Hoe LinkedIn Lead Gen Form-advertenties te gebruiken

10 min


109

Wilt u meer leads van LinkedIn binnenhalen? Gebruikt u het juiste advertentieformaat en de juiste conversiedoelstelling om leads te genereren?

In dit artikel leert u hoe u een formulier voor het genereren van leads instelt en gebruikt in een advertentiecampagne met gesponsorde inhoud op LinkedIn. U zult ook tips ontdekken om uw leadgen-formulieradvertenties te optimaliseren om de meest relevante informatie van prospects te verzamelen, hoe u aangepaste velden aan uw formulier kunt toevoegen en hoe u uw leads van LinkedIn kunt downloaden of exporteren.

Waarom LinkedIn Lead Gen Form-advertenties gebruiken?

LinkedIn-advertenties zijn duur, dus u wilt er alles aan doen om de prestaties hoog en de kosten laag te houden. Elke keer dat u iemand naar een bestemmingspagina stuurt, introduceert u veel stappen en voegt u wrijving toe die uw algehele conversieratio kan verlagen. Advertenties in lead genvorm van LinkedIn kunnen u helpen die wrijving te verminderen en de hoogst mogelijke conversieratio’s te behalen.

LinkedIn maakt het gemakkelijk voor mensen om een ​​lead te worden door de velden op het leadgen-formulier vooraf in te vullen met hun persoonlijke gegevens. Het enige wat ze hoeven te doen is op Verzenden te klikken.

Lees het onderstaande artikel voor een eenvoudig te volgen stappenplan of bekijk deze video om te leren hoe u LinkedIn-advertenties voor leadgen-formulieren instelt:

# 1: Maak een LinkedIn-campagne

Leadgen-form-advertenties kunnen werken op gesponsorde InMail- of gesponsorde contentadvertenties. Voor dit voorbeeld maken we het als gesponsorde inhoud.

Om naar uw LinkedIn Ads-dashboard te gaan, klikt u op Adverteren in de rechterbovenhoek van het scherm. Als u dat pictogram niet ziet, klikt u op Werk en selecteert u Marketingoplossingen.

screenshot van de knop Adverteren op LinkedIn

Je ziet dan een lijst met al je accounts. Klik in de campagnegroep die u wilt gebruiken en klik vervolgens op Campagne maken in de rechterbovenhoek van de pagina.

screenshot van de knop Campagne maken in LinkedIn Campaign Manager

Selecteer Leadgeneratie voor het doel van de LinkedIn-campagne .

screenshot van de LinkedIn Lead Generation-doelstelling geselecteerd tijdens het instellen van de advertentie

# 2: Stel uw targeting in

De volgende stap is om uw publiek te selecteren .

In dit geval willen we ons richten op marketeers voor sociale media, dus scrol omlaag naar Doelgroepkenmerken en selecteer Werkervaring> Vaardigheden van leden.

screenshot van Wie is uw publiek? sectie in de LinkedIn-campagne-instelling

Typ in het zoekvak “sociale media” en kijk welke ledenvaardigheden beschikbaar zijn.

screenshot van zoekresultaten voor 'social media'-ledenvaardigheden op LinkedIn

Voor deze campagne selecteren we Social Media Marketing, Social Media Optimization, Social Media Advertising en Social Media Measurement, omdat dit allemaal geweldige vaardigheden zijn om te targeten.

Nadat u uw selecties heeft gemaakt, ziet u aan de rechterkant van dit scherm de grootte van de doelgroep.

De onderstaande publieksgrootte is vrij groot. Ik hou van een publiek tussen ongeveer 20.000 en 80.000 mensen, maar dit werkt als een voorbeeld.

screenshot van geschatte doelgroepgrootte van 8,5 miljoen voor LinkedIn-campagne op basis van targetingparameters

Ik schakel ook altijd het selectievakje Audience-uitbreiding inschakelen uit dat LinkedIn standaard selecteert. Ik wil niet dat LinkedIn mijn publiek met iets vertroebelt; Ik wil dat ze precies gebruiken wat ik ze heb gegeven.

screenshot van het selectievakje Audience Expansion inschakelen uitgeschakeld tijdens het instellen van de LinkedIn-campagne

# 3: Kies uw advertentie-indeling, budget en planning

Als advertentie-indeling kunt u een enkele beeldadvertentie, carrouseladvertentie (waarbij u meerdere afbeeldingen in dezelfde advertentie heeft), gesponsorde video-inhoud of berichtadvertentie kiezen . Laten we beginnen met een enkele beeldadvertentie.

screenshot van de optie Single Image Ad geselecteerd voor LinkedIn-advertentie-indeling

Blader vervolgens omlaag naar de budget- en planningopties. Ik raad u aan uw biedingstype te wijzigen van automatisch bod in kosten per klik (CPC).

screenshot van de optie Verbeterd CPC-bod geselecteerd voor LinkedIn-campagne

Schakel ook het selectievakje voor Leadoptimalisatie uit. Ik wil niet dat LinkedIn de beslissing neemt over wie de meeste kans heeft om te converteren. Ik wil een vlakke basislijn.

Voer nu een biedingsbedrag in. Als u een beperkt budget heeft, kunt u een biedingsbedrag instellen dat veel te laag is, zoals € 2. LinkedIn komt dan in het rood bij u terug en zegt: “Uw bod moet ten minste X zijn.” Als u uw bod op dat bedrag instelt (in dit geval $ 4,50) en u kunt uw volledige budget besteden, weet u dat u de laagst mogelijke CPC en kosten per lead krijgt op LinkedIn. Ik hou van die benadering om mee te beginnen. Als u niet genoeg verkeer krijgt, kunt u altijd terugkomen en het verhogen.

screenshot van bericht in rood met de tekst 'LinkedIn-bod moet minimaal $ 4,50 zijn'

Voordat u dit scherm verlaat, moet u uw campagne een betekenisvolle naam geven, zodat u in één oogopslag kunt zien wat uw account doet. Mijn favoriete manier om campagnes een naam te geven, is door ze te structureren naar de advertentie-indeling die ik gebruik, het doel en het publiek.

In dit geval, omdat we gesponsorde inhoud gebruiken, begin je met “SC”, voeg je een scheidingsteken toe en identificeer je het doel (“LGF” voor leadgen-formulieren). Beschrijf vervolgens het publiek (“SMM-vaardigheden” voor marketingvaardigheden op het gebied van sociale media) en de locatie (VS). Nu hebben we een campagnenaam die beschrijft wie deze doelgroep is en hoe en waarom we ze targeten.

screenshot van de LinkedIn-campagnenaam bewerkt om 'SC | LGF | SMM-vaardigheden | ONS'

Als u klaar bent, klikt u op Volgende om verder te gaan met het maken van de advertentie zelf.

# 4: Maak uw LinkedIn Lead Gen-formulieradvertentie

Klik op de volgende pagina op Nieuwe advertentie maken.

screenshot van de knop Nieuwe advertentie maken tijdens het instellen van de LinkedIn-campagne

Nu bent u klaar om uw advertentiemateriaal te kiezen. Bij gesponsorde inhoud is het veld Naam van deze advertentie optioneel, maar ik noem het meestal graag met de datum waarop ik de advertentie lanceer of iets dat me zal helpen begrijpen hoe deze advertentie verschilt van andere.

Spring vervolgens omlaag naar het veld Bestemmings-URL en voer de URL van de bestemmingspagina in. LinkedIn vult dan automatisch de kop en beschrijving vanaf de bestemmingspagina zelf. De kop wordt uit de titel van uw SEO-pagina gehaald en de beschrijving is eigenlijk uw metabeschrijving op de pagina. Het is interessant om op te merken dat deze beschrijving nooit verschijnt, dus u kunt hier alles wat u wilt plaatsen of verwijderen. Het maakt letterlijk niet uit.

screenshot van LinkedIn-advertentiekop en beschrijving rechtstreeks van de bestemmingspagina

De inleidende tekst is het belangrijkste en moet overtuigend zijn. Voor dit voorbeeld gaan we het hebben over waarom het een geweldig idee is om naar Social Media Marketing World te komen: “Social Media Marketeers, luister. Social Media Marketing World is het enige evenement dat u dit jaar moet bijwonen. Registreer nu.”

Beschrijf voor de kop het aanbod of wat mensen krijgen (in dit geval “Top Social Media Conference”). Ik zet dit meestal tussen vierkante haken en geef het dan de naam.

Nogmaals, zoals ik al zei, het maakt niet uit wat je voor de beschrijving invoert, want niemand zal het ooit zien.

screenshot van inleidende tekst, bestemmings-URL, kop en beschrijvingsvelden voor LinkedIn-advertentie

Als de afbeelding die LinkedIn rechtstreeks van uw website heeft gehaald, u bevalt, kunt u deze behouden. Klik anders op de X en upload een nieuwe afbeelding. Het optimale beeldformaat is 1200 x 627 pixels. Nadat u uw afbeelding heeft geüpload, schakelt de advertentie over naar het juiste item.

screenshot van de X-knop in rood omcirkeld naast de LinkedIn-advertentieafbeelding tijdens het instellen

Opmerking: voor jullie experts op het gebied van Facebook-advertenties: maak je geen zorgen, LinkedIn heeft zoiets als de 20% tekstregel. Je kunt alles in de afbeelding plaatsen, zolang het niet beledigend is.

Nu bent u klaar om de details voor uw formulier in te voeren. Hier kunt u het formulier maken dat uit de advertentie komt, zodat iemand het daar kan invullen. U kunt een van de standaardopties van LinkedIn kiezen voor uw call-to-action (CTA). Omdat deze advertentie voor een conferentie is, kan ik iets selecteren als Meer informatie.

screenshot van Meer informatie call-to-action-knop geselecteerd voor LinkedIn-advertentie

We maken een gloednieuw formulier, dus laat Formulier op Nieuw maken staan. Maar als u eerder een formulier heeft gemaakt dat u wilt gebruiken, kunt u dat hier doen en in uw advertentie opnemen.

Typ vervolgens een naam voor het formulier en selecteer uw taal. Voor de kop heeft de gebruiker de originele advertentietekst al gezien, dus we willen hem eraan herinneren wat hij wil doen. Voor dit voorbeeld gebruiken we ‘Sluit u aan bij duizenden socialemediamarketeers in maart!’

Voeg onder Details alles toe dat uw waardepropositie zou versterken, zodat iemand zou willen converteren. We gebruiken: “De beste social media marketeers en sprekers op één plek! Krijg bruikbare tips van meer dan 100 van ‘s werelds beste social media-professionals. “

screenshot van LinkedIn lead gen-formuliervelden geselecteerd voor LinkedIn-advertentie

Voeg vervolgens uw privacybeleid-URL toe. Dit is vereist. Zorg ervoor dat uw website een privacybeleid heeft en voer dit hier in. Voor het tekstveld Privacybeleid heeft uw interne adviseur of advocaat misschien iets dat u hier wilt plaatsen, maar dat hoeft niet.

screenshot van privacyvelden voor leadgeneratieformulier in LinkedIn-advertentie-instellingen

De volgende zijn leaddetails en aangepaste vragen. Dit is waar u kunt kiezen welke velden in het formulier moeten worden weergegeven. Als het formulier vraagt ​​om gegevens die zijn opgenomen in het LinkedIn-profiel van de gebruiker, vult LinkedIn die gegevens automatisch in, zodat de persoon het formulier gemakkelijk kan invullen. Standaard zal het om voornaam, achternaam en e-mailadres vragen.

screenshot van standaardinstellingen voor leadgeneratieformulier in LinkedIn-advertentie-instellingen

Het standaard opgegeven e-mailadres is het e-mailadres voor aanmelding van de gebruiker, dat vaak een persoonlijk e-mailadres is. Als u gebruikers wilt dwingen u hun zakelijke e-mailadres te geven, klikt u op de X om het e-mailadres uit het formulier te verwijderen. Navigeer vervolgens naar Contact en selecteer Zakelijke e-mail. Houd er rekening mee dat het vragen om de zakelijke e-mail voor wat extra wrijving zorgt, omdat gebruikers dit veld handmatig moeten invullen.

screenshot van werk-e-mailveld geselecteerd voor leadgeneratieformulier in LinkedIn-advertentie-instellingen

Als u om aanvullende informatie wilt vragen, kunt u aangepaste vragen en aangepaste selectievakjes toevoegen die door het formulier worden geleid. In dit geval hebben we er geen nodig; we willen alleen voornaam, achternaam en werk-e-mailadres.

screenshot van aangepaste vragen en aangepaste selectievakjes velden voor lead gen-formulier in LinkedIn-advertentie-instellingen

Vervolgens kom je bij de bevestiging. In het veld Bericht kunt u iets opnemen als: “Hé bedankt, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op”, of “We sturen u wat informatie” of “Iemand gaat u bellen”.

Ik gebruik ook graag het veld Landingspagina-URL, want als iemand dit formulier op LinkedIn invult en nog nooit op uw website is geweest, kunnen uw andere kanalen geen enkele vorm van retargeting of koestering om hen heen doen. Ik vind het heerlijk om ze op een landingspagina te dumpen die ik kan volgen en controleren.

Ik zou de URL van een bestemmingspagina kunnen typen die naar een bedankpagina gaat. Voor dit voorbeeld zeggen we: ‘Bedankt dat je contact hebt opgenomen. We sturen je nu details over Social Media Marketing World naar je inbox! ” Voor het bedankbericht Call-to-Action gebruiken we Meer informatie.

screenshot van Meer informatie geselecteerd als dankbericht Call-to-Action voor LinkedIn-advertentie

Als uw CRM verborgen velden vereist om door te komen, klik dan op Verborgen velden en voeg iets toe als bron, medium, campagne, inhoud – iets in die richting. Omdat we UTM-parameters alin onze bevestigings-URL hebben opgenomen, hoeven we ons hier geen zorgen over te maken.

screenshot van Hidden Fields-opties voor LinkedIn-advertentie

Als u klaar bent met het instellen van uw formulier, klikt u op Maken.

Nu kunt u zien dat uw advertentie is gemaakt en dat het leadgen-formulier waaraan deze is gekoppeld, ook is gemaakt. Klik op de knop Volgende om door te gaan.

scherm met advertenties in dit campagnegedeelte op LinkedIn

Klik nu op Campagne starten.

screenshot van de knop Campagne starten op LinkedIn

Door Launch Campaign te raken, wordt uw campagne live gestuurd. Als u nog niet klaar bent om uw campagne uit te voeren, gaat u terug naar uw dashboard en verandert u de campagnestatus van Actief in Onderbroken.

screenshot van de optie Onderbroken in LinkedIn Campaign Manager

Nu heb je een campagne met een leadgeneratieformulier dat actief is.

# 5: Download uw leads

Zodra u leads op LinkedIn begint te genereren, moet u een manier vinden om ze te oogsten.

Om dat te doen, klikt u op Accountactiva en selecteert u Lead Gen-formulieren in uw advertentiedashboard.

screenshot van Lead Gen Forms geselecteerd in LinkedIn Campaign Manager

Dit formulier heeft nog geen leads, maar als dat het geval is, kunt u op het pictogram met drie stippen klikken en Leads downloaden selecteren. Dat zou u een CSV-bestand geven met alle gevraagde informatie. Dit vereist echter dat u elke dag naar binnen gaat en dit blad downloadt.

screenshot van ... vervolgkeuzemenu-opties in de sectie Lead Gen Forms van LinkedIn Campaign Manager

Als je je leads liever doorgeeft aan een ander systeem, gebruik dan een van de integraties van LinkedIn. De integratiepartners van LinkedIn zijn onder meer Salesforce, HubSpot, Eloqua, Marketo, LiveRamp en een paar anderen. Om dit in te stellen, moet u naar het partnerplatform gaan en het rechtstreeks met LinkedIn integreren.

Als u geen van deze integratiepartners heeft, kunt u gebruik maken van Zapier . Het plan van $ 20 per maand van Zapier geeft je de mogelijkheid om te integreren met leadgen-formulieren op LinkedIn en die leads door te geven aan ongeveer elk systeem dat je maar kunt bedenken.

De verschillen begrijpen tussen LinkedIn Lead Gen Form-advertenties en gebruikers naar een bestemmingspagina sturen

Met alle voordelen van LinkedIn-advertenties voor het genereren van leads, zijn ze misschien nog steeds niet de beste manier om leads te genereren. Laten we eens kijken naar de verschillen tussen het uitvoeren van leadgen-formulieradvertenties en het doorsturen van gebruikers naar een bestemmingspagina, zodat u kunt bepalen welke het beste is voor uw doel.

Leadgen-form-advertenties zijn geweldig in het converteren van mensen. Als het uw doel is om zoveel mogelijk namen van uw doelgroep in uw database te krijgen voor koestering, zijn advertenties in lead genvorm verreweg de beste manier om dit te doen.

Soms heb je echter problemen met de kwaliteit van de lead waarbij iemand zich niet kan herinneren het formulier in te vullen. Als het uw doel is om een ​​sterke indruk te maken – misschien is deze persoon een waardevolle potentiële klant met wie u zaken wilt doen en grote deals wilt sluiten – kunt u ze in plaats daarvan naar uw bestemmingspagina sturen.

Een manier waarop ik leadgeneratieformulieren gebruik, is om de conversieresultaten te testen die onze bestemmingspagina krijgt. Stel dat we een aanbieding pitchen op de bestemmingspagina en via een leadgeneratieformulier (waarbij we de bestemmingspagina overslaan). Als onze conversieratio’s aanzienlijk verschillen tussen de twee, weten we dat het enige verschil de manier is waarop we de dingen op de bestemmingspagina hebben gepresenteerd. Dit is een goede test om te zien of uw bestemmingspagina in de weg zit.

Wanneer u verkeer naar uw bestemmingspagina stuurt, kunt u dat verkeer opnieuw targeten via Facebook en Google of een ander kanaal waarop u retargeting uitvoert, wat erg krachtig is. U kunt dat verkeer ook volgen met UTM-parameters of andere trackingparameters in uw URL’s, wat u niet zou kunnen doen als u al uw verkeer via de leadgen-formulieren op LinkedIn zou leiden.

Gevolgtrekking

Het gebruik van een formulier voor het genereren van leads in een advertentiecampagne met gesponsorde LinkedIn-inhoud biedt een geweldige manier om de meest relevante informatie van potentiële klanten te verzamelen. Test LinkedIn-advertenties voor leadgen-formulieren en kijk of dit de beste manier voor u is om leads te genereren of dat u betere resultaten behaalt door mensen naar een bestemmingspagina te sturen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *