Hoe u LinkedIn-berichtadvertenties gebruikt om toegang te krijgen tot de inbox van LinkedIn - DeLaatbusiness
leads chatbot

Hoe u LinkedIn-berichtadvertenties gebruikt om toegang te krijgen tot de inbox van LinkedIn

8 min


148
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u garanderen dat uw bericht in de LinkedIn-inbox van uw potentiële klanten terechtkomt? Bent u bekend met LinkedIn-berichtadvertenties?

In dit artikel leert u hoe u LinkedIn-berichtadvertenties instelt.

Wat zijn LinkedIn-berichtadvertenties?

Bij alle andere advertentie-indelingen op LinkedIn betaalt u alleen wanneer iemand klikt. Maar met LinkedIn-berichtadvertenties (voorheen bekend als gesponsorde InMail), betaalt u alleen om het naar iemand te sturen zonder garantie dat ze zien dat ze het hebben ontvangen, het openen of op de link erin klikken. Omdat er zoveel stappen zijn tussen het ontvangen van de advertentie en het klikken op uw aanbieding, kunnen berichtadvertenties zeer snel duur worden.

Als u een aanbieding heeft die een ongelooflijk hoge betrokkenheid oplevert, kan dit uw totale kosten per klik aanzienlijk verlagen. Het geheim is om een ​​aanbieding te hebben die aanvoelt als een persoonlijke uitnodiging. Als je gewoon zegt: “Hé, hier is deze whitepaper die we willen dat je downloadt”, heb je de hoogst mogelijke kosten per conversie op LinkedIn. In plaats daarvan wil je LinkedIn-leden een aanbod doen dat hun ego opblaast en ze zich belangrijk laat voelen.

De soorten aanbiedingen die over het algemeen heel goed werken met LinkedIn-berichtadvertenties zijn dingen als: “Hé, vanwege wie je bent in de branche, willen we je hier vroegtijdig toegang toe geven.” Of: “We willen je uitnodigen om te netwerken met je collega’s als VIP-gast op ons aanstaande evenement.” Als u zo’n aanbieding heeft, zullen LinkedIn-berichtadvertenties verbazingwekkend productief voor u zijn.

Gesponsorde berichten kunnen persoonlijk aanvoelen omdat u iemands naam dynamisch kunt opnemen – zijn voornaam, achternaam, bedrijfsnaam, functietitel en andere persoonlijke details. Hierdoor krijgt de ontvanger het gevoel dat u persoonlijk contact met hem opneemt.

Verplaats jezelf in de schoenen van de ontvanger. Als u een bericht zou krijgen van iemand die u niet kende, zou u dit dan als spam-e-mail classificeren en het gewoon negeren? Of zou je opgewonden zijn en het een coole kans noemen? Als het een leuke kans is, is dit het perfecte soort bericht voor berichtadvertenties. Als het als spam zou worden beschouwd, verstuur het dan niet, anders wordt het uw duurste fout op LinkedIn.

# 1: Maak een LinkedIn-berichtadvertentiecampagne

Berichtadvertenties op LinkedIn zijn het meest complexe advertentietype om in te stellen. Open om te beginnen uw Campaign Manager-dashboard en klik op een van de campagnegroepen. Klik vervolgens op Campagne maken.

Maak een campagneknop in LinkedIn Campaign Manager

Kies vervolgens het doel voor uw LinkedIn-campagne . Voor dit voorbeeld gaat u het verkeer naar een bestemmingspagina op uw website sturen, dus selecteer Websitebezoeken.

LinkedIn-campagnedoelstellingen

# 2: Definieer de doelgroep voor uw LinkedIn-berichtadvertentie

Selecteer nu de doelgroep die u wilt targeten met uw berichtadvertentie.

Wie is uw doelgroep? sectie in LinkedIn Campaign Manager

Stel voor dit voorbeeld dat u een aanbieding promoot voor een pre-conference mixer voor enkele van de grootste bedrijven. Begin met het selecteren van Job Experience en vervolgens Member Skills.

selecteer Vaardigheden van leden voor targeting op LinkedIn-berichtadvertenties

Typ in het zoekvak ‘sociale media’ om gerelateerde vaardigheden te zien. Voor uw targeting selecteert u er vier: Social Media Marketing, Social Media Advertising, Betaalde Social Media Advertising en Betaalde Social Media Skills. Dat levert je 8,4 miljoen mensen op in je doelgroep, wat best groot is.

doel op ledenvaardigheden voor LinkedIn-berichtadvertentie

Laten we nu specifieker worden door ons te richten op de grootste bedrijven. Klik op de optie + Narrow Audience Further (EN).

Smal publiek Verdere optie voor targeting op LinkedIn-berichtadvertenties

Navigeer vervolgens naar Bedrijf> Bedrijfsgrootte. Vink het vakje aan voor 10.001+ werknemers, waarmee u een doelgroep van 1,2 miljoen bereikt.

doel op bedrijfsgrootte voor LinkedIn-berichtadvertentie

Om dit publiek nog wat verder te beperken, richten we ons op mensen met een bepaald senioriteitsniveau. Ga naar Job Experience> Job Seniorities en selecteer VP en CXO. Dat brengt je terug naar 84.000.

target door Job Seniorities voor LinkedIn-berichtadvertentie

Het laatste kenmerk dat u gaat targeten, is functie. De mensen die u target, moeten op een marketingafdeling zitten, dus ga naar Job Experience> Job Functions en selecteer Marketing.

Dat brengt je bij een doelgroep van 17.000 mensen die op een marketingafdeling van een groot bedrijf zitten en een vaardigheid hebben op het gebied van social media marketing.

doel op functie voor LinkedIn-berichtadvertentie

Pro-tip : ik raad u aan uw LinkedIn-campagne een naam te geven naar het advertentietype, de doelstelling en het publiek waarnaar u op zoek bent. Op die manier kunt u precies herkennen wat de campagne is en op wie u zich richt.

Tik hiervoor op het potloodpictogram in de linkerbovenhoek van de pagina en typ uw campagnenaam. Om dit te illustreren, zou u uw campagne zo kunnen noemen: “SM | WV | SMM-vaardigheid + VP + Sr + Mktg JF | CS 10k + | ONS.”

  • “SM” is voor gesponsorde berichten (het advertentietype).
  • “WV” is voor het doel, websitebezoeken.
  • “SMM-vaardigheid + VP + Sr + Mktg JF | CS 10k + | US ”is voor al uw targetingfacetten: marketingvaardigheden op het gebied van sociale media, VP plus anciënniteit, marketingfunctie, bedrijfsgrootte van 10.000 en hoger, en in de Verenigde Staten.
bewerk de campagnenaam van de LinkedIn-berichtadvertentie

# 3: Kies het LinkedIn-berichtadvertentie-formaat en uw budget

Onder Advertentie-indeling ziet u één beeldadvertentie, carrouselbeeldadvertentie en videoadvertentie. Dit zijn alle drie gesponsorde inhoud; het zijn advertenties in uw nieuwsfeed. Tekst- en spotlight-advertenties verschijnen alleen in de rechterrail op desktops.

Selecteer voor LinkedIn-berichtadvertenties de optie Berichtadvertentie.

selecteer LinkedIn Message Ad-formaat

Stel in het gedeelte Budget en planning uw dagbudget in op wat u maar wilt. Het enige biedingstype dat u heeft voor berichtadvertenties, is de kosten per verzending (CPS).

Hier beveelt LinkedIn een bod van $ 0,80 per verzonden advertentie aan.

budget instellen voor LinkedIn-berichtadvertentie

# 4: Ontwerp uw LinkedIn-berichtadvertentie

Nu bent u klaar om uw LinkedIn-berichtadvertentie te maken. Dit is het leuke gedeelte.

Begin door te klikken op Nieuwe advertentie maken.

ALT

Het bericht in uw advertentie is afkomstig van een persoonlijk LinkedIn-profiel , dus bepaal in het gedeelte Afzender naar wie uw gesponsorde bericht wordt verzonden. U bent standaard de afzender.

selecteer afzender voor LinkedIn-berichtadvertentie

Maar laten we zeggen dat u de marketeer bent en wilt dat dit bericht wordt verzonden namens uw CEO of iemand van uw klantensuccesteam. Om iemand anders dan u te kiezen, klikt u op Afzender toevoegen. Zoek in het pop-upvenster naar de persoon die u de afzender van uw gesponsorde bericht wilt zijn. Houd er rekening mee dat u met deze persoon moet zijn verbonden om deze als afzender toe te voegen. Nadat u ze hebt geselecteerd, klikt u op Verzoek verzenden. LinkedIn zal deze persoon vervolgens een verzoek sturen om een ​​afzender van uw advertentie te worden.

afzender toevoegen voor LinkedIn-berichtadvertentie

Nadat u de afzender heeft geselecteerd, typt u uw advertentienaam. Bij de meeste LinkedIn-advertenties is de advertentienaam een ​​optioneel veld, maar voor een gesponsord bericht moet je deze een naam geven.

Voeg vervolgens een onderwerpregel toe. Het onderwerp is superbelangrijk omdat het bepaalt wat uw open rate is. Onthoud dat u al hebt betaald om dit bericht naar ontvangers te sturen, dus als niet veel mensen het openen, zijn uw kosten hoog.

Je onderwerp moet kort en pittig zijn, want mensen hebben niet veel tijd wanneer ze door hun berichten bladeren. U moet hun aandacht trekken, of ze nu op een mobiel apparaat zijn waar het erg klein is of op een desktop waar het groot is.

Om de aandacht van de ontvanger te trekken en hem een ​​speciaal gevoel te geven, zou je iets kunnen gebruiken als: “VIP-uitnodiging voor een beïnvloederdiner?”

onderwerpregel voor LinkedIn-berichtadvertentie

U kunt niets dynamisch doen in de onderwerpregel om het bericht persoonlijk te maken, maar u kunt dit wel in de berichttekst. Om een ​​aangepast veld in te voegen, klikt u op Aangepaste velden invoegen en kiest u een optie in het vervolgkeuzemenu. Als u bijvoorbeeld First Name selecteert, zal LinkedIn “% FIRSTNAME%” in de berichttekst invoegen.

voeg een aangepast veld in voor de LinkedIn-berichtadvertentie

Je promoot een fictief evenement, dus je kunt er wat vrijheden van maken om er een eersteklas aangelegenheid van te maken. Maar sommige van dezelfde principes zijn nog steeds van toepassing om een ​​evenement of uitnodiging persoonlijk te maken.

berichttekst voor LinkedIn-berichtadvertentie

De sleutel is om de tijd van mensen niet te verspillen. Laad uw bericht met zo veel mogelijk waarde vooraan, zodat mensen snel kunnen zien wat er voor hen in zit. Het mag geen gigantische muur met tekst zijn.

Als u een link naar uw bestemmingspagina wilt invoegen, selecteert u de relevante tekst en klikt u op het linkpictogram. Typ uw URL in het venster Koppeling bewerken, controleer de weer te geven tekst dubbel en klik op OK.

link bewerken voor LinkedIn-berichtadvertentie

Als je wilt, kun je een aangepaste voettekst toevoegen met voorwaarden, bepalingen en disclaimers.

Daaronder kunt u een oproep tot actie toevoegen. Voor dit voorbeeld is uw call-to-action “RSVP Now!” en u linkt naar uw bestemmingspagina. De call-to-action die je kiest, wordt weergegeven op een call-to-action-knop onder het bericht. Er zijn nu dus twee plaatsen waarop mensen kunnen klikken om te komen waar u ze naartoe wilt.

oproep tot actie en bestemmingspagina-URL voor LinkedIn-berichtadvertentie

Klik op de knop Uploaden als u banneradvertentie naar uw advertentie wilt uploaden. Het is een gratis advertentievoorraad voor u, dus u kunt net zo goed iets uploaden. Als u geen advertentie uploadt, kan de afbeelding van een andere adverteerder worden weergegeven. Wanneer op deze banner wordt geklikt, gaat deze naar dezelfde plaats als de URL van de bestemmingspagina.

Als u klaar bent met het ontwerpen van uw LinkedIn-berichtadvertentie, klikt u op Maken.

Op de volgende pagina ziet u dat uw advertentie als concept begint. Klik op Volgende als u klaar bent om uw campagne te starten.

Wordt toegevoegd in dit campagnescherm in LinkedIn Campaign Manager

Klik vervolgens op Campagne starten.

Start de campagne-optie in LinkedIn Campaign Manager

Gevolgtrekking

Door deze richtlijnen te volgen, zou u in staat moeten zijn om LinkedIn-berichtadvertenties te maken die ongelooflijk krachtig zijn en beter werken dan elk ander advertentieformaat voor dit doel.

Over andere LinkedIn-advertentietypen gesproken: als je een aanbieding hebt zoals een gratis checklist, spiekbriefje, webinar of whitepaper die niet goed zou werken voor berichtadvertenties, raad ik aan om het advertentietype met gesponsorde inhoud te gebruiken, vooral het enkele beeldformaat. U wilt bieden op basis van kosten per klik, en met name zo laag mogelijk bieden om te beginnen. Als u al uw budget kunt besteden aan de laagst mogelijke biedingen, is dat zo efficiënt als uw campagne zou kunnen zijn.

Een andere optie die u heeft, is met tekstadvertenties op LinkedIn. U zult niet veel geld uitgeven aan een zeer kleine doelgroep. Tekstadvertenties zijn erg goedkoop en hebben een laag risico, en u kunt voor weinig geld conversies genereren.

Lees dit artikel als je geïnteresseerd bent in het opzetten van die andere LinkedIn-advertentietypen .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *