Hoe meer Instagram-verkeer te converteren: 3 tips - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe meer Instagram-verkeer te converteren: 3 tips

8 min


106
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Breng je producten of diensten op de markt op Instagram? Ben je op zoek naar manieren om je conversies via Instagram te verbeteren?

In dit artikel ontdek je drie tips om de kans te vergroten dat mensen op Instagram worden omgezet in klanten op je website.

# 1: Maak en optimaliseer een speciale bestemmingspagina

Het opbouwen van verkeer naar uw website vanaf Instagram is niet genoeg; u moet conversies genereren op basis van dat verkeer. Instagram is een van de moeilijkste platforms om klikken te genereren (aangezien je geen klikbare links in je berichten kunt hebben), maar je kunt nog steeds Instagram-verkeer opbouwen via:

Als u met deze methoden al Instagram-verkeer genereert, is een belangrijker probleem het daadwerkelijk betrekken van die sitebezoekers met uw conversietrechter. Met andere woorden, hoe zet je dat Instagram-verkeer om waar je waarschijnlijk veel geld voor hebt geïnvesteerd?

Er valt veel te zeggen over een landingspagina voor sociale media. Er is niet één methode om uw bestemmingspagina te optimaliseren voor conversies via sociale media. U kunt experimenteren met sociaal bewijs, de formulering en plaatsing van uw call-to-action (CTA) -knop, enzovoort; De volgende twee taken zijn echter een must voor elke Instagram-bestemmingspagina’s.

Zorg ervoor dat uw bestemmingspagina de test van 5 seconden doorstaat

Er is een belangrijk punt om te onthouden over verkeer op sociale media, vooral als u verkeer via advertenties genereert: meestal onderbreekt u de reizen van gebruikers, waardoor ze de updates van hun vrienden niet meer kunnen bekijken. Uw bestemmingspagina moet dus meteen hun aandacht trekken.

Om dit te doen:

 • Uw bestemmingspagina moet meteen duidelijk zijn waar het over gaat.
 • Uw CTA’s moeten overtuigend genoeg zijn om mensen te laten klikken.

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw bestemmingspagina beide taken volbrengt, is door een snelle test van 5 seconden uit te voeren. Dit is een testmethode voor bruikbaarheid die u helpt te begrijpen wat mensen zien in de eerste 5 seconden dat ze naar uw pagina kijken.

Om deze test uit te voeren, moet u denken aan een eenvoudige vraag waaraan deelnemers worden uitgenodigd om te antwoorden nadat ze uw pagina gedurende 5 seconden hebben bekeken. Hier zijn een paar voorbeelden van vragen die u zou kunnen stellen:

 • Wat is het doel van deze pagina?
 • Waar wilde je als eerste op klikken?
 • Wat viel op op de pagina?
 • Vond u de speciale aanbieding verleidelijk genoeg?

U kunt de test uitvoeren met een tool zoals UsabilityHub , die gratis basistests van 5 seconden biedt. Je kunt een eenmalige vergoeding van $ 50 betalen als je hun testers wilt werven of je kunt gewoon een link pakken en je eigen deelnemers uitnodigen.

Meld u aan voor een gratis account bij UsabilityHub om uw test op te zetten.

Wanneer uw dashboard wordt geopend, geeft u uw test een naam en selecteert u vanaf welk apparaat uw ontwerp moet worden bekeken (Alle apparaten, Alleen mobiel of Alleen desktop). Blader vervolgens naar beneden en selecteer Vijf seconden test.

Testdetails-scherm van UsabilityHub

Nu bent u klaar om uw test op te zetten.

Bepaal eerst hoe lang u wilt dat deelnemers uw ontwerp bekijken. U kunt het aantal op 5 seconden laten staan ​​of het aanpassen.

Upload vervolgens een screenshot van uw bestemmingspagina.

Typ vervolgens de vragen die testers moeten beantwoorden. Voor elke vraag kunt u testers een door u opgegeven antwoord laten selecteren of hun eigen antwoord in het vak typen. Selecteer de optie Vereist als u wilt dat testers bepaalde vragen beantwoorden.

5 Tweede testgedeelte van het scherm UsabilityHub Test Details

Als u klaar bent, klikt u op Opslaan en doorgaan en volgt u de aanwijzingen om een ​​unieke link te krijgen die u kunt delen met uw volgers of vrienden op sociale media om hen uit te nodigen voor de test.

Zodra genoeg mensen de test hebben afgelegd, klikt u op de test op uw dashboard om een ​​lijst met antwoorden op uw vragen te krijgen.

UsabilityHub-testresultaten

Met UsabilityHub kunt u de resultaten ook exporteren naar een Excel-bestand om patronen te analyseren en te identificeren.

optie om UsabilityHub-testresultaten te exporteren

Er zijn meer tests, zoals heatmaps, die u op uw bestemmingspagina’s kunt uitvoeren. Zie dit artikelvoor details.

Zorg ervoor dat uw pagina snel wordt geladen en er goed uitziet op mobiel

Het is begrijpelijk dat de meeste van uw Instagram-klikken via een mobiel apparaat komen, wat twee dingen betekent:

 • Uw bestemmingspagina moet er goed uitzien en correct functioneren op een mobiel apparaat.
 • Uw pagina moet snel worden geladen. De prestaties van het mobiele netwerk verbeteren, maar zijn nog verre van perfect .

Houd de prestaties van uw pagina in de gaten, vooral voor mobiele apparaten. U kunt dat doen met een tool als Finteza , die uw paginaprestaties in detail bijhoudt . Hiermee kunt u de paginaprestaties in een specifiek land analyseren en uw statistieken beperken tot een bepaald apparaat.

Finteza-testresultaten voor paginaprestaties op mobiel

Om Finteza te gebruiken, moet u hun trackingcode installeren in de koptekst van uw site. Na installatie begint Finteza onmiddellijk uw prestatiestatistieken te tonen.

Finteza kost $ 25 per maand, maar er is een gratis proefversie beschikbaar om het uit te testen.

Pro-tip : houd er rekening mee dat Instagram externe links opent in hun eigen mobiele browser en dat uw bestemmingspagina er daar misschien iets anders uitziet. Zorg er dus voor dat je je eigen link opent vanuit Instagram om dit dubbel te controleren.

# 2: stem de berichten en afbeeldingen van uw bestemmingspagina af op uw Instagram-berichten en advertenties

Het matchen van uw bestemmingspagina met uw Instagram-feed of advertentiecampagnes is een stap die vaak over het hoofd wordt gezien, en dat is jammer. Er zijn twee belangrijke redenen waarom congruentie belangrijk is:

 • Het helpt uw ​​bezoekers zich meer op hun gemak te voelen op uw site (alsof ze Instagram nooit hebben verlaten). Als u bekende kleuren, CTA’s en afbeeldingen ziet, worden psychologische barrières weggenomen en worden gebruikers ertoe aangezet uw conversietrechter af te lopen.
 • Als uw Instagram-advertentie verleidelijk genoeg was voor gebruikers om op te klikken, kunt u er vanuit gaan dat u dezelfde engagementtactieken op uw bestemmingspagina moet implementeren als in uw advertentie.

Leadpages biedt bijpassende klantverhalen op zowel de Instagram-feed als de gelinkte landingspagina.

bijpassende klantverhalen op Instagram-feed en gelinkte landingspagina

In deze Instagram-advertentie gebruikt UPRIGHT dezelfde video- en visuele elementen in zowel de advertentie als de gelinkte bestemmingspagina.

dezelfde video- en visuele elementen in Instagram-advertentie en gelinkte bestemmingspagina

Ik raad aan om deze aspecten van je Instagram-berichten / advertenties en bestemmingspagina’s te matchen:

 • Kleuren
 • Sociaal bewijs
 • Visuals (of in ieder geval visuele componenten)

Maak een merkkit

Omdat er mogelijk andere teamleden betrokken zijn bij het maken van updates op sociale media dan degenen die de bijbehorende bestemmingspagina’s ontwerpen, is het belangrijk om uw branding-items georganiseerd en consistent te houden.

Hoewel het maken van een merkstijlgids een goed idee is, is een meer bruikbare benadering het samenstellen van een merkpakket met uw merkkleuren, logo’s, creatievelingen uit het verleden en andere specificaties. Zowel Venngage als Visme bieden deze optie met hun premium-niveaus:

Met beide platforms kunt u een verzameling van uw eigen ontwerpen maken, uw merkkleurenpalet instellen, uw logo toevoegen voor gebruik op al uw advertenties en andere functies. Dit is een geweldige manier om consistent herkenbare inhoud te maken op al je kanalen, inclusief je site en Instagram-feed.

Venngage My Brand Kit

Zowel Visme als Venngage bieden gratis proefversies, zodat u kunt proberen een aantal afbeeldingen en infographics te maken om te zien welke het beste bij u past. Hier zijn nog meer opties om te overwegen , gebaseerd op sjablonen, prijs, bruikbaarheid, enzovoort.

Gebruik updates en sociaal bewijs opnieuw in video’s

Een truc waarmee ik succes heb gehad, is het opnieuw gebruiken van sociaal bewijs op de pagina om een ​​videodiavoorstelling te maken, die geweldige Instagram-inhoud maakt .

U kunt uw sociale bewijs opnieuw gebruiken in een video met behulp van de iOS-app Videoleap . Hiermee kun je professionele video’s maken om te gebruiken als Instagram-berichten of -verhalen.

maak video in Videoleap met hergebruikt sociaal bewijs

De app heeft zowel gratis als betaalde abonnementen. Met het gratis abonnement kun je overgangen opnemen, een videobestand van hoge kwaliteit exporteren, je video omkeren, creatieve videofilters toepassen en verschillende clips tot één samenvoegen. Als u een voice-over (of muziek) moet toevoegen en professionelere bewerkingstools moet toepassen, kunt u kiezen voor de in-app-upgrade, die $ 32 per jaar kost.

U kunt ook eenvoudig videodimensies wijzigen om hergebruik op meer sociale-mediaprofielen mogelijk te maken.

optie voor videodimensies in Videoleap

Als u de voorkeur geeft aan desktopvideo-editors, is InVideo een betaalbaar webgebaseerd platform. Het is $ 10 per maand als u een jaar vooruit betaalt. U kunt zich aanmelden voor een gratis proefperiode van 30 dagen en eerst met het platform spelen.

maak video in InVideo met hergebruikt sociaal bewijs

# 3: Houd het verkeer en de conversies op uw bestemmingspagina nauwlettend in de gaten

Houd goed in de gaten hoe uw Instagram-verkeer reageert op uw bestemmingspagina en welke paden bezoekers nemen zodra ze zijn geland.

Stel op zijn minst een apart dashboard in uw Google Analytics in om uw verkeer en betrokkenheid op sociale media te volgen . Er is ook een manier om engagements en conversies bij te houden via Google Analytics (die kan worden ingesteld met een WordPress-plug-in).

Hoewel Google Analytics een geweldige tool is, is het niet altijd gemakkelijk te begrijpen. Als u op zoek bent naar inzichtelijke en bruikbare analyse van uw conversiekanaal, probeer dan Oribi . In tegenstelling tot andere analyseoplossingen, kunt u het traject van elke klant door uw site stap voor stap volgen.

gebruikersreis weergegeven in Oribi

Om Oribi te gebruiken, moet u hun trackingcode aan uw site toevoegen (of hun WordPress-plug-in installeren) en deze 24 uur de tijd geven om uw analyses weer te geven.

Oribi vereist geen technische kennis of een langdurig installatieproces. Het herkent en volgt automatisch evenementen (inzendingen van formulieren, klikken op links en knoppen, enz.), Dus het is niet nodig om evenementen handmatig in te stellen. Om uw favoriete evenementen beter in de gaten te houden, kunt u ze vastzetten of ze groeperen op prioriteit of doel.

Ik volg bijvoorbeeld de volgende groepen evenementen via Oribi:

 • Services (mensen die op mijn services-link klikken)
 • Afleiders (allerlei afwijzingsknoppen waar mensen op moeten klikken om een ​​opt-in verzoek af te wijzen). Ik kan meten hoe vaak hierop wordt geklikt en of er manieren zijn om de gebruikerservaring van mijn site soepeler te maken.

De onderstaande gegevens suggereren dat mijn Instagram-verkeer echt geïrriteerd is door die verzoeken, dus ik overweeg om het aanmeldingsproces te wijzigen.

Conversies door uw beste kanalen in Oribi

Opmerking: als u een evenement niet kunt vinden, is deze waarschijnlijk niet uitgevoerd sinds de trackingcode is geïnstalleerd. Navigeer eenvoudig naar uw site, klik op het evenement dat u wilt volgen en vernieuw Oribi.

Oribi is niet goedkoop. Het instappakket is $ 300 per maand. Maar er is een gratis proefperiode van 2 weken, dus ik raad aan om een ​​account aan te maken als je veel in Instagram-advertenties investeert en die 2 weken te gebruiken om patronen en problemen te begrijpen. Dit zal je vooruit helpen.

Gevolgtrekking

Instagram kan gericht verkeer genereren en conversies voor uw site genereren, maar probeer deze tips om er een efficiënte marketingtool van te maken:

 • Maak een voor Instagram geoptimaliseerde landingspagina.
 • Stem uw Instagram-inhoud en advertenties af op uw bestemmingspagina.
 • Monitor en analyseer de paden van uw Instagram-gebruikers door uw hele site om uw strategie aan te passen.

Als je eenmaal het been hebt gedaan, kun je beginnen met investeren in Instagram-advertenties terwijl je ondertussen tweaks implementeert.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format