Hoe u uw Instagram-videoadvertenties kunt verbeteren: 5 tips - DeLaatbusiness

Hoe u uw Instagram-videoadvertenties kunt verbeteren: 5 tips

8 min


117
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u meer doen met Instagram-videoadvertenties? Vraagt ​​u zich af hoe u uw Instagram-videoadvertenties kunt verbeteren?

In dit artikel ontdek je vijf tips om Instagram-videoadvertenties te maken die goed presteren in de feed.

# 1: focus op één doel in uw Instagram-videoadvertentie

Adverteerders denken vaak dat ze, om een maximale ROI van hun advertenties te genereren , verschillende doelen moeten stellen en behalen. Dit leidt echter alleen tot een lage conversieratio, omdat te veel doelen een paradox van keuze veroorzaken. Met te veel keuzes weten kijkers niet wat ze vervolgens moeten doen, en zullen ze uiteindelijk geen actie ondernemen.

Om de beste resultaten uit uw Instagram-videoadvertenties te halen, moet u zich op slechts één doel tegelijk concentreren. Het doel dat u stelt, is afhankelijk van uw algemene bedrijfsdoelstelling. Als u verkopen wilt genereren, richt u dan op het genereren van meer verkeer naar een conversie-geoptimaliseerde bestemmingspagina . Als u uw merkimago wilt verbeteren, maak dan een video die uw bedrijf positief weerspiegelt, en werk eraan om zoveel mogelijk weergaven te genereren.

U wilt dat mensen actie ondernemen om één doel te bereiken.

Als u bijvoorbeeld een eCommerce-winkel heeft en advertenties weergeeft om de verkoop te verhogen, moet u ervoor zorgen dat uw videoadvertenties winkelbaar zijn. Met Instagram kun je een call-to-action (CTA) aan je advertenties toevoegen die naar een bestemmingspagina leiden, maar je kunt maar een link naar één pagina toevoegen. Dit is de reden waarom als u meerdere producten in uw advertenties promoot, u een speciale pagina speciaal voor de advertentie moet maken en links naar alle producten op die pagina moet plaatsen. Gelukkig is er een eenvoudigere manier om dit te doen: Instagram-shoppable posts .

Met een shoppable post kun je linken naar meerdere producten in je Instagram-advertenties. Op die manier hoeven mensen alleen maar op de producten te klikken waarin ze geïnteresseerd zijn om hun bestemmingspagina’s te bezoeken. Dit bespaart u ook tijd, omdat u niet elke keer dat u een advertentie instelt, een speciale vermeldingspagina hoeft te maken.

Een bedrijf dat succes heeft gehad met videoposts die kunnen worden gekocht, is Natori. Het lingerie- en kledingmerk deelt videoposts zoals hieronder en tagt de producten die in de video worden getoond. Wanneer mensen de video zien, geeft het pictogram van de boodschappentas (in de linkerbenedenhoek) aan dat er producttags zijn.

ALT

Wanneer kijkers op het pictogram van de boodschappentas tikken, kunnen ze alle producten zien die in de video zijn getagd.

ALT

Om shoppable posts voor video’s in te stellen, moet je een goede eCommerce-builder gebruiken die de shoppable posts-integratie met Instagram heeft.

# 2: Optimaliseer uw Instagram-videoadvertentie voor feedconsumptie

Instagram-videoadvertenties kunnen tot 120 seconden lang zijn, maar je hoeft geen lange advertenties te maken, alleen omdat Instagram dat toelaat. In feite, kortere video’s misschien een beter resultaat. Volgens onderzoek van HubSpot zorgen video’s van 26 seconden voor de meeste betrokkenheid op Instagram.

Dus maak je video’s zo beknopt mogelijk. In plaats van je video’s te dobberen en uit te rekken tot de volle 120 seconden, ga je snel naar de kern en introduceer je je CTA vroegtijdig.

Een goede korte videoadvertentie die ik onlangs tegenkwam, was deze van Smart Mike +. De video is beknopt maar bevat alle nodige informatie. Bovendien, wanneer u minder informatie in uw advertentie opgeeft, zal dit meer nieuwsgierigheid wekken en zullen mensen de bestemmingspagina moeten bezoeken voor meer informatie.

ALT

Deel uw beste informatie in de eerste paar seconden

Om een ​​succesvolle Instagram-videoadvertentie te maken, moet je het AIDA-model (Attention, Interest, Desire and Action) volgen. Meestal trekt de miniatuur de aandacht, maar Instagram-gebruikers die automatisch afspelen hebben ingeschakeld, zullen deze waarschijnlijk niet zien. Dit is de reden waarom u ook het aandachtsgedeelte van de video in de eerste paar seconden moet uitvoeren om gebruikers (die autoplay hebben ingeschakeld) aan de haak te slaan.

Denk na over welk pijnpunt er bij je doelgroep bovenaan staat en praat erover in de eerste paar seconden van je video. U kunt dan interesse en verlangen opwekken door over de oplossing en uw product te praten. Nogmaals, houd dit gedeelte erg kort om ervoor te zorgen dat kijkers blijven kijken.

Bekijk deze advertentie van SEMRush voor een goed idee om meteen aandacht te trekken. Vanaf het begin laten ze de kijkers weten hoeveel hun artikelen kosten en hebben ze een grote ‘Bestel uw artikel’-CTA. Deze directe, korte video trekt niet alleen de aandacht, maar zet kijkers ook aan tot actie .

ALT

Gebruik eenvoudige bewoordingen voor het script en de overlay-tekst

De gemiddelde Instagram-gebruiker volgt meerdere accounts en is waarschijnlijk ook actief op andere sociale netwerken zoals Facebook, Pinterest, LinkedIn en anderen. Ze gaan naar deze sites om berichten te bekijken van mensen die ze volgen. Ze zijn er niet om uw advertentie te zien. Daarom is het belangrijk om advertenties te maken die hun aandacht zo lang mogelijk vasthouden. Een simpele fout brengt hun aandacht ergens anders.

Een manier om de aandacht van kijkers vast te houden, is door het simpel te houden. Dit omvat wat je in je video zegt en wat je schrijft in je overlay-tekst en bijschrift. Zodra je woorden begint te gebruiken die mensen niet begrijpen, alleen maar om jezelf er verfijnd uit te laten zien, verlies je hun aandacht en worden ze afgeleid door iets anders.

Ter illustratie: deze videoadvertentie van AppSumo houdt alles eenvoudig om de aandacht van mensen vast te houden en ervoor te zorgen dat ze blijven hangen voor de CTA.

ALT

Ze gebruiken niet alleen eenvoudige bewoordingen in de video, maar ze gebruiken deze ook in het bijschrift. Zoals u kunt zien, zijn de zinnen kort met gemakkelijk te begrijpen tekst.

ALT

Ik raad aan om een ​​tool als Hemingway te gebruiken om je schrijven te vereenvoudigen. Kopieer en plak uw tekst in de gratis online tool en het vereenvoudigt het naar het 4e of 5e leerjaar.

Laat uw advertentie minder ‘advertentie-achtig’ lijken

Mensen houden er niet van om verkocht te worden. Niet alle mensen die uw videoadvertentie bekijken, willen tot het einde blijven hangen. Veel kijkers zullen halverwege stoppen met kijken als ze beseffen dat je ze iets verkoopt. Dit is de reden waarom u uw best moet doen om te voorkomen dat u in uw advertenties te veel verkoopt.

Probeer tips te delen in je video of maak hem leerzaam. Dit soort videoadvertenties zal de verkoop waarschijnlijk niet stimuleren, maar ze zullen uw merkvertoningen een boost geven en een publiek aantrekken. Je kunt mensen ook vragen om je account te volgen om meer video’s te zien zoals de video die ze bekijken.

Als u de juiste balans vindt, kunt u waarde toevoegen en tegelijkertijd uw producten promoten. Om dit te visualiseren, kunt u een instructievideo maken en mensen laten zien hoe u een probleem met uw product kunt oplossen. Op deze manier verkoop je indirect je product en help je kijkers.

Een goed voorbeeld van een minder verkoopbare advertentie is deze van Byondtravel, een zoek- en boekingsplatform. De advertentie heeft alles te maken met het informeren van kijkers over de gemeenschap die Byondtravel biedt. De knop Abonneren leidt kijkers naar het account van Byondtravel, waar kijkers ze kunnen volgen. Dit soort advertenties helpt het bedrijf volgers aan te trekken aan wie ze later kunnen verkopen.

ALT

# 3: Optimaliseer je Instagram-videoadvertentie voor een mobiel-eerste gebruiker

Instagram is vooral een mobiele app. Hoewel je Instagram op je desktop kunt openen, kun je niet verschillende dingen doen die je in de app kunt doen, waaronder posten. Dit is de reden waarom de meeste mensen toegang krijgen tot het netwerk via een mobiel apparaat.

Dus voor uw advertenties moet u uw video’s en bestemmingspagina optimaliseren voor mobiele apparaten. Om ervoor te zorgen dat uw video voor mobiel is geoptimaliseerd, publiceert u deze op een organische testpagina om te zien of de video en overlay-tekst gemakkelijk te zien zijn. Als u tevreden bent met de manier waarop de video wordt weergegeven, kunt u deze als advertentie publiceren.

Als u een eCommerce-winkel heeft, zou het optimaliseren van de pagina voor mobiel eenvoudig moeten zijn, omdat de meeste bouwers deze functie bieden.

Een goed voorbeeld van een voor mobiel geoptimaliseerde advertentie en bestemmingspagina is deze van Elegant Themes. De video is goed te zien op een klein scherm en de ondertitels zijn groot genoeg om te lezen.

ALT

De bestemmingspagina waarnaar de advertentie leidt, is ook geoptimaliseerd voor mobiel.

ALT

# 4: Test verschillende versies van uw Instagram-videoadvertentie

Hoe hard u ook uw best doet, u zult niet bij uw eerste poging de beste versie van uw advertentie maken. Het kost tijd om de advertentie te perfectioneren en een versie te maken die de meeste weergaven, bezoekersaantallen en verkopen genereert.

Daarom moet u uw Instagram-videoadvertentie testen voordat u live gaat. Je doel in het begin zou moeten zijn om break-even te spelen. In plaats van direct een enorm budget te investeren, begin met een klein budget van $ 5 – $ 10 per dag en pas dit geleidelijk aan naarmate de conversieratio verbetert.

Test verschillende versies van de advertentie tegen een laag budget. U kunt dingen testen zoals de videolengte, afmetingen, overlay-kleuren, overlay-lettertype, CTA’s, bestemmingspagina’s, enzovoort.

Zodra u een winnaar heeft, pauzeert u de andere advertenties en vergroot u de advertentie die het beste werkt. Misschien wilt u ook nieuwe versies van de winnaar maken en deze verder testen.

Een ander voordeel is dat wanneer u uw advertentie test, deze weergaven en opmerkingen verzamelt. Dit voegt sociaal bewijs toe aan uw advertentie en maakt deze overtuigender.

# 5: Kom in contact met mensen die reageren op uw Instagram-videoadvertentie

Als mensen reageren op uw Instagram-videoadvertentie, zorg er dan voor dat u op elk van deze advertenties reageert. Dit zal je helpen om alle vragen van je publiek te beantwoorden. Het laat ook commentatoren en advertentiekijkers zien dat u om hen geeft, zodat meer mensen geïnteresseerd zullen zijn in het kopen van uw producten.

Als u reageert, verhoogt u ook het aantal opmerkingen. En als mensen het aantal reacties bekijken, zijn ze benieuwd naar waar de advertentie naartoe leidt.

De eerder genoemde SmartMike + reageert op opmerkingen in hun advertenties. Dit helpt hen een betere relatie op te bouwen met hun publiek en tegelijkertijd opmerkingen te verzamelen. Tot nu toe bevat de eerder getoonde videoadvertentie 338 reacties.

ALT

Gevolgtrekking

Instagram-advertenties met alleen afbeeldingen of een carrousel met afbeeldingen werken prima – veel bedrijven hebben er succes mee gehad. Maar hoe zit het met video? Is het de tijd en moeite waard om te creëren?

Het kan geen kwaad om te proberen. Het zou niet veel tijd moeten kosten om een ​​video te maken, aangezien er veel tools zijn die het proces vereenvoudigen . U kunt een aantal Instagram-videoadvertenties en uw fotoadvertenties splitsen om te zien welke de beste resultaten opleveren. Als videoadvertenties een betere ROI genereren, zal de tijd die u erin steekt op de lange termijn zijn vruchten afwerpen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format