Hoe u uw e-mailabonnees kunt laten groeien met een Facebook Messenger-weggeefactie - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe u uw e-mailabonnees kunt laten groeien met een Facebook Messenger-weggeefactie

6 min


139

Wilt u uw e-maillijst snel uitbreiden? Bent u op zoek naar een probleemloos aanmeldingsproces dat u keer op keer kunt gebruiken?

In dit artikel leer je hoe je een groenblijvende Facebook Messenger-promotie opzet om eenvoudig de omvang van je e-maillijst te vergroten.

Waarom Facebook Messenger-weggeefacties werken voor e-mailaanmeldingen

Giveaways worden al lang gebruikt om e-mailadressen van potentiële klanten te verzamelen. Als het traditionele weggeefmodel voor bestemmingspagina’s in het verleden zo goed heeft gewerkt, waarom zou u dan overwegen om over te stappen op een op Messenger bot gebaseerde weggeefactie?

Verhoogde efficiëntie

Bij een traditionele weggeefactie op een bestemmingspagina moet je je weggeefactie handmatig instellen, een winnaar kiezen, de winnaars vertellen hoe ze hun prijs kunnen inwisselen via e-mail, en vervolgens elke nieuwe cyclus van de wedstrijd die je wilt organiseren opnieuw instellen en promoten.

Het runnen van uw weggeefactie via een Facebook Messenger-bot biedt een efficiënter alternatief. Je hoeft de botstroom van je weggeefactie maar één keer in te stellen. Vervolgens verzamelt uw Messenger-bot automatisch e-mail- en Messenger-abonnees, kiest een winnaar, vertelt de winnaar hoe hij zijn prijs kan inwisselen en start een nieuwe weggeefactie.

U leunt gewoon achterover en ziet hoe uw e-maillijst groeit. De toegevoegde bonus van het gebruik van een bot om een ​​Messenger-weggeefactie uit te voeren, is dat je je weggeefactie kunt pauzeren en hervatten wanneer je maar wilt.

Minder wrijving

Op bot gebaseerde weggeefacties van Facebook Messenger zijn effectiever in het verzamelen van e-mailabonnees dan traditionele weggeefacties op basis van bestemmingspagina’s, omdat Facebook het e-mailadres dat aan het account van een gebruiker is gekoppeld vooraf invult.

Dit biedt twee voordelen:

Eén, vooraf ingevulde en tikbare e-mails helpen u voorkomen dat u foutieve of ongewenste e-mailadressen verzamelt. En twee: door uw potentiële klant de mogelijkheid te geven om op een vooraf ingevuld adres te tikken in plaats van het te moeten typen, verhoogt u uw conversieratio drastisch.

Lagere kosten per conversie

Ik heb in het verleden honderden weggeefacties uitgevoerd, en ik heb gemerkt dat de kosten per e-mailabonnees voor een Messenger-weggeefactie meestal lager zijn dan bij een traditionele weggeefactie die gebruikmaakt van een e-maillandingspagina.

Afhankelijk van de aard van de prijzen en het publiek, betaal ik meestal tussen $ 0,50 en $ 0,86 per Messenger-e-mailcombinatie. Uw aantal kilometers is afhankelijk van uw aanbod en doelgroeptargeting.

Dus hoe werkt het?

# 1: Zorg ervoor dat uw weggeefactie voldoet aan de wedstrijdregels van Facebook

Facebook heeft strikte regels voor het organiseren van wedstrijden . U moet zich aan deze regels houden, anders loopt u het risico uw Facebook-bedrijfspagina kwijt te raken.

In grote lijnen moet u:

  • Geef de officiële regels aan.
  • Geef een opsomming van de aanbiedingsvoorwaarden en deelnamevereisten.
  • Erken dat de promotie op geen enkele manier wordt gesponsord, onderschreven of geassocieerd met Facebook.

Het is ook uitdrukkelijk verboden om uw weggeefacties aan te moedigen door mensen te verleiden om ‘op uw tijdlijn te delen om mee te doen’ of ‘uw vrienden te taggen om mee te doen’.

# 2: Kies een prijs voor je Facebook Messenger-weggeefactie

De eerste stap is om uw prijs te kiezen. Idealiter kiest u een product of cadeaubon uit uw eigen bedrijf of een website die u rechtstreeks beheert.

Blijf uit de buurt van cadeaubonnen of luxeproducten van derden, omdat ze te algemeen zijn en niet de juiste klanten voor uw bedrijf zullen aantrekken.

In een van mijn wedstrijden geef ik een gepersonaliseerde zakdoek weg. De meeste mensen gebruiken zelfs geen zakdoeken meer, dus ik weet dat elke deelnemer een zeer gerichte klant is.

# 3: Breng een proces voor het inwisselen van prijzen tot stand

Omdat dit een evergreen weggeefactie is, moet het inwisselen van prijzen worden geautomatiseerd. Daarom moet u een middel creëren voor uw deelnemers om hun prijzen zonder uw tussenkomst in te wisselen.

Voor mijn winkel heb ik een speciale bestemmingspagina gemaakt voor mijn weggeefprijs die elke winnaar dwingt om ‘af te rekenen’ met het exacte e-mailadres dat ze hebben gebruikt om aan de wedstrijd deel te nemen. Op deze manier kan ik controleren of een deelnemer de prijs daadwerkelijk heeft gewonnen.

bestemmingspagina winnaar van facebook messenger weggeefactie

Als alternatief kunt u dynamisch gegenereerde couponcodes gebruiken met uw winkelwagen. Gebruik de methode die gemakkelijker te implementeren is voor uw winkelwagenplatform.

# 4: Bouw je Messenger Bot-stroom op

Omdat dit type weggeefactie volledig via Facebook Messenger verloopt, heb je een softwaretool nodig om je te helpen bij het opzetten van je chatbot.

U kunt het installatieproces voor deze weggeefactie implementeren met behulp van een standaard Messenger bot-tool. Voor dit artikel, gebruikte ik ManyChat mijn bot flow, die u kunt bekijken op te bouwen hier . Als u een ManyChat-gebruiker bent, kunt u mijn stroom klonen voor gebruik in uw eigen account.

Dit zijn de grote stappen van het proces:

Begin met het aanbieden van een Facebook Messenger-advertentie die uw weggeefactie promoot. Wanneer iemand op de advertentie klikt, wordt hij naar Messenger geleid en krijgt hij het eerste aanmeldingsbericht te zien met de vraag of hij op zoek is naar de weggeefactie.

facebook messenger weggeefbot stap 1

Als ze op ‘Ja’ klikken, gebruik dan een conditiecontrole om elke gebruiker te filteren door te controleren op een promotiespecifieke tag zoals ‘Hankie Giveaway’.

Als de gebruiker al is getagd, krijgt hij automatisch een bericht met de tekst “Sorry, je kunt deze weggeefactie maar één keer invoeren”.

facebook messenger weggeefbot stap 2

Als de gebruiker nog niet is getagd, wordt de tag toegepast en ontvangt hij een bericht waarin hij wordt gevraagd zijn e-mailadres op te geven. Wanneer ze hun e-mailadres opgeven, wordt dit automatisch vastgelegd door uw e-mailserviceprovider (meer hierover in de volgende sectie). Het bericht gaat verder, met meer informatie over wanneer de prijs wordt toegekend en met het aanbieden van een product met korting. Zie de Pro-tip in sectie 6 voor meer informatie over waarom u zou moeten overwegen om deze aanbieding te doen.

facebook messenger weggeefbot stap 3

Gebruik na 23 uur een randomizer om automatisch een winnaar te selecteren uit de laatste nieuwkomers / abonnees. Opmerking: volgens de voorwaarden van Facebook heb je slechts 24 uur om je Messenger-abonnees een bericht te sturen volgens de servicevoorwaarden van Facebook, dus het kiezen van winnaars na 23 uur is belangrijk.

Elke winnaar wordt automatisch gewaarschuwd en naar uw website gebracht waar ze hun prijs kunnen inwisselen. Niet-winnaars worden gecontacteerd met een troostprijs in de vorm van een korting of een gratis geschenk om hen te bedanken voor hun deelname aan de wedstrijd.

facebook messenger weggeefbot stap 4

Hoe dan ook, elke deelnemer ontvangt een bericht dat hen stimuleert om uw online winkel te bezoeken.

# 5: Verbind uw e-mailprovider met uw Facebook Messenger Bot-stroom

Nadat u uw botstroom heeft opgebouwd, moet u uw botplatform verbinden met uw e-mailmarketingprovider, zodat wanneer iemand zijn e-mailadres invoert in uw Messenger-bot, dit automatisch wordt vastgelegd door uw e-mailprovider.

facebook messenger weggeefbot stap 5

Als uw e-mailserviceprovider geen ingebouwde integratie heeft, kunt u tools van derden gebruiken, zoals Zapier.

Ik heb Integromat gebruikt om een ​​webhook te maken die verbinding maakt met mijn e-mailmarketingprovider. Integromat geeft u een URL die u naar uw bot moet kopiëren, zoals hieronder wordt weergegeven.

# 6: Maak uw Facebook Messenger-advertentie

Elke weggeefactie vereist een eerste publiek en de meest effectieve manier om koude e-mailabonnees te bereiken, is door een Facebook-advertentie te plaatsen. In het geval van een Messenger-weggeefactie, moet u beginnen met een Facebook Messenger-advertentie.

Facebook Messenger-weggeefbericht Voorbeeld van een messenger-advertentie

Wanneer een bezoeker op deze advertentie klikt, wordt hij naar mijn Facebook Messenger-bot geleid en ziet hij het volgende bericht:

Zodra de bezoeker zich aanmeldt door op ‘Ja’ te klikken, worden ze onmiddellijk een Facebook Messenger-abonnee en kan ik ze tot 24 uur follow-upberichten sturen.

Pro-tip : bied je nieuwe abonnees als onderdeel van de weggeefstroom een ​​sterk verlaagde versie van de weggeefprijs aan. U kunt dit gebruiken om uitverkoopartikelen of zelfs nieuw gelanceerde producten te verplaatsen . Het doel van deze aanbieding is om uw klant te verleiden zijn portemonnee te openen en onmiddellijk bij u te kopen, zodat deze verkopen de kosten van uw Facebook-advertentiecampagne betalen. Hiermee kunt u gratis e-mailabonnees (en Messenger-abonnees) verzamelen.

Het maken van een Facebook Messenger-advertentie is vergelijkbaar met elke andere advertentie. De belangrijkste verschillen zijn dat u Berichten moet kiezen als uw campagnedoelstelling en dat uw Facebook Messenger-advertentiemateriaal uw Messenger-bot moet importeren vanuit uw Facebook Messenger-tool.

Facebook Messenger Giveaway Messenger-advertentie instellen stap 6

Sommige bot-tools kunnen uw Facebook-advertentie rechtstreeks vanuit hun interface voor u maken. U kunt ook de JSON-code voor uw bot kopiëren en uw advertentie handmatig maken. Raadpleeg uw provider om te weten welke optie beschikbaar is voor uw specifieke bot-tool.

Zodra uw advertentie en weggeefactie actief zijn, moet u goed letten op uw rendement op advertentie-uitgaven (ROAS). Je moet ook verschillende aanbiedingen splitsen en de prijzen kiezen die de hoogste conversieratio opleveren voor de deelnemers aan je wedstrijd.

Gevolgtrekking

Het uitbreiden van uw leads en uw lijst met e-mailabonnees kan lastig zijn en het kan jaren duren om organisch een flinke lijst op te bouwen op basis van uw bestaande verkeer.

Met een goed uitgevoerde weggeefactie van Facebook Messenger kun je de omvang van je abonneelijst exponentieel vergroten tegen minimale kosten met weinig of geen onderhoud.

Over het algemeen zijn weggeefacties van Facebook Messenger ongelooflijk effectief omdat:

  • U kunt de kosten voor het uitvoeren van uw Facebook Messenger-advertenties compenseren met de inkomsten die worden gegenereerd door speciale aanbiedingen.
  • U verzamelt legitieme e-mails die zijn gekoppeld aan het Facebook-account van een gebruiker.
  • Uw weggeefactie kan voor onbepaalde tijd op de automatische piloot worden uitgevoerd.

Wat denk je? Gaat u een weggeefactie van Facebook Messenger voor uw bedrijf proberen? Deel uw mening in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format