Hoe Instagram-merkinhoud (content) te taggen en te beheren - DeLaatbusiness
chatbot voor website maken

Hoe Instagram-merkinhoud (content) te taggen en te beheren

8 min


115
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je samenwerken met influencers en merken om content op Instagram te maken? Vraagt ​​u zich af hoe u uw influencer-marketingcampagnes op Instagram het beste kunt beheren en beoordelen?

In dit artikel leer je het verschil tussen merkinhoud en gesponsorde berichten, hoe je de partnerschappen met merken of videomakers waarmee je samenwerkt, beheert en analyseert, en hoe je een zakenpartner tagt in een Instagram-bericht en Instagram Stories-bericht. Je zult ook een tool ontdekken waarmee je potentiële videomakers kunt vinden om mee samen te werken.

Lees het onderstaande artikel voor een eenvoudig te volgen uitleg of bekijk deze video om te leren hoe je Instagram-merkinhoud tagt en beheert:

Wat is Instagram-merkinhoud?

Merkinhoud is wanneer een maker of uitgever inhoud plaatst en onthult dat hij een vergoeding voor dat bericht heeft ontvangen. Deze openbaarmaking in merkinhoud is niet optioneel. De FTC-regelgeving vereist dat u openbaar maakt of u inhoud promoot waarvoor u op de een of andere manier een vergoeding heeft gekregen.

Merkinhoud van Instagram is echter geen advertentie; gesponsorde berichten zijn wat u ziet als het advertentie-inhoud is. Merkinhoud of een betaald partnerschap betekent alleen dat de persoon die de inhoud heeft gemaakt, een soort financiële steun heeft ontvangen.

voorbeeld van merkinhoud van Instagram Stories

Een van de voordelen van het gebruik van Instagram-merkcontent en de Brand Collabs Manager-tool is dat zowel het merk als de influencer toegang krijgen tot de inzichten, zodat het merk niet 100% afhankelijk is van de influencer voor post-prestatiegegevens.

# 1: Keur Instagram-merkpartnerschappen goed of vraag deze aan met zakelijke of videomakersaccounts

Om met Instagram-merkinhoud te werken, moet u eerst uw account instellen om deze te gebruiken. Het taggen van merkpartners is anders dan hoe je normaal mensen tagt in een gewone Instagram-post.

Om toegang te krijgen tot de instellingen voor merkinhoud voor je account, ga je naar je Instagram-bedrijf of videomakersprofiel en tik je op de knop met drie regels in de rechterbovenhoek. Tik vervolgens op het tabblad Instellingen onder aan het menu dat wordt geopend.

toegang tot Instagram-instellingen voor merkinhoud

Als je een Instagram-bedrijfsprofiel bent , tik je op de optie Zakelijk op het volgende scherm. Als je een makersprofiel bent , tik je op de optie Maker. Van daaruit ziet u een reeks opties, waaronder Branded Content. Als je deze opties niet ziet, heb je waarschijnlijk een persoonlijk profiel en is merkinhoud alleen beschikbaar voor zakelijke en videomakersaccounts.

toegang tot Instagram-instellingen voor merkinhoud

Een optie voor merkinhoud is om tags handmatig goed te keuren. Deze instelling is standaard ingeschakeld, maar u kunt deze uitschakelen als u wilt dat iemand u tagt. Ik raad u ten zeerste aan deze optie ingeschakeld te laten, zodat accounts u goedkeuren in hun merkinhoud.

Scherm met goedkeuringen van merkinhoud

Als je op Tagverzoeken tikt, zie je openstaande verzoeken van accounts die je willen taggen.

Tik op Goedgekeurde zakenpartners om een ​​lijst met uw partners met merkinhoud te zien. Als u een merkpartner wilt toevoegen, typ dan de naam van het account in de zoekbalk bovenaan de pagina. Zodra dat account wordt weergegeven, tikt u op hun naam om ze toe te voegen aan uw lijst met goedgekeurde accounts.

account goedkeuren voor Instagram-merkinhoud

# 2: Stel Brand Collabs Manager in

Facebook heeft onlangs een tool gelanceerd genaamd Brand Collabs Manager en omdat Facebook eigenaar is van Instagram, kan die tool ook worden gebruikt voor Instagram-merkcontent.

Het instellen van Brand Collabs Manager werkt het beste vanaf een desktopcomputer in plaats van vanaf uw telefoon. Zodra u bent ingelogd op uw Facebook-account, opent u een nieuw tabblad in uw browser en gaat u naar facebook.com/collabsmanager .

De pagina gaat standaard naar de weergave van de maker. Als je een Instagram-bedrijfsprofiel hebt, klik dan op de optie Toepassen als adverteerder.

Meld u aan als adverteerdersoptie in Brand Collabs Manager

Zodra het scherm verandert, klikt u op de knop Toepassen als adverteerder.

Solliciteer als adverteerdersknop in Brand Collabs Manager

Facebook geeft u een lijst met Facebook-bedrijfspagina’s die u beheert. Selecteer de Facebook-pagina die is verbonden met het Instagram-account dat u wilt gebruiken. Typ vervolgens uw e-mailadres, vink het vakje Ik ga akkoord met de servicevoorwaarden aan en klik op Verzenden.

Brand Collabs Manager-toepassingspagina

# 3: Tag een zakenpartner in merkinhoud voor de Instagram-feed

Zodra je Brand Collabs Manager hebt ingesteld en je partners voor merkinhoud hebt ingesteld via Instagram, ben je klaar om merkinhoud te gaan maken.

Om een ​​inhoudspartner te taggen in een nieuwe Instagram-feedpost, maak je je post zoals je dat gewend bent. Wanneer je bij het Nieuwe bericht-scherm komt, tik je op Geavanceerde instellingen. Selecteer vervolgens Tag Business Partner.

tag partner in Instagram-bericht

Typ nu de naam van het account waarmee u wilt samenwerken.

Als de accountnaam grijs wordt weergegeven wanneer deze verschijnt, hebben ze u nog geen goedkeuring gegeven. Tik in dat geval op hun naam en tik in de pop-up op Verzoek verzenden. Het merkaccount ziet dan dat ze een tagverzoek hebben.

stuur een verzoek om goedkeuring naar de zakenpartner op Instagram

Zodra uw account is goedgekeurd, kan er volledig op hun naam worden geklikt wanneer u ernaar zoekt op de Tag Business Partner-pagina. Nadat u op zijn naam hebt getikt, wordt uw partner weergegeven naast Tag Business Partner op het scherm Geavanceerde instellingen.

Instagram-accountnaam vermeld als getagde merkpartner

Maak nu je bericht af en publiceer het in je account. Als u dat doet, ziet u het label ‘Betaald partnerschap met’ op uw inhoud.

Label 'Betaald partnerschap met' in merkcontent op Instagram

Houd er rekening mee dat als de rollen zijn omgedraaid en u het merk bent dat iemand anders in hun inhoud tagt, zij dezelfde stappen moeten volgen vanuit hun account om u in te stellen voor tagging.

# 4: Tag een zakenpartner in merkinhoud voor Instagramverhalen

Laten we nu eens kijken hoe u Instagram-verhalen kunt maken met merkinhoud.

Je gaat een verhaal uploaden zoals je dat normaal zou doen. Ga naar je Verhalen-scherm en selecteer een afbeelding uit je filmrol of maak een foto. Tik vervolgens op het kettinglinkpictogram bovenaan het scherm.

kettinglinkpictogram bovenaan het scherm voor het maken van Instagram-verhalen

U ziet meerdere opties, afhankelijk van uw accountfuncties. Tik halverwege het scherm op Tag Business Partner.

Tag Business Partner-optie voor Instagram-verhalen

Typ nu de naam van het merk waarmee u wilt associëren en klik op zoeken. Wanneer de accountnaam verschijnt, tik je erop.

zoek een zakenpartner om te taggen in Instagram-verhaal

Nu ziet u dat account vermeld als een getagde merkpartner. Tik op het vinkje rechtsboven in dit scherm om verder te gaan.

Instagram-accountnaam vermeld als getagde merkpartner

Vanaf hier voltooit u het bewerken van uw verhaal met eventuele doodles, filters en stickers die u wilt gebruiken. Publiceer vervolgens uw verhaal zoals u dat normaal zou doen. Bovenaan ziet u het label ‘betaald partnerschap’.

Je partner ontvangt ook een melding en kan het bericht zien waarin je hem hebt getagd. De partner kan dat bericht echter niet met zijn eigen verhaal delen. Je denkt misschien: “Wel, ik ga je gang en @vermeld ze.” U kunt dat absoluut doen als u dat wilt. Het maakt het gemakkelijker voor mensen die dat verhaal bekijken om gemakkelijk naar dat partneraccount te navigeren. Het maakt het bericht echter niet meer deelbaar met de Instagram-verhalen van dat account.

Als je als merkpartner in een Instagram-verhaal bent getagd, ontvang je een melding in je Instagram-meldingen. Tik op de optie Merkinhoud op het activiteitenscherm.

bekijk Instagram-meldingen over merkinhoud

Tik vervolgens op de melding met merkinhoud om het verhaal te zien waarin je bent getagd.

bekijk Instagram-meldingen over merkinhoud

Tik in de rechterbenedenhoek van het verhaal op de knop met drie stippen om een ​​pop-upmenu met verschillende opties te openen. Als je het gevoel hebt dat je ten onrechte in die inhoud bent getagd en het niet echt een betaald partnerschap was, kun je ‘Verwijder mij uit post’ kiezen om die betaalde partnerschapsband te verwijderen.

verwijder een getagd account van Instagram-merkinhoud

Binnen die verhaalmelding zie je ook een knop Inzichten bekijken onder aan het scherm. Als je daarop tikt, kun je zien welke statistieken voor dat verhaal worden geproduceerd.

Bekijk Insights-knop in merkinhoud

# 5: Vind Instagram-contentmakers om mee samen te werken

Een van de leuke functies van Brand Collabs Manager is dat je suggesties kunt vinden voor makers van inhoud om mee samen te werken. Scrol omlaag naar de onderkant van de startpagina om een ​​lijst met voorgestelde videomakers en een lijst met voorgestelde Instagram-videomakers te zien.

zoek naar makers van inhoud in Brand Collabs Manager

Klik op Alle makers bekijken om een ​​volledige lijst te zien van potentiële merkpartners die u kunt overwegen. Je ziet enkele eenvoudige Facebook-paginagegevens voor elk account, inclusief hun aantal volgers en gemiddelde postbetrokkenheid, zodat je weet hoe ze presteren op Facebook.

zoek naar potentiële makers van inhoud in Brand Collabs Manager

Als je een videomaker vindt die geschikt is voor merkinhoud, klik dan op zijn miniatuur voor meer informatie over de prestaties van zijn Facebook-pagina. U ziet een lijst met andere partners waarmee ze eerder hebben samengewerkt, voorbeelden van merkinhoud die ze hebben gemaakt en statistieken voor hun Facebook-pagina, inclusief hun doeldemografie.

Als u op de knop Contact klikt, verschijnt er een vooraf opgemaakt formulier waarmee u die maker een direct bericht kunt sturen om een ​​partnerschap met hem of haar voor te stellen.

neem contact op met de potentiële maker van inhoud via Brand Collabs Manager

# 6: Bekijk inzichten voor merkinhoud op Instagram

In Brand Collabs Manager kun je ook de inzichten bekijken voor merkcontent waarin je bent getagd of die je zelf hebt gemaakt.

In het midden van de startpagina vindt u de prestatiegegevens van uw bericht. Als u op Alle berichten weergeven klikt, gaat u naar het tabblad Inzichten. Je kunt er ook komen door in de navigatie aan de linkerkant op Insights te klikken.

inzichten bekijken in Brand Collabs Manager

In uw Insights-dashboard kunt u tussen twee opties in de rechterbovenhoek schakelen:

  • Gepubliceerd door partners toont alle inhoud die andere mensen hebben gemaakt om u te taggen.
  • Gepubliceerd door jou geeft alle merkinhoud weer die je hebt gemaakt.
bekijk inzichten voor inhoud die door u is gepubliceerd in Brand Collabs Manager

Momenteel zijn de statistieken die u op dit tabblad Inzichten ziet niet super robuust. Ze zijn erg algemeen in termen van bereik, vertoningen en betrokkenheid, maar ze geven je een indicatie van hoe dat bericht presteert.

Voor een gewone Instagram-feedpost zie je bereik, vertoningen en betrokkenheid, evenals demografische gegevens van het publiek, zoals leeftijd en geslacht.

bekijk inzichten voor Instagram-feedpost

Als je daarentegen naar Instagram-verhalen kijkt, toont het tabblad Post Breakdowns het bereik en de impressies. Klik op het tabblad Story Metrics om Taps Forward, Taps Backward, Exits en Replies te zien.

bekijk inzichten voor Instagram-verhaalpost

Gevolgtrekking

Influencer marketing is blijvend. Na het lezen van dit artikel, weet je hoe je branded content in de Instagram-app instelt en beheert, Brand Collabs Manager gebruikt om je inzichten te bekijken en potentiële influencers en videomakers te vinden om mee samen te werken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *