Hoe u uw LinkedIn-aanwezigheid in 10 minuten per dag kunt beheren - DeLaatbusiness

Hoe u uw LinkedIn-aanwezigheid in 10 minuten per dag kunt beheren

9 min


122
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een beter rendement voor de tijd die u op LinkedIn doorbrengt? Op zoek naar een LinkedIn-engagementplan om te volgen?

In dit artikel vind je een plan om het meeste uit je tijd op LinkedIn te halen om zichtbaar te blijven, je netwerk op te bouwen, contacten te onderhouden en nieuwe kansen te vinden.

# 1: Bepaal uw einddoel voor het gebruik van LinkedIn

Het hebben van een plan voordat u zich verdiept in het gebruik van een platform voor sociale media, is de sleutel tot effectief tijdbeheer. Als u niet weet wat u wilt bereiken, verspilt u tijd en denkt u dat het niet werkt als u geen resultaten krijgt.

Begin met het definiëren van uw doelstellingen voor het gebruik van LinkedIn. Zoek uit wie u op dit platform kunt vinden, wat u wilt dat ze over u en uw bedrijf weten en welke informatie en inzichten u wilt ontdekken.

Traditioneel gezien als een hulpmiddel voor werving, biedt LinkedIn veel meer kansen en voordelen voor de zakelijke professional. Jij kan

 • Breng uw ervaring, vaardigheden en loopbaanprestaties onder de aandacht.
 • Creëer en behoud de bekendheid van uw merk.
 • Promoot content die u heeft gemaakt of samengesteld.
 • Vind nieuwe zakelijke kansen.
 • Vind leveranciers en partners.
 • Krijg verwijzingen en aanbevelingen.
 • Leid bezoekers naar uw website.
 • Identificeer en volg de concurrentie.
 • Blijf op de hoogte van zakelijk nieuws, trends en meningen.
 • Doe marktonderzoek.
 • Nieuwe vaardigheden leren.

Als je eenmaal weet wat je wilt bereiken, doe dan wat onderzoek om te bevestigen dat LinkedIn het beste platform is om je te helpen. Als u nieuwe zaken wilt ontwikkelen , vraag dan uw bestaande klanten of ze actief zijn op LinkedIn (ervan uitgaande dat potentiële nieuwe klanten vergelijkbare gebruikspatronen zullen hebben). Als u wilt weten wat er in uw branche gebeurt, zoek dan naar relevante bedrijven en belangrijke contacten en kijk hoe actief ze zijn op LinkedIn.

Pro-tip : als u een LinkedIn-profiel vindt dat u interesseert, bladert u naar het gedeelte Activiteit. Als er geen activiteitsgedeelte is, is het profiel inactief. Met andere woorden, deze persoon houdt niet van, geeft geen commentaar, deelt of plaatst zijn eigen inhoud niet. Ik stel voor verder te gaan met dit profiel, omdat het onwaarschijnlijk is dat u veel betrokkenheid en waarde zult behalen met een inactief profiel.

Als de persoon een activiteitssectie op zijn biografie heeft, klik dan op Alles weergeven om zijn artikelen, berichten en gedeelde documenten te bekijken. Je kunt zien met welke inhoud ze bezig zijn op het tabblad Alle activiteiten en dit misschien gebruiken als een haak om een ​​zinvol gesprek te beginnen.

screenshot van het tabblad Alle activiteiten dat is geselecteerd op LinkedIn

# 2: Zorg ervoor dat uw LinkedIn-profiel bedrijfsklaar is

Voordat u kunt overwegen om het LinkedIn-platform correct te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u klaar bent om zaken te doen. Daarmee bedoel ik dat uw LinkedIn-profiel is opgezet en volledig is geoptimaliseerd om informatief en relevant te zijn voor de doelgroepen waarmee u wilt spreken. Vaak zijn LinkedIn-profielen onvolledig en een knip-en-plak van een cv of cv.

Een cv / cv is een historisch carrièredocument, perfect als je op zoek bent naar werk. Het is niet zo relevant als je een huidige functie hebt met een bedrijfsontwikkelingsdoelstelling. Potentiële klanten willen niet weten dat u de beste verkoper bent en een ervaren jager op het gebied van nieuwe zaken. Ze willen weten hoe u en uw bedrijf hen kunnen helpen, dus zorg ervoor dat uw LinkedIn-profiel dat overbrengt.

Gevonden worden en vervolgens de juiste eerste indruk maken, is de eerste stap om een ​​doel met LinkedIn te bereiken, dus zorg ervoor dat uw LinkedIn-profiel de kracht van All-Star is en up-to-date met informatie die relevant is voor uw beoogde kijkers.

Een LinkedIn All-Star-profiel omvat:

 • Een professionele foto (portretfoto)
 • Een krantenkop
 • Een sectie Over waarin mensen uw carrièreverhaal leren kennen en hoe u hen nu kunt helpen
 • Een gevuld Experience-gedeelte met beschrijvingen voor elke rol
 • Een voltooide sectie Vaardigheden met een lijst van maximaal 50 vaardigheden die relevant zijn voor uw functie, soft skills en branchekennis
 • Onderwijs details
screenshot van een LinkedIn-profiel met een professionele portretfoto

# 3: Geef prioriteit aan regelmatig contact maken op LinkedIn

Als je dagelijks op LinkedIn kunt inloggen, geweldig. Als het maar een of twee keer per week is, is dat ook prima.

LinkedIn is niet zo snel in beweging als andere sociale mediaplatforms, dus het is onwaarschijnlijk dat u te veel mist als u niet 24/7 bent ingelogd. En als uw activiteit gefocust is, kunt u direct beginnen met wat u nodig heeft om uw doelstellingen te bereiken wanneer u zich aanmeldt.

Een grote fout die veel zakelijke professionals maken – met zowel online als offline netwerken – is om zeer actief te zijn als ze het niet zo druk hebben en op het werk te verdwijnen zodra een project verschijnt. Deze jojo-activiteit zal alles moeilijker maken. Maak van het gebruik van LinkedIn een vaste gewoonte en blijf zichtbaar voor wanneer uw netwerk mogelijk details van u en uw services moet gebruiken of doorverwijzen.

Pro-tip : bekijk uw planning en plan tijden waarop u LinkedIn kunt gebruiken om uw doelstellingen te bereiken.

Er is geen rulebook, dus ga een verbintenis aan die voor u en uw bedrijf werkt. Wanneer u resultaten begint te zien, wilt u meer tijd op het platform doorbrengen. Onthoud echter dat consistentie de belangrijkste factor is bij het opbouwen van bewustzijn en vertrouwen bij uw netwerk.

Bekijk berichten, meldingen en laatste nieuws op LinkedIn

Er zijn een paar prioriteitstaken voor LinkedIn, te beginnen met uw bestaande contacten. Als u een berichtmelding op uw desktop- of mobiele app ziet, bekijk deze dan en reageer indien nodig.

Het tabblad Meldingen is de beste plaats om updates van uw netwerk te zien die kunnen helpen bij het op gang brengen van gesprekken, of het nu gaat om een ​​”gelukkige verjaardag”, felicitaties met een nieuwe baan of opmerkingen over een bericht. Manieren vinden om zinvolle gesprekken met contacten te beginnen, is de sleutel tot  social selling , het proces van het ontwikkelen van relaties als onderdeel van het verkoopproces.

screenshot van het LinkedIn-tabblad Meldingen met het bericht 'You're All Caught Up'

Op het tabblad Meldingen vindt u ook de nieuwsupdate van Daily Rundown. Mogelijk moet u naar “Daily Rundown” zoeken en de pagina volgen om deze te zien.

Het is enorm waardevol om de belangrijkste bedrijfskoppen te bekijken via de Daily Rundown en naar “Today’s News and Views” op de homepage van de desktop te kijken. Ik controleer dit dagelijks om te zien of er relevant nieuws is dat ik kan delen met mijn netwerk en kan meedoen aan tijdige gesprekken met belangrijke contacten. Het is altijd goed om professionele contacten te laten zien dat u op de hoogte bent van wat er in de wereld gebeurt.

screenshot van de Daily Rundown op LinkedIn

Bekijk de LinkedIn-nieuwsfeed om in contact te komen met de inhoud van anderen

Het delen van inhoud, of het nu uit uw nieuwsfeed komt of uit uw eigen LinkedIn-berichten, is essentieel om zichtbaar te zijn voor uw connecties. Na het controleren van berichten en meldingen, ga ik naar de nieuwsfeed van de LinkedIn-startpagina om inhoud te bekijken die wordt gedeeld door mijn connecties en de mensen en bedrijven die ik volg.

De nieuwsfeed is perfect voor het verzamelen van informatie en inzichten uit mijn branche en om kansen te vinden om zichtbaar te blijven voor connecties door te reageren, commentaar te geven en hun inhoud te delen met de rest van mijn netwerk. Ik doe dit misschien in het openbaar, of als ik wil dat de feedback persoonlijker is, stuur ik een privébericht.

Pro-tip : als u merkt dat uw LinkedIn-nieuwsfeed vol staat met inhoud die niet relevant en nuttig is om uw doelstellingen te bereiken, klikt u op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het bericht en klikt u op Ontvolgen. Dit betekent dat u geen inhoud meer van die verbinding ziet. U bent nog steeds verbonden en die persoon zal uw inhoud zien, maar het zal uw nieuwsfeed stroomlijnen, zodat u zich kunt concentreren op de informatie die voor u en uw bedrijf het belangrijkst is.

screenshot van het ... vervolgkeuzemenu voor een LinkedIn-bericht met de optie Ontvolgen rood omcirkeld

# 4: deel uw inhoud op LinkedIn

Het extra voordeel van het delen van uw eigen inhoud op LinkedIn zijn de gegevens die beschikbaar komen.

Wanneer u uw eigen berichten maakt, kunt u het aantal weergaven in de feed zien. En als u op het grafiekpictogram klikt, ziet u de bedrijven waarvoor die kijkers werken, hun functietitels en locaties. Dit is waardevol inzicht om te zien of u uw doelstellingen bereikt door de juiste mensen te bereiken met uw inhoud.

screenshot van een grafiekpictogram en het bericht, 79 weergaven van uw bericht in de feed, weergegeven onder aan een LinkedIn-bericht

Sommige mensen zullen dagelijks inhoud delen en anderen wekelijks of misschien regelmatig. Dit is waar het belangrijk is om consistent te zijn en een inhoudsplan te hebben dat werkt voor jou en je bedrijf. Post wanneer je iets relevant en interessants hebt voor je publiek. Post niet alleen omdat u denkt dat u de taak van uw to-do-lijst wilt schrappen.

Hier zijn enkele ideeën voor korte updates die u op LinkedIn zou kunnen plaatsen:

 • Wat gebeurt er achter de schermen van uw bedrijf?
 • Waar je naar uitkijkt, zoals een evenement dat je organiseert of bijwoont
 • Wat u viert in uw bedrijf, zoals een mijlpaal, een prijs of een nieuw teamlid
 • Een goede tip om te delen met uw leeftijdsgenoten
 • Wat je hebt gelezen of bekeken (bijvoorbeeld een TED-talk) dat jou heeft geïnspireerd
 • Wat je ondersteunt, zoals een bewustwordingsdag of een gemeenschapsinitiatief

Vergeet niet om betrokkenheid aan te moedigen door aan het einde van uw bericht om feedback of opmerkingen te vragen. Hoe meer mensen reageren, reageren of uw inhoud delen, hoe zichtbaarder u bent op LinkedIn. Je ontvangt op zijn beurt meer profielweergaven, wat nog een kans is om een ​​gesprek te beginnen.

# 5: identificeer nieuwe mensen om mee in contact te komen op LinkedIn

Het opbouwen van uw netwerk op LinkedIn moet deel uitmaken van uw normale activiteit. Of het nu gaat om het opvolgen van mensen die je hebt ontmoet (ze toevoegen aan je LinkedIn-netwerk), het zoeken naar nieuwe mensen om mee te verbinden of het beheren van je uitnodigingen, deze taak is bedrijfskritisch.

Maak uw uitnodiging altijd persoonlijk als u verbindingsverzoeken verzendt. Herinner mensen eraan hoe je elkaar hebt ontmoet of laat ze weten waarom contact met je opnemen interessant is. Denk na over wat er voor hen in zit, niet alleen wat er voor jou in zit.

Als je een verbindingsverzoek ontvangt dat geen bericht bevat, stuur dan een bericht om erachter te komen waarom ze mogelijk contact met je willen opnemen.

Om een ​​bericht te verzenden, gaat u naar het tabblad Mijn netwerk op een desktopapparaat en klikt u op Alles weergeven naast Uitnodigingen. Op het volgende scherm ziet u een blauwe berichtlink bij elk verbindingsverzoek. Klik op deze link om een ​​bericht naar die persoon te sturen.

screenshot van de LinkedIn-pagina Uitnodigingen beheren met de berichtlink in rood omcirkeld

Als u een premium LinkedIn-gebruiker bent met volledige toegang tot de details van mensen die uw profiel bekijken, kunt u dit ook opnemen in uw weekplan. Bekijk en verstuur berichten om relaties op te bouwen en te onderhouden.

Als het bijvoorbeeld een bestaande eerstegraads verbinding is, kunt u uw bericht als volgt starten:

Hallo <voornaam>

Hoe gaat het met jou?

Ik heb gemerkt dat je deze week mijn LinkedIn-profiel hebt bekeken, wat me ertoe aanzette om weer contact met ons op te nemen!

U kunt dan verwijzen naar een eerder gesprek en proberen een volgende oproep of vergadering te plannen om eventuele mogelijkheden voor samen zaken te onderzoeken.

Als het een 2e of 3e graads verbinding is en u nog niet eerder contact heeft gehad, kunt u een bericht als volgt sturen:

Hallo <voornaam>

Ik hoop dat je een fijne week hebt.

Ik heb gemerkt dat je onlangs mijn LinkedIn-profiel hebt bekeken, en aangezien we elkaar nog niet eerder hebben gesproken, wilde ik kijken of je hebt gevonden wat je zocht of dat ik überhaupt kan helpen?

Vriendelijke groeten,

<naam>

Word lid van LinkedIn-groepen

LinkedIn-groepen staan ​​als laatste op de lijst voor het gebruik van LinkedIn, want als je weinig tijd hebt, is dit geen functie voor jou. Als u echter resultaten haalt uit LinkedIn en u wilt netwerken met collega’s of branchegenoten, dan zult u wellicht merken dat LinkedIn-groepen een goede plek zijn om te spelen. Ze hebben wat onderzoek nodig om de juiste te vinden en ze hebben tijd en toewijding nodig om resultaten te boeken.

# 6: meet uw succes op LinkedIn

Als u tijd doorbrengt op LinkedIn, moet u weten dat het goed bestede tijd is. Als u duidelijk bent over uw doelstellingen, kunt u uw persoonlijke LinkedIn-dashboard gebruiken om uw succes te meten. Bekijk dit artikel over hoe u  uw LinkedIn-profiel analyseert met behulp van het LinkedIn-dashboard .

screenshot van het LinkedIn-dashboard

Gevolgtrekking

Als een samenvatting, hier is het wekelijkse LinkedIn-plan dat ik volg om zichtbaar te blijven, netwerken op te bouwen, contacten te onderhouden en nieuwe kansen te vinden. Het duurt ongeveer 10 minuten per dag, met een langere batch van 30 minuten per week (soms deel ik dit op in twee sessies van 15 minuten) en vervolgens extra tijd om content te schrijven om te delen.

Dagelijks:

 • Controleer het tabblad met meldingen en de berichten en reageer indien nodig.
 • Blader door de nieuwsfeed om inzichten te verzamelen van uw connecties en de bedrijven en personen die u volgt. Betrek inhoud door te reageren, opmerkingen te maken en te delen voor zover relevant voor uw bedrijfsdoelstellingen.
 • Bekijk de Daily Rundown en News and Views voor de laatste zakelijke updates. Deel of gebruik de informatie waar nodig.

Wekelijks:

 • Deel inhoud met uw LinkedIn-netwerk. Dit kan afkomstig zijn van uw bedrijfspagina, iemand in uw netwerk of uw eigen inhoud als een korte update, een langer artikel of misschien een video .
 • Bouw uw netwerk op door te reageren op uitnodigingsverzoeken en uitnodigingsverzoeken te verzenden.
 • Bekijk uw successen door uw persoonlijke LinkedIn-gegevensdashboard en voortgang ten opzichte van de gestelde doelen te analyseren.

Wat denk je? Heeft u een soortgelijk plan om uw aanwezigheid op LinkedIn te beheren? Zullen deze suggesties u helpen zich te concentreren op uw doelstellingen en uw tijd op LinkedIn te beheren?  Deel uw mening in de reacties hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *