Hoe u meer potentiële klanten op sociale media kunt converteren: een 5-stappenplan - DeLaatbusiness

Hoe u meer potentiële klanten op sociale media kunt converteren: een 5-stappenplan

8 min


140

Gebruikt u sociale media om uw adviesdiensten te promoten? Vraagt ​​u zich af hoe u potentiële klanten kunt aantrekken en binden?

In dit artikel ontdek je een strategisch plan dat je kunt modelleren om prospects om te zetten in gekwalificeerde leads en klanten op sociale media.

Waarom u een boeiende verkooptrechter op sociale media nodig heeft

In de wereld van digitale marketing moeten consultants en funnels hand in hand gaan. Zonder tastbare producten moeten consultants de voordelen van hun diensten communiceren om de prijs te rechtvaardigen. Ze kunnen niet zomaar een productimago laten zien of vertrouwen op de eerste emotionele reactie.

De simpele reden dat consultants een trechter nodig hebben naast een website of social media branding, is om het vertrouwen van hun klanten te winnen. Met op vertrouwen gebaseerde niches zoals accountants of financiële adviseurs springen mensen niet binnen een paar minuten aan boord; ze wegen hun opties af. En terwijl ze dat doen, ontvangen ze berichten van andere consultants.

Als je je wilt onderscheiden in de competitieve consulting-niche, moet je anders handelen dan de honderden consultants die contact maken met mensen op LinkedIn en 5 minuten later het verkooppraatje sturen. Uw verkooptrechter moet ontworpen zijn om inkomende leads te genereren in plaats van achter ongeïnteresseerde prospects aan te jagen.

Door uw klanten op te leiden en een tweerichtingsgesprek op te bouwen, kunt u een zogenaamde ‘engagementtrechter’ creëren. Je vergroot het commitment in elke fase van de funnel. Begin met een microverbintenis, gevolgd door een grotere stap, en bouw gaandeweg vertrouwen en wederkerigheid op. Vraag mensen om met je berichten bezig te zijn, bied aan om één vraag op sociale media te beantwoorden en je helpt ze hun angst te overwinnen.

Laten we nu eens kijken naar een trechterraamwerk dat u kunt modelleren om te zorgen voor de belangrijkste elementen van uw marketing – bekendheid, interesse, vraag en actie – zodat u uw ideale klanten op de automatische piloot kunt krijgen.

# 1: Gebruik de pijnpunten van uw ideale klanten om uw positionering te bepalen

Omdat consulting een competitieve niche is, is het belangrijk om de markt te onderzoeken en uw unieke verkoopvoorstel (USP) duidelijk te identificeren. Dit is de basis van uw marketingcampagne, dus u heeft dit nodig om een ​​sterke boodschap te creëren. Uw USP zal helpen bij het sturen van de berichten op sociale media die resoneren met uw ideale klanten.

Natuurlijk moet u eerst beslissen met wie u wilt werken en hoe u uw bedrijf wilt aantrekken. Ondanks een veel voorkomende misvatting, kun je niet met iedereen samenwerken. Om te beginnen hebben mensen het geld nodig om je aan te nemen. Bovendien moeten ze voldoende gemotiveerd zijn om binnen een redelijke termijn actie te ondernemen.

Uw USP helpt u ook om u te onderscheiden van concurrenten die vergelijkbare of aanvullende diensten aanbieden. De belangrijkste vraag die u moet beantwoorden in uw socialemediacampagnes en tijdens uw verkooptrechters is: “Hoe kan ik meer waarde bieden dan mijn concurrenten?”

U kunt Facebook-advertenties of zelfs opiniepeilingen op Instagram of LinkedIn gebruiken als onderdeel van uw eerste marktonderzoek om de pijnpunten van uw potentiële klanten te identificeren. Hier is een voorbeeld van een effectief marktonderzoekbericht op LinkedIn:

voorbeeld van een linkedin-peiling om de inhoudsinteresse van een publiek te meten

# 2: Bouw bewustwording op met koude vooruitzichten via inhoud die uw expertise aantoont

Als je een verkooptrechter bekijkt als een klanttraject in vier fasen dat bestaat uit bekendheid, interesse, vraag en actie, dan is het duidelijk dat je moet beginnen met de eerste twee fasen om de verkoop binnen te halen. Hiervoor moet je het juiste type bewustzijn creëren.

Een van de meest waardevolle activa in uw bedrijf is uw reputatie, dus het is belangrijk om uw resultaten en talent onder de aandacht te brengen. Hier zijn een paar manieren om op te vallen in de drukke adviesmarkt met unieke en relevante merkinhoud:

 • Maak en publiceer een blogpost of LinkedIn-artikel . Dit zal u helpen uw expertise te tonen en contact te maken met mensen op cognitief en emotioneel niveau.
 • Publiceer een boek of eBook . Dit zou het begin van uw trechter kunnen zijn en de pijnpunten van uw potentiële klanten kunnen beantwoorden.
 • Doe interviews met de industrie . Als iemand die wordt beschouwd als een stem van de rede en een expert je zal interviewen, kun je gratis het juiste publiek bereiken.
voorbeeld van een bericht van Amy Airom waarin ze vraagt ​​om verbonden te worden met een brandingexpert die ze als gast kan interviewen voor haar liveshow
 • Schrijf gastposts . Zoals bij alles wat digitale marketing betreft, is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Als u samenwerkt met een ander bedrijf dat diensten levert aan uw doelgroep, kunt u beginnen met het opbouwen van een betrokken publiek.
 • Maak leereenheden voor uw Facebook-groep en zend live video uit . Als social selling nieuw voor je is, moet je aanwezig zijn en elke dag waarde leveren om het vertrouwen van je publiek te winnen. Het toevoegen van leereenheden aan uw Facebook-groep is een manier om met uw volgers in contact te komen en wederkerigheid te creëren.

# 3: voer een video-engagementcampagne uit om potentiële klanten op te warmen

Als je eenmaal weet dat mensen naar je inhoud luisteren en kijken, overweeg dan om een ​​videoweergavecampagne op Facebook uit te voeren. De belangrijkste reden waarom dit effectief is, is dat het u zal helpen een publiek op te bouwen om opnieuw te targeten . In zekere zin is het de eerste fase van een mini-trechter voor sociale media.

Het enige dat u hoeft te doen, is een video maken over de onderwerpen die u hebt geïdentificeerd als de pijnpunten van uw klanten. Nadat u de video heeft gepubliceerd, kunt u zich richten op een aangepast publiek voor video-engagement en een paar cent betalen voor elke videoweergavetegelijk, als u de campagne correct opzet.

Marketing – inclusief sociale media – mag natuurlijk geen populariteitswedstrijd zijn. Er is een enorm verschil tussen het bekijken van een video en interactie met de persoon, laat staan ​​betalen voor hun diensten. Daarom moet u meer contactpunten toevoegen aan de verkooptrechter voor sociale media voordat u om iemands bedrijf vraagt. Dat is de volgende stap van het raamwerk.

# 4: Herstel warme vooruitzichten om een ​​waardevolle hulpbron te leveren

Dit is de fase van de verkooptrechter op sociale media waar de meeste consultants het opgeven en ongeduldig worden. U kunt de verkoop nog niet aanvragen. Net zoals je na een paar dates niet iemand ten huwelijk zou vragen, moet je je potentiële klanten de tijd geven om je te leren kennen, leuk te vinden en te vertrouwen.

In dit stadium wilt u waarde bieden die ze niet kunnen weerstaan.

Uit uw video-engagement-campagne weet u al dat ze geïnteresseerd zijn in het onderwerp waarover u het had, dus waarom zou u ze niet iets gratis geven? Bied meer waarde om wederkerigheid te creëren.

Dit is waar retargeting-campagnes van pas komen. Of je nu Facebook, Twitter, LinkedIn of een ander platform gebruikt, de regels zijn hetzelfde: voer een aanbieding uit die enorme waarde oplevert, maar die slechts een micro-commitment van de klant vereist.

Hier zijn enkele manieren om dat te doen:

 • Maak een eBook . Deze tactiek is minder populair dan vroeger, maar als het eBook laser-gericht is op uw publiek en hun problemen, kan het wonderen verrichten.
 • Ontwikkel een videoserie exclusief voor mensen die bij je komen . Breid uit over het onderwerp dat uw publiek interesseert en u zult de emotionele relatie verdiepen terwijl u wederkerigheid creëert.
 • Bied een gratis hoofdstuk van een eBook aan . Dit is mijn favoriete methode. Bied uw potentiële klanten een gratis hoofdstuk, synopsis of oefening uit een boek aan, zodat ze het kunnen proberen voordat ze het kopen. Zodra ze de informatie in handen hebben, kunnen ze het boek kopen, wat kan leiden naar een bronnenpagina waaraan een trechter is toegevoegd.
 • Deel werkbladen en checklists . Deze inhoud werkt vaak beter dan eBooks omdat er minder tijd voor nodig is. Mensen zullen ook eerder een document openen als het hun leven gemakkelijker maakt en praktische tips en oplossingen biedt.
screenshot van een Instagram Stories-advertentie met een gratis checklist voor het aannemen van je eerste teammanager

Je kunt de relatie natuurlijk verdiepen als je om feedback over de inhoud vraagt. In het tijdperk van sociale media moet communicatie tweerichtingsverkeer zijn en via meerdere kanalen plaatsvinden: e-mail, Messenger-bots en berichten.

Pro-tip : als iemand uw werkblad heeft gedownload, vraag hem dan om zijn ervaring te delen. Creëer een workshop waar jij en de gemeenschap het onderwerp kunnen bespreken. Dit zal niet alleen wederkerigheid en vertrouwen creëren, maar ook sociaal bewijs .

# 5: Kwalificeer uw leads voordat u een vergadering of oproep voorstelt

Een andere veelgemaakte fout die ik zie wanneer consultants hun eigen trechters bouwen, is dat ze enthousiast worden over de interesse die ze hebben gecreëerd en automatisch aannemen dat er enige vraag naar moet zijn. Dat is niet per se het geval.

Etalageshoppen komt zelfs vaker voor op sociale media dan in de winkelstraat. Je zult merken dat er mensen zijn die zich bezighouden met wishful thinking of ‘freebie-zoekers’ zijn. Als je jezelf hoofdpijn wilt besparen, moet je een manier vinden om je leads te kwalificeren. Immers, als je je tijd niet respecteert, zullen andere mensen dat ook niet doen.

Iedereen een gratis consult aanbieden is als zeggen: “Ik heb het niet zo druk; in feite ben ik wanhopig en zal ik samenwerken met de eerste persoon die door de deur loopt. ” Dit is niet de afbeelding die u wilt projecteren.

Er zijn een paar manieren waarop u uw leads uit uw digitale marketingcampagnes kunt kwalificeren, en deze stappen moeten altijd worden geïmplementeerd in uw verkooptrechter op sociale media:

 • Bouw een aanvraagproces in het boekingssysteem.
 • Vraag potentiële klanten naar een financiële toezegging. “Bent u in de positie om te investeren in uw XY-ontwikkeling?”
 • Bekijk het profiel van de persoon die een consult aanvraagt. Dit is een simpele maar effectieve tactiek.
 • Vraag om een ​​toezegging. Zorg ervoor dat de potentiële klant zich ervan bewust is dat u niet al het werk voor hen zult doen. Anders krijg je een nachtmerrie-klant … Je weet wel, degene die je elke dag een e-mail stuurt en je om 1 uur ‘s nachts belt.

U kunt ook meer te weten komen over uw potentiële klanten met behulp van een website-quiz die uw leads kwalificeert. Het onderstaande voorbeeld is van een trechter voor een trainingsbedrijf voor vastgoedbeleggingen.

voorbeeld van een website-quiz die wordt gebruikt om leads te kwalificeren op de site van een vastgoedbeleggingsbedrijf

De bovenstaande enquête is ontworpen om twee verschillende resultaten te bieden op basis van de antwoorden van de prospect. Als uit hun antwoorden bleek dat ze serieuzer waren, kregen ze een aanbieding met een hogere waarde, terwijl anderen werd gevraagd meer over het onderwerp te lezen en een speciaal rapport te downloaden.

Er is ook een chatbotversie van dezelfde trechter die zich richt op mensen die zich bezighouden met de pagina.

voorbeeld van een chatbot-trechter die wordt gebruikt om leads van hetzelfde trainingsbedrijf voor vastgoedbeleggingen te kwalificeren

Zodra u uw potentiële klanten heeft gekwalificeerd, kunt u de volgende stap zetten en een gesprek of een ontmoeting met hen voorstellen.

Conclusie

Het implementeren van de bovenstaande tips kost natuurlijk tijd. Als ik trechters bouw, werk ik meestal met trechterkaarten. Hier is een plan dat alle elementen bevat van de trechters voor betrokkenheid van sociale media waar we het over hadden, zodat u ze kunt implementeren in uw adviesmarketingstrategie:

 • Gebruik in de eerste fase engagementposts, social proof posts (getuigenissen, aanbevelingen, etc.), gastblogs, LinkedIn-artikelen en video’s om een ​​publiek op te bouwen voor retargeting. Stel ook vragen om meer te weten te komen over het publiek.
 • In de tweede fase richt je het verkeer (publiek via videoweergaven) opnieuw met meer waarde, zoals een e-book, checklist, werkblad of exclusieve video, om een ​​diepere relatie op te bouwen.
 • Ga in de derde fase in gesprek met mensen op persoonlijk niveau. Stel vragen, e-mail ze en als je een voldoende groot publiek hebt (2000+), start dan een webinar voor degenen die hun begrip nog verder willen verdiepen.
 • Focus in de vierde fase op inkomende leads en kwalificatie. Laat ze de eerste stap zetten en een paar kwalificerende vragen beantwoorden voordat ze een consult kunnen boeken.

Er is veel werk te doen voordat je een klant kunt binnenhalen nadat je hem door je socialemediatrechter hebt geleid. Laten we aannemen dat ze zeer betrokken zijn bij uw inhoud, de juiste vragen stellen, lid worden van uw Facebook-community en zelfs een quiz op uw website invullen. Ze zijn volledig afgestemd op uw inhoud, maar er is nog steeds een grote kloof tussen een volger zijn en een klant worden. Je moet een brug bouwen die veilig en sterk is, aantrekkelijk en hen naar de andere kant leidt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format