Hoe u LinkedIn-video's maakt die werken - DeLaatbusiness
chatbots in de gezondheidszorg

Hoe u LinkedIn-video’s maakt die werken

8 min


96

Wilt u meer video gebruiken in uw LinkedIn-marketing? Vraagt ​​u zich af wat voor soort LinkedIn-video u moet maken?

In dit artikel ontdek je hoe je een LinkedIn-video maakt die aansluit bij je publiek.

# 1: Begin met een video-inhoudscontrole

Onderzoek toont aan dat expertise en competentie twee van de essentiële componenten zijn die mensen nodig hebben om een ​​merk te vertrouwen, en met video kun je beide effectief bereiken. Het is een krachtige agent voor het opbouwen van vertrouwen.

Video is een veelzijdiger medium dan tekst en helpt de overbrenging van uw boodschap met bewegende beelden en geluid. Het kan ook uw merk een gezicht geven. Door de juiste soorten video’s voor LinkedIn te ontwikkelen, kunt u uw merk menselijker maken en het soort vertrouwen opbouwen dat helpt om verkoopcycli te versnellen en klanten in advocaten te veranderen.

Een videomarketingstrategie van LinkedIn is niet zo eenvoudig als “richten, opnemen en uploaden”, vooral als je al video’s hebt gemaakt maar niet het soort resultaten hebt gegenereerd dat je zoekt. Je moet strategischer zijn.

Hoewel video veelzijdig is, is het net als alle andere vormen van inhoud in uw marketingtoolbox: het zou kopers naar de volgende stap van de reis van hun koper moeten leiden. Je doel is om erachter te komen welke soorten video’s er in je trechter ontbreken en het gat op te vullen.

Als je problemen hebt met het opbouwen van een publiek met behulp van LinkedIn-videomarketing, is de kans groot dat je niet genoeg video-inhoud van de bovenste plank produceert (denk aan video’s die de uitdagingen onderzoeken die kopers hebben bij het zoeken naar een oplossing zoals die van jou). Hier leest u hoe u erachter kunt komen wat er in uw trechter ontbreekt.

Controleer de video-inhoud die u al hebt

Begin met het verzamelen van alle video-inhoud die u al hebt gemaakt en bepaal waar deze in uw marketingtrechter past . Hoewel deze taak misschien een beetje ontmoedigend lijkt, is het een kwestie van vaststellen waarvoor elke video is ontworpen:

 • Top-of-funnel content moet kopers helpen een probleem te identificeren of het beter te begrijpen en te definiëren.
 • Videocontent in het midden van de trechter laat zien hoe uw oplossing werkt en waarom deze de beste is voor uw koper.
 • Inhoud onderin de trechter zet leads om in klanten. Het regelt eventuele last-minute zorgen over hoe uw oplossing zal werken in hun unieke omgeving. Dit is de reden waarom videogetuigenissen (zoals hieronder) zo krachtig zijn: sociaal bewijs helpt uw ​​leads het soort vertrouwen in uw merk te ontwikkelen dat ze nodig hebben om erin te kopen.
Getuigenis van LinkedIn-video

Controleer uw concurrentie

Gebruik hetzelfde proces als hierboven en analyseer ook videocontent van uw concurrenten op LinkedIn. Zoek uit waar elke video wordt geïntegreerd in de contentmarketingtrechter.

Bekijk elke video nauwkeurig. Hoeveel likes, reacties en shares heeft de video gekregen? Waren er links die kijkers konden bezoeken als call-to-action (CTA’s)? Kunt u webverkeer aan die links toeschrijven? U hebt geen toegang tot gegevens over bezoeken ter plaatse, maar u kunt wel de betrokkenheidsgetallen (likes, shares en opmerkingen) zien.

Zodra u uw analyse van relevante video-inhoud heeft voltooid, heeft u een goed idee van waar uw concurrenten hun tijd doorbrengen. Dit bevat:

 • De soorten LinkedIn-video’s die ze hebben gemaakt
 • Hoe ze hun boodschap relevant hebben gemaakt voor kopers in verschillende stadia van de marketingtrechter
 • Hoe ze kopers verleiden om de volgende stap in de reis van de koper te zetten

Als verkoopcoach gebruikt Richard Moore LinkedIn-video om de uitdagingen te onderzoeken die verkopers ervaren. Als hij een van uw concurrenten is, zult u zijn benadering van het op de markt brengen van zijn merk inzichtelijk vinden. Veel van de inhoud van Richard is bedoeld om verkopers te helpen de hindernissen op weg naar het sluiten van verkopen beter te begrijpen. Hij gebruikt een wekelijkse live Q & A-sessie om een ​​groter publiek aan te trekken en zichzelf als autoriteit te positioneren.

Als je een audit van Richard’s LinkedIn-video’s zou uitvoeren, zou je de bovenstaande inzichten snel ontdekken. Je zou ook opmerken dat deze video’s zijn positie versterken als leverancier van oplossingen voor zakelijke verkoopteams die hun winstpercentage moeten verhogen.

LinkedIn live video voorbeeld

# 2: Kies welke soorten LinkedIn-video’s u wilt produceren

LinkedIn-videomarketing is niet beperkt tot de meer populaire formaten zoals live streaming of advertenties. U kunt zelfs alles publiceren, van videopodcasts tot tutorials.

Hier is een verzameling soorten video’s die u kunt maken om uw merk op LinkedIn te promoten.

Live video

Live video heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. De groei van  OTT-video-apps heeft het voor mensen mogelijk gemaakt om gemakkelijk inhoud op meerdere apparaten te streamen.

Volgens een Livestream-enquête bekijkt 80% van de respondenten  liever live video  dan dat ze een blogbericht lezen. Op LinkedIn is live video een krachtig middel om kopers te boeien. Het geeft u de mogelijkheid om vragen te beantwoorden over uitdagingen die kopers ervaren op weg naar het vinden van een oplossing zoals die van u, wat de verkoopcyclus zal helpen versnellen.

In deze aflevering van de VDoorLockSmith Show interviewt presentator David Gibson bijvoorbeeld Aron Deen, marketingdirecteur bij Ulterra. De live stream verkent het carrièrepad van Deen en de oplossingen die Ulterra biedt.

LinkedIn live video voorbeeld

Instructievideo’s en tutorials

Instructievideo-inhoud is een van de meest gezochte inhoud online. En als het op LinkedIn aankomt, is het plaatsen van handige tutorials een slimme zet. LinkedIn-leden hebben honger naar kennis, waardoor het het perfecte platform is om uw educatieve inhoud te promoten.

ALT

Achter de schermen en cultuurvideo’s

Naarmate bedrijven zich steeds meer bewust worden van het belang van meer mens zijn, ontwikkelen ze video’s die hun bedrijfscultuur uitdrukken of laten zien hoe hun oplossingen worden ontwikkeld om hun waardepropositie te verbeteren.

Blickle maakte deze video achter de schermen van hun stempelfaciliteit om klanten een kijkje te geven in hun werking.

LinkedIn achter de schermen video voorbeeld

Thought Leadership-video’s

Opvallen in een drukke markt is niet altijd gemakkelijk, maar video’s over thought leadership kunnen helpen. Als u thought leadership via LinkedIn-video wilt weergeven, kunt u nieuw onderzoek presenteren, een fascinerend inzicht in uw branche delen of een vraag beantwoorden die maar weinigen hebben onderzocht.

Sollicitatiegesprekken

Video-interviews geven kopers de mogelijkheid om een ​​diepgaande kijk op een uitdaging te krijgen of een nieuw perspectief te krijgen van experts uit de industrie. Ze kunnen uw merk ook positioneren als een opinieleider en mensen begeleiden op het traject van de koper.

In deze Linkedin-video interviewt David McGlennen, een krachtige cultuurcoach, Rich Cardona, een videostrateeg. Samen verdiepen David en Rich zich in zakelijke video en hoe ze het medium gebruiken om hun eigen bedrijf vorm te geven.

Voorbeeld van een LinkedIn-interviewvideo

Videoadvertenties

Videoadvertenties zijn geen nieuw concept, maar ze zijn zeer boeiend op LinkedIn. Volgens het platform besteden leden bijna  3x meer tijd aan het bekijken van videoadvertenties  dan aan het bekijken van statische gesponsorde inhoud .

Als u op het hek staat over LinkedIn-advertenties , doe dat dan niet. Naast de aandacht die videoadvertenties op het platform genereren, biedt LinkedIn ook een reeks tools om u te helpen leads vast te leggen en de ROI te meten, zodat u gemakkelijker kunt inschatten of uw inhoud de juiste snaar raakt bij uw publiek.

De advertentielengte, vaak een fel bediscussieerd onderwerp, kan variëren. Maar LinkedIn heeft ontdekt dat advertenties van 15 seconden het beste presteren.

# 3: tips om uw LinkedIn-video’s te optimaliseren

Als je eenmaal hebt besloten welke soorten LinkedIn-video’s je wilt maken, volgen hier zeven tips om ze te optimaliseren voor het platform.

Gebruik LinkedIn Native Video

Hoewel er geen sluitend bewijs is dat native video van LinkedIn voorrang krijgt boven videolinks naar andere platforms, denk ik dat het algoritme van LinkedIn prioriteit kan geven aan native content.

Waarom? Zoals alle sociale platforms genereert LinkedIn inkomsten uit advertenties. Naarmate meer mensen gesponsorde inhoud bekijken, worden er meer inkomsten gegenereerd. Leden van LinkedIn wegsturen naar andere bronnen om video’s te bekijken is daarom contra-intuïtief.

Hoewel je misschien andere kanalen hebt, moet je er een prioriteit van maken om native LinkedIn-video te uploaden, want het is ook een vlottere ervaring voor leden. Ze worden niet naar een ander platform gestuurd, waardoor u gemakkelijker van uw inhoud kunt genieten.

Wees beknopt

LinkedIn-leden hebben het druk. Volgens Alexa besteden LinkedIn-leden gemiddeld bijna 10 en een halve minuut per dag  op het platform. Als je video gebruikt, kom dan snel ter zake. Uw inhoud heeft meer impact en geeft leden een reden om deze vaker te bekijken.

Schrijf een sterke kopie

Terwijl video boeiend is, kan de kopie helpen bij het bepalen van wat uw publiek gaat bekijken. In feite,  LinkedIn gevonden  dat 54% van de mensen waarschijnlijk kijken naar een video vanwege zijn kop, terwijl 52% zou kunnen worden beïnvloed door de begeleidende exemplaar samenvattingen.

Zorg voor een duidelijke CTA

CTA’s lijken misschien voor de hand liggend, maar worden vaak verkeerd begrepen. Ze hoeven niet altijd over het doen van een verkoop of het genereren van een lead te gaan. U kunt ze gebruiken om de relatie met uw publiek te verdiepen. Om dit te visualiseren: als u weet dat uw publiek ook Instagram gebruikt, nodig hen dan uit om met u in contact te komen op Instagram voor unieke inhoud die u nergens anders deelt.

Bijschriften toevoegen

Wist je dat ongeveer  80% van de video’s op LinkedIn zonder geluid wordt bekeken ? Dit betekent dat leden meer betrokken zijn bij video’s met ondertiteling en dat ze eerder video’s met ondertiteling bekijken.

LinkedIn-video met bijschriften voorbeeld

Houd de belangrijkste LinkedIn-videospecificaties in gedachten

Net als andere platforms heeft LinkedIn zijn eigen set technische specificaties waaraan u zich moet houden. Hier volgt een uitsplitsing van de belangrijkste specificaties voor native LinkedIn-video’s en advertenties voor advertenties die u moet kennen.

Native videospecificaties van LinkedIn

 • Videoduur: 3 seconden – 10 minuten
 • Bestandsgrootte: 75 KB – 5 GB
 • Oriëntatie: horizontaal of verticaal; Merk op dat verticale video’s in een vierkant in de feed worden bijgesneden
 • Aspectverhouding: 1: 2,4 of 2,4: 1
 • Resolutiebereik: 256 × 144 tot 4096 × 2304
 • Bestandsindelingen: ASF, AVI, FLV, MPEG-1, MPEG-4, MKV, QuickTime, WebM, H264 / AVC, MP4, VP8, VP9, ​​WMV2 en WMV3

Specificaties voor LinkedIn-videoadvertenties

 • Videoduur: 3 seconden – 30 minuten
 • Bestandsgrootte: 75 KB – 200 MB
 • Oriëntatie: alleen horizontaal; verticale video’s worden niet ondersteund door LinkedIn-videoadvertenties
 • Pixel- en beeldverhouding: 360p (480 x 360; breed 640 x 360); 480p (640 x 480); 720p (960 x 720; breed 1280 x 720); 1080p (1440 x 1080; breed 1920 x 1080)
 • Bestandsformaat: MP4

Gevolgtrekking

Het is geen geheim dat kopers meer informatie willen voordat ze een aankoop doen. Slimme videomarketing op LinkedIn vormt een aanvulling op het contentmarketingarsenaal van elk merk.

Alle effectieve LinkedIn-video’s delen drie belangrijke elementen:

 • Relevantie : pak een specifiek pijnpunt of uitdaging aan die een koper in een bepaald stadium van de trechter heeft. Zoals marketeers weten, wordt content niet altijd op volgorde of in een rechte lijn geconsumeerd. Maar laat dat je er niet van weerhouden om relevante video’s voor LinkedIn te maken. Als u een video met een relevante boodschap maakt, moet u diep graven en uw intieme begrip van uw kopers en wat ze willen en nodig hebben, gebruiken.
 • Volwaardig verpakt : meer bieden dan waar de koper anders toegang toe zou hebben. Het bieden van ongekende waarde is echter niet zo uitdagend als u misschien denkt. Het gaat om het bieden van inzichten die uw kopers kracht geven of om de vragen van uw publiek te beantwoorden.
 • Verbonden : verbonden inhoud helpt kopers tijdens hun kopersreis. Het is als een gestage druppel van wat uw kopers nodig hebben terwijl ze uw merk betrekken en ervaren. Hoewel CTA’s belangrijk zijn, gaat verbonden video-inhoud ook over het ontwikkelen van een samenhangende boodschap. Positioneer uw merk en oplossing consistent en laat uw publiek zien dat u de belangrijkste autoriteit bent over een onderwerp en de beste informatiebron om hen te helpen hun doel te bereiken.

Het lijkt misschien een hele opgave om alle drie deze elementen in elke video die je voor LinkedIn maakt, op te nemen. Maar als je de tijd hebt genomen om te begrijpen wie je publiek is en wat ze nodig hebben om naar de volgende fase in de reis van de koper te gaan, heb je genoeg informatie om boeiende video’s te maken.

Wat denk je? Welke soorten LinkedIn-video’s maakt u voor uw bedrijf? Deel uw mening in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format