Hoe Instagram-verhalenadvertenties te analyseren - DeLaatbusiness

Hoe Instagram-verhalenadvertenties te analyseren

8 min


105

Weet je of je Instagram Stories-advertenties werken? Vraagt ​​u zich af welke prestatiestatistieken voor advertenties u moet bijhouden en waar u de gegevens kunt vinden?

In dit artikel ontdek je hoe je Instagram Stories-advertentiegegevens analyseert, zodat je kunt achterhalen wat werkt en wat niet.

Om te leren hoe je Instagram Stories-advertenties analyseert, lees je het onderstaande artikel voor een gemakkelijk te volgen uitleg of bekijk je deze video:

Opmerking: in dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u weet hoe u een Instagram Stories-advertentie opzet. Lees dit artikel voor stapsgewijze instructies.

Analyseren van Instagram Stories-advertenties in Advertentiebeheer

Wanneer je Instagram Stories-advertenties weergeeft, zal het je misschien verbazen dat je geen toegang hebt tot dezelfde gegevens als wanneer je organische verhalen post. Alles wordt weergegeven via Facebook Ads Manager en er ontbreekt een aantal belangrijke informatie die u misschien gewend bent te zien.

Je vraagt ​​je misschien ook af: ‘Nou, er is een Facebook Ads-app. Kan ik dat gebruiken? ” Technisch gezien kun je inderdaad enkele van de advertentiegegevens in die app zien, maar als je echt maximale gegevens wilt krijgen, moet je deze op een desktop bekijken.

Er zijn veel cijfers in Advertentiebeheer, waarvan de meeste waarschijnlijk niet op u van toepassing zijn. Ik ga je echter de gegevens laten zien die belangrijk zijn voor Instagram Stories-advertenties.

Wanneer u Ads Manager voor het eerst opent, ziet u de standaardweergave, die u waarschijnlijk niet wilt gebruiken om de advertentieprestaties van Instagram Stories te analyseren. Om de weergave te wijzigen, klikt u op het vervolgkeuzemenu Kolommen aan de rechterkant van het scherm. U ziet dan een aantal vooraf gemaakte rapporten waaruit u kunt kiezen.

Kolommen drop-down menu in Facebook Ads Manager

Sommige van deze rapporten overlappen elkaar. Als u bijvoorbeeld Betrokkenheid kiest en vervolgens naar Videobetrokkenheid kijkt, ziet u mogelijk enkele van dezelfde kolommen. We zullen de rapporten bekijken die het nuttigst zijn voor het analyseren van Instagram Stories-advertenties.

Opmerking: het account dat in de afbeeldingen in dit artikel wordt gebruikt, heeft veel grote aantallen. Het is oké als uw account niet zo groot is. Ik heb het echter om een ​​belangrijke reden gekozen. We hebben miljoenen dollars uitgegeven aan Instagram Stories-advertenties en de patronen die we zien, zijn ook van toepassing op kleine accounts. Het probleem is dat wanneer een account klein is, er niet veel gegevens zijn, dus het kan moeilijk zijn om die patronen te zien.

# 1: Bekijk prestatiegegevens van advertenties per plaatsing

Ervan uitgaande dat u uw Instagram Stories-advertenties samen met andere plaatsingen weergeeft, worden al die gegevens weergegeven als één regelitem, waardoor u niet kunt zien hoe uw verhaaladvertenties presteren. Gelukkig kun je plaatsingen apart bekijken.

Aan de rechterkant van het scherm zie je een vervolgkeuzemenu genaamd Breakdown. Klik erop om verschillende manieren te zien waarop u uw gegevens kunt segmenteren om erachter te komen hoe bepaalde pockets presteren.

Uitsplitsing drop-down menu in Facebook Ads Manager

Als je de plaatsingsoptie selecteert, kun je elk regelitem van Facebook en Instagram zien, inclusief verhalen. Als je Instagram Stories niet ziet, kan het zijn dat je ervoor hebt gekozen om daar niet heen te gaan of dat Facebook zich gewoon heeft afgemeld voor Stories.

advertentiegegevens door plaatsing in Facebook Ads Manager

Een van de uitdagingen met Stories is dat er niet veel voorraad is. Wanneer Facebook automatisch optimaliseert, kan het zich afmelden voor Verhalen omdat het niet zeker weet of je daar gaat optreden. In gevallen waarin Facebook u niet bevoordeelt voor die plaatsing, kunt u overwegen om Stories-advertenties afzonderlijk weer te geven om meer gegevens te krijgen.

Kijk bij het analyseren van de advertentieprestaties van Instagram Stories naar de plaatsing van de Stories in verhouding tot wat de andere plaatsingen doen en wat het kost om uw doel te bereiken. Om dit te visualiseren: als het uw doel is om mensen te laten kijken naar of interactie met uw Instagram-verhaaladvertentie en niet noodzakelijkerwijs te kopen, wilt u de advertentie niet evalueren op basis van wat het heeft verkocht, want dat is niet zijn taak.

Nu u begrijpt hoe u uw advertentiegegevens op plaatsing kunt opsplitsen, gaan we eens kijken naar enkele rapporten die u handig vindt om uw Instagram Stories-advertenties te evalueren.

# 2: Bekijk betrokkenheid om advertenties voor Instagramverhalen te analyseren voor de bovenkant van de trechter

Stel dat u de prestaties van Verhalen analyseert voor de onderstaande advertentie, die u naar de bovenkant van de trechter leidt. Als je naar de gegevens over videobetrokkenheid kijkt, kun je zien dat Stories 45.827 vertoningen heeft ontvangen.

Plaatsingsgegevens van Instagram Stories in Facebook Ads Manager

Hoeveel kost het je om een ​​blik van 10 seconden op Stories te krijgen? $ 0,19. Hoeveel mensen bekijken de advertentie helemaal? Iets meer dan 1.000 mensen. Hoeveel kost het je als mensen er helemaal doorheen kijken? $ 0,25.

Plaatsingsgegevens van Instagram Stories in Facebook Ads Manager

Deze statistieken helpen u te begrijpen waar uw geld naartoe gaat als u niet naar conversies kijkt. Omdat u deze advertentie bovenaan de trechter plaatst, maakt het u uit hoeveel het u kost om mensen uw bedrijf te laten opmerken, wat in dit geval $ 0,19 is.

Als je deze video op een heleboel verschillende plaatsen laat zien, kun je zeggen: “Ik weet dat het me op de desktopnieuwsfeed van Facebook $ 0,66 kost om door iemand heen te kijken, maar op Instagram Stories kost het me alleen maar $ 0,25. “

Plaatsingsgegevens van Instagram Stories in Facebook Ads Manager

Dit zijn de kosten waarmee u rekening moet houden wanneer u remarketingdoelgroepen samenstelt. Deze kosten zijn belangrijk omdat u begrijpt hoe ver u met uw budget gaat op basis van uw doel, hoe u gaat winnen. Lees dit artikel voor meer informatie over het bouwen van effectieve Instagram-advertentietrechters .

Omdat er zoveel cijfers in dit verlovingsrapport staan, zou u in de verleiding kunnen komen te denken dat ze allemaal belangrijk zijn. De waarheid is dat ze dat echt niet doen.

Als je naar de advertentieprestaties van Instagram Stories kijkt en je weet dat verhalen 15 seconden duren, maakt het je dan echt uit hoeveel het je kost om iemand 3 seconden te laten kijken? Als u ziet dat de kosten voor een 10-secondenweergave $ 5,00 bedragen en de rest van de plaatsingen maximaal $ 2,00, is dat een goede indicatie dat mensen niet naar de 10-seconden-markering kijken en dat er iets mis kan zijn.

Pro-tip : voor nog meer gegevens voor uw Instagram Stories-advertenties kunt u uw rapporten aanpassen . Selecteer de optie Kolommen aanpassen in het vervolgkeuzemenu Kolommen en u krijgt toegang tot een heleboel andere gegevens die u kunt toevoegen aan of verwijderen uit uw rapporten, afhankelijk van wat u belangrijk vindt. Ik zal niet liegen, het is een beetje overweldigend. Als u hier nieuw in bent, wilt u misschien wachten totdat u zich meer op uw gemak voelt.

Pas de optie Kolommen aan in Facebook Ads Manager

# 3: Bekijk prestaties en klikken om Instagram-verhalenadvertenties te analyseren voor doelconversie

Stel dat u Instagram Stories-advertenties gebruikt en het doel is conversie. Als u naar uw vooraf gemaakte kolommen gaat, is er een voor Prestaties en Klikken. Selecteer die optie en de gegevens zien er heel anders uit dan wat u ziet voor Engagement.

Prestaties en klikken rapporteren gegevens in Facebook Ads Manager

Nu kijkt u naar gegevens zoals de resultaten op basis van het doel van die advertentieset.

Het doel voor de onderstaande advertentie is aankopen. Van de aankoopconversiegebeurtenissen kunt u zien hoeveel er zijn gebeurd, hoe vaak mensen de advertentie hebben gezien in de door u gekozen tijd, hoeveel het kost om die aankoop te krijgen, wat het budget was, enzovoort.

Prestaties en klikken rapporteren gegevens in Facebook Ads Manager

Als u verder scrolt, ziet u de kosten per klik (CPC) en hoeveel aankopen deze specifieke regelitems hebben gegenereerd.

Laten we eens kijken naar de CPC voor Instagramverhalen. In dit geval heeft u $ 1,27 betaald om iemand door te laten klikken naar uw site. Dat is eigenlijk best goedkoop als je naar enkele van de andere plaatsingen hier kijkt.

Prestaties en klikken rapporteren gegevens in Facebook Ads Manager

Wanneer u gegevens bekijkt over hoeveel aankopen er zijn gedaan, hoeveel die aankopen u kosten en het rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) , begint u te zien hoe uw verhaaladvertenties presteren in vergelijking met de andere plaatsingen. Al deze gegevens zijn belangrijk om te overwegen.

Prestaties en klikken rapporteren gegevens in Facebook Ads Manager

Beslissen wanneer u een afzonderlijke advertentieset voor Instagram-verhalen wilt maken

Een van de meest gestelde vragen die ik krijg als mensen hun account aanmaken, is: “Moet ik Stories gewoon in een eigen advertentieset opzetten en los van de Instagram-feed uitvoeren of moet ik ze samenvoegen?”

Wanneer u voor het eerst start, wilt u ze waarschijnlijk samen uitvoeren. Dit geeft je een plek om te beginnen. Kijk hoe vaak Facebook uw advertentie weergeeft en of uw advertentie het goed doet. Hierdoor kunt u een idee krijgen of uw advertentie het goed of slecht doet, voordat u veel budget toewijst aan iets dat mogelijk inefficiënt is.

Als uw advertentie het goed doet, wilt u het budget maximaliseren. Als de advertentie het niet goed doet, is dat een indicatie dat u waarschijnlijk aan uw advertentie moet werken en dat u dat misschien niet in een aparte advertentieset wilt doen.

Zoals ik eerder al zei, is Facebook er niet zo goed in om ervoor te zorgen dat je regelmatig op Instagram Stories verschijnt. Ze laten je een behoorlijk aantal zien, maar ze geven vaak de voorkeur aan de feed omdat er meer gegevens nodig zijn. U zult dat waarschijnlijk moeten bestrijden door te zeggen: “Ik wil alleen in Verhalen in deze advertentieset verschijnen” en er veel budget voor besteden.

Hier is een goed voorbeeld van wat er kan gebeuren als je dingen apart uit elkaar haalt. De ene is een interessecampagne die is gebaseerd op de Instagram-feed en de andere draait alleen op Stories. Maar ze waren niet altijd zo van elkaar gescheiden.

afzonderlijke advertentiesets voor Instagramverhalen en Instagram-feed

Vroeger werden ze gebundeld met andere plaatsingen. Na verloop van tijd zagen we dat Instagram het beter deed, maar we maximaliseerden het budget niet. Toen begonnen Stories de feed voor te blijven en konden we daar het budget niet maximaliseren.

Dit voorbeeld laat zien wat er gebeurt als deze aanpak echt goed werkt. Verhaaladvertenties zijn duidelijk veel goedkoper dan de feed. Met de feed betalen we $ 15,20 voor elke 1000 advertentievertoningen. In Verhalen betalen we een derde daarvan.

prestatiestatistieken voor afzonderlijke Instagram-verhalen en Instagram-feedadvertentiesets

Met Stories is er minder concurrentie en is het veel goedkoper. Dit hoeft niet per se iets te betekenen als het niet verkoopt, maar het is interessant om op te merken.

Laten we nu eens kijken naar de CPC en klikfrequentie (CTR). De Instagram-feed heeft een CPC van $ 3,89 met een CTR van 0,39%. Stories heeft een CPC van $ 1,27 met een CTR van 0,46%. Verhalen doet het nog steeds beter.

prestatiestatistieken voor afzonderlijke Instagram-verhalen en Instagram-feedadvertentiesets

Als je echter naar het aantal website-aankopen kijkt, zijn ze hoger voor de Instagram-feed. Dit is geen verrassing, want er staan ​​veel meer advertenties op de feed dan op Stories, dus er is meer kans om te verkopen.

Als je naar de ROAS kijkt, krijgt dit merk ongeveer 24,5% voor de feed en 31% voor verhalen. Dat is een enorm rendement. Nogmaals, het is niet per se normaal. Dit zijn de soorten patronen die we zien als we deze uitgaven op grote schaal krijgen.

prestatiestatistieken voor afzonderlijke Instagram-verhalen en Instagram-feedadvertentiesets

Als u de tijd neemt om uw Stories-advertenties te laten werken en uw budget te maximaliseren – hoe groot of klein dat budget ook is – vaak, zal Stories absoluut beter presteren dan de feed. Op dat moment raad ik u ten zeerste aan om ze op te splitsen in hun eigen plaatsing, omdat dat de enige manier is waarop u alle voorraad van verhaaladvertenties kunt ophalen. Weten wanneer het tijd is, is een oordeel.

Gevolgtrekking

De kans is groot dat u bekend bent met Facebook-advertenties en misschien bent u zelfs bekend met de gegevens die daarbij horen. Maar Instagram is anders. Als je naar Verhalen-advertenties kijkt, zijn dat een soort advertentieplaatsing op een platform die totaal anders is dan al het andere dat wordt uitgevoerd.

Instagram Stories-advertenties bieden een van de grootste online mogelijkheden voor adverteerders. Als u begrijpt hoe u Stories-advertenties goed doet, onderscheidt u zich van de concurrentie. Maar om succesvolle advertenties te maken, moet u weten hoe u naar uw gegevens moet kijken.

Wat denk je? Welke statistieken voor advertentieprestaties houdt u bij voor uw Instagram Stories-advertenties? Deel uw mening in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format