Hoe u meer organische LinkedIn-bekendheid krijgt voor uw inhoud (content) - DeLaatbusiness
facebook messenger marketing

Hoe u meer organische LinkedIn-bekendheid krijgt voor uw inhoud (content)

9 min


130

Wilt u uw inhoud aan meer mensen op LinkedIn laten zien zonder advertenties te gebruiken? Op zoek naar tips om de kans te vergroten dat LinkedIn uw organische inhoud in de feed laat zien?

In dit artikel leert u hoe u de bekendheid van organische inhoud op LinkedIn kunt vergroten.

# 1: Bouw uw LinkedIn-netwerk op rond uw actuele expertise

De meest recente wijziging in het algoritme van LinkedIn is dat je meer belang hecht aan je connecties. Vóór deze update nam  de top 1% van LinkedIn-gebruikers  de feeds van iedereen over. Wat betekent dit? De “Richard Bransons” van LinkedIn – de meest succesvolle professionals ter wereld – vulden ieders feeds, waardoor er voor de gemiddelde gebruiker weinig tot geen ruimte overbleef om zichtbaarheid te krijgen.

Vergelijk deze ervaring met het leven in een gemeenschap waar je omringd bent door mensen die je kent en vertrouwt. Zou je niet liever tijd doorbrengen met mensen met wie je een echte band hebt dan met mensen die je nog nooit hebt ontmoet?

Om dit probleem op te lossen, begon het algoritme van LinkedIn activiteit op te duiken van de “echte connecties” van gebruikers, waaronder collega’s, voormalige collega’s, andere LinkedIn-groepsleden, enzovoort. Eigenlijk zijn echte connecties mensen met wie je echt praat.

Om erachter te komen wie uw echte connecties zijn, analyseert LinkedIn de volgende gegevens:

  • Je teamgenoten
  • Mensen met wie je praat op LinkedIn
  • Hashtags die je volgt
  • LinkedIn-pagina’s die u volgt
  • LinkedIn-groepen waar u lid van bent

Hoe nauwkeuriger LinkedIn uw echte connecties identificeert, hoe groter de kans dat u de betrokkenheid vergroot en relaties met hen opbouwt.

De eerste stap om de juiste signalen naar het algoritme te sturen, is door een netwerk op te bouwen rond uw actuele expertise. Maak contact met mensen die je leuk vindt en waarmee je wilt communiceren. Als u geen plannen heeft om met iemand op LinkedIn te communiceren, hoeft u geen verbinding met hen te maken. Netwerk in plaats daarvan met gelijkgestemde professionals en mensen die waardevolle inzichten bieden.

Leg contact met mensen in actueel relevante groepen

Overweeg om lid te worden van relevante LinkedIn-groepen om in contact te komen met de juiste mensen . Deze kleinere gemeenschappen zijn veilige plekken om vragen te stellen, tot nadenken stemmende artikelen te delen en gesprekken te beginnen.

Om een ​​groep te zoeken om lid te worden, klikt u in het zoekvak en vervolgens op de knop Groepen in het menu dat verschijnt.

zoek naar LinkedIn-groepen

Nadat je op de knop hebt geklikt, verschijnt een lijst met LinkedIn-groepen.

Nu kunt u zoeken naar een trefwoord dat verband houdt met groepen waarvan u lid wilt worden. Laten we als voorbeeld het trefwoord “social media marketing” gebruiken. Merk op hoe duizenden resultaten opdoken.

zoek naar LinkedIn-groepen

Als u deze resultaten wilt verfijnen, zoekt u naar een specifieker zoekwoord, zoals ‘socialemediamarketing voor kleine bedrijven’.

Klik op een groep die u interessant vindt om er meer over te weten te komen. U kunt zien hoeveel leden het heeft, welke van uw connecties lid zijn, en een korte samenvatting van wat de groep bespreekt. Meestal moet je een verzoek indienen om lid te worden van een groep, maar de meeste groepen hebben geen strikte regels voor het accepteren van nieuwe leden.

voorbeeld van een LinkedIn-groepspagina

Stel jezelf voor als je eenmaal in de groep bent toegelaten. Het hoeft geen lange introductie te zijn. Je zou gewoon je naam en beroep kunnen delen en uitleggen waarom je lid wilde worden. Vanaf hier kunt u opmerkingen achterlaten, vragen stellen en alles delen wat uw nieuwe professionele kring nuttig kan vinden.

Houd in gedachten dat het doel is om echte verbanden te vinden, en dat is waar het algoritme van LinkedIn naar op zoek is. Hoe meer echte verbindingen u heeft, hoe groter uw bereik op het platform zal zijn. Bovendien is interactie met andere professionals het hele punt van LinkedIn, dus profiteer ervan.

Leg contact met mensen die lokaal relevante hashtags gebruiken

Een belangrijk kenmerk van het algoritme van LinkedIn is het afstemmen van berichten in de feed op een niche. LinkedIn heeft ontdekt dat de meeste gebruikers op het platform graag lezen over nichespecifieke onderwerpen .

De beste manier om inhoud te maken die relevant is voor uw niche, is door te begrijpen wat uw connecties willen. Volg niet alleen discussies in uw LinkedIn-groepen, maar volg relevante LinkedIn-hashtags om trends en ontwikkelingen in uw vakgebied bij te houden.

Om hashtags op LinkedIn te volgen, gaat u naar uw startpagina en klikt u op Gevolgde hashtags in het linkernavigatievenster. Je ziet dan een lijst met hashtags die je volgt. Als je geen hashtags hebt gevolgd of je wilt er een paar aan je lijst toevoegen, klik dan op Ontdek meer.

LinkedIn-hashtags-sectie op de startpagina

LinkedIn zal een lijst met hashtags aanbevelen om te volgen. Je kunt ook zoeken naar hashtags in de zoekbalk bovenaan de pagina. Als u er een van belang vindt, klikt u gewoon op Volgen onder de hashtag om deze te volgen.

lijst met aanbevolen LinkedIn-hashtags om te volgen

Zodra je een hashtag begint te volgen, kijk dan wie er berichten schrijft met die hashtag. Als je iemand ziet met wie je contact wilt maken, stuur hem dan een kort bericht. Het kan zoiets eenvoudigs zijn:

“Hoi __________,

Ik zag je bericht over __________ en vond het interessant omdat __________.

Ik zou graag verbinding maken! “

Zorg ervoor dat u uw nieuwe verbindingen bijhoudt. Hoe meer je met hen en deze hashtags communiceert, hoe relevanter je inhoudsideeën zullen zijn.

Voeg ook hashtags toe aan uw eigen berichten om de kans te vergroten dat mensen met dezelfde interesses uw inhoud zien. Ter illustratie: als u een persoonlijke merkstrateeg bent, kunt u #personalbranding toevoegen aan uw LinkedIn-berichten om uw doelgroep te bereiken.

voorbeeld van LinkedIn-bericht met hashtags

Houd rekening met deze tips wanneer u LinkedIn-hashtags aan uw inhoud toevoegt:

  • Blijf bij drie tot vijf hashtags. Als u te veel hashtags aan uw berichten toevoegt, kan dit tegenstrijdige signalen over uw niche naar het algoritme van LinkedIn sturen.
  • Kies een verscheidenheid aan brede en gespecialiseerde LinkedIn-hashtags. Brede hashtags (zoals #contentmarketing) hebben duizenden volgers. Hoewel ze u zullen helpen uw naam bekend te maken, wordt het moeilijker om uw inhoud zichtbaar te maken. Niche-hashtags (zoals #contentmarketingstrategies), hoewel niet zo vaak gevolgd, zullen meer gericht zijn op uw publiek.

# 2: Maak LinkedIn-inhoud om uw netwerk te bedienen

Aan het eind van de dag is de grootste vraag die het algoritme van LinkedIn wil beantwoorden: “Hoe profiteren anderen van uw berichten?” Het motto van LinkedIn is: “Mensen die je kent, praten over dingen waar je om geeft.” Uw identiteit, connecties en interacties vertellen LinkedIn wie het meeste baat heeft bij uw berichten. De belangrijkste doelen van het algoritme zijn:

  • Bied waardevolle inzichten van mensen die u kent.
  • Verbreed uw contacten met gelijkgestemde professionals.
  • Bied ondersteuning om uw merk op te bouwen.

Zodra u een netwerk rond uw actuele expertise heeft ontwikkeld, begint u inhoud te delen waarmee uw publiek zich wil bezighouden. Het eerste uur nadat je een bericht hebt gedeeld, is cruciaal voor interacties, dus concentreer je op het verkrijgen van betrokkenheid zodra je iets deelt.

Een gesprek beginnen

Een manier om meer likes en reacties te krijgen, is door een gesprek te beginnen. Hier zijn enkele tips om dat te doen:

Stel een vraag : Vragen vereisen antwoorden. Als je een vraag stelt, zal je publiek antwoorden. In de post hieronder stelt Gabriel Fairman een open vraag. Zijn opmerking “er is geen duidelijk antwoord” nodigt anderen uit om hun mening te geven.

voorbeeld van een LinkedIn-post met een vraag

Bedenk een lijst met vragen waarop u het directe antwoord niet weet en schrijf er LinkedIn-berichten over. Zowel u als uw publiek kunnen profiteren van deze uitwisselingen. Je werkt samen om je carrière te verbeteren.

Vonk debat : uitnodigen tot debat klinkt misschien intimiderend, maar deze tactiek werkt om betrokkenheid te krijgen. Denk er over na. Als je het eens bent met een mening in een bericht, zul je het waarschijnlijk “leuk” vinden en verder gaan. Als je het er niet mee eens bent, ben je eerder geneigd commentaar te leveren met je eigen standpunt.

De meerderheid van de mensen zou positieve dingen zeggen als reactie op het citaat: “Consistentie is de sleutel.” Het onderstaande bericht trekt uw aandacht met een verklaring van het tegendeel. Onpopulaire meningen ontvangen feedback in de vorm van opmerkingen, dus wees niet bang om uw mening te geven. Zolang je respectvol bent en openstaat voor alle meningen, begin je waarschijnlijk een interessante discussie.

voorbeeld van een LinkedIn-bericht dat een tegengestelde mening deelt

Maak een lijstpost : lijstposts kunnen stapsgewijze handleidingen zijn of een overzicht van dingen die u wel of niet leuk vindt. Hieronder somt Sam Moss zijn favoriete boeken op voor ondernemers. Het bericht is duidelijk en gemakkelijk te lezen. Hij nodigt de auteurs uit om commentaar te geven door ze te taggen en vraagt ​​zijn publiek om hun eigen favoriete boeken te delen.

voorbeeld van een LinkedIn-linkpost

Een gesprek beginnen op LinkedIn is handig voor je publiek en voor jou. Het verhoogt niet alleen de betrokkenheid, maar nodigt ook uit tot discussies met betrekking tot uw carrière, en dat is precies waarvoor LinkedIn is gebouwd.

Maak uw inhoud leesbaarder en gedenkwaardiger

De inhoud zelf is de helft van het creëren van een boeiende LinkedIn-post. De andere helft is aan het formatteren. Met deze opmaaktips valt uw inhoud op in de feed en krijgt u meer interacties:

Verbeter de leesbaarheid met witruimte : witruimte maakt uw LinkedIn-berichten langer en gemakkelijker te lezen. Merk op hoe je moet klikken op “… zie meer” om de rest van het onderstaande bericht te lezen? Wanneer een gebruiker op deze link klikt, geeft dit aan het algoritme van LinkedIn aan dat iemand interactie heeft met uw bericht. Zorg ervoor dat uw inhoud boven de vouw de aandacht van de lezer trekt. Ze klikken alleen om meer te zien als ze geïnteresseerd zijn in wat je nog meer te zeggen hebt.

voorbeeld van een LinkedIn-bericht met witruimte voor leesbaarheid

Val op in de LinkedIn-feed met merkelementen : gebruik merkelementen in uw berichten om ze herkenbaar te maken als uw inhoud. De branding van Madeline Mann is duidelijk zichtbaar in haar berichten. Het gebruik van de kleur oranje maakt haar posts helder en de mandarijnemoji’s trekken je aandacht. Haar branding is zo gedenkwaardig dat je alleen maar “mandarijntips” hoeft in te typen om haar profiel te vinden.

"voorbeeld

Vergroot de kans op opmerkingen met @vermeldingen : een waarschuwing: tag andere professionals alleen als u bijna zeker weet dat ze commentaar zullen geven op uw inhoud. Anders zou het uw kansen op een grotere betrokkenheid kunnen schaden.

Blijf bij het opmaken van uw berichten trouw aan uw inhoud en overdrijf niet. Als het toevoegen van een foto geen zin heeft, doe het dan niet. Als er geen emoji’s zijn die betrekking hebben op je gedachten, voeg ze dan niet toe. Probeer altijd uw inhoud te verbeteren.

# 3: Analyseer uw LinkedIn-berichten om best presterende inhoud te identificeren en te modelleren

Als u de juiste signalen naar het algoritme van LinkedIn wilt sturen, moeten uw berichten uw doelgroep aantrekken. Bekijk naast het analyseren van uw LinkedIn-profiel ook wie uw berichten bekijkt.

Om dit te doen, gaat u naar uw LinkedIn-profiel en zoekt u het gedeelte Activiteit (dat zich direct onder uw LinkedIn-dashboard bevindt ). Klik rechtsboven op Alles weergeven.

bekijk LinkedIn-postactiviteit

Hiermee gaat u naar al uw activiteiten op LinkedIn. Klik op Posts om uw activiteit te filteren zodat alleen uw posts worden weergegeven. U kunt ook op Artikelen klikken als u wilt analyseren wie deze ook bekijkt.

bekijk LinkedIn-postactiviteit

Onderaan elk bericht zie je een analysepictogram en het totale aantal weergaven dat je bericht heeft ontvangen. Klik op het pictogram om te zien wie uw bericht heeft bekeken.

bekijk LinkedIn-postactiviteit

LinkedIn verdeelt weergaven op functietitel, locatie en mensen met wie u werkt.

Vraag je bij het bekijken van deze statistieken af: “Is dit het publiek dat ik wil targeten?” Deze statistieken geven u inzicht in hoe u uw berichten kunt aanpassen om die doelgroep beter te bereiken.

Gevolgtrekking

LinkedIn wil dat de feed wordt gezien als een tool vol nuttige info, dus ze moeten weten wie je bent. Hoe kunnen ze anders bepalen wat u nodig heeft?

Het algoritme van LinkedIn analyseert de banen, vaardigheden en ervaringen die u hebt gedeeld en die de basis vormen van uw professionele ambities. Het zal ook kijken naar de inhoud die u leuk vindt en waarop u reageert en met welke verbindingen u communiceert.

Om te laten zien met wie u wilt praten en wat voor soort inhoud u zoekt, bouwt u een netwerk op rond uw expertise, sluit u zich aan bij LinkedIn-groepen in uw niche en volgt u relevante hashtags. Deel ook nichespecifieke, relevante berichten om gesprekken met echte connecties aan te trekken.

Waar het op neer komt is dat authentieke, waardevolle berichten het meest betekenisvol zijn voor het algoritme van LinkedIn. Als u uw expertise deelt met uw publiek en doordachte discussies aan tafel brengt, kan uw organische inhoud beter zichtbaar worden in de LinkedIn-feed.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format