Hoe u een kosteneffectieve Instagram-advertentietrechter maakt: 4 tips

8 min


127

Vraagt ​​u zich af hoe u een effectieve advertentietrechter op Instagram kunt bouwen? Op zoek naar tips om de juiste doelen te kiezen of doelgroepen te targeten?

In dit artikel vind je vier manieren om je Instagram-advertentietrechter te optimaliseren voor verschillende stadia van het klanttraject.

Lees het onderstaande artikel voor een eenvoudig te volgen uitleg of bekijk deze video om te leren hoe u uw trechter voor Instagram-advertenties kunt verbeteren:

Opmerking: in dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u weet hoe u een Instagram-advertentiecampagne opzet. Bekijk deze video voor stapsgewijze instructies om aan de slag te gaan met adverteren op Instagram voor slechts $ 5 per dag.

# 1: Ontwerp je klantentrechter rond het gebruikersgedrag van Instagram

Wat komt er in je op als je het woord remarketing hoort ? Waarschijnlijk blijven praten met mensen die de website van uw bedrijf hebben bezocht. Maar als je een Instagram-gebruiker bent, wil je gewoon op het platform rondhangen en niet echt naar websites gaan.

Hoewel deze twee gedragingen incompatibel lijken, kun je een trechter bouwen die gebruikmaakt van de kracht om mensen op het Instagram-platform te houden, terwijl je ze in de toekomst ook kunt remarketen.

Een van de meest waardevolle toepassingen van uw Instagram-advertentiegeld, behalve verkoop, is het bereiken van uw doelgroep. Te vaak zie ik merken die geld uitgeven en zeggen: “Oh, dat zijn de verkopen die we hebben gekregen. Het is allemaal voorbij.”

Het punt is, het is niet allemaal voorbij. Je hebt ook een heleboel mensen bereikt die misschien wel iets wilden kopen, maar niet toen ze de advertentie zagen. U wilt er zeker van zijn dat het geld dat u uitgeeft om deze mensen te bereiken, goed wordt gebruikt naarmate ze verder komen in het klanttraject en u die klantentrechter opbouwt.

Als we het hebben over een klantentrechter, is het belangrijk om deze voor te stellen. Je hebt de bovenkant van de trechter , die meestal je koude publiek wordt genoemd. Dit zijn mensen die uw website nog nooit hebben bezocht of niets van uw merk af weten.

afbeelding van Instagram-advertentietrechter

Vervolgens leren ze geleidelijk meer over uw producten en diensten tot het punt waarop ze als de onderkant van de trechter worden beschouwd , wat betekent dat ze zeer waarschijnlijk zullen kopen.

Dit hele proces wordt de klantentrechter genoemd .

Wanneer u Instagram-advertenties maakt, selecteert u eerst een campagnedoelstelling. Meestal willen adverteerders mensen converteren.

Conversiedoelstelling geselecteerd voor Instagram-advertentiecampagne

Dit is in theorie logisch. Als u zich echter richt op een toppubliek dat uw merk niet goed kent en tegen Facebook zegt: “Ik wil dat u van deze mensen betalende klanten maakt”, wordt het concurrerend en zijn er niet veel deze mensen. Het zal duur zijn om ze te bereiken en ze zijn je nog niet zoveel geld waard omdat de kans om te kopen erg laag is.

Denk aan uzelf als gebruiker. Wanneer was de laatste keer dat je een advertentie op Instagram zag en dacht: “Dat ga ik nu kopen”? Je weet niets van het merk en hebt nooit interactie gehad met iets dat ze hebben uitgebracht. Het is niet waarschijnlijk dat u op de advertentie klikt, naar de website gaat en een product koopt voor $ 100. U wilt meer weten over het merk en begrijpen wat ze verkopen, hoeveel het kost en wat u krijgt. Dat is moeilijk over te brengen met één advertentie.

Met een Instagram-advertentietrechter, waarbij er meerdere stappen zijn, moet u zich bewust zijn van uw totale kosten voor dit soort inspanningen. Kijk naar het totale bedrag dat u uitgeeft en wat u eruit haalt. Het is niet echt eerlijk om naar een engagement-campagne te kijken en te zeggen: “Dit is geen conversie, het creëert geen klanten, dus ik ga het gewoon uitschakelen.” Dat is niet zijn taak. Het is zijn taak om interacties te krijgen en de bovenkant van de trechter te vullen. De taak van de onderkant van de trechter is om ze te converteren.

Dus hoe u het geld ook over die twee dingen verdeelt, beschouw het als een uitgave. U gebruikt campagnes om een ​​ecosysteem te creëren van mensen die uw trechter binnenkomen en als tevreden klanten vertrekken. Als je het evalueert als een opgesplitst budget voor een heleboel verschillende campagnes, zul je uiteindelijk veel geld onderin de trechter uitgeven en nooit echt de bovenkant vullen.

# 2: Kies het betrokkenheidsdoel voor Instagram-advertenties van topkwaliteit

Nu u weet waarom conversie-advertentietypen zo duur zijn, gaan we het hebben over enkele manieren om voor veel minder geld bij dat kernpubliek te komen. Wanneer u uw Instagram-campagnes opzet, kiest u in plaats van Conversie als doel te kiezen, iets dat goedkoper is.

Mijn favoriete manier om dat te doen, is door te kiezen voor engagement. Betrokken doelgroepen zijn veel gemakkelijker voor Instagram om te groeien, te schalen en te definiëren. Je vraagt ​​Instagram niet om mensen te vinden die het platform verlaten, laat staan ​​kopen zodra ze je advertentie zien. Betrokkenheidsadvertenties zijn een goedkope manier voor Instagram om mensen te vinden die geïnteresseerd zijn in uw merk.

Betrokkenheidsdoelstelling geselecteerd voor Instagram-advertentiecampagne

Als u engagement-advertenties op Instagram plaatst, is het belangrijk om te begrijpen waarop uw publiek reageert. Je zult waarschijnlijk merken dat de inhoud waarmee mensen op Instagram reageren, anders is dan die op Facebook. Instagram is een veel visueler medium. De body-copy wordt niet zo vaak genoemd en er zijn geen krantenkoppen. De manier waarop u uw verhaal vertelt en mensen aanmoedigt tot interactie, is waarschijnlijk ook anders.

U moet ook weten hoe verschillende plaatsingen werken. Instagram-verhaaladvertenties werken heel anders dan feedadvertenties en de nuances zijn niet klein. Als u begrijpt hoe die verschillende advertentiebelevingen eruit zien, kunt u zeer boeiend advertentiemateriaal aan de bovenkant van de trechter ontwerpen om een ​​zo groot mogelijk publiek te krijgen dat betrokken is bij uw Instagram-advertenties.

# 3: Kies het doel voor het genereren van verkeer of het genereren van leads voor Instagram-advertenties in het midden van de trechter

We hebben het gehad over de bovenkant van de trechter en de onderkant van de trechter. Dus misschien vraag je je af: “Is er een midden in de trechter?” In feite is er.

Het midden van de trechter is echter interessant voor merken. Soms is het hard nodig en soms niet. Uw gegevens helpen u beslissen of het iets is waar u tijd aan moet besteden.

Stel dat u geld uitgeeft aan de bovenkant van de trechter en dat u mensen interesseert in uw merk en vervolgens remarketing naar hen toe doet, ervan uitgaande dat ze onderaan de trechter staan. Je dringt aan op een bekering die ze gewoon niet doen. Dat is waarschijnlijk waar je een midden van de trechter nodig hebt.

Iets maakt geen verbinding met hen. Misschien is het waargenomen waarde versus kosten. Misschien begrijpen ze niet genoeg van uw product of dienst. Dat kun je nog steeds aanpakken in de trechter en met remarketing. Dit publiek is niet helemaal koud, maar het is nog niet waardevol voor jou. Het zijn ook niet de waardevolle mensen onder aan de trechter waarvoor je veel geld wilt betalen.

Misschien wilt u campagnedoelen kiezen die ergens in het midden liggen. Om dit te illustreren, zou je kunnen kiezen voor de Traffic-doelstelling en blogposts voor deze mensen plaatsen. Kies uw meest bezochte, langste of meest informatieve blogposts.

Verkeersdoelstelling geselecteerd voor Instagram-advertentiecampagne

Of je kunt een Instagram-hoofdadvertentie plaatsen waarin je zegt: “Hier is ons e-book van 50 pagina’s over hoe je dit moet doen.”

Leadgeneratiedoelstelling geselecteerd voor Instagram-advertentiecampagne

Alles wat waarde blijft toevoegen maar niet het gevoel heeft dat een aankoop wordt gedaan, past perfect in het midden van de trechter. Je wilt deze mensen koesteren totdat ze klaar zijn om hun hand op te steken en onderaan je trechter te staan.

# 4: Profiteer van engagement-doelgroepen voor retargeting op Instagram-trechter

Ik zie dat te veel bedrijven geld uitgeven aan Instagram-advertenties en hun publiek niet maximaliseren. Laten we het hebben over een manier om ervoor te zorgen dat u dat doet, zelfs als u een goedkopere doelgroep koopt bovenaan de trechter.

Laten we zeggen dat uw campagnedoelstelling is om mensen te betrekken bij uw Instagram-advertentie. U krijgt die engagementen, maar mensen doen andere dingen met die advertenties dan alleen met hen in contact komen.

Als uw Instagram-advertentie bijvoorbeeld video bevat , kunt u doelgroepen maken op basis van welke video mensen hebben bekeken en hoe lang ze deze hebben bekeken. Die mensen kunnen anders zijn dan degenen die zich bezighouden met de advertentie, dus u krijgt een tweede doelgroep van betrokkenen die u kunt remarketen zonder meer geld uit te geven.

Er zijn veel manieren waarop u dit soort combinaties kunt maken. De sleutel is om te kijken naar alle opties die Facebook en Instagram u bieden om die doelgroepen te creëren zonder dat u afzonderlijke aankopen hoeft te doen om de gegevens te krijgen.

Om een Instagram-engagementpubliek te creëren , opent u Facebook Ads Manager en navigeert u naar Audiences. Klik vervolgens op Doelgroep maken en selecteer Aangepaste doelgroep in het vervolgkeuzemenu.

Aangepaste doelgroepoptie in doelgroepen

Selecteer Instagram-bedrijfsprofiel als bron in het venster Een aangepast publiek maken.

selecteer Instagram Business als bron voor het aangepaste publiek van Facebook

Kies nu hoe dit publiek op Instagram met je omging. De standaardinstelling is iedereen die zich op Instagram met uw bedrijf bezighoudt. Maar u kunt specifieker worden en mensen kiezen die zich bezighouden met een bericht of advertentie, uw bedrijfsprofiel hebben bezocht, u een bericht hebben gestuurd of een bericht of advertentie hebben opgeslagen.

Maak een Instagram Business Profile Custom Audience-venster

U kunt ook beslissen hoe ver u in het verleden wilt gaan. De standaardinstelling is 30 dagen, maar als u niet veel websitebezoekers heeft, kunt u verder teruggaan (tot een jaar) om de pool groter te maken. Als u het publiek groter wilt maken, kunt u een aantal verschillende segmenten met verschillende datumlengtes maken en deze opslaan als afzonderlijke doelgroepen om te zien welke het beste voor u werkt.

Als u een videoweergavepubliek wilt creëren , begint u met dezelfde stappen als hierboven, maar selecteert u deze keer Video als de bron.

selecteer Video als bron voor het aangepaste publiek van Facebook

Er zijn vooraf bepaalde tijdsperioden waaruit u kunt kiezen om uw publiek te segmenteren: 3, 10 of 15 seconden. Of u kunt het in procenten doen. Als je video langer is, bijvoorbeeld 15 minuten, wil je misschien mensen kiezen die 25% van je video hebben bekeken.

Het vervolgkeuzemenu Betrokkenheid in het venster Een aangepast publiek voor Video Engagement maken

Kies vervolgens op welke video u wilt focussen. Als je niet veel views per video hebt en de video’s over het algemeen op dezelfde mensen zijn gericht, kun je meerdere video’s kiezen om ervoor te zorgen dat het publiek groot genoeg is om te remarketen. U toont uw advertenties aan mensen die u niet kennen en ze laten zien dat ze geïnteresseerd zijn door naar uw video te kijken of door te boeien.

selecteer meerdere video's voor een aangepast publiek voor video-engagement

Dus nu gaan mensen door die klantentrechter en zijn ze op uw merkreis. Naarmate ze dichter bij de onderkant van de trechter komen, zijn ze meer voor jou waard. Dat is waar die conversiedoelige prijzen logischer beginnen te worden.

Het kan zijn dat ze op het punt zijn gekomen dat u ze kunt laten aanmelden voor uw e-maillijst, maar ze zijn nog niet klaar om te kopen. Mogelijk moet u met verschillende soorten conversies experimenteren om erachter te komen wat werkt. Maar ik garandeer je dat je conversieratio en kosten een stuk lager zullen zijn dan wanneer je probeert dat bovenaan de trechter te krijgen.

Pro-tip : denk bij het opzetten van je Instagram-advertentiesets niet alleen na aan wie je probeert te bereiken, maar ook aan wie je al hebt bereikt of gewoon niet wilt bereiken. U kunt mensen overwegen die uw website hebben bezocht maar slechts één pagina hebben bekeken, of mensen die al een conversie hebben uitgevoerd. U wilt geen geld uitgeven aan het tonen van advertenties aan de bovenkant van de trechter wanneer ze al tevreden klanten zijn.

Gevolgtrekking

Met deze vier tactieken kun je een effectievere advertentietrechter op Instagram bouwen. Begin met het ontwerpen van uw klantentrechter rond het gebruikersgedrag van Instagram. Zorg er ook voor dat u de juiste campagnedoelstellingen kiest voor uw Instagram-advertenties bovenaan en in het midden van de trechter. Profiteer ten slotte van engagement-doelgroepen voor retargeting op Instagram-funnel.

Wat denk je? Hoe optimaliseer je je Instagram-advertentietrechter voor verschillende fasen van het klanttraject? Deel uw mening in de reacties hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format