chatbots toekomst marketing

Instagramverhalen gebruiken om uw producten te promoten

6 min


112

Wilt u uw producten en diensten promoten met Instagram Stories? Op zoek naar bruikbare tips om intriges en opwinding te creëren via Instagram Stories?

In dit artikel ontdek je hoe je Instagram Stories-functies kunt gebruiken om een ​​gevoel van urgentie te creëren en schaarste te benutten voor beperkte producten of aanbiedingen.

Om te leren hoe je Instagram Stories kunt gebruiken om je producten te promoten, lees je het onderstaande artikel voor een eenvoudig te volgen uitleg of bekijk je deze video:

# 1: Gebruik de aftelfunctie voor Instagramverhalen om een ​​gevoel van urgentie te creëren

Mijn eerste tip voor het promoten van een product of aanbieding op Instagram is om de Countdown-functie op Instagram Stories te gebruiken . De aftellende sticker kan effectief zijn om:

  • Tel af tot een speciale lancering, of het nu gaat om een ​​promotie van een nieuw product of een speciale aanbieding.
  • Tel het aantal resterende uren af ​​van een actieve lancering.
Instagram Countdown-sticker in stickerbakje

Wanneer je publiek op de aftellende sticker tikt, hebben ze de mogelijkheid om herinneringen in te schakelen, zodat ze een melding ontvangen wanneer het aftellen is afgelopen. Naast het herinneren van uw publiek aan het aftellen, creëert het ook een gevoel van urgentie, wat een krachtige marketingtactiek is.

Instagram-verhaalpost met Countdown-sticker

# 2: Gebruik de hoogtepunten van je Instagramverhalen strategisch

Je gebruikt waarschijnlijk al Instagram Stories-hoogtepunten, maar verander je ze tijdens je promotie? Het gedeelte met hoogtepunten op uw Instagram-bedrijfsprofiel is eersteklas onroerend goed, en tijdens een promotie krijgt u een hoop nieuwe weergaven op uw profiel.

Overweeg het gedeelte Hoogtepunten te gebruiken om klanten en potentiële klanten te informeren over uw promotie, feedback van klanten te delen en de verkoop te stimuleren. En ja, dat zouden aparte hoogtepunten moeten zijn; plaats dit niet allemaal in één hoogtepunt. Mensen moeten gemakkelijk op een hoogtepunt kunnen klikken om snel de informatie te vinden die ze zoeken.

Laten we nu eens kijken naar enkele aanbevelingen voor hoogtepunten. Houd er rekening mee dat deze variëren afhankelijk van uw branche en bedrijf.

Over ons

Elk bedrijf zou een Over ons-sectie moeten hebben. Het zou mensen moeten vertellen wie u bent, wat u doet, wie u dient en hoe u dient.

Instagram Over ons hoogtepunt

Getuigenissen

Het tweede hoogtepunt dat ik aanbeveel, zijn getuigenissen. Getuigenissen zijn een geweldige manier om sociaal bewijs te verzamelen , zodat iedereen die uw profiel bezoekt onmiddellijk een indruk krijgt van het soort werk dat u doet.

Hoogtepunt van Instagram-getuigenis

Plaats

Een locatie-highlight is een andere nuttige. Als u een fysieke locatie heeft, laat mensen dan weten hoe ze u kunnen vinden, waar ze kunnen parkeren, enzovoort. Als u een online bedrijf heeft, vertel mensen dan hoe ze met u kunnen samenwerken en waar ze online kunnen gaan. Maak de informatie duidelijk en duidelijk, zodat mensen snel kunnen vinden wat ze zoeken.

Hoogtepunt van Instagram Cafe Hours

Portefeuille

Afhankelijk van uw bedrijf kan een portfolio-highlight ook nuttig zijn. Ongeacht wat u verkoopt, mensen laten zien wat ze gaan krijgen, zal nuttig zijn bij de verkoop.

IGTV

Een andere optie is om speciaal voor uw IGTV-kanaal een sectie met hoogtepunten te maken.

Als je het nog niet wist, kun je omhoog vegen op je Instagram-verhalen en mensen je IGTV-video’s laten bekijken, zelfs als je geen 10.000 volgers hebt. ( Lees dit artikel om te leren hoe.) Sla in je IGTV-hoogtepunt alle verhalen op waarin mensen worden gevraagd omhoog te vegen om je IGTV-video’s te bekijken. Door dit te doen, kunnen mensen snel en gemakkelijk door je video’s bladeren om te zien in welke ze geïnteresseerd zijn en omhoog vegen om rechtstreeks naar die video te gaan.

Promotie

En last but not least: creëer een hoogtepunt dat alles vertelt over uw promotie. Het moet duidelijk uitleggen wat de actie is, wat mensen krijgen als ze kopen, of er korting is, hoe lang de actie duurt, enzovoort.

# 3: Organiseer een weggeefactie om sociaal bewijs te cultiveren

Social proof maken met Instagram Stories is een geweldige manier om meer zichtbaarheid voor je aanbieding te krijgen. U kunt dit doen door een weggeefactie te hosten die u in uw verhaal deelt. Moedig mensen aan om een ​​getuigenis op hun Instagram-verhalen te plaatsen en jou te taggen. Als tegenprestatie doen ze mee om een ​​prijs te winnen, zoals een Amazon-cadeaubon van $ 100.

Instagram-verhaal met een weggeefvoorbeeld

Wanneer uw klanten verhalen beginnen te posten over waarom ze van uw product houden, kunt u ze opnieuw in uw verhaal plaatsen om meer opwinding en momentum te genereren tijdens uw promotie.

# 4: Gebruik afbeeldingen van Instagramverhalen om schaarste te communiceren

Als je beperkte hoeveelheden van je product of dienst verkoopt, plaats dan een afbeelding op je Instagram-verhaal die je beperkte voorraad laat zien.

Grafisch Instagram-verhaal dat schaarste overbrengt

Als u 20 items van een bepaald product verkoopt, kunt u een raster met 20 vierkanten maken en uw publiek laten weten dat u dit om de paar uur bijwerkt om weer te geven hoeveel er zijn verkocht. Als je er in het eerste uur 15 verkoopt, schrap dan 15 vakjes in je rooster om aan te geven dat er 15 items zijn verkocht. Deze tactiek creëert een gevoel van urgentie, schaarste en sociaal bewijs.

Grafische Instagramverhalen die schaarste weergeven

# 5: Ga live met een Q&A op Instagram

Om meer interesse en zichtbaarheid voor je promotie te genereren, ga je live op Instagram om vragen van je publiek te beantwoorden.

Om deze tactiek te gebruiken, moet je eerst een Instagram-verhaalbericht maken om vragen te stellen. Gebruik de vragensticker om uw publiek ertoe aan te zetten u een vraag te stellen over uw promotie en de post maximaal 24 uur te verlaten.

Instagram Vragen sticker in stickerbakje

Ga dan live op Instagram en tik op het vragenpictogram onder aan het scherm. Je ziet alle vragen die je publiek heeft ingediend via je vraagsticker.

Instagram Live Q&A

Selecteer de vraag die u wilt beantwoorden en die vraag verschijnt op alle schermen van uw kijkers. Deze tactiek geeft je de mogelijkheid om vragen van mensen te beantwoorden, zodat ze dichter bij de aankoop komen.

Opmerking: als je meer dan 24 uur wacht vanaf je originele Instagram Stories-bericht om live te gaan, kun je de vragen niet beantwoorden.

Gevolgtrekking

Je weet al veel over Instagram Stories, maar misschien heb je moeite om het als promotietool te gebruiken. Begin met de vijf tips hierboven om een ​​gevoel van urgentie te creëren en schaarste te benutten voor uw producten en aanbiedingen.

Daarnaast zijn hier enkele manieren om enkele veelvoorkomende fouten te vermijden die bedrijven op Instagram maken:

Zorg voor context : heb je ooit gekeken naar het Instagram-verhaal van een bedrijf waarin ze iets delen dat duidelijk iets voor hen betekent, maar geen context geven? Het is als: “Waar kijk ik naar? Ik heb geen idee.” Onthoud dat uw publiek niet naar alles kijkt wat u doet. Ze weten niet per se wie je bent en hebben je op een dag misschien in een opwelling gevolgd. Zorg ervoor dat je ze meeneemt door een verhaal te vertellen en context te bieden.

Wees authentiek en persoonlijk : bedrijven zijn soms te formeel op Instagram Stories. Laat mensen weten wie u bent en wat u als bedrijf doet. De persoonlijke details die u deelt, zorgen er vaak voor dat mensen uw verhaal volgen, dus schroom niet om ze te delen.

Wees niet te zelfpromotie : deel niet alleen getuigenissen en verhalen over geweldige dingen die in uw bedrijf gebeuren, maar deel ook inhoud die waardevol, leerzaam, grappig en inspirerend is. Een goede verhouding is 80% hoogwaardige inhoud en 20% promotie. Vertrouw me, het laatste dat je wilt, is je publiek trainen om elke keer dat ze je verhalen zien, te vegen.

Houd altijd uw publiek in gedachten : denk na over hoe uw publiek uw inhoud consumeert. Kijken ze met het geluid uitgeschakeld? Als dat het geval is, overweeg dan om uw verhaal te onderschrijven. Veel kijkers tikken snel door verhalen zonder echt naar de inhoud te kijken. Hoe creëer je iets dat hun aandacht trekt? Probeer het soort inhoud dat u deelt door elkaar te halen, of het nu gaat om afbeeldingen, video’s en GIF’s, om de kans te vergroten dat mensen er iets mee doen.

Luister naar wat je publiek wil : leer hoe je door je Instagram Insights navigeert en krijg feedback van je publiek, zodat je precies weet waarin ze geïnteresseerd zijn.

Wat denk je? Welke van deze Instagram Stories-tactieken ga je proberen voor je volgende promotie? Deel uw mening in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format