Hoe Instagram-advertenties met merkinhoud te gebruiken met beïnvloeders - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe Instagram-advertenties met merkinhoud te gebruiken met beïnvloeders

7 min


129
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Werk je samen met Instagram-influencers? Wil je content van influencers gemakkelijk omzetten in advertenties?

In dit artikel ontdek je hoe je Instagram Branded Content Ads gebruikt om het bereik van je influencer-campagnes te vergroten.

Waarom Instagram-advertenties met merkinhoud gebruiken?

Volgens Instagram wordt merkinhoud gedefinieerd als “de inhoud van een maker of uitgever die wordt gekenmerkt door of wordt beïnvloed door een zakenpartner voor een uitwisseling van waarde (bijvoorbeeld wanneer de zakenpartner de maker of uitgever heeft betaald).” Berichten met merkinhoud op Instagram worden door influencers gemaakt om een ​​bepaald merk of bedrijf te promoten in ruil voor een soort van compensatie zoals geld, producten of diensten.

Alle posts over branded content hebben een label “Paid Partnership with [name of company / brand]” onder de Instagram-handle van de influencer, waardoor ze gemakkelijk herkenbaar zijn. Dit zorgt voor een betere transparantie van betaalde samenwerkingen en lost eventuele verwarring bij de kijker op.

voorbeeld van een Instagram-feed met merkinhoud

Mensen houden zich bezig met veel merkinhoud op Instagram. Volgens een Facebook for Business-enquête onder Instagram-gebruikers:

  • 42% van de respondenten zei dat merkinhoud hen helpt bij het ontdekken van producten of diensten.
  • 44% van de respondenten zei dat merkinhoud hen helpt meer te weten te komen over een product of dienst.
  • 41% van de respondenten zei dat de inhoud van een merk hen helpt bij het onderzoeken van een product of dienst.

Om een ​​groter publiek te bereiken met Instagram-posts met merkinhoud, kun je er nu advertenties van maken . Momenteel zijn er twee soorten Instagram-advertenties met merkinhoud: feedadvertenties en verhalenadvertenties. U moet in het bericht zijn getagd als zakenpartner om dat bericht te kunnen promoten als een advertentie met merkinhoud.

Hier zijn een paar redenen waarom u zou moeten overwegen om Instagram-advertenties met merkinhoud voor uw bedrijf weer te geven:

  • Vergroot het bereik en de betrokkenheid van merkinhoud . Deze advertenties worden net als elk ander Instagram-advertentietype aan Instagram-gebruikers getoond, waardoor er meer aandacht is voor de inhoud dan alleen de volgers van de influencer.
  • Bied transparantie aan Instagram-gebruikers . Gebruikers van sociale media vinden advertentietransparantie belangrijk, en Instagram-advertenties met merkinhoud maken het gemakkelijk voor mensen om uw merksamenwerking met influencers te herkennen. Elke advertentie met merkinhoud bevat een tag ‘Paid Partnership’ samen met de merknaam. Dit bouwt geloofwaardigheid op en merken hoeven niet op hun beïnvloeders te vertrouwen om transparante hashtags te gebruiken.
voorbeeld van een Instagram-advertentie met merkinhoud
  • Bied een naadloze winkelervaring . Met shopping-tags en advertenties met merkinhoud tot uw dienst, kan het publiek uw producten gemakkelijk kopen zonder de Instagram-app te verlaten.
  • Zorg voor optimalisatie . U kunt alle resultaten en advertentiestatistieken voor uw Instagram-advertenties met merkinhoud bekijken in Facebook Ads Manager. Met zinvolle inzichten voor uw campagne kunt u uw advertenties optimaliseren voor betere resultaten.

Nu u weet wat de voordelen zijn van Instagram-advertenties met merkinhoud, kunt u als volgt een campagne opzetten.

# 1: Partnerschapsverzoeken voor Instagram-influencers goedkeuren en beheren

Voordat je gaat samenwerken met influencers aan merkinhoud op Instagram, moet je goedkeuringen voor merkinhoud instellen.

Om dit te doen, tikt u op het pictogram met drie regels rechtsboven in uw Instagram-bedrijfsprofiel en kiest u Instellingen in het pop-upmenu.

Wanneer uw accountinstellingen zijn geopend, tikt u op de optie Zakelijk en selecteert u Branded Content.

Goedkeuringsinstellingen voor Instagram-merkinhoud voor bedrijfsprofielen

Het volgende scherm toont de goedkeuringsinstellingen voor uw merkinhoud. De optie om tags handmatig goed te keuren is standaard geselecteerd, wat erg logisch is. Als u deze optie uitschakelt, kan iedereen u taggen als zakenpartner in merkinhoud.

In de sectie Tagverzoeken kunt u verzoeken van influencers bekijken en goedkeuren om uw merk als zakenpartner te taggen. Wanneer u een aanvraag goedkeurt, wordt die beïnvloeder weergegeven in het gedeelte Goedgekeurde zakenpartners.

Goedkeuringsinstellingen voor Instagram-merkinhoud voor bedrijfsprofielen

Hoe Instagram-influencers uw merk taggen en hun inhoud geschikt maken voor advertenties

Je influencer-partner moet een geregistreerde maker op Instagram zijn en toegang hebben tot branded content-tools . Videomakers moeten voldoen aan een aantal Instagram-beleidsregels om in aanmerking te komen voor branded content-tools.

Wanneer influencers posts met merkinhoud maken, sturen ze als volgt tagverzoeken naar uw merk en maken ze hun inhoud geschikt voor advertenties.

Voor posts met merkinhoud op Instagram in de feed

Bij het maken van een feedpost, tikt de influencer op Geavanceerde instellingen en vervolgens op Business Partner taggen. Van daaruit zoeken ze naar uw zakenpartneraccount en sturen ze u een tagverzoek. Zodra uw merk de influencer als zakenpartner heeft goedgekeurd, kunnen ze uw merk rechtstreeks taggen in hun berichten.

Beïnvloeders moeten ook een extra stap zetten om hun organische Instagram-berichten geschikt te maken voor advertenties met merkinhoud. In de sectie Merkinhoud moeten ze de optie Zakenpartner toestaan ​​te promoten selecteren.

tag Instagram-merkpartner in post

Voor posts met merkinhoud op Instagram in Stories

Wanneer de influencer een Instagram-verhaal met een merk maakt, tikt hij op het koppelingspictogram bovenaan het scherm en selecteert hij vervolgens Tag Business Partner.

tag Instagram-merkpartner in verhaal

Vanaf hier kan de influencer u een tagverzoek sturen of u rechtstreeks taggen als zakenpartner. Bovendien zien ze de optie om uw merk toe te staan ​​de inhoud als advertentie te promoten.

tag Instagram-merkpartner in verhaal

Pro-tip : om je Instagram-merkinhoud succesvol te laten zijn, moet je duidelijk communiceren met je influencer-partner . Bespreek uw plan en doelstellingen met hen, zodat er geen verwarring bestaat over wat u met uw partnerschap wilt bereiken.

# 2: Kies een Instagram-bericht met merkinhoud om te promoten

Nadat uw influencer-partner met succes een bericht op een organische manier heeft gedeeld, u als zakenpartner heeft getagd en u heeft toegestaan ​​het te promoten, kunt u een advertentie met merkinhoud op Instagram maken.

Opmerking: Beïnvloeders kunnen advertenties met merkinhoud publiceren in Advertentiebeheer zonder de inhoud eerst organisch te plaatsen. Uw merk kan echter alleen merkinhoud promoten die voor het eerst organisch is gepost vanuit het account van de influencer.

Kies de organische merkinhoud die u wilt promoten zorgvuldig. Dit is een essentiële stap. U moet bekend zijn met het type inhoud dat de influencer op hun account plaatst en het type reactie dat ze van dergelijke berichten krijgen. Bepaal, afhankelijk van uw advertentiedoel of doel, zoals meer app-installaties of verkopen, welke influencer-post het meest geschikt is om dat doel te bereiken.

Als u inzichten wilt zien voor organische merkinhoud waarin u bent getagd, kunt u kijken in uw Facebook-pagina Insights of Facebook Brands Collabs Manager.

Stel Brand Collabs Manager in

Brand Collabs Manager is een speciale tool van Facebook die contentpartnerschappen tussen merken en influencers op zowel Facebook als Instagram naar een hoger niveau tilt.

Als merk helpt Brand Collabs Manager je om Instagram-influencers te vinden die een vergelijkbaar publiek hebben als het jouwe, en om inzichten te tonen voor posts met organische merkinhoud op Instagram.

Om je aan te melden voor Brand Collabs Manager, ga je naar https://www.facebook.com/collabsmanager/signup/brand . Selecteer de Facebook-pagina die aan je Instagram-account is gekoppeld, typ je e-mailadres en accepteer de Servicevoorwaarden. Klik op Verzenden als u klaar bent.

aanmeldingspagina voor Brand Collabs Manager

Nadat u bent goedgekeurd, ziet u het dashboard van Brand Collabs Manager.

Op het tabblad Inzichten kun je de bereik- en betrokkenheidsgegevens zien voor alle organische merkcontentposts van influencers waarmee je samenwerkt.

Tabblad Insights van Brand Collabs Manager

Bekijk Insights van merkinhoud op Instagram in Insights op Facebook-pagina’s

U kunt ook gegevens voor posts met organische merkinhoud bekijken in uw Facebook-pagina-inzichten. Om toegang te krijgen tot deze gegevens, klikt u op het tabblad Insights op uw pagina en selecteert u Branded Content in de linkernavigatiebalk.

Klik op het tabblad Berichten om het bereik en de betrokkenheid voor uw feedberichten met merkinhoud te zien. Op het tabblad Verhalen vindt u het bereik en de betrokkenheid voor berichten met merkcontentverhalen.

# 3: Maak een Instagram-advertentie met merkinhoud om de post van je influencer te promoten

Voordat u uw Instagram-campagne met merkcontent opzet, moet u het campagnedoel bepalen dat u wilt bereiken . Bepaal vervolgens op basis van dit doel de statistieken die nodig zijn om het te bereiken. Als het bijvoorbeeld uw doel is om het aantal app-installaties te vergroten, is het aantal klikken op de downloadknop van uw app belangrijker dan het bereik van de post. U kunt dan de campagneprestaties effectiever berekenen.

Nadat u heeft besloten wat u wilt bereiken en welke inhoud u wilt promoten, gaat u naar Facebook Ads Manager, maakt u een nieuwe advertentiecampagne en selecteert u uw campagnedoelstelling. U kunt App-installaties, Merkbekendheid, Bereik, Verkeer, Videoweergaven, Conversies en Betrokkenheid van paginaberichten (alleen feed) kiezen als doelstellingen voor Instagram-advertenties met merkinhoud.

selecteer doel voor Instagram-campagne met merkinhoud

Stel vervolgens uw advertentieset in. Definieer de doelgroep die u wilt targeten en kies uw advertentieplaatsingen . Kies in plaats van automatische plaatsingen voor handmatige plaatsingen en kies alleen die die van toepassing zijn op Instagram, zoals Instagram Feed, Explore of Stories.

selecteer plaatsingen voor Instagram-campagne met merkinhoud

Wanneer u het advertentieniveau bereikt, klikt u op Bestaande post gebruiken. Klik vervolgens onder Advertentie op Post selecteren.

selecteer een bericht voor Instagram-campagne met merkinhoud

Klik in het venster Bericht selecteren op het tabblad Merkinhoud en selecteer het bericht met merkinhoud dat u als advertentie wilt promoten. Als u klaar bent, klikt u op Doorgaan.

selecteer een bericht voor Instagram-campagne met merkinhoud

U kunt nu een laatste voorbeeld van uw advertentie zien. Als alles er goed uitziet, klikt u op Bevestigen om het maken van de advertentie te voltooien. De advertentie wordt vervolgens beoordeeld en goedgekeurd of afgekeurd voor publicatie. U krijgt in beide gevallen bericht.

Opmerking: je influencer-partner kan geen wijzigingen aanbrengen in zijn bericht terwijl je het als advertentie promoot. Ze kunnen ook niet de advertentieprestaties zien, alleen de statistieken van hun organische bericht.

# 4: verwijder je tag uit een Instagram-bericht met merkinhoud

Als merk wil je misschien op een gegeven moment worden verwijderd of niet getagd uit een Instagram-bericht met merkinhoud. U kunt de tag van Facebook of Instagram verwijderen.

Van Facebook

Om uw tag via Facebook te verwijderen, gaat u naar uw Facebook-pagina Insights en klikt u op het tabblad Branded Content. Zoek vervolgens het bericht met merkinhoud en klik erop, of klik op Bericht beoordelen.

Selecteer Tag verwijderen en klik vervolgens op Bevestigen in het bevestigingsscherm Tag verwijderen.

Van Instagram

Tik voor een Instagram-feedpost op de drie stippen in de rechterbovenhoek van de getagde post en selecteer Mij verwijderen uit post.

Tik voor een Instagram-verhaalbericht op de drie stippen in de rechterbenedenhoek van het getagde verhaalbericht en selecteer Mij verwijderen uit bericht.

Gevolgtrekking

Een effectieve manier voor merken om hun betrokkenheid bij sociale media te vergroten, is door middel van influencer-marketing. Merken werken samen met Instagram-influencers om de geloofwaardigheid van hun inhoud door associatie te vergroten en het publiek van de influencer op het platform te bereiken. Met Instagram-advertenties met merkinhoud kunt u het bereik van de inhoud uitbreiden tot buiten de volgers van de influencer en de kansen vergroten om uw doelgroep te bereiken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *