Hoe u de juiste LinkedIn-advertentiedoelstelling kiest - DeLaatbusiness
facebook messenger marketing

Hoe u de juiste LinkedIn-advertentiedoelstelling kiest

5 min


111

Weet u welk doel u moet kiezen voor uw LinkedIn-advertentiecampagnes? Vraagt ​​u zich af welke doelstellingen de meest kosteneffectieve resultaten opleveren?

In dit artikel ontdek je hoe je vijf LinkedIn-advertentiedoelstellingen kunt gebruiken. Ontdek welk doel u de resultaten oplevert die u zoekt, vind tips voor de laagste kosten per klik of de laagste kosten per conversie, en meer.

Op doelstellingen gebaseerde advertenties van LinkedIn

Als je gewend bent om op Facebook te adverteren, zul je merken dat de LinkedIn-doelstellingen erg op elkaar lijken. LinkedIn wilde Facebook-adverteerders een vergelijkbare ervaring op LinkedIn geven.

LinkedIn heeft al geruime tijd doelstellingen, maar het waren in wezen selectievakjes en biedingstypen. Nu is het proces erg gedefinieerd. Wanneer u een LinkedIn-advertentie gaat opzetten en op Campagne maken klikt, ziet u veel verschillende doelstellingen waaruit u kunt kiezen.

LinkedIn Ads-doelstellingen

Ik ga me concentreren op een paar van de belangrijkste, omdat sommige in elkaar overvloeien of erg op elkaar lijken. Als u weet dat u naar een websiteconversie wilt streven, kunt u die websiteconversie misschien goedkoper krijgen met een ander doel. Maak je geen zorgen, ik zal elke doelstelling decoderen om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je LinkedIn-advertentie-uitgaven haalt.

Lees het onderstaande artikel voor een eenvoudig te volgen uitleg of bekijk deze video om te leren hoe u het juiste doel voor uw LinkedIn-campagne kiest :

Opmerking: in dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u weet hoe u op de juiste manier een LinkedIn-advertentie opzet. Lees dit artikel voor stapsgewijze instructies.

# 1: Betrokkenheidsdoelstelling

Het eerste campagnedoel van LinkedIn dat ik wil behandelen, is betrokkenheid. Met dit doel kunt u betalen per klik of impressie. Ik raad bijna altijd aan om per klik te bieden, omdat dit het minst risicovol is.

De betrokkenheidsdoelstelling wordt geoptimaliseerd voor elke actie op uw LinkedIn-advertentie. Dat betekent een sociale actie zoals een like, opmerking of aandeel ; een volg naar uw bedrijfspagina ; een bezoek aan uw bedrijfspagina; en zelfs een klik op uw call-to-action-link.

Doelstelling van LinkedIn-betrokkenheid

Betrokkenheid is de goedkoopste LinkedIn-doelstelling en het is degene die moet worden geselecteerd als u onderweg meer volgers van bedrijfspagina’s wilt krijgen.

# 2: Doelstelling websitebezoeken

Als het uw doel is om mensen naar uw bestemmingspagina te krijgen zodat ze daar kunnen converteren, kiest u de doelstelling voor websitebezoeken. Nogmaals, ik bied bijna altijd per klik.

Pro-tip : als een kleine hack kun je bieden door te klikken op een videoweergave, waardoor je ook via dit LinkedIn-doel het goedkoopste videoverkeer krijgt.

Doelstelling van LinkedIn-website bezoeken

# 3: Doelstelling videoweergaven

De doelstelling voor videoweergaven is uiteraard alleen van toepassing op videoadvertentiemateriaal, maar het is handig om te begrijpen dat u door deze doelstelling te gebruiken kunt bieden per vertoning of weergave. Een weergave op LinkedIn-videoadvertentieswordt als 2 seconden beschouwd.

Doelstelling van LinkedIn-videoweergaven

U kunt verwachten dat u ongeveer $ 0,06 tot $ 0,14 betaalt per 2-secondenweergave op LinkedIn. Dit is duidelijk veel duurder dan Facebook, maar nogmaals, je bereikt een heel specifiek, hypergericht publiek.

Ik raad aan om het bodtype te gebruiken (kosten per weergave of kosten per vertoning) waarmee u de laagste kosten krijgt. Maar er is nog een andere manier om dit potentieel te optimaliseren: u kunt videoadvertenties uitvoeren met het doel websitebezoeken en u betaalt alleen per klik.

Voer alle drie naast elkaar uit in afzonderlijke LinkedIn-campagnes, zodat u kunt zien welke u de laagste kosten per klik of de goedkoopste kosten per conversie oplevert.

Testen van LinkedIn-advertenties met drie campagnes

# 4: Doelstelling voor het genereren van leads

Als u de leadgen-formulieradvertenties van LinkedIn wilt gebruiken, moet u de doelstelling voor het genereren van leads selecteren. Hierdoor kunt u een formulier rechtstreeks in de advertentie zelf hebben, zodat u de bestemmingspagina-ervaring helemaal kunt overslaan.

Doelstelling voor het genereren van LinkedIn-leads

U kunt de doelstelling voor het genereren van leads gebruiken voor elk type gesponsorde inhoud of gesponsorde berichtadvertentie . U kunt betalen op basis van kosten per klik of kosten per vertoning. Gaan met kosten per klik levert vooraf het minste risico op en u kunt dit later altijd wijzigen.

Bekijk deze video voor meer informatie over het maken van advertenties voor leadgen-formulieren .

# 5: Doelstelling voor websiteconversies

Het laatste LinkedIn-doel dat ik wil behandelen, zijn websiteconversies. Het is vergelijkbaar met websitebezoeken, behalve dat LinkedIn nu beslissingen begint te nemen over aan wie ze uw advertenties willen laten zien, omdat ze gegevens hebben over wie de neiging heeft om te converteren en wie niet. Ik weet zeker dat dit naarmate de tijd verstrijkt en LinkedIn meer gegevens over hun gebruikers krijgt, dit steeds nuttiger zal worden.

Doelstelling van LinkedIn-websiteconversies

De beste combinatie van LinkedIn-advertentie-indeling en doelstelling voor beginnende adverteerders

Laten we het nu hebben over de juiste advertentie-indeling en het juiste doel als u dingen uitprobeert en zo min mogelijk risico wilt lopen.

Mijn aanbeveling is om altijd te beginnen met betalen op basis van kosten per klik met LinkedIn-advertenties. Als u per vertoning betaalt en u heeft een slechte advertentie waarop niemand klikt, blijft u geld uitgeven en heeft u er niets voor te zien. Maar als u per klik biedt en u een slechte advertentie heeft, betaalt u alleen voor het verkeer dat u ontvangt. Een slechte advertentie zal u niet bestraffen; je hebt gewoon geen geld uitgegeven.

Het advertentieformaat voor gesponsorde inhoud is verreweg het meest veelzijdig. Begin met de versie met één afbeelding, want statische afbeeldingen zijn gemakkelijk te maken, te wijzigen en problemen op te lossen.

De optie voor advertentie-indeling voor één afbeelding van LinkedIn is geselecteerd

Als u verkeer naar uw website stuurt, volg dan de doelstelling voor websitebezoeken. Als je dat verkeer op LinkedIn wilt houden en de leadgen-formulieren van LinkedIn wilt gebruiken, gebruik dan de leadgeneratiedoelstelling.

Gevolgtrekking

LinkedIn heeft doelstellingen vrijgegeven, net als Facebook, maar welk doel u kiest voor uw campagne, is misschien niet zo eenvoudig als u zou denken. Dit artikel richt zich op vijf van deze doelstellingen, zodat u het maximale uit uw advertentie-uitgaven kunt halen.

U vraagt ​​zich misschien af ​​wat de twee doelstellingen zijn die ik niet heb behandeld: naamsbekendheid en sollicitanten. Merkbekendheid verschilt niet veel van engagement; LinkedIn neemt gewoon de optie om met een klik te betalen weg. En de doelstelling van sollicitanten is specifiek voor rekrutering.

Wat denk je? Welke LinkedIn-advertentiedoelen gebruikt u doorgaans? Deel uw mening in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format