw Facebook-campagnes met succes te schalen.

Neem bij het schalen van uw campagnes een diepe duik in de analyse van elke campagne die u heeft gelanceerd, zodat u weet wat werkt en wat niet. En zoals in dit artikel wordt vermeld: als u besluit het budget voor uw campagnes te schalen, doe dit dan in langzame stappen. Dit geeft u de tijd en gelegenheid om strategieën te testen zonder te veel geld uit te geven.

Wat denk je? Ga je een van deze tactieken proberen om je Facebook-campagnes te vergroten? Welke tips heb je voor het opschalen van campagnes? Deel uw mening in de reacties hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *