Hoe LinkedIn-peilingen voor bedrijven te gebruiken: 9 ideeën - DeLaatbusiness
prijsstrategie bepalen

Hoe LinkedIn-peilingen voor bedrijven te gebruiken: 9 ideeën

6 min


118
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u uw marketinginzicht verbeteren? Heb je LinkedIn-peilingen overwogen?

In dit artikel vindt u negen manieren waarop u LinkedIn-peilingen voor uw bedrijf kunt gebruiken.

Hoe u een LinkedIn-peiling opzet

U kunt vrijwel overal op het LinkedIn-platform LinkedIn-peilingen maken, inclusief uw professionele profiel (individueel account), bedrijfspagina, showcasepagina, groep en zelfs binnen een evenement. Zowel u als iedereen die uw LinkedIn-peilingpost bekijkt, kunnen zien hoeveel mensen op uw peiling hebben gereageerd terwijl deze actief is en wanneer deze ten einde loopt.

Of u nu een LinkedIn-peiling maakt vanaf uw mobiele apparaat of desktopcomputer, de stappen zijn hetzelfde.

Klik eerst op de optie om een ​​bericht te starten. Klik in het venster Create a Post op het pictogram + en selecteer de optie Create a Poll.

LinkedIn Create a Post-dialoogvenster met de optie Create a Poll

Typ vervolgens uw vraag en voeg maximaal vier antwoordopties toe. Momenteel staat LinkedIn alleen toe dat deelnemers één antwoord op een peiling selecteren in plaats van meerdere antwoorden, dus uw vraag moet lezers aanmoedigen om een ​​optie te kiezen die het beste bij hen past.

LinkedIn Maak een Poll-dialoogvenster

Selecteer in het vervolgkeuzemenu Duur enquête een tijdslimiet voor antwoorden op de enquête – van 1 dag tot 2 weken. Klik op Gereed als u klaar bent met het maken van de peiling.

Vervolgkeuzemenu-opties voor de duur van de enquête voor de LinkedIn-enquête

Stel nu de rest van uw opiniepeilingpost op. Zorg ervoor dat u 1–3 LinkedIn-hashtags opneemt die relevant zijn voor uw peilingonderwerp om inzendingen te verzamelen van buiten uw directe LinkedIn-publiek. Als u klaar bent, klikt u op Posten om het te publiceren.

Als je enquête is afgelopen, kijk dan wie erop heeft gereageerd. LinkedIn laat je hun naam, kop en peilingreactie zien.

Pro-tip : uw LinkedIn-peilingpost blijft staan ​​waar u deze publiceerde, lang nadat de peiling is beëindigd, dus als het iets is dat u slechts een korte tijd zichtbaar wilt maken, vergeet dan niet terug te gaan en het te verwijderen.

Nu u weet hoe u een peiling maakt, zijn hier negen manieren waarop u LinkedIn-peilingen voor uw bedrijf kunt gebruiken.

# 1: Ontdek de topdoelen van uw LinkedIn-publiek

Komt uw LinkedIn-publiek uit een breed scala aan branches? Als je nieuwe inhoud of promotie-ideeën voor je publiek probeert te bedenken, maar niet zeker weet waar je moet beginnen, overweeg dan om een ​​LinkedIn-poll te gebruiken om je publiek te vragen wat hun huidige doelen zijn. Een zorgvuldig geformuleerde LinkedIn-enquête met vier verschillende antwoorden om uit te kiezen, helpt u te bepalen welke informatie en opleiding uw publiek van u nodig heeft om hun doelen te bereiken.

Met deze informatie in de hand kun je aantrekkelijkere LinkedIn-inhoud maken die een grotere kans heeft om fans om te zetten in e-mailabonnees of websitebezoekers, en uiteindelijk tot betalende klanten.

# 2: Bepaal het gewenste inhoudstype van uw LinkedIn-netwerk

Vraagt ​​u zich af of u een aantal nuttige LinkedIn-documenten of een reeks korte, pittige video’s voor uw LinkedIn-gemeenschap moet maken ? Gebruik een LinkedIn-peiling om de inhoudsvoorkeuren van uw publiek te achterhalen. Dit zorgt ervoor dat u inhoud maakt waarmee uw publiek zich wil engageren.

Als je nog een stap verder wilt gaan, kun je zelfs teruggaan naar je opiniepeilingpost nadat je je eerste stukje nieuwe inhoud hebt geüpload om respondenten te laten weten dat hun feedback in iets tastbaars is veranderd. Deze follow-up zal je helpen om een ​​sterkere relatie en vertrouwen op te bouwen met je LinkedIn-community, en hen te laten zien dat je echt luistert naar wat ze te zeggen hebben.

# 3: Verzamel feedback van consumenten over producten en services

Als je onlangs een nieuw product of nieuwe dienst hebt gelanceerd, waarom zou je je LinkedIn-publiek dan niet om feedback vragen? Er zijn een paar manieren waarop u dit kunt doen met een peiling, grotendeels afhankelijk van het type product of dienst waarop u feedback wilt krijgen.

Hier zijn enkele ideeën om uw creatieve sappen te laten stromen:

  • Heeft u ons nieuwe product / onze nieuwe dienst geprobeerd, [naam hier invoegen]?
  • Welke van onze functies van [voeg productnaam in] gebruikt u het meest?
  • Heeft u gehoord van ons nieuwe product / onze nieuwe dienst, [naam hier invoegen]?
  • Wat vind je van onze nieuwe [voeg productnaam in]? Beoordeel het hieronder …

# 4: Interesse in nieuwe product- of serviceconcepten meten

Weet u niet zeker welke richting u moet inslaan bij uw volgende lancering? Als je een aanzienlijk LinkedIn-publiek hebt met enthousiaste fans, overweeg dan om hen om tijdige feedback te vragen op een handvol ideeën via een LinkedIn-poll.

Hier gebruikt Ryan Jenkins een LinkedIn-peiling om nieuwe manieren te vinden om de waarde van zijn diensten aan klanten over te brengen.

voorbeeld van een LinkedIn-peiling om de interesse in klantendiensten te peilen

Deze tactiek zal u niet alleen helpen om direct feedback te krijgen, maar ook om een ​​lijst te verzamelen van mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in een meer diepgaande enquête buiten het platform om om te helpen bij verdere marktonderzoeksinspanningen.

Een andere manier om een ​​follow-up te geven aan een LinkedIn-enquête van deze aard, is door productmonsters of een exclusief aanbod aan te bieden aan iedereen die reageert.

Nadat uw LinkedIn-peiling is afgelopen, kunt u precies zien wie heeft deelgenomen en welke optie zij hebben gekozen, zodat u aanbiedingen strategisch kunt delen met relevante respondenten.

# 5: Kwalificeer potentiële klanten in uw LinkedIn-netwerk

Als u niet veel betrokkenheid op LinkedIn krijgt, overweeg dan om een ​​LinkedIn-poll te gebruiken om een ​​gesprek te beginnen over een onderwerp dat verband houdt met uw branche.

Deze eenvoudige enquête met twee antwoorden is een geweldige manier om een ​​gesprek op gang te brengen.

voorbeeld van een LinkedIn-peiling die wordt gebruikt om een ​​gesprek te starten

Kies een eenvoudige vraag en bied twee tot drie antwoorden aan waaruit respondenten kunnen kiezen. Moedig uw publiek in uw LinkedIn-peilingpost aan om opmerkingen achter te laten om hun keuze verder uit te leggen.

Hier zijn een paar gespreksstarters om u te begeleiden:

  • Als je [branchegerelateerde activiteit invoegen] doet, doe je dan …
  • Maakt uw organisatie gebruik van [branchegerelateerde tool of proces invoegen]?
  • Als u slechts één van deze drie methoden in uw bedrijf zou kunnen gebruiken, welke zou u dan verdubbelen?

# 6: Onthul het belangrijkste pijnpunt van uw LinkedIn-netwerk

U helpt uw ​​klanten waarschijnlijk op meerdere manieren, vooral als u een aantal verschillende producten of diensten heeft om uit te kiezen. Als je in een overgangsperiode van het jaar zit of wilt weten hoe je meer waarde kunt toevoegen aan je LinkedIn-publiek, gebruik dan een LinkedIn-peiling om erachter te komen welk probleem bovenaan hun lijst staat om de komende 2 à 3 op te lossen maanden.

voorbeeld van een LinkedIn-peiling om het grootste pijnpunt te onthullen

Met uw enquêtereacties in de hand, kunt u nauwkeuriger een product of dienst kiezen om op LinkedIn te promoten (organisch of via LinkedIn-advertenties ) die het meest waarschijnlijk uw publiek zullen aanspreken.

# 7: Identificeer kennislacunes

Als je moeite hebt om te bepalen of je educatieve inhoud te geavanceerd of te basaal is voor je publiek, gebruik dan een LinkedIn-peiling om hun kennis over een bepaald onderwerp te testen. U kunt dit doen door een vraag te stellen die de respondenten ertoe aanzet de meest geschikte beschrijving te kiezen van een acroniem in de branche of een proces waarmee u uw klanten helpt.

Denk na over de verschillende kennisniveaus die iemand over uw producten of diensten kan hebben en bouw de opties voor uw enquête op rond deze verschillende niveaus van begrip. De meest voorkomende antwoorden geven u inzicht waarmee u kunt bepalen of u uw contentmarketingaanpak moet aanpassen.

# 8: Onderzoek opkomende industrietrends

Heeft u een verschuiving in uw branche opgemerkt? Komt een nieuwe branchebrede aanpak op stoom? Als u diensten aanbiedt aan een specifieke niche, is het de moeite waard om een ​​LinkedIn-poll te houden met een vraag over een opkomende branchetrend.

Deze aanpak is een geweldige manier om actuele, boeiende inhoud te maken voor uw LinkedIn-bedrijfspagina die zeker een gesprek op gang zal brengen in het opmerkingengedeelte.

voorbeeld van LinkedIn-enquête met vraag over branchetrend

U kunt deze benadering ook gebruiken binnen een branchespecifieke LinkedIn-groep om leden opnieuw te betrekken en hen aan te moedigen hun perspectieven met de groep te delen.

Hier zijn een paar mogelijke vragen over LinkedIn-peilingen die dit idee tot leven zullen helpen brengen:

  • Maakt u in uw rol gebruik van [nieuwe strategie / aanpak invoegen]?
  • Heeft u de afgelopen 6 maanden een toename gezien in het aantal aanvragen voor [nieuwe trend invoegen]?
  • Heeft u in uw organisatie prioriteit gegeven aan [nieuwe aanpak invoegen] in uw planning?

Dit type LinkedIn-peiling is met name handig voor B2B- en bedrijven op bedrijfsniveau.

# 9: Bepaal de opmaak van het LinkedIn-publiek per branche of bedrijfsrol

Misschien bent u de beheerder van een LinkedIn-groep en wilt u uw gemeenschap wat beter leren kennen. Of misschien heb je een LinkedIn-evenement opgezet en een hoop nieuwe mensen gereageerd en zich aangemeld voor updates. Om uw gemeenschap beter van dienst te kunnen zijn, kunt u overwegen om een ​​LinkedIn-peiling te houden die u helpt de mensen in uw groep of evenement te leren kennen.

Een geweldige manier om dit te doen, is door uw publiek aan te moedigen een categorie te kiezen die het beste hun rol of branche beschrijft. Deze eenvoudige, niet-invasieve vraag helpt u de overheersende branche in uw LinkedIn-community te peilen, zodat u relevante en nuttige inhoud kunt maken.

Gevolgtrekking

Dus daar heb je het. Alles wat u moet weten over het maken van een LinkedIn-poll, evenals negen ideeën om u op weg te helpen. Dit is het moment om in kaart te brengen hoe u het meeste uit LinkedIn-peilingen kunt halen over de verschillende publicatiemethoden die LinkedIn te bieden heeft.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *