Hoe Instagram-verhalen te analyseren: 7 statistieken om bij te houden - DeLaatbusiness
call to action voorbeelden

Hoe Instagram-verhalen te analyseren: 7 statistieken om bij te houden

8 min


126
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je weten of de inhoud van je Instagramverhalen werkt? Vraagt ​​u zich af hoe u Instagram Stories Insights kunt begrijpen?

In dit artikel ontdek je zeven belangrijke Instagram-verhaalstatistieken die onthullen welke inhoud de interesse van gebruikers heeft gewekt, waar de interesse mogelijk is weggevallen en of mensen actie ondernemen en zich bezighouden met je verhalen.

Opmerking: in dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u weet hoe u toegang krijgt tot Instagram Stories Insights voor uw zakelijke Instagram-account. Lees dit artikel voor instructies.

# 1: Ontdek hoeveel mensen je hele Instagram-verhaal bekijken

De statistiek van het voltooiingspercentage kan je een idee geven van hoe boeiend je Instagram Stories-inhoud is. Een hoog voltooiingspercentage betekent dat mensen de tijd nemen om elke dia (een enkele foto of video die in je verhaal is gepost) te bekijken of door te tikken totdat het einde is bereikt. Dit kan u helpen bepalen of u te veel dia’s of de juiste soort inhoud voor uw publiek plaatst.

Om deze statistiek te berekenen, deelt u het totale aantal kijkers van de dia van uw laatste Instagram-verhaal door het aantal mensen dat de eerste dia heeft gezien.

bereik van laatste dia / bereik van eerste dia = voltooiingspercentage

Stel dat je eerste dia met een Instagram-verhaal een bereik had van 152 en je laatste dia een bereik van 108. Je voltooiingspercentage zou 71% zijn.

Voorbeeld: 108/152 x 100 = 71% voltooiingspercentage

Instagram-verhaalgegevens die de laatste dia versus de eerste dia tonen

Upload een complete serie in één keer

Als je berichten op Instagram Stories plaatst, upload dan batchgewijs alle dia’s in een serie in plaats van ze de hele dag afzonderlijk te posten. Door ze in één segment te uploaden, kunt u gemakkelijker het voltooiingspercentage bepalen en analyseren hoe de serie van begin tot eind heeft gepresteerd.

Doe wat tests om te zien hoeveel dia’s van Instagram-verhalen een goed aantal zijn voor uw inhoud en publiek. Over het algemeen geldt: hoe korter de te consumeren inhoud, hoe hoger het voltooiingspercentage.

Probeer 3 tot 5 dia’s in een verhaalreeks te delen om te zien wat resoneert. Onthoud dat u wilt dat kijkers lange lijnen of streepjes zien in plaats van stippen boven aan het scherm, die aangeven hoeveel inhoud ze moeten consumeren.

diagram met verschillende lengtes van instagram-verhalen: een paar worden gezien als lange lijnen, verschillende worden gezien als streepjes en veel verhalen worden gezien als stippen

Bereik van Instagramverhalen versus vertoningen

De meetwaarde voor het bereik vertegenwoordigt het aantal unieke Instagram-accounts dat een foto of video in je verhaal heeft gezien. Vertoningen is het totale aantal weergaven op elke dia in uw verhaal.

Uw vertoningen zullen altijd hoger zijn dan uw bereik, omdat vertoningen totale weergaven vertegenwoordigen in plaats van unieke weergaven. Als het totale aantal vertoningen aanzienlijk hoger is dan uw bereik, kan dit betekenen dat uw dia meerdere keren is afgespeeld of dat de locatiesticker of hashtag die u heeft gebruikt, heeft bijgedragen aan een groter aantal vertoningen.

Door het bereik van je Instagram-verhalen in de loop van de tijd bij te houden, kun je inschatten hoe je inhoud van invloed kan zijn op je betrokkenheid en groei. Als u merkt dat uw bereik afneemt naarmate elke dia vordert, evalueert u het type inhoud dat u deelt opnieuw. Het is goed om af en toe dingen door elkaar te halen, dus houd je bereik bij om een ​​idee te krijgen van wat werkt.

instagramverhalengegevens die het aantal vertoningen van een dia laten zien

# 2: Ontdek hoeveel mensen er afhaken na de eerste Instagram-verhaaldia

De eerste dia van je Instagram-verhaal moet de aandacht van je publiek trekken, zodat ze blijven kijken. Door het uitvalpercentage na de eerste dia te meten, kun je zien hoeveel mensen er zijn afgevallen na het bekijken van de eerste dia in je serie.

diagram met drop-off op de dia van vijf verzonden verhalen

Om deze statistiek te berekenen, neemt u het aantal gebruikers dat is bereikt op uw eerste dia en trekt u het bereik af van de tweede dia. Deel dat getal vervolgens door het bereik van de eerste dia.

(bereik van eerste objectglaasje – bereik van tweede objectglaasje) / bereik van eerste objectglaasje = drop-off rate na het eerste objectglaasje

Ter illustratie: als je eerste dia met een Instagram-verhaal een bereik had van 1650 en je tweede dia een bereik van 1430, zou het drop-off-percentage van je verhaal na je eerste dia 13% zijn.

Voorbeeld: (1.650 – 1.430) / 1.650 = 0,13 x 100 = 13% uitvalpercentage na de eerste dia

Stel een benchmark op

Meet het uitvalpercentage na de dia van je eerste Instagram-verhaal, zodat je een benchmark voor je account kunt maken. Deze benchmark helpt je de manier waarop je content plaagt of presenteert te verbeteren en je retentiegraad in de loop van de tijd te verbeteren.

# 3: Ontdek hoeveel mensen midden in je Instagram-verhaal vertrekken

Je wilt ook het aantal mensen meten dat ergens tussen de eerste en laatste dia van je Instagram-verhaalserie heeft getikt. Dit uitvalpercentage laat je weten welk percentage mensen je Instagram-verhaal heeft verlaten voordat het einde is bereikt.

diagram waarin wordt gevraagd naar het drop-off-percentage op dia twee, drie en vier

Om deze statistiek te berekenen, neemt u het aantal mensen dat op uw eerste dia is bereikt en trekt u het aantal bereikte mensen op de laatste dia af. Deel vervolgens door het aantal mensen dat op de eerste dia is bereikt.

(bereik van eerste glaasje – bereik van laatste glaasje) / bereik van eerste glaasje = drop-off rate

Als je eerste dia met een Instagram-verhaal een bereik had van 1.650 en je laatste dia een bereik van 1.300, zou het uitvalpercentage van je Instagram-verhaal 21% zijn.

Voorbeeld: (1.650 – 1.300) / 1.650 = 0,21 x 100 = 21% uitvalpercentage

Mix uw visuals en tekst om kijkers betrokken te houden

Mix de inhoud van je Instagram-verhaal met video’s en afbeeldingen om de aandacht van je publiek vast te houden. Gebruik ook geanimeerde tekst, stickers en opiniepeilingen in uw verhaalserie om betrokkenheid te stimuleren.

Bovendien kun je de inzichten die je hier hebt verzameld gebruiken om de goede plek te vinden voor hoeveel dia’s je publiek doorgaans het liefst consumeert.

# 4: Ontdek hoeveel mensen de Instagram-verhaalfeed verlaten vanuit jouw verhaal

Door het uitstappercentage van je Instagram-verhaal te meten, kun je beoordelen hoeveel mensen je verhaal hebben verlaten. Een uitgang vindt plaats wanneer een persoon naar beneden veegt op de Instagram-verhaaldia of op de X in de rechterbovenhoek van de dia tikt om de Verhalen-feed te sluiten. Deze harde swipes / tikken zijn een zeer bewuste actie die gebruikers ondernemen, dus let goed op deze statistiek. Houd er echter ook rekening mee dat het kan betekenen dat de persoon Instagram om een ​​andere reden moet verlaten.

Instagram-verhalengegevens die kijkers laten zien die de verhalenfeed uit uw verhaal hebben bewerkt

Verhalen verlaten zijn ongetwijfeld, maar als je je Instagram-verhaalserie evalueert, kun je beginnen te identificeren welke verhalen een hoger dan gemiddeld aantal uitstapjes hadden. Is daar iets van te leren? Wellicht kunt u in de toekomst een andere aanpak toepassen.

Om deze statistiek te berekenen, neemt u het aantal uitstappunten op een dia en deelt u dit door het aantal vertoningen.

aantal uitstappunten / aantal vertoningen = uitstappercentage

Als u bijvoorbeeld 2.200 vertoningen en 160 uitstappunten had, zou uw uitstappercentage 7,2% zijn.

Voorbeeld: 160 / 2.200 = 0,072 x 100 = 7,2% uitstappercentage

Bepaal welke inhoud werkt en wat gebruikers afleidt

Je merkt misschien dat je exits plaatsvinden in de eerste en laatste dia van je Instagram-verhaalserie. Misschien kunt u uw eerste dia aanpassen om gebruikers beter te verleiden om te blijven kijken. Analyseer uw uitgangen om uw copywriting, visuele esthetiek en betrokkenheid te verbeteren (met vraag- en poll-stickers, geanimeerde video of tekst en andere optimalisaties).

diagram dat evalueert wat er zou kunnen zijn gebeurd met elke dia van instagramverhalen: teaser heeft werk nodig, geen tekst op video, te veel tekst, saai beeld, ontbrekende call-to-action, enz.

Had u op uw laatste dia een oproep tot actie (CTA)? Misschien waren mensen niet geïnteresseerd in actie en gingen ze verder. In dit geval kunt u experimenteren met uw CTA’s door ze in het midden van uw verhaalreeks te plaatsen in plaats van op de laatste dia. Kijk bij het analyseren van uitstappercentages of u een CTA had, te veel tekst op de dia of andere beelden waardoor gebruikers mogelijk zijn uitgeschakeld.

Afsluiten vs. statistieken van het volgende verhaal

De statistiek van het volgende verhaal vertegenwoordigt een harde veeg die kijkers meeneemt naar het verhaal van het volgende account. Het heeft een negatiever gewicht dan uitgangen omdat het betekent dat die persoon zich heeft losgemaakt van uw inhoud en ervoor heeft gekozen om naar die van iemand anders te gaan.

Ontdek waar mensen naar het volgende verhaal tikken om kansen voor verbetering te identificeren. Als mensen bijvoorbeeld aan het begin of einde van uw verhaal naar het volgende verhaal tikken, kan dat een kans zijn om uw introductie-, CTA- of engagementtactiek voor uw publiek te verbeteren.

# 5: Kijk hoeveel acties mensen hebben ondernomen op je Instagram-verhaal

Met Instagram Stories kun je de acties meten die mensen hebben ondernomen toen ze betrokken waren bij je verhaal, zoals shares, antwoorden, profielbezoeken , websiteklikken, stickertikken ( hashtag, locatie , @vermelding en product) en linkklikken (swipe-ups). Als je een zakelijk Instagram-account hebt met meer dan 10.000 volgers, heb je toegang tot de Swipe-Up-functievoor links.

Instagram-verhalengegevens die acties tonen die mensen met uw verhaal hebben ondernomen

Het meten van je betrokkenheid op Instagram Stories is essentieel om een ​​betrokken community op het platform op te bouwen. Voeg peilingen toe , stel vragen en moedig uw volgers aan om hun feedback of vragen met u te delen en strooi deze interacties over uw dia’s.

Om uw betrokkenheidspercentage te meten, neemt u het totale aantal interacties dat u heeft ontvangen en deelt u dit door het aantal vertoningen.

interacties / vertoningen = betrokkenheidspercentage

Als u bijvoorbeeld 1.900 vertoningen en 96 interacties had, zou uw betrokkenheidspercentage 5% zijn.

Voorbeeld: 96 / 1.900 = 0,05 x 100 = 5% betrokkenheid

Zoek naar unieke elementen die de betrokkenheid vergroten

Houd er rekening mee dat indrukken en interacties van dia tot dia variëren in een Instagram-verhaalserie. Daarom is het belangrijk om te onderzoeken of er iets unieks op die dia stond dat de betrokkenheidsratio had kunnen verhogen, zoals interactieve stickers, een video, tekstoverlay op de dia , enzovoort.

Bepaal wat zou kunnen hebben bijgedragen aan een hoger of lager betrokkenheidspercentage op een dia om toekomstige inhoud te helpen verbeteren.

# 6 en # 7: ontdek hoe vaak mensen op je Instagram-verhaal achterwaarts en voorwaarts tikken

Taps back is het aantal keren dat kijkers hebben teruggetikt om de vorige foto of video in je Instagram-verhaal te herhalen. Denk aan een tik terug als een herhaling van uw dia, waardoor het totale aantal vertoningen van uw verhaal toeneemt. Hoewel er verschillende redenen kunnen zijn waarom een ​​gebruiker dit zou doen, betekent dit over het algemeen dat uw dia opmerkelijke informatie bevat die een tweede blik vereist. Deze statistiek is een indicator van plakkerige inhoud van hoge kwaliteit.

instagram-verhalengegevens die tikken op uw verhaal tonen

Tikken vooruit is het aantal tikken om de volgende foto of video in je Instagram-verhaal te zien. Als u een reeks back-to-back-foto’s of creatieve tikwaardige inhoud hebt (dwz stop-motionframes of “tik om weer te geven” inhoud), kan vooruit tikken zinvol zijn; Een groot aantal tikken vooruit in uw verhaal kan echter ook een teken zijn dat uw dia’s niet erg boeiend zijn.

instagram-verhalengegevens die tikken voorwaarts op uw verhaal laten zien

Bedenk ideeën voor het stoppen van de duim (oftewel: inhoud terughalen). Als je te veel video’s of foto’s achter elkaar hebt, probeer dan een quiz, poll of tekst aan de dia toe te voegen, zodat gebruikers kunnen deelnemen.

Om uw terugtappercentage te meten, neemt u het aantal ontvangen tikjes terug en deelt u dit door het aantal vertoningen. U doet hetzelfde om uw doorschakeltarief te vinden.

tikken terug / totaal aantal vertoningen = aantal tikken terug

Stel dat u 4.150 afdrukken en 275 tikken terug had. Uw taps back rate zou 6% zijn.

Voorbeeld: 275 / 4.150 = 0,06 x 100 = 6% taps back rate

Identificeer wat gebruikers ertoe aanzet om terug te tikken en het te repliceren

Tussen de twee statistieken is het beter om een ​​hogere taps back rate te hebben dan taps forward rate. Let op wat gebruikers ertoe aanzet om terug te tikken op inhoud, omdat het een goede indicator is van wat werkt en kan helpen bij het beïnvloeden van toekomstige Instagram-verhaalinhoud die resoneert met uw publiek.

Gevolgtrekking

Deze zeven belangrijke statistieken voor Instagram-verhalen kunnen u helpen beter te begrijpen hoe uw publiek met uw inhoud omgaat en toekomstige inhoud te informeren. Als u zich overweldigd voelt door alle betrokkenheidsstatistieken tegelijk te analyseren, concentreer u dan op één voor één totdat u weet wat werkt voor uw inhoudslevering en publiek.

U kunt beginnen met het voltooiingspercentage van het Instagram-verhaal om uw optimale aantal dia’s te bepalen. Of u kunt uw betrokkenheidspercentage onderzoeken en het aantal antwoorden meten dat u aan het einde van elk verhaal ontvangt.

Voer wekelijks of tweewekelijks een inhoudsaudit van Instagram Stories uit, zodat je snel inzichten kunt krijgen en actiegerichte wijzigingen kunt toepassen terwijl je leert. Schrijf uw observaties, tactieken en inzichten op terwijl ze binnen druppelen. Zodra u voldoende gegevens heeft om een ​​redactionele of engagementbeslissing te valideren, gaat u verder met het verbeteren van een andere engagement- of groeimetriek.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *