Instagram-rollen(reels): wat marketeers moeten weten - DeLaatbusiness
leads chatbot

Instagram-rollen(reels): wat marketeers moeten weten

11 min


109
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je boeiende korte video maken op Instagram? Heb je gehoord over Instagram Reels?

In dit artikel ontdek je wat Instagram Reels is, leer je hoe je een haspel op Instagram maakt en ontdek je hoe je Instagram Reels zakelijk kunt gebruiken.

Om te leren hoe je Instagram Reels kunt maken, lees je het onderstaande artikel voor een eenvoudig te volgen uitleg of bekijk je deze video:

Wat zijn Instagram-rollen?

Instagram Reels is in augustus 2020 uitgerold naar de meerderheid van de gebruikers. De functie wordt aangeprezen als een reactie op de populariteit van TikTok en een manier om vergelijkbare inhoud te creëren binnen het Instagram-platform.

In tegenstelling tot IGTV realiseerde Instagram zich dat om Reels effectief en regelmatig te gebruiken, de functie moest worden ingebouwd in de bestaande Instagram-interface. Op deze manier lijkt Reels erg op Instagram Stories – en je hebt zelfs toegang tot de Reels-camera vanaf dezelfde Stories-camera.

Hier zijn enkele snelle hoogtepunten over haspels:

 • Het zijn korte video-inhoud in volledige 9:16 portretmodus.
 • Ze kunnen 3-15 seconden lang zijn.
 • Ze kunnen rechtstreeks in de Reels-camera worden gefilmd en / of worden geüpload vanaf uw filmrol op uw mobiele apparaat.
 • Ze kunnen worden gefilmd als één volledige opname of als een reeks aan elkaar genaaide opnames.
 • Ze zijn alleen mobiel. Ze kunnen alleen op mobiele apparaten worden geüpload.

De kans is groot dat je al haspels op Instagram hebt gezien, zelfs als je het je niet realiseerde. Rollen kunnen worden geüpload naar Verhalen of de feed, naast een Rollengalerij op uw profiel, en ze kunnen zelfs verschijnen op de Verkennen-pagina. Ze zijn vrijwel overal!

Je herkent een Instagram Reels-video aan het pictogram in de linkerbenedenhoek van de video wanneer je door je feed scrolt, of in de rechterbovenhoek als je naar iemands Instagram-profiel kijkt. Als iemand die je volgt een reel heeft geüpload, zie je die video in je homefeed terwijl je er doorheen scrolt.

instagram haspels pictogram weergegeven op een feedpost en op een profielraster

Je kunt de rollen voor een account ook zien door naar hun profiel te gaan. Als ze een Reels-video naar hun feed hebben geüpload, zie je de omslagafbeelding in het raster op hun profiel, net als bij elk ander bericht. Bovendien geeft het tabblad Rollen op hun profiel alle rollen weer die ze hebben geüpload, inclusief de rollen die ze niet hebben gedeeld met hun feed.

voorbeeld van het tabblad Rollen op het Instagram-profiel van @perfectionchocolates

Je kunt ook haspels van andere accounts ontdekken op de Explore-pagina op Instagram. Bovenaan de Verkennen-pagina wordt een grote Reels-video weergegeven die voor jou is geselecteerd. Terwijl je door de Explore-feed scrolt, zie je meer Reels-video’s afgewisseld als verticale video’s en gelabeld als Reels.

voorbeeld van haspels op de verkenpagina van instagram

Zodra je een video uit de Explore-feed of je homefeed hebt bekeken, kun je omhoog vegen om door meer video’s in Reels te scrollen en leuke nieuwe inhoud van andere makers te vinden.

Bedrijven gebruiken voor Instagram-rollen

Nu u weet wat Instagram Reels is, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u deze functie voor uw merk of bedrijf kunt gebruiken.

Het is de moeite waard erop te wijzen dat niet alle rollen (of TikTok-video’s trouwens) alleen maar dansen of muziek zijn. Omdat zakelijke accounts de muziekoptie niet hebben, zul je waarschijnlijk andere manieren moeten vinden om deze video’s te gebruiken.

Als je tutorials of stapsgewijze video’s maakt voor producten of tips in jouw branche, kun je zeker video’s in vergelijkbare stijl maken voor Reels. U kunt een paar snelle video’s achter de schermen of ontmoetingen met het personeel maken om te laten zien wat uw bedrijf doet.

voorbeeld van een instagram-haspel met een stapsgewijze zelfstudie over tekenen

Als je in de mode-industrie zit, zijn er veel leuke ideeën om kledingcombinaties en stijlen te laten zien.

Stop-motionvideo’s, waarbij de ene scène eindigt en in de volgende springt, zijn erg populair. Als je een product hebt dat moet worden gemonteerd, kun je een leuke video maken die de voortgang van het bouwen van het product van begin tot eind laat zien.

Het is vermeldenswaard dat de meeste mensen die naar reels kijken, geen onderschrift zullen lezen, vooral geen lange. Als je een call-to-action (CTA) of een belangrijk punt hebt om te benadrukken in je bericht, zorg er dan voor dat deze zich in de audio en eventuele tekstoverlay op de video bevindt, zodat de kijker het kan zien en horen.

voorbeeld van een instagram-reel met een duidelijke, gedurfde call-to-action op de video

# 1: Maak een Instagram-reel

Voordat je met het hoofd begint met het maken van haspels, raad ik aan om door de reels-feed op de Explore-pagina te bladeren en naar de haspels van andere accounts of merken te kijken die je leuk vindt. Krijg een idee van wat werkt, wat je leuk vindt en wat je inspireert om te creëren.

Als u klaar bent om aan de slag te gaan met het maken van uw eigen haspels, is dit wat u moet weten.

Je hebt toegang tot de Reels-camera vanuit de originele Stories-camera. Je kunt er komen door rechtstreeks vanuit je Instagram-homefeed te vegen (niet vanuit je profiel). Onderaan het scherm zie je drie opties: Live, Story en Reels. Scroll naar Rollen om de camera te openen.

reels-menuoptie onderaan de camera van Instagram-verhalen

Zodra de Reels-camera wordt geopend, ziet u navigatiehulpmiddelen aan de linkerkant van het scherm. Linksboven staat het tandwielpictogram Instellingen, dat dezelfde instellingen behoudt als voor je Instagram-verhalen. De pictogrammen in het midden van het scherm zijn bedoeld voor het opnemen en bewerken van uw video’s.

Als u creatieve effecten aan uw clips wilt toevoegen, moet u deze selecteren voordat u opneemt. U kunt niet teruggaan en clips voor deze functies toevoegen of bewerken nadat u een haspel heeft opgenomen.

Bedrijfsprofielen van Instagram hebben toegang tot deze drie functies aan de linkerkant van het scherm:

 • Snelheid : Tik op Snelheid om snellere of langzamere opnamesnelheden te selecteren.
 • Effecten : Tik op Effecten en blader door de filteropties onderaan waar de ontspanknop is. Als u de juiste optie niet vindt in de aangeboden effecten, is er een optie om aan het einde van de scroll door effecten te bladeren.
 • Timer : tik op het klokpictogram om een ​​timer voor opname in te stellen, zodat u handsfree opnamen kunt maken.
schermafbeeldingen met de timeroptie en instellingen voor Instagram-rollen

Persoonlijke Instagram- en creatorprofielen hebben toegang tot dezelfde drie functies plus de audio- (of muziek) functie op Reels. U kunt zoeken in voorgestelde audiofragmenten, populaire muziek of genres om in uw video te gebruiken.

screenshots met de audio-opties van de instagram-haspels en verschillende beschikbare voorbeeldnummers

Nadat je je effecten hebt geselecteerd, is het tijd om een ​​Instagram Reels-clip op te nemen. Houd de grote ontspanknop onder aan het scherm ingedrukt om op te nemen.

U kunt meerdere clips opnemen, tot in totaal 15 seconden. Terwijl je opneemt, zie je een voortgangsbalk over de bovenkant van het scherm bewegen (van links naar rechts) naarmate je 15 seconden nadert. Nadat je je clip hebt opgenomen, geeft de voortgangsbalk de totale lengte van je video aan en het aantal clips dat je tot nu toe hebt opgenomen.

screenshot met voortgangsbalk bovenaan het instagram-haspelscherm, dat aangeeft hoeveel clips er zijn opgenomen en hoeveel seconden er beschikbaar zijn voor je huidige clip

Nadat je je clip hebt gefilmd, zie je twee pijlen aan weerszijden van de ontspanknop. De naar links wijzende pijl is een herhaling van de clip die u zojuist hebt gefilmd.

pijl naar links menuknop waarmee de clip van instagram-haspels kan worden bekeken en bewerkt

Als u op de naar links wijzende pijl tikt, kunt u de clip bijsnijden of verwijderen.

Om de clip bij te snijden, tikt u op het schaarpictogram. Op het volgende scherm zie je een tijdlijn voor de clip. Versleep de begin- en eindbalken van de clip om te markeren waar u de video wilt starten / stoppen. Als je klaar bent, tik je op Trimmen in de rechterbovenhoek.

schermafbeeldingen van de trimmenu-opties van instagram-rollen en de weergave van het bijsnijdscherm

Als u de clip wilt verwijderen, tikt u op het prullenbakpictogram en bevestigt u uw keuze om de clip te verwijderen. Tik op de naar rechts wijzende pijl om terug te keren naar de Reels-camera.

prullenbakmenu-optie om een ​​clip van je instagram-haspel te verwijderen

Naast filmen met de Reels-camera, kun je video’s uploaden vanaf je filmrol. Het platform ondersteunt alleen video’s, dus je kunt geen afbeeldingen uploaden.

Om toegang te krijgen tot je filmrol, tik je op het kleine vierkantje in de linkerbenedenhoek van het scherm, waar je meest recente filmrol-item wordt weergegeven. Blader door je filmrol naar de video van je keuze en selecteer deze om deze in Reels te importeren.

Als je een video importeert die langer is dan 15 seconden of de resterende tijd in je huidige Reels-video, wordt de geïmporteerde video bijgesneden tot de toegestane tijd. Selecteer het gedeelte van de video dat je wilt uploaden en tik op Uploaden in de rechterbovenhoek om het toe te voegen aan je Reels-creatie.

menuoptie om video te uploaden naar de creatie van uw instagram-haspels

Als je nog een clip voor je Instagram Reels-video wilt filmen, houd je de sluiterknop ingedrukt en herhaal je de bovenstaande stappen om je volgende clip te filmen. Onthoud dat als u dezelfde muziek of effecten aan de volgende clip wilt toevoegen, u deze moet selecteren voordat u begint met filmen.

Gebruik het gereedschap Uitlijnen (het pictogram met twee vierkanten) aan de linkerkant van het scherm om je slag op één lijn te brengen met de laatste die je hebt gemaakt. Hiermee wordt een doorschijnende kopie gemaakt van het laatste frame van je laatste clip, zodat je de nieuwe clip kunt uitlijnen en een meer naadloze overgang tussen clips kunt creëren.

voorbeeld van hoe de uitlijntool werkt bij het maken van uw instagram-haspel

Als je tevreden bent met je volledige videoclip, tik je op de naar rechts wijzende pijl naast de ontspanknop om naar de volgende fase van het maken van je filmrol te gaan.

Nu kun je de pictogrammen boven aan de Reels-camera gebruiken om stickers , tekst en doodlesaan de clip toe te voegen , net zoals je gewend bent in Instagram Stories. Door op de naar beneden wijzende pijl in de bovenste werkbalk te tikken, kunt u de videoclip opslaan op uw filmrol.

instagram haspels gereedschapsbalk met menu-opties inclusief de optie om de videoclip op te slaan in je filmrol

# 2: Plaats reels-inhoud op de Instagram-reels-feed, je feed en verhalen

Als je klaar bent met het maken van je haspel, tik je op de naar rechts wijzende pijl onder aan het scherm naast de frame-voor-frame-speler van je video. Je wordt naar het Share-scherm geleid om je video op te maken voor delen met Reels, je feed en / of Stories. Je ziet twee tabbladen bovenaan dit scherm: Rollen en Verhalen.

screenshot van het instagram-postscherm met het tabblad haspels waardoor haspels kunnen worden gedeeld in Explore en met je feed

Belangrijk : als u een haspel met uw verhaal wilt delen, moet u deze eerst vanuit dit Share-scherm met uw verhaal delen. Als je het eenmaal hebt gedeeld met je feed of reels of de video als concept hebt opgeslagen, heb je niet langer de mogelijkheid om het met je verhalen te delen.

Om een ​​Instagram Reels-video met je verhalen te delen, tik je op het tabblad Verhalen op het scherm Delen en tik je op de knop Delen naast Je verhaal. U kunt het ook delen met uw lijst met goede vrienden of als een direct bericht aan een persoon of groep.

screenshot van het instagram-postscherm met het tabblad Verhalen waarmee rollen kunnen worden gedeeld met je verhaal of met een vriendenlijst

Wanneer je op de Share-knop tikt om de rol met je verhaal te delen, wordt de video geüpload zoals hij is. Je kunt geen stickers, tags of iets anders aan het bericht toevoegen.

Tik op het tabblad Rollen om de video te bewerken en op te maken voor uploaden naar je feed en / of je Rollengalerij. Om de omslagafbeelding voor de video te bewerken, tik je op de miniatuurafbeelding waar ‘Omslag’ staat. De geselecteerde omslagafbeelding is de grote afbeelding in het midden van het scherm.

Sleep uw vinger over de videospeler onder aan het scherm om het ideale videoframe als omslagafbeelding te selecteren. De omslagafbeelding in het display wordt bijgewerkt wanneer u een nieuw frame kiest. Als je klaar bent, tik je op Gereed.

screenshot die laat zien hoe het eruit ziet om de omslagafbeelding voor je instagram-haspel bij te werken

Voeg nu een bijschrift toe aan je video. Je kunt maximaal 2.200 tekens en 30 hashtags gebruiken, net zoals je zou doen in een gewone feedpost op Instagram.

Waarschuwing : als je meer dan 2.200 tekens of de limiet van 30 hashtags overschrijdt, wordt je video niet gepost met het bijschrift. Zorg ervoor dat u die limieten niet overschrijdt. En misschien wil je je bijschrift kopiëren voordat je de video plaatst, voor het geval dat.

Zodra je bericht klaar is om te uploaden, kun je kiezen waar je het wilt delen. Het gaat automatisch naar de nieuwe Reels-galerij / -tab die op je Instagram-profiel verschijnt. Je kunt het ook delen met je feed zodat je volgers kunnen zien wanneer ze door hun feeds scrollen. Als je de video niet met je feed wilt delen, tik je op de schuifregelaar voor die optie zodat deze alleen wordt geüpload naar je tabblad Rollen.

Als je niet klaar bent om het bericht openbaar te delen, maar het wilt bewaren voor later, tik je op de optie Opslaan als concept onder aan het scherm. Dit zal het videobestand opslaan zoals het is. Je kunt dan teruggaan en meer clips toevoegen, je bijschrift bijwerken, enzovoort op een later tijdstip.

Om toegang te krijgen tot je opgeslagen concepten, ga je naar je Instagram-profiel en tik je op het Instagram Reels-pictogram direct boven je raster met berichten. Je ziet een tijdelijke aanduiding voor Concepten. Tik erop om toegang te krijgen tot uw opgeslagen concepten en selecteer de video die u wilt bewerken. Ga door met bewerken met behulp van de bovenstaande stappen.

screenshot van het tabblad Instagram-haspels op een profiel met de tijdelijke aanduiding voor haspels

# 3: Verwijder een Instagram-reelvideo of verwijder deze uit je raster

Zodra je ten minste één Instagram Reels-video naar je profiel hebt geüpload, kun je op het Reels-pictogram in je profiel tikken om toegang te krijgen tot de video’s. Ze worden chronologisch weergegeven en het aantal weergaven voor elke video wordt weergegeven op de omslagafbeelding. De weergavetellingen zijn zichtbaar voor iedereen die naar je account of Reels-video’s kijkt.

Als je op de knop met drie stippen naast de pictogrammen voor leuk / commentaar / delen onder aan je video tikt (in de modus voor volledige videospelers), heb je toegang tot extra functies voor die video. Vanaf hier kunt u:

 • Verwijder de video van het tabblad Rollen.
 • Verwijder de video van je raster (maar laat het op het tabblad Rollen staan).
 • Pak / kopieer de video-URL om met anderen te delen.
 • Deel de video-URL met een ander platform of bezorgoptie (zoals e-mail).
 • Sla de video op uw mobiele apparaat op.
screenshot met de menu-opties onder het pictogram met de drie stippen onderaan de video op de rollen in volledige spelermodus

Beperkingen van Instagram Reels

Zoals bij elke nieuwe functie, zijn er momenteel een aanzienlijk aantal beperkingen aan het gebruik van Instagram Reels. Als je bekend bent met TikTok, zul je merken dat veel TikTok-functies niet beschikbaar zijn in Reels. Zelfs als je gewend bent om Instagram Stories te gebruiken, heb je het gevoel dat Reels een aantal belangrijke functies mist.

Naast de bovenstaande waarschuwingen en suggesties, zijn hier enkele andere beperkingen waarmee u rekening moet houden:

 • Er is geen voortgangsbalk bij het bekijken van een haspel, dus je weet niet hoe lang het is (maar met een maximum van 15 seconden is het geen groot probleem).
 • U kunt een spoel pauzeren terwijl u ernaar kijkt, maar u kunt deze niet terug- of vooruitspoelen. Je moet de video laten afspelen en dan loopt hij weer terug.
 • Voor een haspel die je hebt gemaakt, kun je het bijschrift niet bewerken nadat je het hebt geüpload. Dit is ongelooflijk frustrerend als je een typefout hebt gemaakt of deze moet bewerken. In dat geval moet je de video verwijderen en opnieuw uploaden (ervan uitgaande dat je de video hebt opgeslagen) nadat je je wijzigingen hebt aangebracht.
 • Het bijschrift voor elke haspel staat op de video, maar het voorbeeld toont slechts één regel tekst. Kijkers moeten aan het einde van de regel op Meer tikken om het hele bijschrift te lezen en te scrollen. Dit is niet ideaal voor lange bijschriften of CTA’s.
 • Er zijn geen Insights beschikbaar voor Instagram Reels. De videominiatuur toont het totale aantal weergaven, maar er zijn geen gegevens voor vind-ik-leuks, reacties, klikken, volgers of andere statistieken. En het tabblad Insights op uw profiel bevat momenteel geen details over uw haspel. Als het bericht echter naar uw feed is geüpload, telt dat bereik wel mee voor het totale bereik van uw account voor de week.

Gevolgtrekking

Instagram Reels was langverwacht en veel merken zoeken naar manieren om van dit platform te profiteren. Hoewel veel mensen hun TikTok-video’s hergebruiken voor Reels, moet je je, als je echt wilt opvallen, focussen op het maken van unieke inhoud voor Reels die past binnen het bereik van de stem en stijl van je merk.

Zorg ervoor dat u het maken van inhoud test en wen aan de beperkingen van Reels voordat u te veel toegewijd bent aan het maken van uw merkinhoud. Als je eenmaal het proces van het filmen, bewerken en uploaden van video’s begrijpt, veel plezier!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *