Hoe websiteverkeer te converteren met Facebook-advertenties - DeLaatbusiness
call to action voorbeelden

Hoe websiteverkeer te converteren met Facebook-advertenties

8 min


116

Vraagt ​​u zich af hoe u websitebezoekers die niet converteren, opnieuw kunt aantrekken? Op zoek naar Facebook-advertentietypen die werken?

In dit artikel leert u hoe u uw siteverkeer kunt converteren met twee soorten Facebook- en Instagram-advertenties.

Begrijpen waar deze campagnes in de Facebook-advertentietrechter zitten

Voordat we ingaan op het maken van advertenties, moet u eerst weten waar deze campagnes in uw Facebook-advertentietrechter zitten en wat hun rol is bij het genereren van nieuwe leads of verkopen voor uw bedrijf.

Dit type campagne staat bekend als website-remarketing en bevindt zich onderaan de advertentietrechter. Het is de meest winstgevende van de drie trechterfasen en levert de  snelste resultaten  omdat het zich richt op een populair publiek. Deze doelgroepen bevatten mensen die uw website hebben bezocht, maar niet zijn omgezet in leads of verkopen.

afbeelding van Facebook-advertentietrechter

De belangrijkste reden waarom mensen uw website bezoeken en het verkoopproces verlaten, is dat ze onvoldoende vertrouwen in uw bedrijf hebben ontwikkeld. Het doel van dit soort campagnes is om een ​​diepere relatie met uw potentiële klanten te ontwikkelen en het vertrouwen te vergroten dat nodig is om bij u te kopen. Dit leidt ertoe dat mensen interactie hebben met uw advertenties, terugkeren naar uw website en converteren naar nieuwe klanten of leads.

Hieronder behandel ik twee advertentietypen die u kunt gebruiken om uw websiteverkeer te remarketen: herinnerings- en testimonial-advertenties. Dit zijn beproefde advertentietypen die, wanneer ze de juiste doelgroepen met de juiste campagnedoelstellingen targeten, de beste resultaten en het hoogste rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) opleveren .

Laten we nu eens kijken hoe u herinnerings- en getuigenisadvertenties kunt maken en deze kunt gebruiken om directe leads of verkopen voor uw bedrijf te genereren.

# 1: onmiddellijke onmiddellijke aankoop met een herinneringsadvertentie die tijdsgevoelige aanbiedingen herhaalt

De herinneringsadvertentie creëert urgentie door iemand eraan te herinneren waar ze naar hebben gekeken op uw website en elke aanbieding te herhalen die u gebruikt voor het werven van nieuwe klanten. U haalt deze persoon effectief in contact met uw advertentie, het opnieuw bezoeken van uw website en het converteren naar een klant.

Maak een aangepast publiek voor uw Facebook-website

Voordat u bespreekt welke Facebook-advertentie-indeling en welke best practices u voor herinneringsadvertenties kunt gebruiken, moet u de aangepaste website-doelgroep makenwaaraan u de advertentie wilt laten zien.

Opmerking: in dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u de Facebook-pixel en relevante conversietracking heeft geïnstalleerd. Dit is de code waarmee u websitebezoekers kunt volgen en die gegevens terug kunt sturen naar uw Facebook-advertentieaccount.

Bekijk deze video om te zien hoe u de pixel installeert en lees dit artikel om te zien hoe u conversietracking instelt.

Klik in uw Audiences-dashboard op Create Audience en selecteer de optie Custom Audience.

Aangepaste doelgroepoptie in Facebook Audiences-dashboard

Klik in het venster Een aangepaste doelgroep maken op Websiteverkeer.

Websiteverkeer geselecteerd als aangepaste doelgroepbron

Wanneer het venster voor het maken van aangepaste doelgroepen op de website wordt geopend, moet u ervoor zorgen dat de voorwaarde Alle websitebezoekers is geselecteerd en stelt u de duur van het publiek in op de laatste 3 dagen.

Klik vervolgens op Uitsluiten en selecteer Aankoop in de vervolgkeuzelijst Betrokkenheidsvoorwaarde. Wijzig de doelgroepduur in 180 dagen. Deze voorwaarde sluit mensen uit die al klant zijn en de actie Aankoopgebeurtenis in de afgelopen 180 dagen op uw website hebben geactiveerd.

Aangepaste doelgroepinstellingen van Facebook-website voor herinneringsadvertentie

De laatste stap is om uw publiek een naam te geven. Door een naamgevingsconventie te gebruiken, kunt u uw doelgroepen gemakkelijk begrijpen. Ik gebruikte het volgende: “WCA – Alle verkeer ex-aankopen – afgelopen 3 dagen.” Deze doelgroepnaam maakt het gemakkelijk om te zien dat het een aangepaste website-doelgroep (WCA) is, de voorwaarde is ‘al het verkeer exclusief aankopen’ en de duur is de afgelopen drie dagen.

Geef het veld voor uw doelgroep een naam in het configuratievenster voor aangepaste doelgroepen van de Facebook-website

Pro-tip : als u een website met veel verkeer heeft, wijzigt u eenvoudig de eerste betrokkenheidsvoorwaarde van Alle websitebezoekers in Mensen die specifieke webpagina’s hebben bezocht en voert u de URL van de productpagina in. U kunt vervolgens een herinneringscampagne maken voor een specifiek product, gericht op de mensen die die productpagina hebben bekeken.

Aangepaste doelgroepinstellingen van Facebook-website voor herinneringsadvertentie

Als u klaar bent met het invullen van de details over de aangepaste doelgroep van uw website, klikt u op Doelgroep maken.

Omdat u zich richt op mensen die uw website in de afgelopen drie dagen hebben bezocht, is de relevantie van de campagne en de reactiesnelheid van het publiek enorm.

Kies uw campagnedoelstelling

Afhankelijk van de grootte van uw aangepaste doelgroep van 3 dagen op de website, kunt u het bereik of de conversiedoelstelling gebruiken en optimaliseren voor aankopen:

  • Als u een klein publiek heeft van minder dan 5.000 mensen, gebruik dan de bereikdoelstelling met een frequentielimiet van 1 vertoning per dag of 3 vertoningen per dag. Dit laatste is agressiever en kan het beste worden gebruikt wanneer u 1.500–5.000 mensen in uw 3-daagse aangepaste website heeft.
  • Als u meer dan 5.000 mensen heeft in uw 3-daagse aangepaste website, gebruikt u de conversiedoelstelling optimaliseren voor aankopen.

Stel uw herinneringsadvertentietekst op

Nadat u uw advertentieset en targeting heeft ingesteld, gaan we verder met het maken van de daadwerkelijke herinneringsadvertentie.

Selecteer op advertentieniveau van uw campagne uw Facebook-pagina en Instagram-profiel in het gedeelte Identiteit.

Identificeer het gedeelte in het instellen van Facebook-advertenties

Kies vervolgens uw advertentie-indeling. Geen enkele advertentie-indeling is effectiever dan de andere voor dit type advertentiecampagne. Ik heb succes gezien met het enkele afbeeldingsformaat, video en carrousel .

De sleutel tot het maken van een zeer boeiende herinneringsadvertentie is de ‘snap’. Dit is de eerste regel in de advertentietekst die de aandacht van uw doelgroep trekt en hen onmiddellijk vertelt dat de advertentie voor hen is. Ik heb gemerkt dat een statement waarin wordt herhaald dat ze eerder op uw website hebben bezocht, goed werkt, zoals u kunt zien in het onderstaande Facebook-advertentievoorbeeld.

voorbeeld van een herinneringsadvertentie

Herhaal voor de rest van de tekst elke aanbieding die ze op uw website of via andere Facebook-advertenties verderop in uw advertentietrechter hebben gezien. Ter illustratie kunt u een promotie gebruiken, zoals een kortingspercentage en de relevante code die ze nodig hebben om deze in te wisselen. Volg dit met een call-to-action (CTA) om mensen naar de productpagina te leiden voor wat u in de advertentie aanbiedt.

Uw advertentie (afbeelding of video) en kop moeten ook gebaseerd zijn op het product dat u promoot. Ik heb gemerkt dat kopteksten van aanbiedingen die op producten zijn gericht, zeer goed presteren in vergelijking met kopteksten van voordelen, die het meest worden gebruikt bij het opbouwen van aandacht verderop in de Facebook-advertentietrechter.

voorbeeld van een herinneringsadvertentie

Omdat de doelgroep regelmatig wordt bijgewerkt – doordat er nieuwe mensen worden toegevoegd die uw website hebben bezocht en bestaande mensen binnen drie dagen worden verwijderd – levert deze advertentie een uitstekende ROAS op.

# 2: Valideer de aankoop met getuigenisadvertenties die de nadruk leggen op sociaal bewijs

Het volgende advertentietype dat we willen bekijken, zijn getuigenisadvertenties. Het doel van testimonial-advertenties is om vertrouwen op te bouwen door sociaal bewijs te promoten in de vorm van een klantrecensie of testimonial. Door dit te doen, biedt u een externe validatiebron voor uw bedrijf. Het zijn niet alleen u en uw bedrijf die bepalen hoe geweldig uw producten zijn, maar echte klanten zijn in vergelijking onbevooroordeeld.

Bouw uw website op maat

Net als bij herinneringsadvertenties, moet u eerst de aangepaste website-doelgroep opbouwen die u met dit advertentietype wilt targeten.

Klik in uw Audiences-dashboard op Create Audience en kies de optie Custom Audience. Klik in het aangepaste publieksmenu op Website.

Wanneer het venster voor het maken van aangepaste doelgroepen op de website wordt geopend, moet u ervoor zorgen dat de voorwaarde Alle websitebezoekers is geselecteerd en stelt u de duur van het publiek in op 180 dagen.

Geef uw doelgroep een naam met dezelfde naamgevingsstructuur die u gebruikte voor de driedaagse aangepaste doelgroep van de website (“WCA – Alle verkeer – Afgelopen 180 dagen”) en klik op Doelgroep maken.

Aangepaste doelgroepinstellingen van Facebook-website voor getuigenisadvertentie

Kies uw campagnedoelstelling en targeting

Voordat we ingaan op het maken van getuigenisadvertenties, moet u het campagnedoel en de instellingen voor advertentieset kennen om dit te laten werken. U wilt de conversiedoelstelling optimaliseren voor aankopen of leads, afhankelijk van wat relevant is voor uw bedrijf.

Neem in het gedeelte Doelgroep van uw advertentieset de 180 dagen durende aangepaste doelgroep voor de website op die u zojuist heeft gemaakt in het veld Aangepaste doelgroepen. Sluit ook de driedaagse aangepaste doelgroep van de website uit die u voor de herinneringscampagne heeft gemaakt. Dit zorgt ervoor dat u geen overlap heeft tussen de twee campagnes waarin ze tegen elkaar concurreren in de advertentieveilingen.

doelgroeptargeting voor getuigenisadvertentie

U wilt ook de conversieperiode als standaard instellen: 7-daagse klik / 1-dagweergave.

Stel uw getuigenisadvertentietekst samen

Een van de meest gestelde vragen over testimonial-advertenties is of het beter is om de testimonial als een video of tekst op te maken. Het antwoord is simpel: test beide en kijk welke betere resultaten oplevert. Ik heb weinig verschil geconstateerd in de effectiviteit van getuigenisadvertenties die op tekst zijn gebaseerd, de getuigenis in de advertentietekst bevatten en advertenties die een videogetuigenis gebruiken .

Wanneer u op tekst gebaseerde getuigenisadvertenties maakt, wilt u de volgende advertentietekststructuur gebruiken:

Start de advertentietekst met uw getuigenis . Als je getuigenis lang of omslachtig is, maak hem dan korter of verdeel hem in alinea’s zodat het geen enkel blok tekst is. Gebruik aanhalingstekens zodat deze verschilt van de rest van uw advertentietekst en sluit af met een koppelteken gevolgd door de naam van de klant die de advertentie heeft geschreven.

voorbeeld van een tekstgebaseerde getuigenisadvertentie

Vermeld onder de getuigenis in uw advertentietekst uw product- of servicepromotie . Dit kan een aanbieding zijn die de mensen in het aangepaste publiek van uw website hebben gezien op uw site of die u naar hen hebt gepromoot via andere Facebook-advertentiecampagnes hoger in uw Facebook-advertentietrechter.

Het laatste deel van uw advertentietekst is de CTA . Omdat dit direct response-advertenties zijn en u wilt dat de mensen die ze zien actie ondernemen, moet het laatste deel van de advertentietekst ervoor zorgen dat de consument op de advertentie klikt en converteert naar een klant.

Het onderstaande Facebook-advertentievoorbeeld toont het aanbod na de getuigenis, gevolgd door de CTA om klikken op de advertentie te genereren die mensen naar de relevante productpagina leiden.

voorbeeld van een tekstgebaseerde getuigenisadvertentie

Gebruik voor het advertentiemateriaal in dit type op tekst gebaseerde getuigenisadvertentie iets dat relevant is voor het product of de service die u promoot. Voor e-commercebedrijven werken afbeeldingen of video’s van lifestyleproducten goed.

Voor op video gebaseerde getuigenisadvertenties gebruikt u de enkele video-indeling met de videogetuigenis als uw advertentiemateriaal. Volg daarna hetzelfde kopieerproces voor advertenties als hierboven beschreven, maar zonder de schriftelijke getuigenis.

voorbeeld van een video-getuigenisadvertentie

Gevolgtrekking

Nu je weet hoe je herinnerings- en testimonial-advertenties maakt en in welke Facebook- en Instagram-campagnes je ze kunt gebruiken, wil je beide campagnetypen tegelijkertijd implementeren voor optimale effectiviteit.

Door herinneringsadvertenties te gebruiken, betrek je mensen in korte tijd opnieuw voor maximale relevantie en om onmiddellijke verkopen te stimuleren. Met getuigenisadvertenties en langere aangepaste doelgroepen voor websites, bouwt u het vertrouwen op dat uw potentiële klanten nodig hebben om terug te keren naar uw website en te worden omgezet in nieuwe kopers.

Door zowel campagnes als advertentietypen tegelijkertijd te implementeren, wanneer iemand uw website bezoekt en niet koopt, vallen ze in de remarketingcampagne van uw herinneringswebsite en als ze niet kopen via die campagne, gaan ze naar uw testimonial-website-remarketingcampagne.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format